Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:49:01 GMT

تولید ۵۰ درصد تجهیزات آزمایشگاهی در داخل کشور

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۴۲۰۶

تولید ۵۰ درصد تجهیزات آزمایشگاهی در داخل کشور

غلامحسین رحیمی شعرباف روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: در ایام کرونا اعضای هیات علمی فرصت بیشتری برای پرداختن به امور پژوهشی دارند و پژوهش در کشور تا به حال دچار کاستی نشده است؛ البته خطراتی در پژوهش به خاطر مضیقه های مالی در تجهیزات آزمایشگاهی و مواد اولیه داریم که البته بیشتر به دلیل اثرات تحریم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دولت از سال گذشته و امسال از صندوق توسعه ملی اعتبار مناسبی برای این منظور در نظر گرفت. هر چند امسال این اعتبار مقداری کاستی داشت اما بخش آزمایشگاهی و دانشگاهی توانست بخشی از تجهیزات مورد نیاز خود را تامین کند.

کرونا نتوانست پژوهش را تعطیل کند 

معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم درباره تاثیر کرونا بر استمرار پژوهش در کشور، گفت: آموزش عالی در حوزه آموزش لاجرم کاستی‌هایی داشته است؛ بین آموزش مجازی و حضوری تفاوت های زیادی وجود دارد و کیفیت آموزش حضوری قابل مقایسه با آموزش مجازی نیست.

رحیمی با بیان اینکه آموزش مجازی را باید مکمل آموزش حضوری بدانیم، خاطرنشان کرد: این در حالی است که الان آموزش مجازی به ناچار تبدیل به آموزش اصلی شده است و راهی جز این نداریم؛ با این حال برگزاری دوره های عملی مقاطع تحصیلات تکمیلی به خصوص بخش پایان نامه ها فعال است.

مزیت علم معطوف به کاربرد علم 

رحیمی گفت: نقش علم معطوف به کاربرد آن است؛ در بدو شیوع ویروس کرونا در کشور، فشار مضاعفی به جامعه وارد شد اما شرکت های دانش بنیان به دلیل برخورداری از انعطاف پذیری و با پشتوانه دانشی که داشتند، اقدام به تولید اقلام ضدعفونی کردند.

وی اظهار داشت: علم نقش کاربردی خود را در چنین مواقعی نشان می دهد. تحقیقات ما به اندازه کشورهای پیشرفته معطوف به کاربرد نیست و بخش قابل توجهی از تلاش های محققان در مرحله تحقیقات می ماند و در نهایت نتایج تحقیقات آنها به عنوان مقاله چاپ می شود.

معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم افزود: شرایط علمی کشور با گذشت هر سال،‌ بهبود می یابد. برای شکل گرفتن تحقیق نیاز محور، تقاضایی هم باید از دستگاه ها باشد و اگر تقاضا نباشد،‌ تحقیق شکل نمی گیرد. در نهادهای علمی آنقدر آمادگی نداریم که به همه تقاضاها جواب بدهیم و از طرف دیگر، آنقدر تقاضا هم نداریم که به نهادهای علمی و پژوهشی عرضه کنند تا تحقیقات متناسب با آن مسیر شکل گیرد.

وی تاکید کرد: دانشگاه و دستگاه ها با وجود کاستی ها در حال تلاش هستند؛ البته دولت در این مدت مصوبات خوبی داشت و ۴۰ درصد بودجه تحقیقاتی دستگاه ها از طریق دانشگاه ها و پژوهشگاه ها هزینه می شود.

ایران معدن محققان و متخصصان

شعرباف در این باره که مجامع بین المللی چه دیدگاهی در مورد تولید مقاله و علم ایران دارند، اظهار داشت: مجامع علمی بین المللی، ایران را معدن نیروهای تحصیل کرده، محقق و متخصص می شناسند و برای جذب دانش آموختگان ایرانی تلاش می کنند اما در موارد دیگر خود را از ایران دور نگه می دارند؛ حتی اروپا در این چند سال احساس کرد نسبت به آمریکا از جذب دانش آموختگان ایرانی عقب افتاده است.

وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی ظرفیت های خوبی برای جذب نیروهای تحصیل کرده ایران فراهم کرده اند، افزود: گاهی اوقات اروپایی ها وضعیت علمی ایران را تعجب برانگیز می دانند.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا تحریم اختصاصی ایرنا غلامحسین رحیمی شعرباف پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا تحریم وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا تحریم اختصاصی ایرنا اخبار کنکور آموزش مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۴۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قاسم عمو عابدینی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پیام تبریکی به مناسبت دهه سرآمدی آموزش، این دهه را فرصت مغتنمی دانست تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم.

متن پیام تبریک قاسم عموعابدینی به شرح زیر است:

خدمت‌رسانی به جامعه، فرهنگ‌سازی و توسعۀ حرفه‌ای تدریس از جمله اهداف راهبردی دانشگاه‌های موفق دنیاست. جایگاه والای ایران در کسب دستاورد‌های علمی، مرهون تلاش‌های عالمانه و متعهدانه اعضای هیات علمی و یاوران علمی است که روشنی‌بخش مسیر اعتلای دانایی و فرهیختگی‌اند. بخش اعظم این تلاش‌ها در کلاس‌های درس که سنگر اصلی خدمت‌رسانی اساتید است، در تعامل اثربخش با دانشجویان رقم می‌خورد.

دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی است تا به ساحت آموزش که ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است، ادای احترام کنیم و تلاش‌های پیشگامان این عرصه را قدر بنهیم. توجه به کیفیت در آموزش عالی از لوازم نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است و همت ستودنی و کوشش خستگی‌ناپذیر بزرگ‌مردان و زنانی که طلایه‌داران علم‌آموزی و معرفت‌افزایی هستند، در تحقق دانشگاه حکمت‌بنیان و تمدن‌آفرین نقشی مهم و غیر قابل انکار دارد.

در دانشگاه ها، اساتید نه تنها از آثار علمِ آموزش، بهره‌مند هستند، بلکه در تولید آن مشارکت دارند و تولید این دانش منحصر به متخصصان آموزش نیست. تحقق دانشگاه تمدن‌ساز و حکمت‌بنیان و تحقق مرجعیت علمی و سرآمدی جهانی آموزش، نیازمند توجه جدی به مقولۀ آموزش است و بر این اساس رویکرد برنامه‌محوری، استادمحوری، شاگردپروری و اخلاق‌مداری در کانون توجه نظام آموزش عالی کشور بر اساس برنامه هفتم توسعه قرار دارد.

معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با تأکید بر نقش مهم اساتید در این مسیر، انتخاب سرآمدان آموزشی را مورد توجه قرار داده است. دهه سرآمدی آموزش در سال ۱۴۰۳ با شعار «سرآمدی آموزشی، هدفمندی و مردمی‌سازی آموزش» از هشتم تا هفدهم اردیبهشت ماه در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با هدف تبیین جایگاه والای آموزش و تقدیر و تجلیل از سرآمدان آموزشی در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور برگزار می‌شود.

در پایان، با تبریک دهۀ سرآمدی به همه تلاشگران عرصه آموزش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، بر عهد خود، که حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی، نیازمحوری و مبتنی بر دانایی فرایند آموزشی است، تأکید می‌کنم و از همه دست‌اندرکاران برای برگزاری هر چه با شکوه‌تر این مراسم دعوت می‌نمایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری
  • تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی
  • ایران هلث ۱۴۰۳ محفل توسعه تعاملات بین المللی فناورانه
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهقانی: ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد