Web Analytics Made Easy - Statcounter

میثم هاشمخانی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: اختلاف کلیدی دولت و مجلس در بودجه ۱۴۰۰، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود. مجلس معتقد است که با ارائه بخشی از منابع حذف ارز دولتی در قالب یارانه به مردم، می‌توان اثرات آن‌را برای مردم جبران کرد.

وی ادامه داد: اینکه برخی از مقامات دولتی اعلام می‌کنند که جایگزینی ارز ۴۲۰۰ با یارانه منجر به تورم می‌شود اساساً حرف نادرستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اثبات اشتباه بودن این مدعا کافی است توجه کنیم که در ۸ سال اخیر یارانه مردم، حتی یک ریال افزایش نیافت اما تورم افزایش یافته است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به موفق نبودن سیاست ارز دولتی، گفت: تجربه سه سال اخیر نشان می‌دهد ارز ۴۲۰۰ کنترل کننده تورم نبوده است. نرخ دلار در ابتدای دولت آقای روحانی ۳ هزار و ۴۰۰ تومان بود و دلار ۴۲۰۰ تومانی به معنی افزایش بیست درصدی نرخ دلار از ابتدای ۸ سال گذشته است. بنابراین قاعدتاً کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گیرند باید ۲۰ درصد گران‌تر از ۸ سال قبل باشد اما ما حتی یک مصداق هم در این باره نداریم و بسیاری از واردکنندگان با ارز ترجیحی، اقلام وارداتی را به نرخ بازار آزاد فروختند؛ از طرفی ارزش رانتی که به واسطه ارز ۴۲۰۰ توزیع شده (اختلاف ارز دولتی با ارز بازار) در ۳ سال اخیر بیش از ۱۰ برابر کل یارانه نقدی سالانه کل ایرانی‌ها بوده است که به جیب نورچشمی‌ها رفته است.

وی ادامه داد: برخی از متخلفین مجازات می‌شوند اما خیلی از آنها حتی شناسایی هم نمی‌شوند؛ وقتی رانت ارز ۴۲۰۰ تومانی ۱۰ برابر یارانه نقدی خانوار است یعنی ارز ترجیحی در بودجه سالانه حفره‌ای ۱۰ برابر کل یارانه نقدی ایجاد کرده که با وادار شدن بانک مرکزی به چاپ پول پر می‌شده است.

این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: نورچشمی‌ها به ذخایر ارزی کشور حمله کرده اند و ما با ارز دولتی چوب حراج را به ذخایر ارزی کشور زده ایم.

وی تصریح کرد: قطعاً ارز ترجیحی باید با تدابیری حذف شود و منابع ناشی از آن، بخشی صرف پرداخت یارانه نقدی به دهک‌های آسیب پذیر و بخشی صرف جبران کسری بودجه شود.

کد خبر 5138172 محمد امین دژمان

منبع: مهر

کلیدواژه: دلار 4200 تومانی لایحه بودجه ۱۴۰۰ رانت اقتصادی بانک مرکزی ایران قیمت دلار شاخص کل بورس ویروس کرونا وزارت جهاد کشاورزی بورس تهران سهام عدالت اقتصاد آمریکا فولاد بورس بازار سهام قیمت نفت قیمت یورو سازمان بورس و اوراق بهادار ۴۲۰۰ تومانی یارانه نقدی ارز ترجیحی ارز دولتی ارز ۴۲۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۶۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی پرونده متهمان فروش سوخت یارانه‌ای در تعزیرات حکومتی زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مظفری گفت: پرونده قاچاق فروش غیرمجاز ۱۵ هزار و ۶۴۳ لیتر نفت گاز یارانه‌ای به ارزش یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریال در شعبه ششم بدوی تعزیرات حکومتی زنجان رسیدگی شد.

وی افزود: شعبه با توجه به مدارک موجود، تخلف را محرز و علاوه بر ضبط کالای کشف شده و تحویل آن به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی زنجان برای توزیع در جایگاه‌های سوخت، متخلف را به پرداخت ۲ میلیارد و ۳۱۸ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان ادامه داد: شعبه همچنین به دلیل بهای مال از دست رفته، یک میلیارد و ۱۵۹ میلیون ریال معادل ارزش سوخت به جریمه اضافه و متخلف را جمعاً به پرداخت سه میلیارد و ۴۷۷ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.


مظفری  گفت: بازرسان شرکت پخش فرآورده‌های نفتی گزارش این تخلف را کشف و پرونده آن را برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند.

دیگر خبرها

  • تدابیر جدید عربستان برای جلوگیری از ورود بدون مجوز به مکه در موسم حج
  • تدابیر لازم برای جلوگیری از خسارت به عشایر اندیشیده شود
  • بررسی پرونده متهمان فروش سوخت یارانه‌ای در تعزیرات حکومتی زنجان
  • ۲ قاچاقچی سوخت یارانه‌ای در زنجان جریمه شدند
  • پایان رژیم صهیونیستی اجتناب‌ناپذیر است
  • هشدار؛ این پیامک‌ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است | تصویر پیامک را ببینید
  • تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ۸ گروه کالایی در سال ۱۴۰۳+ جزییات
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • این پیامک ها درباره یارانه کمک معیشتی جعلی است/ تصویر پیامک را ببینید