Web Analytics Made Easy - Statcounter

آغاز رسمی واکسیناسیون کرونا در ایران از امروز (سه شنبه) با استفاده از واکسن روسی «اسپوتنیک وی» که این روزها مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است، بازتاب گسترده ای در رسانه های غربی داشت.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در خبری در این زمینه نوشت: ایران در حالی که درتلاش است تا ریشه بدترین شیوع همه گیری کووید – ۱۹ در خاورمیانه را بخشکاند، عملیات واکسیناسیون تخصصی ترین کادر مراقبت های ویژه را با واکسن روسی «اسپوتنیک وی» آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش آورد: در مراسم آغاز طرح واکسیناسیون، پارسا نمکی پسر سعید نمکی وزیر بهداشت ایران اولین دُز واکسن را دریافت کرد.

وزیر بهداشت گفت که واکسیناسیون به طور همزمان در بیش از ۶۰۰ مرکز پزشکی در سراسر کشور انجام می شود.

آسوشیتدپرس در ادامه آورد: ایران پنجشنبه گذشته اولین محموله از واکسن ضد کرونای ساخت روسیه را تحویل گرفت.

رسانه های ایرانی گزارش داده اند که در مجموع ۲ میلیون واکسن روسی طی ماه های فوریه و مارس (بهمن و اسفند) وارد ایران می شود.

درحالی که آمار روزانه مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در ایران طی هفته ها زیر ۱۰۰ نفر مانده است، مقام های این کشور درمورد افزایش احتمالی موج ابتلا در ماه مارس (اسفند) هشدار می دهند زیرا بسیاری فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی را رعایت نمی کنند.

آسوشیتدپرس در این گزارش، یادآوری کرد که آیت الله سید علی خامنه ای رهبر عالی انقلاب اسلامی واردات واکسن های آمریکایی و انگلیسی را ممنوع اعلام کرده است که نشان از بی اعتمادی به غرب است.

خبرگزاری فرانسه نیز با بازتاب خبر آغاز طرح واکسیناسیون در ایران در گزارشی نوشت: ایران کارزار واکسیناسیون علیه کووید – ۱۹ را روز سه شنبه آغاز کرد تا با مرگبارترین شیوع این بیماری در خاورمیانه مقابله کند.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در مراسمی در بیمارستانی در تهران با اشاره به کادر درمانی که جانشان را در راه مبارزه با این بیماری از دست دادند، گفت که واکسیناسیون ملی مان برای مقابله با ویروس کووید – ۱۹ را به یاد شهدای کادر بهداشت و درمان آغاز می کنیم.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام های ایرانی گفته اند که عملیات واکسیناسیون ۸۰ میلیون نفر در این کشور با واکسن روسی اسپوتنیک وی آغاز می شود.

کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که جمهوری اسلامی ۲ میلیون دُز از این واکسن را خریداری کرده است.

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در این مورد نوشت: ایران طرح واکسیناسیون برای مقابله با کووید – ۱۹ را روز سه شنبه آغاز کرد و تمرکز این طرح در وهله نخست بر کارد مراقبت های ویژه بیمارستانی است.

تلویزیون دولتی ایران تصویر پارسا نمکی پسر سعید نمکی وزیر بهداشت ایران را نشان داد که اولین دُز واکسن را دریافت می کرد.

ایران در طرح کوواکس سازمان جهانی بهداشت مشارکت دارد که هدف از آن تضمین دسترسی منصفانه به واکسن برای کشورهای فقیرتر است.

شبکه خبری اسپوتنیک نیز در گزارشی در این زمینه آورد: ایران طرح ایمن سازی در برابر ویروس کرونا را با واکسن روسی اسپوتنیک وی آغاز کرد.

 

در پیامی که از تلویزیون ایران پخش شد، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از آغاز این طرح خبر داد.

واکسن اسپوتنیک وی اولین واکسن ساخت خارج است که به ایران وارد شده است. جمهوری اسلامی همچنین در حال کار در زمینه تولید واکسن ساخت خود است.

کارکنان بخش بهداشت و درمان، شهروندان سالمند و افراد مبتلا به بیماری های مزمن اولین افرادی هستند که واکسن را دریافت می کنند.

خبر آغاز طرح واکسیناسیون در ایران در بی بی سی فارسی نیز بازتاب داشت. این شبکه در گزارش خود آورد: ایران واکسیناسیون کرونا را با واکسن اسپوتنیک وی ساخت روسیه آغاز کرد.

مقام های ایران اعلام کرده بودند که ابتدا کارمندان بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها این واکسن را دریافت می کنند. هرچند تزریق واکسن اختیاری است.

در ایران براساس سند واکسیناسیون برای گروه های هدف، کارکنان بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی، سپس کادر درمان و بعد خانه های سالمندان و افراد بالای ۶۵ سال در اولویت نخست تزریق واکسن کرونا هستند.

خبرگزاری دویچه وله آلمان هم در خبری از آغاز واکسیناسیون در ایران، به تزریق واکسن به فرزند وزیر بهداشت ایران در روز نخست اجرای این طرح اشاره کرد نوشت: پارسا نمکی فرزند وزیر بهداشت ایران گفت، به اصرار و درخواست خودش این واکسن را تزریق کرده است. او افزود، طبعا اگر این واکسن مشکلی داشت پدرش اجازه تزریق به او را نمی‌داد.

این رسانه آلمانی نوشت: وزیر بهداشت آلمان هم گفته در صورت تایید واکسن اسپوتنیک از سوی اداره داروی اتحادیه اروپا، آلمان نیز از این واکسن استفاده خواهد کرد.

واکسن «اسپوتنیک وی» در ماه مه سال 2020 توسط مرکز ملی تحقیقات علمی ویروس شناسی «گامالیا» در روسیه ساخته شد. این واکسن با استفاده از ادنوویروس انسانی ساخته شده و یکی از ارزانترین واکسن های جهان است. هر دوز آن 10 دلار قیمت دارد.  تا پایان سال گذشته، این واکسن برای واکسیناسیون عمومی در روسیه مورد تأیید قرار گرفت که واکسیناسیون شهروندان روسیه در دسامبر سال 2020 آغاز شد که برای شهروندان روسیه کاملا رایگان است.

مطابق با اطلاعات بنیاد سرمایه گذاری های مستقل روسیه، واکسن « اسپوتنیک وی» در 16 کشور جهان به ثبت رسیده است. انتظار می رود که طی چند روز آینده، شهروندان بولیوی، قزاقستان، ترکمنستان، فلسطین، امارات متحده عربی، پاراگوئه، مجارستان، ارمنستان، الجزیره، بوسنی و جمهوری صربستان، ونزوئلا و ایران با واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه واکسینه بشوند.

جله بین المللی معتبر پزشکی " لنست" می نویسد: در آزمایشات بالینی ، واکسن اصلی روسی علیه کووید-19 اسپوتنیک وی ، کارایی 91.6٪ را نشان داد. بنابراین ، در حال حاضر سه واکسن در جهان وجود دارد که اثربخشی اثبات شده آنها بیش از 90 درصد است. تجزیه و تحلیل مقدماتی همچنین نشان داد که واکسیناسیون توسط اسپوتنیک وی محافظت کامل در برابر کووید-19 متوسط ​​و سنگین را فراهم می کند./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزیر بهداشت ایران طرح واکسیناسیون مراقبت های ویژه واکسن را دریافت واکسن روسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان