Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ۲۱ بهمن که فردایش روز بزرگ تاریخ بود به جای آن‌که کار آسان‌تر شود، سخت‌تر شده بود؛ تصمیم ارتش برای کودتا قطعی بود. آن روز شهر‌ها خون‌آلود بود و سربازان گارد جاویدان که یگانی برای حفاظت از اعضای خاندان پهلوی و کاخ‌ها و ابنیه سلطنتی بود با همافران نیروی هوایی درگیر بودند که چرا رفته‌اند و به امام (ره) احترام نظامی گذاشته‌اند و به انقلاب مردم پیوسته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسمت جالب ماجرا این بود که مردم هم همافران را تنها نگذاشتند و برای دفاع از آن‌ها به پایگاه هوایی دوشان‌تپه رفتند. آن روز فرماندار نظامی تهران ساعات حکومت نظامی را افزایش داد و همه این اتفاقات به همراه خبر‌هایی که از هجوم مردم به کلانتری‌ها حکایت می‌کرد روز ۲۱ بهمن را به یکی از مهم‌ترین روز‌های مبارزه برای انقلاب ایران تبدیل کرد.

بیشتربخوانید

تیم حفاظت امام خمینی (ره) چگونه شکل گرفت؟

جنگ شهری و تصرف کلانتری‌ها

همافران چه شدند؟ با هجوم گاردی‌ها پادگان دوشان‌تپه محاصره شده بود و درگیری‌هایی در داخل پادگان رخ داد. صبح ۲۱ بهمن مردم از نقاط مختلف تهران به سمت پادگان رفتند تا از همافران حمایت کنند و در این میان یکی از سربازان داخل یک آمبولانس تعدادی اسلحه از پادگان خارج کرد و اسلحه افتاد دست مردم. در نهایت گروه‌هایی از مردم موفق شدند به داخل پادگان راه یابند و اسلحه به دست آوردند و کنار همافران ایستادند جلوی گاردی‌ها.

بعد هم مقداری اسلحه بیرون آمد و در خیابان‌های اطراف درگیری‌های شدید رخ داد. در خیابان فرح آباد (پیروزی فعلی) که کار به سنگربندی رسیده بود و جنگ شهری در جریان بود و البته در این جنگ باز هم دست مردم خالی بود؛ مردم اسلحه سبک داشتند در مقابل تانک و انواع سلاح سنگین. با‌این‌حال شور انقلابی به قدرت سرنیزه غلبه کرد و کلانتری‌های تهران‌نو، نارمک و شهرری توسط مردم تصرف شدند.

شب ۲۱ بهمن را بسیاری از اهالی تهران نخوابیدند مبادا که کودتا شود

پیام امام (ره) و تهدید به حکم جهاد

امام (ره) در آن لحظات حساس چه کردند؟ دوباره «کلام حق» را به کار گرفتند و این بار تهدید هم کردند به «شمشیر حق». امام (ره) برای مردم پیامی فرستادند و فرمودند: «این‌جانب بنا دارم که مسائل ایران به‌طور مسالمت‏‌آمیز حل شود؛ لکن دستگاه ظلم و ستم، چون خود را به حسب قانون محکوم می‏‌بیند، دست به جنایت زده و در شهر‌های گرگان و گنبدکاووس به مردم شجاع مسلمان حمله کرده و کشتار نموده است و در تهران لشکر گارد به‌طور ناگهانی به نیروی هوایی که به ملت پیوسته است، حمله نموده و نیروی هوایی به کمک مردم، شجاعانه آنان را شکست داده‏‌اند.

من این تعرض غیرانسانی و عمل گارد را محکوم می‏‌کنم. اینان با این برادرکشی می‏‌خواهند دست اجانب را در کشور ما بازنگه دارند و چپاول‌گران را به موضع خود برگردانند. من با آن‌که هنوز دستور جهاد مقدس نداده‌‏ام و نیز مایلم تا مسالمت حفظ و قضایا موافق آراء ملت و موازین قانون عمل شود لکن نمی‏‌توانم تحمل این وحشی‌گری‌ها را بکنم؛ و اخطار می‌کنم که اگر دست از این برادرکشی برندارند و لشکر گارد به محل خودش برنگردد و از طرف مقامات ارتشی از این تعدیات جلوگیری نشود، تصمیم آخر خود را به امید خدا می‏‌گیرم و مسئولیت آن با متجاسرین و متجاوزین است... اعلامیه امروز حکومت نظامی، خدعه و خلاف شرع است و مردم به‌هیچ‌وجه به آن اعتنا نکنند. برادران و خواهران عزیزم هراسی به خود راه ندهید که به خواست خداوند تعالی، حق پیروز است.»

صفحه اول روزنامه اطلاعات در روز ۲۱ بهمن

طرح کودتا روی میز ماند!

آن روز اتفاق مهم دیگری هم افتاد؛ «شاپور بختیار»، آخرین نخست‌وزیر پهلوی و سران ارتش جلسه گذاشتند و طرحی پیشنهاد شد برای دستگیری امام (ره) و سران انقلاب و سرکوب تظاهرات. این طرح روی میز ماند تا فردا! حتی مشهور است که بختیار دستور داده بود محوطه اطراف پادگان دوشان‌تپه بمباران شود. بختیار یک مشت آهنین می‌خواست نشان بدهد که البته نشد، چون فرماندهان ارتش دیگر اختیار کار را از دست‌رفته می‌دیدند و بعد هم که فردا شد و ۲۲ بهمن شد.

بختیار کدام عکس را می‌گفت؟

وضعیت نظامی در روز ۲۱ بهمن به‌گونه‌ای بود که در برخی مناطق تهران جنگ شهری در جریان بود. در واقع جنگ مردم با تانک‌ها بود؛ از جمله درگیری مردم در خیابان سپه سابق با یک تیپ زرهی که از قزوین به تهران اعزام شده بود. اتفاق جالب آن روز هم این‌که بختیار رفته بود در جلسه مجلس سنا شرکت کرده بود تا لایحه انحلال ساواک را تصویب کنند؛ کلا عقب بودند از ماجرا بیچاره‌ها! جالب‌تر این‌که بختیار آن‌جا نطق هم کرد و حرف جالبی زد: «توجه بفرمایید به روزنامه کیهان؛ پریروز راجع‌به یک رژه نظامی این ورقه‌ای که چاپ شده به طور خیلی خیلی بچگانه و واضح پیدا است که یک سری مونتاژ عکس‌های مختلف را پشت سرهم گذاشته‌اند و آن را به‌صورت یک رژه نظامی که قیافه هیچ‌کسی پیدا نیست و جزییات فنی آن را اهل‌فن برای شما توضیح خواهند داد چگونه درست می‌کنند.» عکس مشهور احترم نظامی همافران به امام (ره) را می‌گفته!

عکس مشهور به «بیعت همافران» را که در روزنامه کیهان چاپ شده بود بختیار می‌گفت مونتاژی است و دستور داده بود عکاسش دستگیر شود!

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۲۱ بهمن مصادف با ۹ فوریه میلادی و ۲۶ جمادی‌الثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ رحلت فقیه بزرگ عالم تشیع «مقداد بن عبدالله حلّی» در سال ۸۲۶ قمری
ـ درگذشت «پیر لاکلو» ادیب و نویسنده برجسته فرانسوی در سال ۱۸۰۳ میلادی
ـ درگذشت «والنتین کونرار» نویسنده معروف فرانسوی در سال ۱۶۷۵ میلادی
ـ درگذشت «فئودور داستایفسکی» نویسنده روسی در سال ۱۸۸۱ میلادی
ـ زادروز «فرامرز پایور» موسیقی‌دان ایرانی در سال ۱۳۱۱ شمسی

فارس به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مطالب دیگری هم دارد که می‌توانید با کلیک روی کلیدواژه فجر ۴۲ آن را در صفحات مختلف دنبال کنید.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امام خمینی ره انقلاب اسلامی روز ۲۱ بهمن دیگری هم آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۲۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی در این دیداربا اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهورایران به حراره و سفر آتی رئیس محترم جمهور زیمباوه به تهران گفت: این تعاملات نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی مابین قائل هستند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و ونزوئلا گفت: حدود ۱۰ سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای مانانگا گوا رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است گفت: این جایگاه متاثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه طلب بوده است.

وی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌نماید، از اهمیت بسزای برخوردار است.

آشتیانی تاکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وزیر دفاع ایران با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین الملل اظهار کرد: متاسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.
آشتیانی با اشاره به کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به ۴۰ هزار نفر از مردم و به ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را در خصوص توقف ماشین کشتاررژیم صهیونیستی به کار گیرند.
معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر اسرائیل به فلسطین نیز نشان دهنده سیاست های دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

آقای کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تاثیر تحریم های کشورهای غربی هستند گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا( سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت های زیمباوه را برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران بیشتر می کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه های مختلف اعلام کردند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901020

دیگر خبرها

  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • ادعای دقیقی: شهرداری قزوین سهام‌دار پرسپولیس شد!
  • دیدار روسای اتحادیه های صنفی با امام جمعه شهرکرد
  • معلمان باید با خودسازی و تزکیه مأنوس باشند
  • وزیر دفاع ایران با کدام مقام نظامی خارجی دیدار کرد؟ +جزئیات
  • جمعی از معلمان با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی ادعای دروغین آزادی بیان در این کشور را نشان داد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • ببینید | ادعای عجیب معاون رئیسی درباره مهاجرت مردم از ایران