Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@23:25:47 GMT

مسجد را تبدیل به محور فعالیت‌های اجتماعی کنیم

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۶۳۰۰۹

مسجد را تبدیل به محور فعالیت‌های اجتماعی کنیم

رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به جایگاه و نقش مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: حضور مردم و تمرکز فعالیت‌ها در مسجد از عوامل پیروزی انقلاب بود. امروز نیز وظیفه داریم که مسجد را به محور فعالیت‌های اجتماعی تبدیل کنیم.

به گزارش ایسنا ، حجت‌الاسلام و المسلمین «حبیب‌رضا ارزانی» در گفت وگو با ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه مسجد گفت: فعالیت‌ها و برنامه‌های متعددی در این سال ها از مسیر مسجد محقق شد؛ چه در دوران انقلاب، چه دوران جنگ تحمیلی و چه در حال حاضر که پایه و تکیه گاه بخش قابل توجهی از برنامه‌های اجتماعی محلات بر محور مساجد می چرخد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ارزانی گفت: بنابراین مساجد مهمترین نقش را در جریان تحقق انقلاب اسلامی و فضای پس از انقلاب داشتند چراکه بهترین فضا برای گفت‌وگوی میان مردم و مسئولان به شمار رفته و در واقع کارکردهای متنوعی داشتند. در طول انقلاب اسلامی و به ویژه سال های نخست، مسجد صرفا به عنوان محل اقامه نماز و خطابه شناخته نمیشد چراکه این باور وجود داشت که مساجد کارکردهای متنوعی دارند.


وی ادامه داد: از حیث فضاهای جغرافیایی اولویت انقلاب اسلامی با مساجد بود. با این وجود این جایگاه پس از گذشت سه دهه دچار فراز و فرودهای متعدد شد چراکه آگاهانه یا ناآگاهانه بدیل‌هایی را کنار مسجد قرار دادیم و به نوعی وفاق در این عرصه محقق نشد، شخصا به عنوان فردی که در ایران و کشورهای دیگر امام جماعت مسجد، امام جمعه، مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری مسجد، مسئول پایگاه بسیج مسجد بودم و در تمامی عرصه‌های مرتبط با مسجد فعالیت داشته ام به این نتیجه رسیدم که نمی‌توانیم نقشه راه مشخص و یک نسخه را برای همه بافت های شهری، شهرستان ها، محلات صادر در عرصه مساجد کنیم. فعالیت های مسجد باید بر اساس زیست بومی که در آن قرار دارد تعریف شود.



حجت الاسلام و المسلمین ارزانی ادامه داد: اگر مسجد را به عنوان پایگاه اصلی فرهنگی اجتماعی محل بدانیم، می توانیم بسیاری از انتظارات نظام اسلامی‌مان در عرصه‌های مخلتف را در این مکان مقدس محقق کنیم. ارتباط با خانواده شهدا، پایش وضعیت محله از جنبه وضعیت اقتصادی، آسیب‌های اجتماعی و بسیاری از موارد دیگر از رهگذر فعالیت های مسجدی محقق می‌شود اما در راستای تحقق این مهم باید نگاه کلان امام راحل و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) را سرلوحه حرکت و چراغ راه خود قرار دهیم.



 وی تصریح کرد: امروز نیازمند اطلس مساجد جهان اسلام هستیم اما هنوز حتی اطلس جامعی از مساجد کشور را ذیل یک زیست بوم مجازی تهیه نکرده ایم، در حالی که تحقق این مهم تاثیر به سزایی در نوع کارکرد مساجد دارد.



 رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: به یاد می آورم که سال ۱۳۷۲ زمانی که جوانی ۲۲ ساله بودم در یکی از مساجد استان اصفهان امام جماعت بودم، آن زمان هنوز کانون های فرهنگی هنری مساجد به گستردگی امروز نبودند. از سوی دیگر فعالیت های مسجدی به وسعت حال حاضر نبود، یکی از بحث هایی که در آن زمان بسیار مطرح شد آموزش رایانه و زبان انگلیسی بود؛ با اتاق فکری که در مسجد شکل دادیم به تدریج مسجد به دلیل برگزاری این دوره های آموزشی رونق یافت و والدین مشوق حضور فرزندان خود در مساجد شدند.



 وی ادامه داد: بنابراین یکی از مهمترین مسایل در مورد فعالیت های مسجدی این است که باید شناخت از نیاز روز، از شهر و محله ای که مسجد در آن واقع شده است داشته باشیم و معتقدم نقشه جغرافیایی جامع از مساجد می تواند در تحقق این اهداف موثر باشد؛ از سوی دیگر با جذب اقشار مختلف مردم به مسجد به ویژه قشر نوجوان و جوان، با انبوهی از نیروهای فعال جهادی و متدین مواجه می شویم که می خواهند در مسیر اهداف نظام اسلامی گام بردارند.



 مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به طرح ملی ایران قوی اشاره کرد و گفت: این طرح که از هفته دفاع مقدس آغاز شد، در قالب شبستان ها و رواق های مختلف تلاش کرد تا استعدادهای مسجدی را کشف کند هرچند که امسال به دلیل شیوع کرونا فعالیت ها در بستر فضای مجازی شکل گرفته و اعضای کانون‌ها فعالیت های خود را در سامانه بچه‌های مسجد ثبت کردند.



 وی با بیان اینکه با مراجعه به سامانه بچه‌های مسجد فعالیت‌های اعضای کانون‌های فهما به صورت بر خط برای مراجعه کنندگان سایت به نمایش در می آید، افزود: این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی امام جماعت مسجد، نام کانون فرهنگی هنری و مدیر کانون می‌شود، معتقدم اگر چنین سامانه ای برای فعالیت های سایر نهادها در حوزه مسجد و در بستری واحد طراحی شود شاهد تغییرات شگرفی در این عرصه خواهیم بود.



 حجت الاسلام و المسلمین ارزانی افزود: باید از حالت شعار خارج شویم و مسجد را ملاک بسیاری از فعالیت ها قرار دهیم، در عین حال باید از موازی کاری جلوگیری شود.  باید رصد و پایش اساسی در این عرصه صورت پذیرد و اگرنه هر اتفاقی آب در هاون کوبیدن است؛ اساسا یکی از اهداف ما از ثبت فعالیت های کانون ها در سامانه بچه های مسجد این بود که ظرفیت های فعالان مسجدی را به نمایش بگذاریم تا از این رهگذر سایر نهادها و دستگاه ها از این ظرفیت بهره مند شوند.

​وی در بخش دیگری از مباحث خود اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار مجوز الکترونیکی برای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور صادر شده است که آمار قابل توجهی در طرح ملی ایران قوی محسوب می شود.

رئیس ستاد فهما تصریح کرد: امروز در چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ، وظیفه ما فرهنگ سازی در مورد باورپذیری نقش بی بدیل مسجد در جامعه است. همان‌طورکه قبل از انقلاب اسلامی مساجد در جامعه باور شدند، زمانی که می گوییم مسجد خانه خداست یعنی جمع حاضر در این مکان مقدس نیز جمع مومنانه ای هستند، وقتی ایمان به میدان آمد بسیاری از مباحث پشت سر آن اتفاق می افتد به انضمام اینکه چون مسجد خانه خداست و برای خودش حریم و نظام دارد در نتیجه نیازی به اعتمادسازی نسبت به فعالیت‌های مسجدی نیست، مردم مسجد را قبول دارند و این ما هستیم که باید در عرصه ترویج این فعالیت ها تلاش کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فجر 99 کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت های مسجدی فعالیت های مسجد انقلاب اسلامی فعالیت ها کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۳۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناروی آنا، ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در همایش بزرگداشت روز روانشناس و مشاوره که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: برای استفاده از رایانه اگر سخت‌افزار قوی مونتاژ کرده و بهترین مشخصات را برای آن فراهم کنید، باز هم بدون سیستم عامل، دستگاهی بی‌خاصیت است، روان هم برای انسان همین حکم و شرایط را دارد و در صورت بروز کوچک‌ترین مشکل با همه توانمندی‌ها و خصوصیات بارز، باز هم انسان دچار مشکل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در تقویم روزی به نام روان و روان‌پزشک نداریم و این اهمیت روانشناسی را نشان می‌دهد، عنوان کرد: اهمیت این نقش، ارتباط به ویژگی‌های روانشناسان مانند دلسوزی و امین بودن دارد و اینهاست که به روانشناسی به‌عنوان شغل، ارزش و اهمیت می‌دهد. در کنار درس و مباحث تئوری، روی صفات روانشناس هم کار کنید؛ زیرا افرادی می‌توانند مؤثر باشند که از این ویژگی‌ها برخوردار هستند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه اهمیت بالایی داشته و ضرورت دارد به سوی طیف در آستانه آسیب برویم و منتظر آمدن آنها نباشیم. روانشناسی برای ما مؤثر است که بر اساس هنجار‌های جامعه عمل کند و اگر بر اساس این هنجار‌ها نباشد اثربخشی ندارد و نیازمند روانشناسی بومی هستیم. بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از فردگرایی نشأت گرفته و این خودمحوری‌ها، مشکلات بسیاری را ایجاد کرده که ازجمله مهم‌ترین آنها، آسیب دیدن کانون خانواده‌ها شده است.

واحد اصفهان، قطب‌ تحقیقات و پژوهش در حوزه روانشناسی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز گفت: افتخار بزرگی است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) از دیرباز جزء نخستین دانشگاه‌های مجری رشته روانشناسی و مشاوره در میان دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور بوده؛ امروز بسیاری از روانشناسان، فارغ‌التحصیل این دانشگاه و از روانشناسان برجسته این شهر و استان هستند؛ زیرا گروه روانشناسی این دانشگاه دارای استادان پیشکسوت و نامدار و گروه آن از گروه‌های برجسته و ارزشمند است.

پیام نجفی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، یکی از قطب‌های بزرگ تحقیقات و پژوهش در حوزه روانشناسی و همچنین آموزش روانشناسان است و این افتخار را داریم که امروز میزبان متخصصان روانشناسی از واحد‌های مختلف دانشگاهی در استان اصفهان هستیم. تربیت‌یافتگان این رشته در این دانشگاه و دانشگاه‌های دیگر استان ، امروز در تربیت و ارتقای توانمندی‌های افراد در حوزه شکوفایی استعداد‌ها و توانایی‌های اجتماعی بسیار تأثیرگذار هستند.

وی مطرح کرد: اعضای هیئت علمی، محققان و دانشجویان گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) از چهره‌های برتر و خوش‌فکر و تأثیرگذار هستند و امیدوارم بتوانند این نقش‌آفرینی در راستای رشد اجتماعی کشور ادامه داشته باشد.

به گزارش آنا، در پایان این مراسم با اهدای لوح یادبود از استادان پیشکسوت و برگزیدگان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه اعم از دانشجو و استاد قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم