Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چند روز اخیر که جامعه هنری سوگوار درگذشت چند بازیگر بوده است، محمود کوشان، اولین فیلمبردار سینمای ایران نیز در خارج از کشور از دنیا رفته است.

به گزارش ایسنا، محمود کوشان در سینمای ایران در مقام تهیه کننده ، کارگردان ، نویسنده ، مدیرفیلمبرداری و مونتور فعالیت داشت.

او روز 15 بهمن ماه به دلیل بیماری در کالیفرنیا درگذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد بانکی، تهیه کننده و کارگردان سینما که با کوشان سابقه همکاری و دوستی طولانی مدتی داشته است، با ابراز تاسف فراوان از درگذشت این هنرمند، از او به عنوان اولین فیلمبردار سینمای ایران یاد می‌کند.

بانکی می‌گوید: محمود عزیز مرد بسیار دوست داشتنی و دلسوز و متعهد به کار بود. او اولین فیلمبردار تاریخ سینمای ایران است که اولین فیلم با روش اسکوپ رنگی را فیلمبرداری کرد و همچنین برنده جایزه بهترین فیلمبرداری در اولین دوره جشنواره سینمایی سپاس در سال ۱۳۴۸ شد و بعد از دکتر کوشان بیشترین فعالیت هنری را در پارس فیلم داشت.

بانکی که در زمینه عکاسی هم فعالیت دارد، با اشاره به دوستی طولانی مدت خود با کوشان یادآوری می‌کند: سابقه دوستی صمیمانه و همکاری مستمری که با ایشان داشتیم، از سال ۱۳۴۰ و از پارس فیلم آغاز شد که بیشتر در زمینه عکاسی و بازیگری بود و بعد از انقلاب مدیرفیلمبرداری فیلم‌هایمان از جمله «شاهین طلایی» ، «تهاجم» ، «حمله خرچنگ‌ها» ، «حسنک» ، «حامی» و ... بود و کارگردانی فیلم «سمندر» را به عهده داشت و به طور مشترک کارگردانی فیلم «کمینگاه» را انجام دادیم.

او از عشق کوشان به ایران نیز سخن می‌گوید و ادامه می‌دهد: محمود عاشق ایران و به فیلمسازی در ایران بسیار علاقمند بود. ایشان تا سال ۱۳۸۵ بیشتر در ایران بود و حدودا تا سال ۱۳۹۰ به ایران رفت و آمد داشت ولی به علت پیگیری درمانش، از سال ۹۰ به بعد به ایران بازنگشت.

بانکی در پایان می گوید: درگذشت دوست عزیز و فرهیخته و هنرمندمان جناب آقای محمود کوشان را با تمام وجود به خانواده ایشان و خانواده بزرگ سینما تسلیت می‌گوییم. درد جانسوزی است فراق دوست شفیق و عزیزی که بسیاری از اوقات پنجاه سال گذشته را با هم گذراندیم.

زنده یاد محمود کوشان، متولد سال 1311 در تهران، فیلمبردار و کارگردان سینما بود که ساخت فیلم‌هایی همچون «سمندر»، «سکوت بزرگ»، «نفس‌گیر»، «شیر خفته»،  «کمینگاه» ( به طور مشترک با محمد بانکی، کارگردانی شده است) و ... نیز فیلمبرداری آثاری مانند «مردها و جاده‌ها»، «اشک‌ها و خنده‌ها»، «تهاجم»، «شاهین طلایی»، «حمله خرچنگ‌ها»، «شیخ صالح» ، «مرد دو چهره»، «حسین کرد»، «حسنک»، «حامی»  و ... بخشی از فعالیت‌های او به شمار می‌رود.

لینک کوتاه: asriran.com/003EJD

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اولین فیلمبردار سینمای ایران اولین فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۲۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران

در شرایطی که گیشه سینماها تحت تاثیر اکران دو فیلم کمدی «تمساح خونی» و «سال گربه» قرار دارد، فروش 11میلیاردی «مست عشق» در دو روز اول اکران نوید یک رقیب جدید برای کمدی‌های در حال اکران را می‌دهد.

به گزارش فارس؛ مست عشق ساخته حسن فتحی با حضور پارسا پیروزفر  و شهاب حسینی اتفاق بی سابقه‌ای را در گیشه رقم زد و موفق شد طی دو روز اول اکران با جذب بیش از 160 هزار مخاطب فروشی بالغ بر 11 میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که برای یک فیلم غیرکمدی موفقیتی بزرگ محسوب می‌شود.

پس از سال ها این اولین باری است که یک فیلم غیرکمدی موفق به شکستن این رکورد می‌شود، به گونه‌ای که «مست عشق» تنها در دو روز اول اکران توانست خود را به رتبه چهارم فروش کلی سینمای ایران در سال جدید برساند و بالاتر از فیلم‌هایی نظیر آسمان غرب، آپاراتچی،پرویز خان،نوروز و ایلیا در جستجوی قهرمان قرار گیرد.
 
شهاب حسینی در نقش (شمس تبریزی)، پارسا پیروزفر در نقش (مولانا)، حسام منظور در نقش حسام ‌الدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا)، هانده ارچل در نقش (کیمیاخاتون)، بنسو سورال در نقش (مریم)،  بوراک توزکوپاران در نقش سلطان ولد (فرزند بزرگ مولانا)، هالیت ارگنچ ( پدر مولانا) و بوران کوزوم در نقش علاءالدین (پسر مولانا)  در «مست عشق» بازی کرده اند.

این فیلم برشی از زندگی مولانا و شمس تبریزی در سال‌های ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری می‌باشد که رابطه مولانا با شمس تبریزی، عشقی که مولانا به او داشت، تأثیر فراوان شمس بر زندگی و اشعار مولانا، و عشق او به خدا و عرفان او را به تصویر می‌کشد. 

در جدول فروش سینمای ایران در حال حاضر تمساح خونی به کارگردانی جواد عزتی با بیش از 119 میلیارد تومان فروش در آستانه 2 میلیونی شدن تماشاگران خود است و پس از این فیلم درام اجتماعی «بی‌بدن» با بیش از 30 میلیارد فروش و کمدی «سال گربه» با 25 میلیارد و 500 میلیون تومان فروش در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: چند عکس دیده نشده از هنرمندی که «مست عشق» را روی پرده ندید «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست فیلم سینمایی «مست عشق» با بیش از ۵۰ هزار مخاطب و ۳ میلیارد و ۵۸۶ میلیون تومان فروش در اولین روز

دیگر خبرها

  • زمان اردوی تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان اعلام شد
  • (ویدیو) کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند
  • تسلیت حسین علایی در پی درگذشت همسر شهید آیت الله مصطفی خمینی
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران
  • فیلمساز برجسته و برنده نخل طلای کن درگذشت
  • تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی
  • (تصاویر) برگزاری نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!
  • «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست
  • درگذشت پدر شهید میرداداشی
  • خواهش از رقیب تایسون: جانت را بردار و فرار کن!