Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مجتمع کشت و صنعت فردوس استان زنجان که مرکز اصلاح نژاد گوسفند افشاری است به عنوان یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در کشور مطرح است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم اززنجان، مقام معظم رهبری نخستین استفاده از لفظ اقتصاد مقاومتی را در سال 1389 به کار گرفته و فرمودند: "ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوستان درست گفتند که ما تحریم‌ها را دور می‌زنیم؛ بنده هم یقین دارم. ملت ایران و مسئولین کشور تحریم‌ها را دور می‌زنند، تحریم‌کنندگان را ناکام می‌کنند".

در این راستا سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال 1392 ابلاغ شد که شامل، پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، محور قرار دادن رشد بهره‌وری در اقتصاد، اعطای نشان اقتصاد مقاومتی، اصلاح نظام درآمدی دولت، افزایش تولید داخلی نهاده‌ها و کالاهای اساسی، اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی کشور بود.

با این وجود بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پروژه‌های متفاوتی را در زمینه‌های مختلف اقتصادی با اولویت مناطق محروم به اجرا درآورد. "مرکز اقتصاد مقاومتی حامی" که وابسته به بنیاد تعاون سپاه است یکی از مجموعه‌هایی است که اقدامات مناسبی را در زمینه کشاورزی، دامداری و صنایع تبدیلی دارد که به عنوان یک بازوی قوی و اجرایی در بخش اقتصادی، پروژه‌های بسیار بزرگی را به اجرا در آورده است. یکی از این پروژه‌ها که نمونه بارز "اقتصاد مقاومتی" است مجتمع کشت و صنعت فردوس زنجان است که در زمینه طرح چند قلو‌زایی گوسفند افشاری فعالیت دارد که می‌تواند به عنوان یکی از بزرگترین مراکز در تولید گوشت قرمز در کشور مطرح شده و خودکفایی را ایجاد کند چرا که در شرایط حاضر با توجه به بهره‌وری پایین، گوسفند‌داری سنتی به خصوص در سال‌های که به علت شرایط آب هوای مراتع فقیرتر می‌شوند کمتر به صرفه است و با توجه به هزینه‌های تمام شده گوشت گوسفند قیمت بالایی دارد.

در چنین شرایطی افزایش چند قلوزایی می‌تواند به عنوان یکی از راهکار‌های افزایش بهره‌وری سبب سود ده شدن گوسفند‌داری در شرایط نیمه متمرکز شود. از سویی دیگر با توجه به اینکه مقدار زیادی خوراک در نژاد‌های دارای چربی لاشه بالا، صرف تولید چربی می‌شود که ارزش اقتصادی و غذایی چندانی ندارد با انجام کارهای اصلاح نژادی در این راستا راندمان خوراک و در نتیجه بهره‌وری افزایش خواهد یافت. در حالت افزایش سرعت رشد بره‌های تولیدی  همراه با صفات دیگر می‌توان دامی ایده ال را برای نگهداری در شرایط مختلف به خصوص شرایط متمرکز و نیمه متمرکز ایجاد نمود.

استقلال و رشد همه جانبه کشور مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران استامام جمعه مشهد: اقتصاد مقاومتی اجرا می‌شد مشکل معیشتی نداشتیم/ مجهزترین موشک‌ها را ساخته‌ایم،لوازم یدکی پراید را نمی‌توانیم بسازیم134 پروژه بزرگ «اقتصاد مقاومتی» و «جهش تولید» در استان گیلان هدف‌گذاری شد

با این وجود گوسفند افشاری یکی از نژادهای سنگین وزن در بین گوسفندان ایران می‌باشد. وزن تولد، سرعت رشد و وزن از شیرگیری در این گوسفند در مقایسه با سایر نژاد‌های ایران قابل توجه است. بنابراین می‌توان این نژاد را یکی از نژاد‌های گوشتی گوسفند ایران به حساب آورد که از ظرفیت مناسبی برای تولید گوشت برخوردار است و نقش مهمی را در تامین گوشت قرمز منطقه ایفا کند.

در این راستا علیرضا افشاری‌راد، کارشناس طرح و برنامه شرکت فردوس در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: یکی از طرح‌های منطبق بر اصول اقتصاد مقاومتی که در استان زنجان به ثمر رسیده طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری به منظور افزایش بهره‌وری و اقتصادی کردن تولید است.

وی با بیان اینکه این طرح از سال 1385 با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان و دانشگاه زنجان با وارد نمودن سلول‌های جنسی گوسفند نژاد برولامرینو از کشور نیوزیلند آغاز شد، افزود: بعد از اتمام عملیات اصلاح نژادی در مدت شش سال در محیطی کاملا بسته در مزرعه دانشگاه به گوسفند افشاری، نخستین ایستگاه تحقیقاتی بخش خصوصی در سال 91 در استان تشکیل شد.

کارشناس طرح و برنامه شرکت فردوس زنجان گفت: گردش دام در مجموعه فردوس در حدود 9 هزار راس است که در حال حاضر 4 هزار و 90 راس در مجموعه نگهداری می‌شود.

وی با بیان این‌که در سال گذشته یک هزار راس دام هتروزیگوت و 100 دام هموزیگوت در اختیار دامداران قرار داده‌ایم، افزود: ضریب بره‌زایی در کشور از هر 100 میش 0.67 است یعنی از هر 100 میش 67 بره گرفته می‌شود در حالی که در این طرح از هر 100 راس میش 180 راس بره می‌گیریم به عبارتی دیگر در دو سال 500 تا 600 بره که هر هشت ماه یک‌بار زایش رخ می‌دهد، بره گرفته می‌شود.

افشاری راد با بیان اینکه مشکلات تامین نهاده وجود دارد گفت: ما کنسانتره آماده می‌گیریم که اگر ذرت، سویا و یونجه در دسترس باشد به راحتی می‌توانیم با قیمت‌های پایین کنسانتره را تهیه کنیم چراکه ‌70 درصد هزینه‌های دامداری مربوط به تامین خوراک است.

وی در ارتباط با قوچی که در مجموعه فردوس بره پنج قلو به دنیا آورده است، گفت: این قوچ ژنوتیپ هموزیگوت دارد که با قوچ معمولی تلاقی داده شده و تمام بره‌های تولید شده هتروزیگوت خواهد بود.

در این راستا حسین ایمانی، مدیر تولید گوسفند‌داری مجتمع کشت و صنعت فردوس زنجان نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از جمله ویژگی‌های گوسفند اصلاح نژاد شده می‌توان به تولید 2 تا 3 بره در هر زایش، بهبود 30 درصدی سرعت رشد، بهبود 100 درصدی ضریب تبدیل غذایی، بهبود کمیت و کیفیت پشم و کاهش قابل توجه از حجم دنبه اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه بعد از اتمام عملیات اصلاح نژاد و تولید گوسفند حاوی ژن‌های مورد نظر، برای تکثیر این دام برای بهره‌مندی دامداران فاز تکثیری این طرح براساس اصول اصلاح نژاد به روش هسته باز آغاز شد، عنوان کرد: در این مرحله نقش گله شرکت فردوس بسیار موثر بوده است چراکه همراهی مدیریت شرکت در پیاده‌سازی تاسیسات مخصوص دام چند قلوزا با اعمال آخرین یافته‌های پرورشی، گام مهمی در ارائه الگوی تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز برای ایجاد یک واحد کاملا صنعتی پرورش گوسفند چندقلوزا در کشور است که توانسته خلاء نبود اصول فنی مورد نیاز برای احداث تاسیسات صنعتی پرورش گوسفند چند قلوزا را نیز پُر کند.

مدیر تولید گوسفنداری مجتمع کشت و صنعت فردوس زنجان با بیان اینکه دام‌های موجود در این گله به عنوان ذخایر مهم ژنتیکی، ارزش اقتصادی بسیار بالای برای استان و کشور داشته و توان انجام هر نوع کار اصلاح نژادی را مهیا می‌کند، تصریح کرد: ظرفیت پرورش این واحد 10 هزار راسی است که فاز نخست آن به ظرفیت 5 هزار راس در سال 95 به بهره‌برداری رسیده است. این گله با در اختیار داشتن دام‌های هترو و هموزایگوت یکی از بزرگ‌ترین گله‌های تامین کننده گوسفند افشاری اصلاح شده در کشور است.

