Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از ستاد حقوق بشر، علی باقری‌کنی که همراه رئیس قوه قضاییه به عراق سفر کرده، در توییتی از خبرهای خوش برای بازرگانان و تجار ایرانی و عراقی و خانواده زندانیان خبر داد.

باقری‌کنی پیش از ترک تهران نیز در توییتی، اظهار داشت: هدف این سفر، «استفاده از ظرفیت قضائی در افزایش امنیت دو کشور، پیگیری پرونده ترور فرماندهان مبارزه با تروریسم، تسهیل تعاملات اقتصادی و پیگیری پرونده زندانیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش ایرنا، رئیس قوه قضاییه به دعوت رسمی «فائق زیدان» رییس شورای عالی قضایی عراق شب گذشته (۲۰ بهمن) در سفری سه روزه وارد بغداد شد و قرار است علاوه بر فائق زیدان با «برهم صالح» رییس جمهوری، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر و «محمد الحلبوسی» رییس پارلمان عراق دیدار و گفت وگو کند.
پرونده ترور شهدای جهانی مبارزه با تروریسم سپهبد حاج قاسم سلیمانی و حاج ابومهدی المهندس در راس پرونده های مورد بحث در سفر رئیس قوه قضائیه به بغداد قرار دارد؛ به ویژه اینکه یکی از دادگاه های عراق در هفتم ژانویه گذشته (۱۸ دی ماه ۹۹) حکم جلب «دونالد ترامپ» رییس جمهوری پیشین آمریکا را به عنوان متهم اصلی در این پرونده صادر کرده است.
پس از شهادت فرماندهان شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در ۱۳ دی ۹۸ در حمله تروریستی آمریکا به کاروان آنها در حومه فرودگاه بین المللی بغداد، دستگاه های قضایی ایران و عراق به صورت مستقل، هریک به نوبه خود، پرونده را پیگیری کردند.
علاوه بر این، پرونده های دیگری نیز در این سفر مورد بحث و بررسی دو طرف قرار می گیرند و انتظار می رود ایران و عراق در خصوص آنها یادداشت های تفاهم امضا کنند.
"تبادلات تجاری حدود ۱۰ میلیارد دلاری بین ایران و عراق، حل و فصل پرونده هایی قضایی که بین تجار دو کشور ایجاد می شود" از جمله این پرونده ها است.
«رفت و آمد گسترده شهروندان بین دو کشور و مسائل قضایی که به همراه دارد، رسیدگی به وضعیت اتباع زندانی دو کشور و توافق بر سر آزادی آنها با توجه به اینکه اغلب پرونده های آن دارای جنبه های انسانی و اخلاقی است، تروریسم و مبارزه با آن به دلیل اینکه دو کشور قربانی تروریسم هستند، تعاملات حقوق بشری و کمک به افزایش امنیت دو کشور با همکاری دو طرف درخصوص فراهم کردن تسهیلات حقوقی» از دیگر پرونده های است که انتظار می‌رود ایران و عراق در خصوص آنها یادداشت‌ تفاهم امضا کنند.

برچسب‌ها سید ابراهیم رییسی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه قوه قضاییه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید ابراهیم رییسی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه قوه قضاییه سید ابراهیم رییسی ستاد حقوق بشر قوه قضائیه قوه قضاییه اخبار کنکور ایران و عراق قوه قضاییه دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۷۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت

به گزارش خبرگزاری مهر، براساس سند جدید تحول و تعالی قوه قضاییه، «اطاله در فرآیند دادرسی» در کنار دو چالش «غیرمتقن بودن برخی آراء و تصمیمات قضایی» و «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» از جمله موانعی است که در مسیر تحقق مأموریت اول قوه قضاییه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، قرار دارد.

سند تحول برای «اطاله در فرآیند دادرسی» هفت علت شناسایی کرده است. این عوامل عبارتند از: ۱- کثرت و افزایش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه، ۲-و جود زمینه‌های خطا در پذیرش، ۳- تجدید رسیدگی ناشی از ضعف در شیوه ابلاغ، ۴- فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ۵- نظارت ناکافی بر زمان رسیدگی به پرونده، ۶- حجم بالای ادعاهای مربوط به اعسار، ۷-و جود پرونده‌های دارای خواهان یا شاکی متعدد.

سند تحول قضایی، راهبرد «ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت» را برای رفع عامل فقدان زیرساخت‌های لازم برای فصل خصومت، ارائه داده است و دو راهکار برای اجرای این راهبرد مشخص کرده است.

راه‌های ایجاد سازوکارهای مناسب برای تحقق فصل خصومت در سند تحول

سند تحول قضایی دو راهکار اجرایی به‌منظور ایجاد سازوکارهای انگیزشی و حقوقی مناسب برای تحقق فصل خصومت، مشخص کرده است.

راهکار اول: تدوین شاخص‌های ارزیابی عملکرد قضات و کارکنان در موضوع فصل خصومت و ایجاد سازوکار انگیزشی و ارائه مشوق‌های مؤثر برای تحقق حداکثری فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی در مراجع قضایی.

متولی اجرای این برنامه، دادگستری استان‌ها، دیوان‌عالی کشور، دادستانی کل کشور، دادسرای انتظامی قضات، معاونت راهبردی و معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه است و مهلت اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

راهکار دوم: تسهیل فرآیندها و تدوین قوانین و مقررات لازم به‌منظور توسعه فصل خصومت، افزایش صدور آراء ماهیتی و کاهش صدور قرارهای شکلی از قبیل قرارهای رد دعوا، عدم استماع دعوا و عدم صلاحیت.

مسوولیت اجرای این راهکار با معاونت حقوقی و امور مجلس، دیوان‌عالی کشور و دادستانی کل کشور و مهلت زمانی اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

کد خبر 6092690

دیگر خبرها

  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی با تایید رییس قوه قضاییه
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ تشکیل پرونده برای چهره‌هایی که اهمیت عملیات وعده صادق را به مخاطره انداخته بودند/ تشریح آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل/ کشف جرم جدید در پرونده چای دبش
  • دیدار مردمی معاون قوه قضاییه در حرم عبدالعظیم(ع)
  • از پرونده چای دبش چه خبر؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ جزئیاتی جدید از پرونده‌های چای دبش و باغ ازگل
  • آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل / موضع قوه‌قضاییه درباره محتواهای خلاف قانون پلتفرم‌های داخلی
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد+ جزئیات | اظهارات مهم سخنگو درباره باغ ازگل و چای دبش؛ دستگاه قضایی در این پرونده‌ها تحت‌ هیچ فشاری نبود
  • راهکار های سند تحول قضایی برای تحقق فصل خصومت
  • دستورات محسنی‌اژه‌ای برای صدور رأی در پرونده‌های خاص
  • ریسک ورود به پرونده شرکت های خودرویی را پذیرفتیم