Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، "مجید تخت روانچی" روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با شبکه فرانس۲۴ افزود: خروج [دو سال پیش] آمریکا از برجام ضربه بزرگی به اعتبار این کشور و قوانین بین‌الملل بود. بنابراین ما به حرف‌های آمریکا اعتمادی نداریم و این کشور باید آغازگر بازگشت به تعهداتش در برجام باشد تا اعتماد ایران را جلب کند.

وی در این باره یادآور شد: این ایران نبود که میز مذاکره را ترک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ایران نبود که توافق هسته‌ای را ترک کرد. این ایران نبود که قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد. بلکه آمریکا قطعنامه سازمان ملل و برجام را نقض کرد.


سفیر کشورمان افزود: ما یک سال پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام صبر کردیم چون طرف‌های باقی مانده در این توافق به ما پیشنهاد کردند که مانند آمریکا رفتار نکنیم اما زمانی که احساس کردیم اتفاق محسوسی رخ نمی‌دهد و وعده‌های داده شده به ما اجابت نشد هیچ گزینه دیگری نداشتیم جز اینکه تعهداتمان را وفق ماده ۳۶ برجام کاهش دهیم.

تخت روانچی افزود:‌ بعد از مدتی پارلمان در این مقوله ورود و قانونی را تصویب کرد که براساس وظایفی برای دولت تعیین شده است. ما باید به این قانون احترام بگذاریم و طبق قانون عمل می‌کنیم.

سفیر کشورمان خاطرنشان کرد: زمانی که درباره بازگشت به برجام سخن می‌گوییم باید درنظر داشته باشیم که آمریکا وظیفه دارد به تعهداتش عمل کند و هنوز آمریکا ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام است. از این منظر کاملا روشن است که کدام طرف باید گام نخست را بردارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره ادعای خروج آمریکا از برجام در دوره دولت پیشین هم گفت: همانطور که توضیح دادم دولت بایدن امروز هم ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌ای است. فرقی نمی‌کند قدرت دست چه کسی باشد. مهم تعهدات ایالات متحده است. طرف ما یک کشور است نه یک دولت به‌خصوص. که دولت اوباما با توافق‌ هسته‌ای و قطعنامه ۲۲۳۱ موافقت کرد، ایالات متحده به مفاد آن متعهد شد.

مجری فرانس۲۴ در سئوالی دیگری تلاش کرد تا تصمیم دولت بایدن برای توقف فروش سلاح به عربستان را به حسن نیت واشنگتن درقبال دیپلماسی نسبت دهد و پرسید: آیا این اقدام از نظر ایران یک امتیاز تلقی نمی‌شود؟

تخت روانچی پاسخ داد: اگر درباره یمن صحبت کنیم، اوضاع جنگ در این کشور که عربستان سعودی مسبب آن است مایه تاسف است. این جنگ باید خیلی سال پیش به پایان می‌رسید. در طول ۶ سال گذشته جان بسیاری از انسان‌های بی گناه از بین رفته و این مساله مایه تاسف تمام انسان‌ها در جهان است.

وی تصریح کرد: دولت عربستان دربرابر آنچه در یمن رخ می‌دهد مسئول است؛ این درحالیست که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از ریاض حمایت تسلیحاتی کرده‌اند و بر اثر آن مردم بی گناه در یمن کشته شده‌اند. بنابراین اگر آمریکا تصمیم گرفته ارسال تسلیحات به عربستان را متوقف کند، نشانه خوبی است اما این مساله باید راستی آزمایی شود.

تخت روانچی خاطرنشان کرد که مهم، خاتمه جنگ در یمن است. «همانطور که گفتم اگر اظهارات [آمریکا] با اقدام همراه شود نشانه خوبی است. ما در زمان حاضر نیاز به عمل داریم و اینکه جنگ بی‌معنای یمن به پایان برسید.»

سفیر کشورمان در پاسخ به این سئوال ادعایی که آیا ایران هم آمادگی دارد تا در مقابل از حمایت انصارالله یمن دست بکشد ، گفت: ما همواره از طرح‌های سازمان ملل متحد در یمن حمایت کردیم. در سال ۲۰۱۵ میلادی هم که جنگ یمن آغاز شد طرحی را [برای پایان دادن به جنگ در این کشور] به سازمان ملل متحد ارائه دادیم اما از سوی آمریکا و عربستان رد شد. این طرح همچنان پس از گذشت ۶ سال روی میز است و ما هر اقدامی را که لازم باشد برای پایان دادن به این جنگ صورت می‌دهیم.

وی در این باره توضیح داد که جمهوری اسلامی به دلیل ارتباط با گروه‌های مختلف در یمن آمادگی دارد تا در راستای دستیابی به آتش بس در این کشور اقدام کند.

تخت روانچی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی براینکه آیا چراغ سبز آمریکا با پرداخت وام از سوی صندوق بین‌المللی پول کمکی به آزادی شهروندان دو تابعیتی آمریکایی – ایرانی در تهران می‌کند هم گفت: جای تاسف دارد که آمریکا از اوایل سال گذشته مانع پرداخت این وام به ایران شده است. این حق کشورهاست که از صندوق بین المللی پول به ویژه در اوج همه‌گیری کرونا وام دریافت کنند و لذا رفتار آمریکا در این زمینه خلاف قوانین بین المللی و موازین حقوق بشری است.

او درباره وضعیت شهروندان دوتابعیتی آمریکایی در ایران هم گفت که جمهوری اسلامی به ایالات متحده پیشنهاد مبادله زندانیان را مطرح کرده، اما این پیشنهاد مورد پذیرش واقع نشده است.

سفیر کشورمان در پاسخ به سئوالی درباره پیشنهاد رئیس جمهوری فرانسه برای مشارکت طرف‌های جدید در برجام توضیح داد:‌ دلیلی ندارد که پرونده هسته‌ای ایران دوباره باز شود. برجام در سال ۲۰۱۵ امضاء شد و دوباره مورد مذاکره قرار نخواهد گرفت. اعضای برجام هم در قطعنامه ۲۲۳۱ نام برده شده‌اند. از این منظر ما نمی‌توانیم مشارکت‌کننده‌های دیگری را به آن اضافه کنیم.  نام آن‌ها روشن‌است و همه این را می‌دانند.

23311

کد خبر 1484883

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجید تخت روانچی ایران و آمریکا سفیر کشورمان قطعنامه ۲۲۳۱ تخت روانچی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۵۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز جمعه در دیدار با «آنتونی بلینکن» همتای آمریکایی خود در پکن تاکید کرد که پس از دیدار جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین پینگ همتای چینی او در ماه نوامبر در سانفرانسیسکو، روابط دو کشور شروع به تثبیت کرده است.

وزیر خارجه چین در عین حال افزود که عوامل منفی بر روابط بین واشنگتن و پکن انباشته شده است و روابط دو کشور با انواع مشکلات روبرو است، زیرا حقوق مشروع چین در زمینه توسعه به طور غیرقابل توجیهی سرکوب شده و منافع اساسی آن زیر سوال رفته است.

وانگ یی همچنین با تاکید بر اینکه ایالات متحده نباید از خطوط قرمز پکن در رابطه با حاکمیت، امنیت و منافع توسعه عبور کند، خاطرنشان کرد: تعهد به ثبات موضوعی جدی است که پکن و واشنگتن با آن روبرو هستند و میزان صداقت و توانمندی‌های آنها را به آزمایش می‌گذارد.

وی توضیح داد: اخیراً واشنگتن به دستیابی به متحدان ادعایی ادامه می‌دهد، دائماً تنش‌های منطقه‌ای را در دریا بالا می‌برد و شعله‌ور می‌کند و استقرار سیستم بازدارندگی علیه چین را تسریع می‌بخشد، در حالی که به تشدید تحریم‌های یکجانبه ادامه می‌دهد و فعالانه در محاصره فناوری مشارکت می‌کند.

وزیر چینی تصریح کرد که ایالات متحده به فهم نادرست خود از مواضع چین و ترویج سیاست بازدارندگی در مقابل آن ادامه می دهد، اما در مقابل، چین همکاری، توسعه، ثبات و نتایج برد-برد را برای جهان به ارمغان می آورد.

وانگ یی خاطرنشان کرد: واشنگتن نمی تواند همیشه از منظر جنگ سرد به جهان نگاه کند و همیشه نمی تواند یک چیز را بگوید در حالی که چیز دیگری را انجام می دهد.

در مقابل، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در آغاز مذاکرات روز جمعه با همتای چینی خود که درباره افزایش اختلافات بین دو قدرت هشدار داد، ابراز امیدواری کرد که در این زمینه پیشرفت حاصل شود.

بلینکن در دومین سفر خود به چین در کمتر از یک سال گذشته، تأکید کرد که در جریان مذاکرات در پکن موضوعات حساسی مانند رویه‌های تجاری چین و حمایت پکن از مسکو و همچنین موضوع تایوان را واضح و مستقیم مطرح خواهد کرد.

کد خبر 6089002

دیگر خبرها

  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم