Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@03:47:38 GMT

با کرونا همسفر نشویم

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۸۸۶۸

عمده‌ترین دلیل برای گسترش یا کنترل یک اپیدمی، مواجهه یا عدم مواجهه مردم با بیماران و افراد مشکوک به بیماری است.

هر برخوردی از مهمانی تا دیگر اجتماعات مانند سفر می‌تواند درصد مواجهه با افراد مشکوک را بالا ببرد و در این بین، سفرها می‌تواند تاثیرات بسیار نگران‌کننده‌ای به جای بگذارد.

درست است که شهرها با توجه به وضعیت و آمار مبتلایان‌شان با رنگ‌بندی‌های مختلفی تقسیم‌‌بندی شده‌اند اما نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که زرد و آبی‌بودن شهرها الزاما به معنای وضعیت خوب و مجوزی برای ورود به آنها تلقی نمی‌شود چون این رنگ‌بندی‌ها نمی‌تواند دوره پنهان بیماری را نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع ممکن است ما به شهر آبی‌رنگی سفر کنیم اما در حین سفر با افرادی که ناقل و بی‌علامت هستند و در آمار لحاظ نشده‌اند، برخورد داشته باشیم.

واقعیت این است که ما هنوز نتوانسته‌ایم بیماری را کنترل کنیم. درست است که آمار مرگ‌ومیرهای ناشی از کرونا دو رقمی‌ شده و تا ۸۰درصد کاهش بستری در بیمارستان‌ها داشته‌ایم اما هیچ تضمینی برای ادامه این روند وجود ندارد و کوچک‌ترین ساده‌اندیشی و عادی‌انگاری می‌تواند موجب تغییر وضعیت امروزمان شود.

لازم به یاد آوری است که یکی از ‌عادی‌انگاری‌های امروز در مسافرت خلاصه می‌شود. سفرها به دو شکل می‌تواند در گسترش ویروس خطرساز باشد؛ یکی احتمال انتقال بیماری و دیگری احتمال ابتلای بیماری.

در انتقال ممکن است ما بیمار‌ بدون علامت باشیم و با سفرمان ناخواسته و ندانسته موجب ابتلا یا حتی مرگ شخص دیگری بشویم. از طرف دیگر مسافرت مواجهه ما را با افراد جدید بیشتر کرده و احتمال ابتلا و انتشار بیماری را دوچندان می‌کند. ‌

افزون بر این، مسافرت می‌تواند الگوی اپیدمیولوژی ‌بیماری را تحت تاثیر قرار دهد چراکه ممکن است بافت هر بیماری در منطقه‌ای خاص با دیگر مناطق فرق داشته باشد و طبیعتا مسافرت‌ افراد می‌تواند این الگو را بر هم بزند.

براساس اصول اپیدمیولوژی، احتمال این‌که جمعیت ساکن یک شهر با نوعی از بیماری سازگاری پیدا کنند زیاد است اما با ورود مسافران، بیماری از حالت سازگاری خارج می‌شود و این بیماری برای افراد تازه‌وارد، بیماری بیگانه تلقی شده و شانس ابتلای بیماری در چنین افرادی را افزایش می‌دهد.

بنابراین به این موضوع توجه داشته باشیم که آینده بیماری کرونا در کشور، تابع رفتار ماست و بی‌شک اگر بی‌احتیاطی کنیم تبعات ناخوشایندش دامن خیلی از ما را خواهد گرفت.

این در حالی است که کشور ما نسبت به دیگر کشورها محدودیت‌های بسیار کمی داشته اما در شرایط فعلی، محدودیت‌هایی جدی‌تر و سختگیرانه‌تر، حداقل برای جلوگیری از شروع پیک چهارم کرونا ضروری و لازم است.

حمید سوری - رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کووید ۱۹ حمید سوری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۸۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ خدابنده لو گفت: امروزه افراد دارای معلولیت در فعالیت‌های اجتماعی و مسابقات زیادی شرکت و توانمندی‌های خود را به جامعه ثابت می‌کنند.

وی افزود: در این راستا اولین جشنواره ورزش‌های بومی، محلی در سه شهرستان زنجان، ابهر، خدابنده در سال گذشته برگزار شد که استقبال گروه‌های هدف را به دنبال داشت.

مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: فعالیت‌های ورزشی برای افراد دارای معلولیت از ۲ جنبه درمانی که هدف آن تأمین سلامتی و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری‌های ثانویه است حائز اهمیت می‌باشد.

خدابنده لو گفت: ورزش نه تنها اعتماد به نفس را در فرد تقویت می‌کند بلکه نگرش جامعه را نسبت به معلولین دگرگون کرده و از نظر جسمی، روحی، فردی و اجتماعی آنها اثر قطعی و تعیین کننده‌ای دارد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان همچنین به اجرای طرح آموزشی آگاه سازی پیشگیری از معلولیت‌ها در دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: این طرح با موضوعات سکته مغزی، بیماری قلبی- عروقی، استئوپروز، آرتروز، دیابت، سقوط و دمانس (آلزایمر) است که در سال گذشته ۲ هزارو ۷۲۷ در سطح استان شهری و روستایی تحت پوشش قرار گرفتند.

به گفته وی، آشنایی با بیماری استئو آرتریت، سقوط- بیماری دیابت - بیماری قلبی و عروقی -پوکی استخوان - سکته مغزی و آشنایی با بیماری دمانس از جمله موضوعاتی است که برای سالمندان جامعه هدف بهزیستی و افراد محلی در ۲ گروه سنی میانسالان با رده سنی ۶۵ الی ۴۵ و گروه سالمندی با رده سنی ۸۵ الی ۶۵ برای هر ۲ جنس آموزش داده می‌شود.

دیگر خبرها

  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • مقهور فریب حاشیه‌سازی‌های دشمن درباره کشف حجاب نشویم
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند