Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@04:04:41 GMT

چرا کشاورزان از کشت دانه های روغنی استقبال نکردند؟

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۵۸۹۶۰

چرا کشاورزان از کشت دانه های روغنی استقبال نکردند؟

امیر عطایی فر، کارشناس حوزه دانه‌های روغنی، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ظرفیت کارخانجات روغن کشی در کشور بالای ۵ میلیون تن است و ظرفیت اکثر آنها خالی است به دلیل اینکه واردات دانه بسیار کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: بنابراین اگر وزارت جهاد کشاورزی بتواند در طرح خوداتکایی دانه‌های روغنی موفق عمل کند و کشت توسعه یابد، ظرفیت خالی کارخانجات روغن کشی هم فعال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه نقش کلیدی دارد که بتواند طرح را به صورت دقیق و درست اجرا کند، گفت: بخش خصوصی نیز با توجه به تجربیات خوبی که در این زمینه دارد می‌تواند بازوی اجرایی خوبی برای دولت باشد.

عطایی فر درباره اینکه عملکرد مجموعه دولت در سال‌های گذشته و اجرای نادرست قانون خرید تضمینی و تعیین قیمت‌های غیرکارشناسی و غیرمنطقی منجر به عدم استقبال کشاورزان از کشت شده و به نظر می‌رسد بخش خصوصی می‌تواند در تعامل با کشاورزان عملکرد بهتری داشته باشد، اظهار داشت: دقیقاً، امسال نیز همین اتفاق افتاد و چند کارخانه روغن کشی و روغن نباتی وارد حوزه کشت مشارکتی با کشاورزان در برخی از مناطق کشور شدند. با این وجود پیش بینی‌هایی که خود وزارت جهاد کشاورزی درباره کشت مشارکتی داشت، محقق نشده است.

وی با اشاره به دلایل این مساله، عنوان کرد: عملکرد مجموعه دولت در سال‌های گذشته و اجرای نادرست قانون خرید تضمینی و تعیین قیمت‌های غیرکارشناسی و غیرمنطقی منجر به عدم استقبال کشاورزان از کشت دانه‌های روغنی شد. البته شرایط اقلیمی، بحث کمبود آب، تمایل کشاورزان برای زودتر رسیدن به نقدینگی با کشت محصولات دیگر و مواردی از این قبیل هم در این مساله مؤثر بوده است.

عطایی ادامه داد: توسعه کشت و کاهش وابستگی به واردات به زمان زیادی نیاز دارد و قبل از همه چیز باید بستر کار فراهم شود و کشاورزان به توسعه کشت ترغیب شوند تا کشاورزان بتوانند به این مسیر برگردند.

وی با بیان اینکه هم اکنون این حرکت تقریباً شروع شده است، گفت: چه از سوی بخش دولتی و چه بخش خصوصی با توجه به تنگناهای ارزی که ایجاد شده است و شرایطی که در بودجه سال آینده دیده شده به این سمت و سو خواهیم رفت اما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم در کوتاه مدت بتوانیم مانند صنعت قند و شکر چنین فرآیندی را تعریف کنیم و با توجه به تفاوت‌هایی که در دو صنعت وجود دارد در صنعت دانه‌های روغنی کار زمان برتر است.

عطایی فر با بیان اینکه نمی‌توان بازه زمانی برای این مساله تخمین زد، گفت: این مساله به تمام عواملی که در چندسال گذشته در آن دخیل بودند بستگی دارد و فقط بستگی به حضور بخش خصوصی ندارد و نیازمند حضور دولت و حمایت آنها نیز است تا کمک‌های لازم را به بخش خصوصی کند.

کد خبر 5142925 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی دانه های روغنی روغن نباتی روغن خام بانک مرکزی ایران قیمت دلار وزارت جهاد کشاورزی شاخص کل بورس ویروس کرونا بورس تهران اقتصاد آمریکا سهام عدالت فولاد بورس بازار سهام قیمت نفت قیمت یورو سازمان بورس و اوراق بهادار دانه های روغنی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۵۸۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد

لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) برای سال جاری شامل ۸ گروه کالایی اعلام شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی (28500 تومانی) برای سال جاری  شامل 8 گروه کالایی اعلام شد.

محمد مخبرمعاون اول رییس جمهور مصوبه هییت وزیران درباره اختصاص ارز ترجیحی 28500 تومان به کالاهای اساسی در سال جدید را به وزارتخانه های مربوطه و دستگاه های اجرای ابلاغ کرد.

بر اساس این لیست انواع گوشت تازه یا سرد کرده گوساله و گوسفند، گندم معمولی، جو، ذرت دامی، دانه سویا، دانه کلز، دانه پنبه، دانه آفتابگردان برای روغن کشی، دانه گلرنک، شکر تصفیه شده، کنجاله سویا، کنجاله پنبه، کنجاله آفتابگردان ،کنجاله کلزا، کنجاله گلرنگ، کود سوپرفسفات، کود کلریدو پتاسیم، کود سولفات پتاسیم، فسفات دی آمینیوم، مولدهای دام و طیور آبزیان و مواد ژنتیکی در سال جاری کماکمان ارز ترجیحی به واردات آنها اختصاص داده می شود.

بنابراین گزارش در میان این کالاها تنها برنج است که بر اساس مصوبه هییت وزیران ارز ترجیحی برای واردات آن در سال جاری اختصاص نیافته است.

بر اساس پیگیری های خبرگزاری تسنیم از انجمن‌های مرتبط با واردات برنج این موضوع در حال پیگیری است و این امکان دارد که برنج هم به این لیست برگردد.

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟‌

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسن رنگرز: دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو؟ انتظارات را برآورده نکردند
  • دلایل دعوت نشدن چند کشتی گیر به اردو/ انتظارات را برآورده نکردند
  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • عکس‌| هواداران تراکتور ورزشگاه را پر نکردند!
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • دانشجویان حامی فلسطین با تهدید به تعلیق عقب‌نشینی نکردند