Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@10:45:18 GMT

پایانه مرزی مهران نمادی از خدمت و تلاش + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۴۶۴۲

پایانه مرزی مهران نمادی از خدمت و تلاش + تصاویر

شهرستان مرزی مهران با 230 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق یکی از مهمترین دروازه های تردد زائران و مسافران به شمار می رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایلام بیدار ، در زمان جنگ شهرستان مرزی مهران به دلیل قرار گرفتن در کنار کشور عراق از نظر استراتژیک خط مقدم جنگ به شمار می رفت.

پس از جنگ تحمیلی و با ورود شهروندان مهرانی به خانه و کاشانه خود اقدام به ساخت و ساز خانه های خود کردند و تا هنگام حضور حزب بعث در عراق این شهرستان مرزی ارتباط تجاری و مسافری با عراق نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همجواری با عراق در سالهای قبل از انقلاب و شیعه بودن استانهای همجوار باعث شد تا مردم و مسئولین پس از فروپاشی حزب بعث نگاهی ویژه به مرز مهران داشته باشند..

وجود امنیت کامل، نزدیکی مشترک های فامیلی و مذهبی نزدیکی شهرستان مهران به شهرهای مذهبی عراق، دست به دست هم داده است تا کلیه زوار ایرانی و عراقی و حتی مسوولان امنیتی و سیاسی دو کشور خروجی مهران را بهترین مسیر برای تردد خود انتخاب کنند.

شهر مرزی مهران با بغداد حدود 230 کیلومتر فاصله دارد و به عنوان نزدیکترین شهر مرزی کشور به پایتخت عراق و عتبات عالیات به شمار می رود که امروز به کانون فعالیت های صادراتی و تردد زوار با کشور همسایه تبدیل شده است.

این شهر مرزی در زمان قبل از انقلاب اسلامی مراودات رسمی با کشور نداشت اما با فروپاشی رژیم بعث، فرصت جدیدی برای تردد زوار و صدور کالای ایرانی به کشور عراق رقم خورد به نحوی که مرز مهران به دروازه عتبات عالیات مبدل شد.

 

در کنار تردد زوار فعالیت های صادراتی رسمی نیز رونق گرفت و اکنون سالانه بیش از یک میلیارد دلار انواع کالای غیرنفتی از مسیر پایانه مرزی مهران به کشورز عراق صادر می شود.

مجید سلیمانی مدیر پایانه مرزی مهران در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در ابتدا مرز فاقد هرگونه امکانات لازم بود و بیشتر فعالیت های صادراتی به شکل سنتی در خروجی مهران با عراق انجام می شد که این وضعیت نیازمند ساختاری جدید بود.

وی افزود:در سال 83 بازارچه مرزی مهران در نقطه صفر مرزی ایجاد شد و فعالیت های اقتصادی و تردد زوار در این منطقه رسمیت یافت.

مدیر پایانه مرزی مهران ادامه داد: در ابتدای شروع فعالیت مرز رسمی مهران پایانه مرزی مهران در دو بخش تجاری و زوار در دستور کار قرار گرفت که برای ظرفیت 20 هزار زایر در روز فعال شده بود.

سلیمانی گفت: زیرساخت‌های خوبی در مرز مهران از جمله آبرسانی، گیت‌های ورود و خروج، سرویس‌های بهداشتی، حمل و نقل مناسب و غیره ایجاد شده است.

وی خاطر نشان کرد از سال 84 که به صورت رسمی تردد در این مرز آغاز شده تا کنون بیش از 27 میلیون نفر از مرز مهران تردد کرده اند.

 

سلیمانی افزود: در سال 94 جمع تردد های مرز مهران سه میلیون و 400 نفر بوده است که امسال تا کنون به 4 میلیون و 147 میلیون نفر رسیده و نشان از اهمیت این مرز در میان مردم سراسر کشور است.

مدیر پایانه مرزی مهران خاطر نشان کرد: در اربعین امسال تردد روانی در مرز مهران داشتیم به گونه ای که با ایجاد 96 گیت خروجی تمام مدت توقف زائران از پایانه 40 ثانیه بود .

وی اضافه کرد: علاوه بر تردد مسافر ترانزیت کالا نیز با توجه به هماهنگی های صورت گرفته با کشور عراق انجام می شود به گونه ای که ازابتدای سال جاری بیش از3883دستگاه کامیون حاوی کالای ترانزیتی و صادراتی از مرز مهران به تناژ 2170 هزار تن به کشور عراق تردد داشته که از این تعداد 2568دستگاه کامیون در مزر مهران تخلیه نموده و تعداد 101 دستگاه کامیون به کشور عراق ترانزیت شده است.

مدیر پایانه مرزی مهران بیان کرد: نگاهی به وضعیت آمار فعالیت های تردد زوار از سال 84 تاکنون در مرز رسمی مهران بیانگر این واقعیت است که مرز مهران فرصتی مطلوب برای توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی منطقه رقم زده است.

وی اظهار داشت : تردد 27 میلیون زوار عتبات عالیات از مرز مهران نیز مصداق بارز اهمیت این مرز از حیث امنیت، نزدیکی به شهرهای عراق و سهولت در ارایه خدمات است.

 

انتهای پیام/س

منبع: دانا

کلیدواژه: مدیر پایانه مرزی مهران تردد زوار مرز مهران کشور عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۴۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی

«محمدکاظم آل‌صادق» سفیر جمهوری اسلامی ایران و رئیس ستاد اربعین در عراق به همراه سرلشکر «ریاض الخیگانی» رئیس کمیته اربعین عراق و دیگر مسئولین و فرماندهان مربوطه روز دوشنبه از مرز خسروی بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، در راستای بررسی وضعیت مرزی و تسهیل ورود زائران در اربعین حسینی سال ۱۴۰۳ محمد کاظم آل صادق، ایران در عراق و هیأت همراه صبح امروز بعد از ورود به شهر بعقوبه، مرکز استان دیالی و حضور در مقر فرماندهی پلیس این شهر پس از نشستی با سرلشکر ریاض الخیگانی، مشاور امنیتی وزیر کشور و مسئول جدید کمیته اربعین عراق، معاون فرماندار و همچنین دیگر مسئولین و فرماندهان مرزی ذی‌ربط عازم مرز منذریه (در عراق) و خسروی (در ایران) شدند تا از نزدیک ضمن بازدید میدانی و بررسی آخرین وضعیت دو سوی مرز عراق و ایران تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

آل صادق همچنین از زیر ساخت‌ها و امکانات مرز خسروی به همراه مسئولین عراقی بازدید کرد و در ادامه نشست مشترک با مسئولین و فرماندهان مرزی و استانی با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمانشاه، فرماندار قصر شیرین، مسئول پایانه‌های مرزی، فرمانده مرزبانی خسروی و سایر مقامات ذی‌ربط استانی در نقطه سفر مرزی برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • ترانزیت ایران و آذربایجان متحول می‌شود 
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران