Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی عصر روز دوشنبه ۲۰ بهمن ماه، در مراسم افتتاح دومین نمایشگاه دائمی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در سرای سعدالسلطنه استان قزوین با بیان اینکه با وجود فراز و نشیب‌ها و فشارها و تحریم‌ها این انقلاب همچنان با قوت و بالندگی به جلو پیش می‌رود، اظهار داشت: دشمن باور نمی‌کند که دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، اما باید بدانند همه آستانه‌های قدرت هسته‌ای را برخورداریم و آن را در چنگ خود داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه موضوع هسته‌ای بهانه دشمن است، افزود: دشمنان با نظام اسلامی و حکومت ما مشکل دارند و قدرت هسته‌ای بهانه آنهاست.

وی اضافه کرد: بایدن نیامده، از توقف غنی‌سازی ایران سخن گفته که البته رهبری به این سخن پاسخ گفته‌اند و آمریکا باید بداند حرکت ایران به سمت دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای توقف‌ناپذیر است و این حق، قابل چشم‌پوشی نیست.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه اگر آمریکا همچنان فکر می‌کند با فشار و تهدید می‌تواند ایران را تسلیم کند، بدا به حال آنان که هنوز ایران را نشناخته‌اند، تصریح کرد: برای آمریکا زشت است که پس از این همه سال هنوز نفهمیده که با فشار، تهدید و تحریم نمی‌تواند ایران را تسلیم کند. آمریکا، صدام، منافقان و داعش را در تقابل با ما قرار داد، اما همگان سرنوشت آن‌ها را دیدند.

صالحی با بیان اینکه محدودیت‌های آمریکا باعث ابتکار و خلاقیت ما در رفع نیازهای خود شده و جمهوری اسلامی را به کسب دانش و فناوری بیشتر تشویق کرده است، افزود: آن‌ها می‌خواستند با تحریم غذا و دارو ملت ما را گرسنه و بیمار کنند، اما اکنون در تولید محصولات غذایی و بسیاری از داروها خودکفا هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به خدمت صنعت هسته‌ای کشور به حوزه درمان و تولید دارو، ادامه داد: در این شرایط یکی از گلوگاه‌های ساخت واکسن کرونا سانتریفیوژی بود که آنرا تولید و در اختیار شرکت داروسازی داخلی قرار دادیم. به آمریکا می‌گوئیم که به جای تقابل، تعامل را نیز امتحان کند که البته باید بر پایه توازن باشد.

وی با بیان اینکه همه تلاش‌های دشمن برای آن است که ما قدرتمند نشویم تا آن‌ها هربلایی خواستند برسر ما بیاورند، ادامه داد: انقلاب ما انفجار نور بود و رنگ و بوی الهی دارد، بستری که این انقلاب برای ما فراهم کرد خدامحوری و اساس آن اخلاق و ارزش‌ها بود.

صالحی با بیان اینکه هشت سال دفاع مقدس را باید یک جنگ جهانی علیه کشور ما که تازه انقلاب شده بود یاد کرد، گفت: گناه ما تنها فریاد زدن الله اکبر و استقلال و آزادی‌خواهی بود که استکبار آن را برنمی‌تابید.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) دین را که در کشور ما و جهان غبار و زنگار گرفته و مهجور شده بود احیا کرد که منحصر به ایران نبود بلکه به همه دنیا اختصاص داشت، گفت: با وجود همه تحریم‌ها دستاوردهای عظیمی داشته‌ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: باید بپرسیم کدام کشور می‌توانست با جنگ جهانی تحمیلی هشت ساله و تحریم‌های فلج کننده و قطع درآمدهای نفتی، خود را اداره کند، علت اینکه دشمن نتوانست کمر ما را بواسطه تحریم خم کند دستاوردهای کسب شده پس از انقلاب اسلامی است.

صالحی اظهار داشت: پیشرفت‌های ما از درون جوشیده و کسی به ما یاد نداده که چگونه سانتریفیوژ و آب سنگین تولید کنیم و خودمان به آن دست یافته‌ایم و نگرانی دشمن نیز همین است.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در سال ۶۸ چند نمونه سانتریفیوژ وارد کشور شد، گفت: ۲۰ سال طول کشید تا از آن‌ها استفاده کنیم، اما اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ایم که خودمان آن‌ها را طراحی و می‌سازیم. باید ببینیم کشور ما در چه شرایطی به پیشرفت‌های عظیم علمی و فناوری دست یافته است.

معاون رئیس جمهور با تاکید بر حرکت به سمت علم و فناوری، گفت: با وجود دستاوردهای فراوان پیشرفت‌های ما در این عرصه کافی نیست و حرکت رو به قله است، اما هنوز تا رسیدن به قله راه داریم. باید قدر انقلاب را بدانیم و دستاوردهای آن را افزایش دهیم و آن‌ها را برای مردم بازگو کنیم.

محمدمهدی ملکی کد خبر: 1089045 برچسب‌ها سازمان انرژی اتمی علی اکبر صالحی انرژی هسته ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان انرژی اتمی علی اکبر صالحی انرژی هسته ای رئیس سازمان انرژی اتمی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۸۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است

محمد صادق مهرجو کارشناس انرژی در گفت و گو با خبر نگار مهر با اشاره به اینکه میزان تولید گاز در کشور ما به اندازه توانایی و سرمایه گذاری که تا کنون انجام شده است، گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تنها در پارس جنوبی بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار بالغ بر سرمایه گذاری انجام شده است و باید در نظر داشت که همه کشورها همه منابع را در اختیار ندارند و مسأله‌ای که وجود دارد منابع انرژی تجدید ناپذیر سقفی برای برداشت دارند.

وی ادامه داد: زمانی که بهره برداری از منابع آغاز می‌شود در دوره ابتدایی توسعه قرار می‌گیریم و پس از آن با تولید از میادین مختلف به دوره حداکثر تولید می‌رسیم، دوره حداکثر تولید را می‌توان با تمهیداتی برای مدت زمان مشخصی نگه داشت و پس از آن دوران روع افت تولید آغاز می‌شود که ما در این دوران هستیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: بر اساس پیش بینی‌های شرکت توتال فرانسه در سال ۲۰۰۷ که م در ابتدای تولید فازهای مختلف پارس جنوبی قرار داشتیم و به حداکثر تولید نرسیده بودیم توتال بر روند تولید هر فاز تحقیقاتی کرد و بر اساس پیش بینی آنها از سال ۲۰۲۴ دوران شروع افت تولید است که کمکم نشانه‌های افت تولید نمایان می‌شود فاز ۱۱ به عنوان آخرین فازی که توسعه داده می‌شود و امکان توسعه در پارس جنوبی وجود ندارد

مهرجو خاطر نشان کرد: پارس جنوبی از این جهت حائز اهمیت است که ۷۰ درصد گاز کشور مربوط به این میدان است و مابقی میادین ۳۰ درصد تولید گاز را تشکیل می‌دهند و می‌توان گفت که به حداکثر تولید در پارس جنوبی رسیده‌ایم و از این به بعد دوران شروع افت تولید است که نشانه‌های آن ظاهر شده است و علی الرغم اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی را توسعه دادیم و تولید قابل توجهی به تولید گاز اضافه شد، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که سال گذشته با وجود توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و به رقم تولید ۱۵ میلیون متر مکعب در روز رسید تفاوت آن‌چنانی در تولید این میدان احساس نشد و تقریباً به اندازه سال گذشته بود که نشان دهنده آن است که افت تولید در سایر فازها آغاز شده است.

به گفته وی به دوران تولید حداکثری در پارس جنوبی که تولید ۷۰ درصد گاز کشور را بر عهده دارد رسیده‌ایم و از این به بعد با بحران افت تولید مواجه خواهیم بود، که علت فشار افزایی همین است و برای مدیریت دوران افت تولید این اقدام را انجام می‌دهیم.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه گاز یک ثروت یک بار مصرف و تجدید ناپذیر است توضیح داد: با اتمام این انرژی امکان جایگزینی وجود ندارد به همین علت تبدیل به ثروت می‌شود و هزینه توسعه زیر ساخت‌ها می‌شود مانند برق، صنعت، کشاورزی و… که منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی باشد

وی ادامه داد: ما اندازه‌ای که می‌توانیم و مخازن استعداد دارند تولید وجود دارد البته ممکن است سرعت توسعه با کشورهای ترغیب کند تر باشد ولی این مساله اکنون هم وجود دارد به طوری که ما در پارس جنوبی از قطر تولید بیشتری داریم چرا زیرا مصرف بیشتری داریم

مهرجو با اشاره به مصرف بی رویه و بالا بودن شاخص شدت انرژی کشور نسبت به تمام دنیا و سایر کشورهای خاورمیانه، خاطر نشان کرد: در تمام کشورها شاخص شدت انرژی رو به کاهش است و یا ثابت است در حالی که در کشور ما رو به افزایش است که علت آن پایین بودن قیمت تمام شده انرژی در کشور ما نسبت به سایر کشورها است به همین دلیل کسی اهمیتی به بهینه سازی مصرف انرژی به خصوص در بخش‌های صنعتی نمی‌دهد

وی با بیان اینکه ما باید یک مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم تا بتوانیم سیاست گذاری متمرکز و تنظیم‌گری متمرکز در بخش‌های مختلف داشته باشیم توضیح داد: این مدیریت می‌تواند منجر به هماهنگی و بهینه سازی متمرکز می‌شود به عنوان مثال وزارت نفت که متولی امر تولید است نمی‌تواند در زمینه بهینه سازی سایر بخش‌های صنعتی و کشاورزی دخالتی داشته باشد به همین علت به نهادی فرا دست نیاز داریم که امکان کنترل و هماهنگی همه این نهادها را داشته باشد

این کارشناس انرژی اضافه کرد: متأسفانه شورای عالی انرژی کارکرد خود را از دست داده است زیرا مخصوص سیاست گذاری است و دخالتی در هماهنگی، تنظیم‌گری و بهینه سازی ندارد و ما نیاز داریم که دائماً رصد کنیم که چه میزان انرژی تولید می‌شود و به کدام بخش چه مقدار می‌دهیم و هر بخش چه مقدار بهینه سازی کردند و چه میزان هدر رفت انرژی وجود داشته است.

مهرجو با اشاره به اینکه علاوه بر مصرف بالای انرژی در کشور هدر رفت فراوانی وجود دارد، اضافه کرد: گازهای فلز مصرف گزافی داشته‌اند، نیروگاه‌های حرارتی راندمان بالایی نداریم و در بخش خانگی که ۴۵ درصد گاز کشور مصرف می‌شود بخاری‌های گازی راندمان بالایی ندارد اگر بتوانیم از بخاری‌ها با راندمان بالا استفاده کنیم تا حدی این مشکل مرتفع می‌شود که آن هم باید دولت سرمایه گذاری کند و به صورت اقساط ماهانه بر روی قبوض گاز هزینه آن را از مردم دریافت کند، به همین دلیل نیازمند یک نهاد فرا دستگاهی برای مدیریت بخش‌های مختلف هستیم.

کد خبر 6088962 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است