Web Analytics Made Easy - Statcounter

اظهارات وزیر برق سوریه درباره وضعیت نامناسب برق در حالی است که قرارداد احداث خط لوله دوستی که گاز ایران را به عراق، سوریه و مدیترانه می‌رساند، در سال 2012 منعقد شد اما این قرارداد به علت آغاز جنگ در سوریه و بعدها عراق، هنوز عملیاتی نشده است.

غسان الزامل وزیر برق سوریه با اشاره به وضعیت نامناسب برق گفت: به دلیل تحریم‌ها ازجمله تحریم سزار، واردات گاز از 14 میلیون متر مکعب به 8.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 میلیون مترمکعب رسیده که سبب کاهش تولید برق شده است.

وی افزود: در حال حاضر 2700 مگاوات برق در کشور تولید می‌شود که 1000 مگاوات آن بدون سهمیه‌بندی بین مراکزی مانند بیمارستان‌ها توزیع می‌شود و 1700 مگاوات نیز بر اساس سهمیه‌بندی بین استان‌ها توزیع می‌شود. این در حالی است که اگر گاز موردنیاز تأمین شود، توانایی تأمین 5 هزار مگاوات برق وجود دارد.

غسان ادامه داد: وزارت برق در تلاش است تا تولید برق را افزایش دهد و ازاین‌رو چندین قرارداد برای تولید برق از طریق شبکه‌های خورشیدی ازجمله در حلب با ظرفیت 33 مگاوات برای شهرک صنعتی شیخ نجار و یک ایستگاه 30 مگاواتی در حمص و یک ایستگاه نیز در شهرک صنعتی آدرا با ظرفیت 100 مگاوات امضا کرده است. البته تحریم‌ها در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر نیز موانع جدی برای تامین قطعات ایجاد کرده است.

اظهارات وزیر برق سوریه در حالی  مطرح می شود که وزیران نفت ایران، عراق و سوریه در سال ۲۰۱۲ تفاهم‌نامه انتقال گاز ایران به اروپا از مسیر عراق، سوریه و لبنان و ازآنجا به اروپا را امضا کردند.  تأمین مالی احداث خط لوله انتقال گاز ایران برای صادرات گاز به اروپا از مسیر عراق، سوریه و لبنان که به نام خط لوله دوستی شناخته‌ می‌شود به شیوه BOO اعلام ‌شده بود و سه کشور پیش‌بینی کردند که بهره‌برداری از این خط لوله در سال‌های ٢٠١٣ تا ٢٠١٤ آغاز شود. بر این اساس، یک خط لوله انتقال گاز ۵۶ اینچ به طول ۴ هزار و ۹۰۰ کیلومتر، گاز ایران را از طریق عراق، سوریه و دریای مدیترانه به یونان و ایتالیا و بقیه اروپا انتقال می‌دهد و توانایی انتقال تا ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز را خواهد داشت. این پروژه با شروع بحران در سوریه و سپس در عراق عملاً از دستور کار این کشورها کنار گذاشته شد.

در حال حاضر و با توجه به فروکش کردن آتش جنگ در عراق و سوریه، احداث خط لوله دوستی علاوه بر تأمین نیاز گاز سوریه و فعال کردن کامل نیروگاه‌های این کشور می‌تواند گاز ایران را به بازار مدیترانه برساند. این اتفاق علاوه بر درآمدزایی برای کشور استحکام روابط ایران به کشورهای عراق و سوریه را به دنبال دارد و درنتیجه، استراتژی آمریکا برای جلوگیری از تبدیل ایران به یک بازیگر مهم در بازار گاز دنیا را با شکست مواجه می‌سازد. به همین دلیل، لازم است مسئولان وزارت نفت پیگیری این طرح را در دستور کار قرار دهند.
(فارس)

برچسب ها: عراق ، سوریه ، استراتژی آمریکا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MVu

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: عراق سوریه استراتژی آمریکا احداث خط لوله خط لوله دوستی گاز ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۳۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد

نهاد اطلاع‌رسانی امنیتی عراق امروز اعلام کرد که در یک عملیات اطلاعاتی بی‌سابقه و بر اساس اطلاعات دقیق، یک تروریست داعشی تحت تعقیب دستگیر شد.

در بیانیه این نهاد آمده است که فرد مذکور معروف به (ابو صکر) در موصل دستگیر شد. وی تحت تعقیب دستگاه قضایی عراق و مسوول آنچه «پلیس اسلامی داعش» خوانده می‌شد، بود و با مدارک جعلی در عراق تردد می‌کرد.

از سوی دیگر رسانه‌های خبری گزارش دادند که ۱۹۱ خانواده عراقی متشکل از ۷۱۴ نفر اردوگاه الهول در سوریه را ترک کردند؛ بنابراین گزارش، این خانواده‌ها پس از بازدید هیأت عراقی از این اردوگاه که با هدف تسریع در روند انتقال کامل عراقی‌ها از سوریه طی سال آینده انجام شد، اردوگاه را ترک کردند.

اردوگاه الهول که جمعیت زیادی از اعضا و خانواده‌های گروه تروریستی داعش را در خود جای داده است، در شمال شرقی سوریه و در ۱۰ کیلومتری مرز عراق قرار دارد و تروریست‌های آمریکایی هر از چند گاهی اقدام به جابجایی همقطاران داعشی خود از سوریه به عراق و بالعکس می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • ببینید |‌ لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمورِ عراق
  • لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق (فیلم)
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق + فیلم
  • فیلم| لحظۀ حملۀ پهپادی به میدان گازی کورمورِ عراق
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود