Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@03:56:35 GMT

آغاز محاکمه ترامپ در سنای آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۶۶۸۲۷

سنای دو دسته آمریکا روز سه‌شنبه به آغاز محاکمه استیضاح علیه دونالد ترامپ به اتهام "تحریک شورش" مرگبار به کنگره رای مثبت داد، اما محکومیت او در سنا با توجه به عدم حمایت کافی جمهوری‌خواهان بعید به نظر می‌رسد. ناطقان: به نقل از خبرگزاری رویترز، برای اولین بار سنای آمریکا با ۵۶ رای موافق و ۴۴ رای مخالف به ادامه محاکمه یک رئیس جمهوری سابق رای مثبت داد و استدلال وکلای او مبنی بر اینکه دونالد ترامپ پس از ترک کاخ سفید در ۲۰ ژانویه از دسترس سنا خارج بود، نپذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دموکرات‌ها امید دارند تا ترامپ را برای همیشه از تصدی سمت دولتی منع کنند اما تحولات روز سه‌شنبه نشان داد که آنها با شانس کمی برای پیروزی مواجه هستند. تنها شش سناتور جمهوری‌خواه به دموکرات‌ها پیوستند تا اجازه برگزاری دادگاه استیضاح را بدهند، این در صورتی است که آنها به رای ۱۷ سناتور جمهوری‌خواه برای تضمین محکومیت او در سنا نیاز دارند.

محکومیت ترامپ به رای دو سوم سناتورها در سنایی که به صورت ۵۰ – ۵۰ میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تقسیم شده است، نیاز دارد.

چندین تن از سناتورهای جمهوری‌خواه از عملکرد تیم حقوقی ترامپ در اولین روز محاکمه استیضاح انتقاد کرده‌اند. همچنین شبکه خبری سی ان ان به نقل از دو منبع مطلع گزارش داد، ترامپ از بیانیه آغازین وکلای خود در نخستین روز از جلسه محاکمه در سنا ناراضی است. براساس این گزارش، ترامپ به حدی از بیانیه آغازین بروس کستر ناراضی شد که تقریبا در حال فریاد زدن بود.

سنای آمریکا محاکمه استیضاح ترامپ را ۲۰ روز بعد از پایان دوره کاری او به عنوان رئیس جمهوری آغاز کرده است. این دومین بار است که ترامپ در سنا محاکمه می‌شود که در تاریخ آمریکا بی‌سابقه است.

مجلس نمایندگان آمریکا ماه پیش ترامپ را به خاطر سخنرانی در جمع هوادارانش پیش از یورش روز ششم ژانویه به کنگره به "تشویق به شورش" متهم کرده بود. در آن روز کنگره سعی داشت نتایج انتخابات را که به پیروزی جو بایدن، نامزد حزب دموکرات منجر شد، نهایی کند.

با رای روز سه‌شنبه سناتورها، محاکمه ترامپ امروز (چهارشنبه) ادامه خواهد یافت.

در آغاز جلسه روز سه‌شنبه جِیمی رَسکین، از مدیران استیضاح از حزب دموکرات که نقش دادستان را ایفا می‌کند، گفت که رئیس جمهور باید حتی بعد از ترک قدرت مسئول شناخته شود. او استدلال کرد که پرهیز از محاکمه استیضاح که درخواست وکلای رئیس جمهوری سابق است، یک بدعت "خطرناک" خواهد بود.

رسکین گفت که عدم محاکمه ترامپ بدین معنی است که به روسای جمهوری بعدی چراغ سبز نشان دهیم "هر کاری خواستند برای ماندن در قدرت" انجام دهند "از جمله "با توسل به شیوه‌های خشن".

او اضافه کرد: "به عبارت دیگر، استثنا قائل شدن در مورد حوادث ژانویه، دعوتی به تحقق بدترین کابوس بنیانگذاران کشور خواهد بود." او سپس تصاویری از روز حمله به کنگره و همچنین سخنرانی ترامپ پیش از شورش پخش کرد.

تیم حقوقی ترامپ با توجه به این که او قدرت را ترک کرده این محاکمه را "مضحک و خلاف قانون اساسی" توصیف کرده است. انتظار نمی‌رود ترامپ شخصا در این محاکمه شهادت دهد.

بروس کَستُر، وکیل ترامپ در این جلسه یورش به کنگره را محکوم کرد و گفت که مسئولان باید محاکمه شوند، اما استدلال کرد که گناه این تراژدی نباید به گردن ترامپ انداخته شود. او در بخش مهمی از سخنانش سعی کرد به حس وطن‌پرستی سناتورها توسل جوید.

او گفت: "مسئولیت اصلی یک سناتور و صفت اصلی همه شما... این است که کسی در میان شما نیست که خود را وطن‌پرست نداند." او استیضاح ترامپ را خلاف قانون اساسی دانست و گفت: "برای همین است که این حمله به قانون اساسی به نتیجه نخواهد رسید. انتظار ما از سناتورها این است که نه به اراده و احساسات مردم، بلکه به آنچه درست است واکنش نشان دهند."

فقط چند دقیقه بعد از شروع محاکمه استیضاح ترامپ روشن شد که سخت‌ترین مدافعان رئیس جمهوری سابق محکم بر سر موضع خود ایستاده‌اند.

در جریان بررسی یک قطعنامه فراجناحی برای تعیین مقررات محاکمه، ۱۱ جمهوری‌خواه با برگزاری محاکمه مخالفت کردند. این گروه شامل سناتورها جاش هالی از میزوری و تد کروز از تگزاس می‌شد که از مدافعان سرسخت ترامپ در به چالش کشیدن نتایج انتخابات بودند.

از دیگر مخالفان این فرآیند رَند پل از کنتاکی بود که هفته پیش قطعنامه‌ای را معرفی کرد تا اتهام ترامپ را رد کند. این ۱۱ سناتور همچنین کسانی هستند که به طور مرتب به نامزدهای بایدن برای پر کردن کابینه "نه" می‌گویند. جاش هالی به همه هفت نامزدی که سنا تاکنون بررسی کرده، رای منفی داده است. کروز به پنج تن از آنها اعتراض داشته است.

برخی از این سناتورها، مثل کروز و هالی، در فکر شرکت در انتخابات سال ۲۰۲۴ هستند. سایرین، مثل بیل هگرتی از تنسی و تامی توبرویل از آلاباما از ایالت‌های خیلی محافظه‌کار می‌آیند که به شدت طرفدار ترامپ هستند.

از آنجا که ۱۱ سناتور جمهوری خواه مخالف برگزاری محاکمه حتی پیش از شروع آن بوده‌اند، این یعنی از ۳۹ سناتور جمهوری‌خواه باقی مانده، ۱۷ تن از آنها باید با دموکرات‌ها همراهی کنند تا ترامپ محکوم شود. منبع: ایسنا برچسب ها: محاکمه ، سنا ، ترامپ

منبع: ناطقان

کلیدواژه: محاکمه سنا ترامپ سناتور جمهوری خواه محاکمه استیضاح رئیس جمهوری روز سه شنبه دموکرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۶۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • پخش فیلمی در تلویزیون همزمان با اعتراضات دانشجویی در آمریکا