Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-29@15:23:12 GMT

ریزش قیمت مسکن تمام شد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۵۴۶۲

روند ریزشی قیمت مسکن در شهر تهران پس از ۲.۵ ماه که حدود ۱۳ درصد کاهش پیدا کرده بود از ابتدای بهمن ماه متوقف شده و در عین حال تمایل برای فروش نیز ۹ درصد کاهش یافته است.

بازار مسکن پایتخت پس از ۲.۵ ماه ریزش نرخ‌ها به مقاومت قیمتی رسیده است. پس از آنکه در دی ماه نرخهای قطعی معاملات ۱.۸ درصد افزایش پیدا کرد، قیمت‌های پیشنهادی نیز که از نیمه آبان تا اواخر دی ماه حدود ۱۳ درصد کاهش یافته بود به ثبات رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلاعات به دست آمده از سامانه املاک کیلید نشان می دهد در دو هفته ابتدای بهمن ماه ۱۳۹۹ نسبت به دو هفته قبل از آن قیمتهای پیشنهادی مسکن از سوی مالکان ۰.۳ (سه دهم) درصد افزایش یافته است. این رشد ناچیز در حد صفر که از نرخهای عرضه شده در آگهی ها استخراج شده به مفهوم رسیدن بازار به سطح مقاومتی است که می تواند از افزایش اندک خرید و فروشهای شب عید و توقف روند کاهشی نرخ ارز نشأت گرفته باشد. قیمت آگهی‌ها نسبت به زمان مشابه سال گذشته نیز ۱۲۹ درصد بالا رفته؛ هرچند نرخهای قطعی در دی ماه بر اساس آمار بانک مرکزی از افزایش ۹۸ درصدی حکایت دارد.

بررسی درصد تغییرات قیمت متر مربع آگهی ها در دو هفته ابتدای بهمن ماه در مقایسه با دو هفته آخر دی ماه نشان می دهد که قیمت‌های پیشنهادی در پنج منطقه شامل مناطق ۶، ۸، ۱۳، ۱۴ و ۲۱ بین ۲ تا ۱۰ درصد کاهش، در ۹ منطقه شامل مناطق ۲، ۳، ۴، ۷، ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۲۲ بین ۱ تا ۱۱ درصد افزایش و در دو منطقه ۱ و ۵ ثبات داشته است. مناطق ۱۵ تا ۲۰ نیز به دلیل پایین بودن تعداد آگهی ها در این گزارش لحاظ نشده است.

بیشترین افت قیمت در بین مناطق مذکور طی دو هفته ابتدای بهمن ماه نسبت به دو هفته آخر دی ماه در منطقه ۱۴ به میزان ۱۰ درصد رخ داده و تعداد آگهی ها ۴ درصد افزایش یافت. قیمتها در منطقه ۲۱ نیز ۹ درصد افت کرد و تعداد آگهی ها ۸ درصد بالا رفت. در منطقه یک نرخ رشد قیمت آگهی ها صفر بود در عین حال تعداد آگهی ها نسبت به دو هفته پایانی دی ماه ۱۱ درصد کاهش یافت. در منطقه پنج که همواره رتبه یکم از نظر تعداد معاملات را دارد قیمتهای پیشنهادی با ثبات همراه بوده و تعداد آگهی ها کاهش ۷ درصدی نشان می دهد. در منطقه شش قیمتها ۵ درصد پایین آمده و تعداد آگهی ها ۲۲ درصد رشد یافته است. در منطقه ۴ نیز به عنوان دومین منطقه پرمعامله شهر تهران قیمتهای پیشنهادی ۲ درصد افزایش و تعداد آگهی های ثبت شده در سامانه مذکور ۷ درصد افزایش یافته است.

در منطقه ۱۱ با افزایش ۱۱ درصدی قیمتهای پیشنهادی و کاهش ۶۰ درصدی تعداد آگهی ها مواجه بودیم. در منطقه ۲۲ قیمتها ۴ درصد و آگهی ها ۱۲ درصد رشد یافت. منطقه ۱۳ نیز با کاهش ۷ درصدی قیمت مسکن و افت ۱۹ درصدی تعداد آگهی ها در دو هفته ابتدای بهمن ماه نسبت به دو هفته انتهایی دی ماه مواجه بوده است.

ثبات قیمت در آگهی های مسکن در شرایطی رخ داد که از نیمه آبان ماه و بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کاهش قیمت ارز نرخهای پیشنهادی در سامانه مذکور ۲.۲ درصد کاهش پیدا کرد. در ادامه نیز دو افت ۵.۵ و ۵ درصدی قیمتها در این سایت اتفاق افتاد تا اینکه در نیمه بهمن ماه به ثبات رسید.

 

ایسنا/

برچسب ها: مسکن ، قیمت مسکن ، بازارنیوز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MZI

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مسکن قیمت مسکن بازارنیوز تعداد آگهی ها نسبت به دو هفته درصد افزایش درصد کاهش قیمت مسکن دی ماه ۹ درصد ۲ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۵۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، افزایش مستمر قیمت کالاها و خدمات در اقتصاد را تورم می‌گویند که وجود تورم بالا، بی‌ثبات و ماندگار در هر اقتصادی مشکلات متعددی را ایجاد می‌کند، از جمله آن می‌توان به کاهش قدرت خرید و رفاه خانوارها، کاهش ارزش پول ملی، افزایش نااطمینانی به آینده و کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری اشاره کرد. تورم در ایران دلایل مختلفی دارد از نوسانات ارزی تا نقدینگی اما یکی از عوامل کمتر مورد توجه مسئله انتظارات تورمی است.
 
 انتظارات تورمی یعنی پیش‌بینی از میزان تورم در آینده که منجر به تصمیم گیری در حوزه های مثل قیمت گذاری، ‌ خرید و فروش و ... می‌شود. انتظارات تورمی تحت تاثیر اخبار و رویدادها تغییر می کند، خوش بینی به آینده میتواند منجر به کاهش تورم شود و بدبینی نسبت به آینده بر آتش انتظارات تورمی می‌دمد. بنابراین برای هر سیاست گذاری شناخت این انتظارات تورمی و عوامل موثر بر آن اهمیت دارد.
 
عوامل موثر بر قیمت ارز از نظر مردم

در این راستا اخیرا مرکز افکار سنجی سرمایه گزارشی از نتایج نظرسنجی از مردم در زمینه انتظارات تورمی منتشر کرده است. این مرکز نظرسنجی با جامعه نمونه ۱۰۵۹ نفر از شهروندان سراسر کشور در فروردین ۱۴۰۳ انجام داده است. طبق این گزارش ۲۳/۸ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که جنگ با اسرائیل بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت ارز در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۲۱ درصد عنوان کردند که انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا بر افزایش قیمت ارز اثرگذار است. همچنین ۱۹/۲ درصد درگیری سیاسی قوا را موثر دانسته، ۱۸/۴ درصد گفته‌اند افزایش قیمت بنزین و سوخت، ۱۶/۱ درصد حذف ارز ترجیحی و ۱/۵ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت ارز موثر ندانسته‌اند.

عوامل موثر بر قیمت مسکن

در بخش دیگری از این گزارش به پاسخ و نتیجه پرسش دیگری از مردم مبنی بر اینکه کدام یک از عوامل بیشترین تأثیر را بر افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ می‌گذارند، پرداخته شده است.
 
طبق بررسی‌های انجام شده ۲۱/۳ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که افزایش قیمت بنزین و سوخت بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۱۹/۹ درصد عنوان کردند که حذف ارز ترجیحی بر افزایش قیمت مسکن اثرگذار است، ۱۹/۴ درصد درگیری سیاسی قوا را موثر دانسته، ۱۸/۵ درصد گفته‌اند جنگ با اسرائیل، ۱۷/۹ درصد انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و ۳ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت مسکن موثر ندانسته‌اند.

عوامل موثر بر افزایش طلا و سکه

۲۴/۱ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که جنگ با اسرائیل بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت طلا و سکه در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۲۱/۵ درصد عنوان کردند که انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا بر افزایش قیمت طلا و سکه اثرگذار است. همچنین آنها ۱۸/۶ درصد حذف ارز ترجیحی را موثر دانسته و ۱۷/۲ درصد گفته‌اند افزایش قیمت بنزین و سوخت، ۱۶/۶ درصد درگیری سیاسی قوا و ۲ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت طلا و سکه موثر ندانسته‌اند.

عوامل موثر بر قیمت خودرو

علاوه موارد گفته شده موضوع خودرو و پیش بینی از عواملی که می‌تواند در سال جاری بر افزایش قیمت آن تأثیر بیشتری داشته باشد هم در این گزارش اشاره شده است که طبق نظرسنجی انجام شده ۲۲/۱ درصد از شهروندان با بیشترین میزان معتقدند که افزایش قیمت بنزین و سوخت بیشترین تاثیر را بر افزایش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۳ خواهد داشت، ۲۰/۸ درصد عنوان کردند که حذف ارز ترجیحی بر افزایش قیمت خودرو اثرگذار است، ۱۸/۴ درصد انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا را موثر دانسته، ۱۸/۳ درصد گفته‌اند جنگ با اسرائیل، ۱۷/۸ درصد درگیری سیاسی قوا و ۲/۶ درصد هیچ کدام از این موارد را در افزایش قیمت خودرو موثر ندانسته‌اند.

دیگر خبرها

  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • آیا هشدار به‌ پلتفرم‌های آگهی جواب می‌دهد؟