وی با بیان اینکه در نظر داریم که در آینده اصلاح و انتقال ژن را به نژاد‌های قزل، شال، لُری بختیاری، مغانی و کردی نیز انجام دهیم، عنوان کرد: استفاده گسترده از نژاد‌های وارداتی به شدت برای کشور مضر است چرا که گوسفندان بومی ما از بین می‌رود، اما اگر با استفاده از گوسفندان خارجی نژاد‌های داخلی را اصلاح کنیم علاوه بر اینکه بانک ژن کشور حفظ می‌شود مانع خروج ارز از کشور نیز خواهد شد.

ایمانی با تاکید بر اینکه در کشور 27 نژاد گوسفند وجود دارد که باید حفظ شوند، گفت: این 27 نژاد سرمایه ملی در کشور هستند چراکه دامدار رفتارشناسی این گوسفنداران را می‌شناسد و از سویی دیگر این دام نسبت به تغییرات آب و هوا مقاوم است.

با تمام این‌ها اجرای طرح چندقلوزایی نژاد افشار در حوزه دامپروری، منطبق بر مبانی اقتصاد مقاومتی است که علاوه بر تثبیت و اصلاح نژاد و بومی کردن محصول تولیدی، سبب افزایش تولیدات دام سبک در منطقه و کشور می‌شود که حتی در این زمینه هم‌اکنون استان زنجان با پذیرش درخواست سایر استان‌ها بره‌های این گوسفند را تکثیر و به دامداران سراسر کشور ارسال می‌کند.

 گزارش از زهرا بیات 

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی گوسفند افشاری عنوان یک اصلاح نژاد بهره وری پروژه ها هزار راس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۴۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست اجرای پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» با حضور اساتید اقتصاد، مدیران رسانه‌ها و انسان رسانه‌های اقتصادی به همت ستاد رسانه مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد. در این نشست چگونگی پرداختن به شعار سال توسط رسانه‌ها به عنوان یک مطالبه مردمی بررسی راهکار‌های تحقق این شعار به عمل و پیوست رسانه‌ای برای ایجاد وحدت رسانه‌ای برای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نباید شعار جهش تولید را تنها معطوف به دولت بدانیم

در این نشست حمیدرضا زندی جانشین رئیس و دبیر اجرایی ستاد رسانه‌ای فضای مجازی کشور با تاکید بر نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط مقام معظم رهبری به سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: این شعار دو بخش اقتصادی و اجتماعی داشته و بر نقش و مشارکت مردم در تحقق این جهش تاکید دارد و برهمین اساس نیاز به بسیج مردمی برای عملیاتی کردن آن هستیم.

وی با بیان اینکه نباید این شعار را معطوف به دولت بدانیم بلکه دولت بخشی از آن اجرای است و بسیاری از مراکز و دستگاه‌ها هستند که فراتر از دولت در ایجاد مشارکت مردم نقش دارند، اظهار داشت: جامعه در برخی موارد به‌دلیل کم‌کاری و عدم تولید محتوا به وضعیت اقتصادی کشور مثبت نگاه نمی‌کند. برای مثال میزان اخبار تعطیلی یک کارخانه با اخبار راه‌اندازی مجدد همان کارخانه فاصله زیادی دارد و در این زمینه نیازمند تحول اساسی، فرهنگی و ریشه‌ای هستیم.
دبیر اجرایی ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور با بیان اینکه انتخاب شعار جهش تولید با مشارکت مردم از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتخابی دقیق و راهگشاست، تاکید کرد: حقیقتا توجه جدی به شعار سال و تحقق آن، می تواند بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را هم حل کرده و گره از کار مردم باز کند.

زندی ادامه داد: ستاد رسانه ای فضای مجازی کشور بر همین مبنا و در جهت کمک به تحقق شعار سال، از مدت ها پیش با تشکیل جلسات متعدد، تلاش کرده که پیوست رسانه ای متقن و جامعی را با هدف دخیل کردن مردم عزیز کشور با موضوع تدوین کند که الحمدلله به نتایج بسیار خوبی هم رسیده ایم.

در ادامه حسن خجسته استاد حوزه رسانه و ارتباطات در این نشست، گفت: بدون وجود برنامه در دولت، رسانه‌ها نمی‌توانند در تحقق شعار سال اقدام کنند و حتما باید ایده‌های عملیاتی دولت در این زمینه مبنا قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه مطالبه عمومی یکی از راه‌های پیگیری تحقق شعار سال است، اظهار داشت: این مطالبه مردمی از مسئولان حتما می‌تواند یکی از راهکارهای جدی در این زمینه باشد و عزم مسئولان را برای تحقق شعار سال جزم‌تر کند.
 حسن نجفی سولاری با اشاره به این که توسعه و تولید ادبیات مشخصی دارند اما در جهش ابهام وجود دارد، گفت: برای تحقق این شعار به پیوست رسانه‌ای نیاز داریم که سه رویکرد تبیینی، آگاهی بخشی و تبلیغ را باید رسانه‌ها داشته باشد و براساس قالب و نوع هر رسانه با این سه رویکرد گفتمان سازی برای شعار سال ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: اصلی ترین هدفی که رسانه‌ها باید برای تحقق این شعار دنبال کنند، تغییر نگاه دولت و مردم و ایجاد انگیزه است.

پیشنهاد جمع آوری مطالبات قبلی مردم در زمینه جهش تولید

حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در ادامه این نشست با تاکید بر این که نیاز به ایجاد دیدگاه عملیاتی در حوزه رسانه داریم، تصریح کرد: پیوست رسانه‌ای صرفا مربوط به نهادهای دولتی نبوده و در مرحله اول باید برای تمام کشور این پیوست تهیه شود و مطالبه تحقق شعار سال از طریق مردم، برای دولت ایجاد شود.

دلیریان موتور محرک این مطالبه‌گری را نخبگان اقتصادی دانست و تاکید کرد آنها می‌توانند با تعیین افراد و ارایه راهکارها برای برداشتن موانع، مطالبات را برای ایجاد مسئولیت پذیری فردی پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از خواسته‌های مردم در زمینه جهش تولید در سال‌های گذشته نیز هنوز محقق نشده، تصریح کرد: باید در ابتدا این مطالبات جمع آوری و در کنار شعار سال پیگیری شود تا اعتماد عمومی در جامعه فراگیر شود.
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی متذکر شد: شبکه های اجتماعی بستر مناسبی برای پرداختن به این خواسته‌ها در سطح مردم هستند.

در ادامه این نشست حامد فروزان دستیار مردمی سازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید باید با مشارکت مردم باشد و بخش خصوصی را بخشی از زیست بوم اقتصاد مردمی تلقی کنیم اما همه آن نیست چون مبتنی بر سرمایه است. باید نوع مشارکت در سطوح شراکت، فعالیت، مدیریت و بهره برداری تبیین شود. الگو سازی در کنار اعتماد سازی اتفاق می‌افتد که در حال حاضر الگوهای موفق اقتصاد مردمی وجود دارند. این درحالی است که آگاهی بخشی در این زمینه برای مردم یکی از اصولی است که باید به آن پرداخته شود.

راهکارهای عملیاتی یک پژوهشگر اقتصاد درباره تحقق شعارسال

حجت‌الاسلام سید محمدرضا رضی پژوهشگر حوزه اقتصاد کلان در این نشست با بیان اینکه مردم ما به دلیل ریشه‌های تاریخی به تولید کمتر فکر می‌کنند و به دلیل تعاریف متفاوت از اقتصاد مردمی فهم مشترک برای آن وجود ندارد، گفت: در مباحثی چون مالکیت، حق بهره برداری، عاملیت، مشارکت و مدیریت مهمترین بخش برای هدف گذاری را می‌توان عاملیت و فاعلیت مردم دانست.

وی افزود: تولید یک فعل اقتصادی نیست بلکه یک فعل انسانی است بنابراین مطالبه از دولت غلط است بلکه مردم باید برای تولید پیش قدم باشند.

ارایه راهبردها و راهکارها از زبان نخبگان و خواص، تولید علم و توزیع آن در سکوها، چهره‌سازی از شخصیت‌های انقلابی که در عرصه اقتصادی که مهجور هستند و حرف‌هایی برای استفاده دارند، برنامه‌ریزی برای بازنشر محتوای تاکنون دیده نشده و تولیدات فراوان در رسانه ملی و فضای مجازی، روایت جنگ تمام عیار اقتصادی برای مردم، مطالبه راهکارهای مردمی‌سازی اقتصاد در رسانه ملی از دولت، نیاز به رسانه تخصصی در عرصه اقتصاد مقاومتی و استفاده از زبان طنز و یا ساخت سریال از جمله پیشنهادات مطرح‌شده از سوی این پژوهشگر اقتصاد بود.

مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن موتور تولید است

در ادامه محمد خوش‌چهره عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: آسیب شناسی نظام تصمیم‌گیری، سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی در کشور یکی از مشکلات پایه‌ای در عدم درک صحیح مفاهیم مشترک در این حوزه است.

خوش‌چهره با اشاره به اینکه جهش برای حرکت از سکون نیاز به پیش شرط دارد، افزود: مشارکت مردمی مهمترین بخش برای روشن شدن این موتور است و دنیا بر روی سرمایه انسانی که همان علم و دانش است تمرکز کرده است. همچنین سرمایه اجتماعی اصل بعدی است که تعاون و همکاری تبلور آن است.

این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی هدف دشمن مردم است بنابراین باید با درک این مهم، پروژه های ملی با تضمین ملی بودن ایجاد کنیم و این پروژه ها مولد باشند.

وی با اشاره به اهمیت اقتصاد دیجیتال افزود: قطعا فضای مجازی می‌تواند در ارایه خدمات مولد موثر باشد که البته نیاز به زیرساخت و ساختار مناسب و رفع موانع است تا بتوان از همه ظرفیت آن به خوبی استفاده کرد.

در ادامه نیز مهندس لیالی، معاون اجرایی قرارگاه جهاد تبیین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جهش تولید زمانی محقق می‌شود که به صورت فرایند به آن پرداخته شود و جای خالی پیوست رسانه‌ای در دولت احساس می شود که باید به کمک این سلسله نشست‌ها و گفتمان‌ها این خلاء پر شود.

حسین عباسی‌فر اقتصاد دان و استاد دانشگاه نیز در ادامه این نشست تصریح کرد: بند ۲اصل ۴۳ قانون اساسی و بند ب سیاست های کلی اصل ۴۴ که بر اصل کار و تولید و مالکیت تاکید دارند، در راستای تحقق شعار امسال است که اگر به آنها به درستی پرداخته شود این شعار محقق خواهد شد.

سازوکار عملی مردمی سازی را مشخص کنیم

در ادامه این نشست که بیش از ۷ ساعت به طول انجامید، محمد عکاف از مدیران رسانه‌ای کشور با بیان اینکه اساسی‌ترین مسئله در شعار سال این است که آن را یک مانیفیست اجرایی و سیاستگذاری بدانیم نه یک شعارِ صرف، گفت: ما تا در رسانه‌ها برای مردم منفعت تولید نکنیم، نمی‌توانیم اثرگذار باشیم. ما می‌توانیم برای جهش تولید، تولید مفهوم کنیم تا بفهمند این شعار برای آنها منفعت دارد.

در ادامه این نشست آقایان ملکی، حسینی و طه رمضانی نیز نظرات خود را درباره چگونگی تدوین پیوست رسانه‌ای شعار سال بیان و بر مقابله جدی با فساد از طریق دولت، جوان سازی نظام اداری و مکلف کردن نظام‌های مرتبط به انجام وظایف خود و برخورد جدی با متخلفان، پرهیز از شعارزدگی، تهیه پیوست رسانه‌‌ای مناسب و تلاش برای ورود بخش خصوصی و تعاونی به اقتصاد ملی تاکید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • رفع موانع تولید در مسیر تحقق شعار سال با نگاه مسأله محور
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد