Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخلاف آنچه اخیرا اعلام شده بود، پیچیدگی روند خارجی برای حل بحران سیاسی لبنان کمتر از موانع داخلی آن نیست و شاید نتوان به تشکیل سریع دولت خوش بین بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الأخبار منابع فرانسوی گزارش دادند که «پاتریک دورل»، مشاور امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه در امور خاورمیانه پایان هفته جاری وارد بیروت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان طرف های لبنانی با اعتماد به اینکه قطعاً نتیجه سفر نماینده ماکرون به لبنان مثبت خواهد بود حساب زیادی روی این دیدار باز کرده‌اند. اما تاکنون همه اطلاعات حاکی از آن است که فرانسوی ها راه حل جدی برای بن بست سیاسی لبنان ندارند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در حال حاضر ابهام بزرگی درباره تلاش های بین المللی برای حل پرونده سیاسی لبنان وجود دارد. درحالی که فرانسوی‌ها ادعا می‌کنند تشکیل دولت لبنان بسیار نزدیک است و احتمالاً قبل از پایان ماه جاری به نتیجه برسد اما چند شاخص منفی برای عدم اعتماد به تحرکات فرانسه جهت حل بحران سیاسی لبنان وجود دارد:

- نیروهای سیاسی لبنان که منتظر بازگشت «سعد حریری» نخست وزیر مکلف این کشور از سفرهای خارجی بودند متوجه شدند که حریری دست خالی است. برخلاف اخباری که اخیرا منتشر شده بود مبنی بر اینکه حریری قصد دارد بعد از مصر و امارات آن گونه که پیش بینی می شد به پاریس برود، این اتفاق نمی افتد. در این زمینه چندین منبع گزارش دادند که سعد حریری ظرف دو روز از ابوظبی راهی ترکیه می‌شود و این سفر مربوط به پرونده های مالی و شخصی حریری و فعالیت‌های وی در ترکیه است. این بدان معناست که فرانسوی‌ها در رایزنی‌های خود با نخست وزیر مکلف لبنان چیز جدیدی ندارند.

- فرانسوی‌ها در تماس هایی که اخیرا با نیروهای سیاسی لبنان به ویژه طرف‌های درگیر در پرونده تشکیل دولت برقرار کردند هیچ ایده جدیدی ارائه ندادند و در سخنان آنها به نظر نمی رسید که بتوانند لبنانی ها را برای ارائه کردن امتیازات و تسریع در روند تشکیل دولت تحت فشار قرار دهند.

- درگیری‌های داخلی میان نیروهای سیاسی لبنان ادامه دارد و اخیراً تنش میان نمایندگان پارلمان رسانه ای شد.

طبق آخرین اخبار طرف های داخلی لبنان امید زیادی به سفر نماینده ماکرون بسته و معتقدند که با توجه به تحولات اخیر خاورمیانه در سایه تغییر دولت آمریکا میانجیگری فرانسه می تواند لبنان را به سمت یک آتش بس از طریق تشکیل دولت توافقی سوق دهد، اما با این وجود روند امور در خارج از لبنان پیچیدگی کمتری نسبت به اوضاع داخلی آن ندارد و چندین مانع در این روند مشاهده می شود:

- پس از آنکه پاریس تغییر دولت آمریکا را فرصتی برای جبران ناکامی خود در پرونده لبنان دید ابتکار خود را برای آمریکایی ها مطرح کرد. اما واقعیت آن است برخلاف آنچه که برخی طرف‌ها ادعا می کنند آمریکایی‌ها نگرش مثبتی درباره پرونده لبنان ندارند و اولویت آنها چیزهای دیگری است. در واقع لبنان و بحران سیاسی آن ضمن آخرین دستور کار دولت جدید آمریکاست. در این شرایط فرانسوی ها تنها در صدد این هستند که ببینند آمریکایی‌ها ابتکار پاریس در لبنان رد یا قبول می کنند.

از سوی دیگر پاریس هنوز موفق به توافق با عربستان سعودی مشابه توافقی که با امارات درباره پرونده لبنان دارد نشده است. اماراتی‌ها درباره بحران لبنان با گزینه های بیشتری برخورد می‌کنند؛ در حالی که ریاض هنوز در موضع خود که هرگونه توافق با ایران و حزب الله را رد می کند ایستاده است. از طرفی امارات متحده عربی نمی تواند نقش موثر و مستقل از عربستان ایفا کند و همچنین سعد حریری با وجود وابستگی زیادی که به فرانسوی ها دارد نمی تواند دیدگاه عربستان را در تشکیل دولت لبنان نادیده بگیرد.

لبنان| احتمال تشکیل دولت تا پایان ماه جاری میلادیلبنان| سعد الحریری به فرانسه می‌رود

علاوه بر آن درباره بحران لبنان هیچ نظر واحدی در دولت فرانسه وجود ندارد، در حالیکه «برنارد امیه» مدیر کل اداره اطلاعات خارجی فرانسه به دلیل رفاقت قدیمی خود با سعد حریری به سمت او گرایش دارد سایر مقامات فرانسوی ترجیح می دهند به شکل دیگری در برخورد با حریری عمل کنند.

البته موانع داخلی لبنان بسیار بیشتر از پیچیدگی های خارجی است و از همه مهمتر اینکه هیچیک از طرف‌های داخلی درگیر در پرونده تشکیل دولت حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نیستند. واقعیت آن است که سعد حریری در سفر خود به کشورهای خارجی که اخیرا صورت گرفته از آنها شنیده است در صورتی که وی همچنان پایبند به مواضع خود در تشکیل دولت باشد- یعنی مخالفت با مواضع رئیس جمهوری و تلاش برای کنار زدن حزب الله از صحنه سیاسی لبنان، حمایت مالی منطقه‌ای از او صورت خواهد گرفت. این در حالی است که تیم رئیس جمهوری لبنان و در صدر آنها «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی تاکید کرده که «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان از حق خود در انتخاب وزرای مسیحی کوتاه نخواهد آمد.

از طرف دیگر ستاد فرماندهی ارتش لبنان با صدور بیانیه ای اعلام کرد که روز گذشته در تاریخ 8 فوریه 2021 ساعت 11:5 و 11:7 یک قایق جنگی وابسته به رژیم صهیونیستی آب های منطقه ای لبنان مقابل راس الناقوره را به مسافت حدود 203 متر نقض کرده است.

در این بیانیه آمده که موضوع تجاوز رژیم صهیونیستی به حریم آبی لبنان با هماهنگی «نیروهای یونیفل» (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس سیاسی لبنان فرانسوی ها تشکیل دولت سعد حریری طرف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۵۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد

امتداد - حریری گفت: با فروکش کردن حوادث نظامی در منطقه نوسانات ارزی بطور کامل خنثی شده و دلار در حال حرکت به سمت قیمت‌های قبلی است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت:  رفتار دلار در کشور ما اصلا منطقی و مبتنی بر ضوابط اقتصادی نیست. اتفاقی که دلار را از کانال ۴۰ هزار تومان به کانال ۵۰ هزار تومان رساند و بعد از دوره ثباتی که در حدود کانال ۵۰ داشتیم آن را به سمت کانال ۷۰ هزار تومان کشاند کاملا ریشه سیاسی داشت و برگرفته از حوادث نظامی در خلیج فارس و خاورمیانه بود.

حریری تاکید کرد: مگر در شش ماهه گذشته چه تغییر مهمی در شاخص‌های اقتصادی رخ داده که قیمت دلار جهش پیدا کند و به سمت کانال ۷۰ هزار تومان برود؟

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین اظهار داشت: طبیعتا شاهد این هستیم که با فروکش کردن حوادث نظامی در منطقه نوسانات ارزی بطور کامل خنثی شده و دلار در حال حرکت به سمت قیمت‌های قبلی است. تاریخ خاورمیانه به بعد و قبل از حمله ایران به اسرائیل تقسیم شد.

وی اضافه کرد: پاسخ مناسب و سخت ایران و بعد هم ناتوانی اسرائیل در کنترل اوضاع، آرامش را به جامعه و بازار‌ها تزریق و دلار به سمت نزول قیمتی حرکت کرد. به عقیده من قیمت دلار حتما کانال‌های بسیار کمتر و در حوالی ۵۰ هزار تومان را تجربه خواهد کرد. برای دلار بالای ۵۰ هزار تومان نمی‌‎شود دلایل منطقی و اقتصادی تعریف کرد.

حریری در پایان تاکید کرد: اگرچه تحمیل شرایط فوق حساس اقتصادی به کشور ما بی‌نظیر است، اما تلاطم بازار‌ها بعد از حوادث سیاسی و منطقه‌ای اصلا مخصوص ایران نیست و تمام اقتصاد‌های دنیا را شامل می‌شود. شرایط بد اقتصادی پس از کرونا در کشور‌های اروپایی، افت قیمت روبل پس از تحریم روسیه و اتفاقات اقتصادی ترکیه شاهد مثالی از این شرایط است. 

منبع: اقتصاد۱۲۰

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • کارکنان عقیدتی سیاسی مسئول تقویت هدایت و معنویت هستند
  • سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا/ شهرداری گرگان مقابل الریاضی لبنان پیروز شد
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • جنبش دانشجویی آمریکا اراده لازم برای تغییر را دارد
  • انتقادات پهلوی به قاجاریان به‌خاطر امتیازدادن به بیگانگان!
  • اوسمار:‌همیشه بازی با سپاهان سخت و حساس است
  • ژاوی: هر وقت احساس کنم که وضعیت در بارسلونا خوب نیست می‌روم
  • ژاوی: هر وقت احساس کنم که وضعیت خوب نیست می‌روم
  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست