Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-03@03:10:45 GMT

پیش بینی قیمت گوشت در بازار شب عید

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۵۰۸۴

بازار گوشت قرمز مدت هاست با قیمت گذاری توسط دلال‌ها بی رونق شده است.

طی هفته های اخیر، قیمت گوشت قرمز در بازار به اوج خود رسید که هر یک از مغازه داران دلایلی برای این گرانی ها مطرح کردند، این درحالی است که بنابر اذعان مسئولان مبنی بر انباشت دام در واحدهای دامداری و کاهش تقاضا در برابر عرضه انتظار می رفت آب از آب تکان نخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه همه ساله در ایام پایانی سال بازار گوشت قرمز به بهانه های مختلف در سایه ضعف نظارت ها متشنج می شود و این امر بیش از پیش دهک های ضعیف جامعه را در تامین مایحتاج خود دچار مشکل می کند، اما در شرایط فعلی اقتصاد که خانوارها با مشکلات متعددی در معیشت خود روبرو هستند، انتظار می رود مسئولان تنظیم بازار تدابیری اتخاذ کنند تا شاهد هرج و مرج و گرانی بازار اقلام اساسی نباشیم.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان، شقه گوساله ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، سردست گوساله ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان و راسته گوسفندی ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان و راسته گوساله ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در بازار عرضه می شود که نسبت به هفته های اخیر نوسان چشمگیری داشته است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که قاچاق دام، اختلاف چندبرابری قیمت دام ایرانی آن سوی مرزها و تعدد واسطه گری و دلال بازی علت اصلی اختلاف قیمت درب دامداری تا بازار است، هر چند این پایان ماجرا نیست چرا که برخی از مسئولان اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در حوزه گوشت همچون قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی برای گوشت وارداتی را علت التهاب بازار مطرح می کنند. هر چند مدیر عامل پشتیبانی امور دام در نشست خبری اخیر درباره تاثیر قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی برای گوشت قرمز منجمد وارداتی در بازار داخل گفت: با توجه به آنکه بنده موافق تاثیر گذاری این موضوع در افزایش قیمت داخل هستیم، بنابراین موضوع در تنظیم بازار مطرح و مصوبه یاد شده اصلاح شد و از این به بعد قیمت گوشت وارداتی براساس مدارک مثبته تعیین می شود.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین دلایل گرانی های اخیر و تاثیر قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی گوشت وارداتی بر بازار داخل و همچنین آینده بازار در ایام‌پایانی سال با خبر شویم:

تعدد واسطه گری و دلال بازی علت اصلی التهاب بازار گوشت

مجتبی عالی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در واکنش به صادرات دام زنده اظهار کرد: با توجه به آنکه ما خود واردکننده گوشت هستیم، از این رو گوشت تولیدی در داخل باید مورد استفاده قرار گیرد و به بازارهای هدف صادر نشود‌.

وی قیمت هر کیلو گوساله نر درب دامداری را ۴۱ هزار تومان و گوسفند ۵۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با وجود تعدد واسطه و دلال، گوشت با نرخ های ۱۳۰ و ۱۵۰ هزار تومان بدست مصرف کننده می رسد، درحالیکه با حذف دلالان قیمت گوشت منطقی می شود.

عالی با اشاره به اینکه مشکلی در تولید دام نداریم، بیان کرد: علی رغم وضعیت مناسب تولید، گوشت با نرخ های بالایی بدست مصرف کننده می رسد، درحالیکه قیمت منطقی هر کیلو گوشت ۱۰۰ هزار تومان است که متاسفانه بررسی ها نشان می دهد که گوشت، جگر، کله پاچه و دیگر احشا دام با نرخ های بالایی ناشی از دلال بازی عرضه می شود.

مدیر عامل اتحادیه دامداران درباره آینده بازار گوشت بیان کرد: با توجه به برنامه ریزی وزارت جهاد برای تولید پیش بینی می شود که با تشدید نظارت ها و حذف عوامل واسطه و دلال، التهابی در بازار شب عید نخواهیم داشت.

وی قاچاق دام را یکی از دلایل گرانی در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به کیفیت بالای دام در کشور، تقاضا از سوی کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس برای گوسفند و گوساله بالاست که همین امر زمینه را برای خروج غیرقانونی دام فراهم می کند که در نتیجه بر التهاب بازار داخل دامن می زند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گرانی های اخیر گوشت در بازار ارتباطی به قیمت گذاری گوشت وارداتی ندارد، بیان کرد: در شرایط فعلی تحریم برنامه ریزی برای تامین ذخایر استراتژیک و پر کردن انبارها یکی از وظایف دولت است، اما این قیمت گذاری تاثیری در بازار داخل ندارد چرا که قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی تنها برای گوشت گوساله است، درحالیکه قیمت گوشت گوسفندی در بازار داخل افزایش یافته است.

ذخیره سازی ۶۵ هزار تن گوشت داخلی

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت دام در بخش سبک و سنگین بسیار خوب است که با زایش های مناسب دام سبک و پروار مناسب دام سنگین در نیمه دوم سال بر جمعیت دام افزوده شده است.

وی افزود: با توجه به میزان حجم گوساله تولیدی و در کنار آن پروارهای جدید و همچنین زایش های مناسب پاییز در دام سبک، بخش تولید در فاز خوبی قرار دارد، اما در بخش گوشت به علت رکود بازار و میزان بالای تولید در بخش سبک و سنگین، میزان ذخیره سازی منجمد بسیار بالاست.

پوریان میزان ذخیره سازی منجمد را ۶۵ هزار تن اعلام کرد و گفت: ۵۰ هزار تن از میزان ذخیره سازی به گوساله و ۱۵ هزار تن گوسفند اختصاص دارد که با پایان تاریخ گوشت های بسته بندی، تولیدکننده دچار چالش می شود چرا که پروسه صنعتی شدن هزینه روی دست دامدار می گذارد.

رئیس شورای تامین‌کنندگان دام با بیان اینکه در بخش گوشت گرم بازار سیر عادی خود را طی می کند، افزود: هم اکنون دام به وفور در میادین موجود است که قبل از هیجانات گرانی، قیمت هر کیلو لاشه گوساله ۷۰ هزار تومان و لاشه گوسفند ۹۰ هزار تومان بود که متاسفانه اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در حوزه دام و گوشت منجر به نوسانات قیمت و تحریک بازار می شود.

این مقام‌مسئول ادامه داد: با توجه به کاهش مصرف گوشت ناشی از ویروس کرونا و گران بودن فراورده های پروتئینی باید راهکارهایی برای تحریک تقاضا در بازار باید ایجاد شود.

به گفته وی، تا زمانیکه قیمت گوشت کاهش نیابد، امکان خرید و تحریک بازار وجود ندارد، به همین خاطر قرار است پشتیبانی امور دام برای تحریک تقاضا در اسفند گوشت منجمد با نرخ ۷۰ هزار تومان در بازار عرضه کند که همین موضوع بر تقاضا تاثیر گذار است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور خرید حمایتی دام و گوشت کشور را یکی دیگر از راهکارهای تحریک بازار برشمرد و گفت: بنده معتقدم تمرکز بر صادرات دام زنده کار اشتباهی است چرا که این موضوع بر تحریک دام داخل اثر می گذارد.

وی قیمت هر کیلو دام سبک درب دامداری را ۴۷ هزار تومان و دام سنگین ۳۷ هزار تومان اعلام کرد و گفت: براین اساس قیمت هر کیلو لاشه گوساله ۷۰ هزار تومان و لاشه گوسفندی ۹۲ هزار تومان است که متاسفانه به علت تعدد دلال و واسطه با نرخ های ۱۲۰، ۱۳۰ و ۱۵۰ هزار تومان در بازار عرضه می شود.

پوریان قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی گوشت وارداتی را یکی از دلایل گرانی در بازار اعلام کرد و گفت: اتخاذ تصمیمات خلق الساعه در حوزه گوشت تاثیر منفی در بازار می‌گذارد چرا که برخی مغازه داران به دنبال بهانه برای افزایش یا ثبات قیمت های بالا در بازار هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت گذاری برای گوشت وارداتی در محدوده ۱۲۰ هزار تومان امری اشتباه است، تصریح کرد: با وجود انکه پشتیبانی امور دام هر کیلو گوساله داخلی را با نرخ ۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می کند، از این رو قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی برای گوشت وارداتی منجر به تحریک قیمت بازار داخل می شود‌.

دامداران سلیقه ای قیمت گذاری می کنند

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از افزایش ۱۰ هزار تومانی قیمت گوشت طی هفته های اخیر در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ ۱۱۵ هزار تومان به مغازه دار و ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تومان مصرف کننده عرضه می شود.

وی با اشاره به اینکه دام به میزان کافی در میادین نیست، افزود: تاخیر در عرضه از سوی دامداران منجر به کمبود دام در میادین شده است.

ملکی با بیان اینکه گرانی های اخیر ارتباطی به قاچاق دام ندارد، گفت: هم اکنون قاچاق دام به میزانی نیست که بر کمبود یا گرانی تاثیر گذار باشد.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی ادامه داد: قیمت گوشت در بازار را عرضه و تقاضا تعیین می کند به طوریکه با کاهش عرضه، قیمت ها افزایش می یابد.

به گفته وی، با کنترل مرزها توسط مرزبانی و کاهش قیمت دلار، انگیزه برای قاچاق تا حدودی کاهش یافته اما به دلیل گستردگی‌مرزها امکان خروج باز هم وجود دارد.

ملکی قیمت کنونی هر کیلو دام زنده را ۵۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه مقدار زیادی دام در مناطق گرمسیری داریم، پیش بینی می شود که اگر شرایط بارندگی همانند هفته اخیر باشد، به علت صحرای مناسب، دام های جنوب کشور در ایام‌پایانی سال آماده کشتار خواهند شد که با این وجود نوسان چندانی در بازار نخواهیم داشت.

این مقام‌مسئول با بیان اینکه خبری از انباشت دام در واحدهای دامداری نیست، افزود: افرادی که اظهاراتی مبنی بر انباشت دام و صادرات را مطرح می کنند، تنها به دنبال منافع خود هستند، در حالیکه با صادرات دام طوفان در بازار به راه می افتد.

وی با اشاره به اینکه واردات گوشت صرفه اقتصادی ندارد، بیان کرد: با وجود آنکه واردات گوشت از قیمت داخل گرانتر است، به همین خاطر باید داشته های خودمان را برای تنظیم بازار نگه داریم چرا که کیفیت گوشت داخل به مراتب بالاتر از وارداتی است.

به گفته ملکی، هم اکنون قیمت گوسفندی ایرانی در عراق ۱۲۰ هزار تومان و امارات بالاتر است که برخی افراد به سبب منافع خود، اظهاراتی مبنی بر کمبود و افزایش قیمت مطرح می کنند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره تاثیر قیمت گذاری ۱۲۰ هزار تومانی گوشت وارداتی در بازار داخل بیان کرد: زمانیکه قیمت گوشت از کشورهای واردکننده همچون برزیل و گرجستان افزایش یافته، از این رو با واردات گوشت با دلار نیما قیمت بالارفته است.

ملکی در پایان کمبود دام را یکی از دلایل گرانی در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به کمبود دام در میادین، دامداران قیمت های سلیقه ای را مطرح می کنند، هرچند به سبب افزایش قیمت نهاده ها همچون جو به ۵ هزار تومان به دنبال تامین هزینه هایشان هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: بازار گوشت ، گوشت ، قیمت کالا ، بازارنیوز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MZ6

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بازار گوشت گوشت قیمت کالا بازارنیوز اعلام کرد و گفت ۱۵۰ هزار تومان مقام مسئول بازار داخل گوشت گوسفندی گوشت وارداتی هزار تومان قیمت هر کیلو مطرح می کنند دلایل گرانی عرضه می شود بازار گوشت ذخیره سازی قیمت گوشت برای گوشت قاچاق دام هم اکنون گرانی ها هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۵۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403

به گزارش پارس نیوز ، در قالب طرح نهضت ملی مسکن دو میلیون و ۵۱۸ هزار واحد مسکونی به مرحله ساخت رسیده است. همچنین آمار افتتاحات گویای آن است دولت سیزدهم تا کنون ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را به مردم تحویل داده که شامل طرح‌های مسکن مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن است.

   

از سوی دیگر تلاطمات بازار مسکن فروکش کرده که ظاهرا طرح‌هایی همچون مالیات خانه‌های خالی، رشد تدریجی ساخت و ساز و تکمیل ظرفیت سرمایه‌گذاری در بازار ملک به آرامش این بازار کمک کرده است. مطابق آمار بانک مرکزی، پایان سال گذشته نرخ رشد سالیانه مسکن در تهران به ۲۴ درصد رسید که حدود نصف رشد تورم عمومی بود.

طرح نهضت ملی مسکن که با مدل‌هایی همچون ثبت نام متقاضیان، خودمالکی، نوسازی بافت‌های فرسوده، ساخت مسکن روستایی، طرح‌های مشارکتی و تعاونی‌ساز پیش می‌رود به تدریج بر روی ریل قرار گرفته است. پس از آنکه بانک‌ها عملکرد چندانی در تامین منابع ساخت مسکن ارایه ندادند وزارت راه و شهرسازی تصمیم گرفت از ظرفیت‌های مردم، انبوه‌سازان و تعاونی‌ها برای اجرای این طرح بهره بگیرد.

برای کاهش قیمت تمام شده ساخت نیز صندوق ملی مسکن اقداماتی را در دستور کار قرار داده است. پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه‌های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد. در این قالب با حذف واسطه‌ها قیمت مصالح برای سازندگان کاهش می‌یابد که در افزایش سرعت پیشرفت پروژه‌های طرح نهضت ملی مسکن موثر خواهد بود.

آن‌طور که محمدرضا مهدیار اسماعیلی ـ رییس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفته است فولاد‌های خریداری شده در سال گذشته توسط این صندوق به زودی به پروژه‌های مسکن در نقاط مختلف کشور تزریق خواهد شد.

همچنین مجلس شورای اسلامی طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بهای مسکونی را تدوین کرده که مراحل تصویب این طرح در مجلس طی شده و اکنون برای بررسی به شورای نگهبان ارسال شده است.

همزمان با اجرای پروژه نهضت ملی مسکن، بازار ملک به ثبات نسبی رسیده است. کاهش انتظارات تورمی و پیش‌بینی‌پذیر شدن اقتصاد از دیگر اتفاقاتی است که در فضای اقتصاد کشور قابل مشاهده است.

فعالان بازار مسکن از کاهش محسوس انتظارات تورمی در بازار مسکن خبر می‌دهند. کارشناسان نیز معتقدند در صورتی که دولت موفق شود تعداد قابل توجهی از پروژه چهار میلیون واحدی نهضت ملی مسکن را در سال جاری به سرانجام برساند می‌توان به کنترل و ثبات بازار مسکن در میان مدت امیدوار بود.

منبع:بانک اول

دیگر خبرها

  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار زیر چتر کدام رخداد جان گرفت؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • توزیع روزانه ۴ تن گوشت قرمز در بازار روزهای کرج
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • توزیع گوشت قرمز در بازارهای روز کرج + قیمت
  • اتفاقی که ممکن است در بازار مسکن بیفتد ؛ پیش‌بینی جدید قیمت مسکن در 1403