Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@11:30:10 GMT

شوخ طبعی کردن در کلاس های مجازی سخت تر است!

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۶۸۵۸۵

شوخ طبعی کردن در کلاس های مجازی سخت تر است!

خبرگزاری فارس- گروه غرب از نگاه غرب: اجبار به آموزش مجازی به دلیل همه گیری کرونا مباحث زیادی را باعث شده که بیشتر آنها بر جنبه های منفی این پدیده بر یادگیری تمرکز دارد. اما نکته ای که کمتر به آن پرداخته شده - اما به اندازه سایر جنبه ها اهمیت دارد- این است که آموزش از راه دور چه تاثیری بر استفاده معلمان از شوخ طبعی گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محققان توضیحات مختلفی برای استفاده انسان ها از شوخ طبعی داده اند. من به عنوان کسی که بیشتر از 30 سال است در امور مربوط به آماده سازی و پیشرفت حرفه ای معلمان شاغل و بازنشسته مشارکت داشته ام، معمولا در معرض این پرسش قرار می گیرم که آیا استفاده از شوخ طبعی در آموزش موثر است یا نه. چندین دهه تحقیق و کنکاش تردید اندکی در این باره باقی گذاشته: بله، پاسخ به این سئوال مثبت است. از جمله مزایای شوخ طبعی این است که می تواند در ایجاد یک فضای یادگیری مثبت نقش داشته باشد، یادگیری را افزایش دهد و کاری کند تا دانش آموزان انگیزه بیشتری برای یادگیری پیدا کنند.
اصلا موضوع خنده داری نیست
همه گیری کرونا باعث نشده که دیگر در کلاس های درس از مزایای شوخ طبعی بی نیاز شده باشیم. با این حال برخی اساتید در خلال گفتگوهایی که برای نگارش این مقاله با آنها داشته ام، به من گفته اند وقتی دانشجویانشان را به جای کلاس درس واقعی روی نمایشگرها می بینند، استفاده از شوخ طبعی برای آنها سخت تر می شود.
آنت تریروایلر استادیار علوم زیست محیطی می گوید که در تابستان 2020 کمتر از شوخ طبعی استفاده کرده، به این دلیل که احساس می کرده کلاس های آنلاین خود را گویی مقابل «مخاطبانی بی جان برگزار می کرده است.»
خود من نیز در کلاس های مجازی ام متوجه همین مسئله شده ام. وقتی در این کلاس ها تکه ها و حکایت هایی را تکرار می کنم که در کلاس های حضوری معمولا باعث خنده دانشجویان می شوند، با حالتی مواجه می شوم که انگار آنها را با دیوار در میان گذاشته ام!
این چالش چیز جدیدی نیست. اساتید روانشناسی مثل  فرانک لوشاویو و مارک شاتز بخشی از اولین تحقیق خود را در مورد استفاده از شوخ طبعی در کلاس های آنلاین در سال 2006  منتشر کردند. امروز نیز نظر هیچ کدام آنها در مورد این تفاوت کلیدی بین آموزش رو در رو و آموزش از راه دور تغییر نکرده است.
لوشاویو می گوید: «معمولا شوخ طبعی کردن در یک کلاس متعارف ساده تر است.» اما به پنج دلیل می توان توضیح داد که چرا شوخ طبعی کردن در فضای آموزش از راه دور سخت تر است.
1.گم کردن سرنخ ها
شوخ طبعی ماهیتا امری اجتماعی است. به عبارت دیگر وقتی شوخ طبعی اتفاق می افتاد که افراد با هم تعامل دارند. به همین دلیل بذله گویی موفقیت آمیز به این بستگی دارد که افراد بتوانند سرنخ های مفهومی را تشخیص دهند. این سرنخ ها شامل ژست، حالات چهره و وضعیت بدن می شود. بعلاوه درک شوخ طبعی به عوامل دیگری مثل شدت، سرعت و آهنگ صدای شخص نیز بستگی دارد. آموزش از راه دور کار تشخیص یا درک این نوع سر نخ ها را سخت تر می کند.
استفن هیرن استاد دین شناسی که دو دهه است کلاس های آنلاین برگزار می کند، از این شکایت دارد که مخاطبین در نمایشگرهای خود معمولا زبان بدن و دیگر راه های انتقال شوخ طبعی را متوجه نمی شوند یا نمی توان آنها را دید. به گفته هیرن این یکی از دلایلی است که در کلاس های متعارف «احتمال همراهی کردن دانشجویان با شوخ طبعی معلم بیشتر می شود.»
2.مشکلات فنی
کیفیت ضعیف ارتباط صوتی و تصویری می تواند صدا و تصویر یک معلم و همچنین واکنش های دانشجو را بیشتر تحریف کند. همانطور که مارک شاتز استاد روانشناسی و نویسنده کتابی در مورد رازهای نگارش کمدی اشاره می کند: «پلتفرم های مجازی چرخه بازخورد که کار هدایت گزینش و انتقال شوخ طبعی را بر عهده دارد از بین می برد یا به حداقل می رسانند.»
برای بدتر شدن اوضاع عده ای از دانشجویان ترجیح می دهند از تلفن های همراه- با آن نمایشگرها و بلندگوهای کوچکشان- استفاده کنند یا فقط از طریق آن می توانند به اینترنت متصل شوند. مشکل این است که در این صورت کلمات جویده می شوند و حرکات چهره حالتی حداقلی پیدا می کنند و دیگر به خوبی در نمایشگر تلفن های همراه قابل تشخیص نیستند.
3.کم شدن از سرایت پذیری خنده  
از یک نظر شوخ طبعی عملی اجتماعی است. ما برای تایید اینکه چیزی بامزه هست یا نه، اغلب به واکنش های ظریف و نه چندان ظریف دیگران اتکا داریم. وقتی فقط دانشجویان معدودی می توانند یا می خواهند در خلال یک کلاس آنلاین تصویرشان دیده شود، چنین چیزی غیرممکن می شود. بعلاوه شنیدن صدای خنده یک نفر دیگر می تواند زمینه لازم را برای لبخند زدن یا خندیدن ما فراهم کند. کمدی های تلویزیونی به همین دلیل است که از شگرد پخش صدای خنده استفاده می کنند، چون با این کار می توانند تماشاچیان را وادارند تا به واکنش های مطلوب آنها دست بزنند.
در آموزش راه دور، به خصوص اگر دانشجویان دوربین هایشان را خاموش کرده باشند، این نوع از واکنش های مطلوب اغلب غایب است. اندرو بارنهیل استادیار خدمات اجتماعی نیز در کلاس های پاییز گذشته خود متوجه این مسئله شده بود. او می گوید: «دانشجویان قادر نبودند مثل کلاس های حضوری، نسبت به  واکنش ها یا سخنان دیگران بارخورد نشان دهند.»
در مسئله ای مرتبط با این موضوع، تاخیر در رسیدن صدا- پدیده ای تقریبا شایع در آموزش از راه دور- می تواند باعث شود که معلم و دانشجو با کمی تاخیر حرف های یکدیگر را بشنوند. بارنهیل می گوید: «همین تاخیر اندکی که به نسبت تعامل رو در رو در فضای آنلاین اتفاق می افتد، می تواند تفاوت ایجاد کند.»
4.وقتی دوربین روشن است خنده فروخورده می شود
تحقیقات در مورد شوخ طبعی مسئله دیگری را هم نشان می دهد. در یک مطالعه از شرکت کنندگان هنگام تماشای تکه هایی از کمدی های تلویزیونی پر بیننده به طور آشکار یا پنهانی فیلمبرداری می شد. وقتی آنها از حضور دوربین آگاه بودند کمتر می خندیدند. در یک کلام حضور دوربین یک عامل بزرگ شادی کش بود.
5.وجود عوامل بیش از حد حواس پرتی
حواس پرتی- این دشمن شوخ طبعی- در کلاس های آنلاین یک قاعده است نه استثنا. افراد در پس زمینه رفت و آمد می کنند و سر و صدای فریاد بچه ها از بیرون شنیده می شود.
فیونوئلا داربی هاجنز استاد انگلیسی است می گوید: «تقریبا در تمام جلسات آنلاین او قطع شدن روال تدریس مکرر رخ می دهد.» برای او و بسیاری دیگر رایج ترین کسانی که صحنه را به اشغال خود در می آورند کودکان و حیوانات خانگی هستند.
دبلیو.سی فیدلز کمدین به عنوان کسی که چنین اتفاقی را همیشه تجربه کرده، به کسانی که در صنعت سرگرمی کار می کنند توصیه می کند که هرگز با حیوانات یا کودکان کار نکنند، چون آنها توجه دیگران را به خود پرت می کنند.
6. واپسین خنده؟
گذشته از روزگار سخت و جماعت هایی که سخت تر می خندند، هنوز خیلی زود است که برای حذف شوخ طبعی در آموزش از راه دور دست ها را بالا برد. چالش پیش روی معلمین نه تنها سازگار کردن خود با فناوری های جدید بلکه درک این است که اصولا چه عاملی باعث می شود که چیزی از نظر دیگران بامزه و سرگرم کننده بیاید.
هرگز نمی توان شوخ طبعی را به چیزی که در همه جا و در مورد همه جواب یکسانی می دهد تقلیل داد.  شوخ طبعی به عنوان پدیده ای که بیشتر هنر است تا علم، به مجموعه ای مدام در تغییر از شرایط و خصوصیات شخصیتی بستگی دارد که کلید اصلی بقای آن محسوب می شود. بر همه ما به عنوان معلم است که از شوخی کردن دست برنداریم، البته اگر تا به حال آن را فراموش نکرده باشیم!
نویسنده: اسکات هندرسون (Scott Henderson) استاد آموزش در دانشگاه فورمن
منبع: https://b2n.ir/n69323

انتهای پیام/ 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: شوخ طبعی علم آموزش معلم آموزش از راه دور کلاس های آنلاین شوخ طبعی واکنش ها سخت تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۶۸۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار مهر، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در خصوص پیگیری املاک آموزش و پرورش گفت: با پیگیری‌های وزارت آموزش و پرورش ۶ هزار سند مالکیت برای املاک آموزش و پرورش صادر شده است. بیشترین اسناد صادر شده برای املاک استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و کردستان بوده است که هر سه استان هم از استان‌های مرزی ما هستند.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: این موضوع نشان می‌دهد وزارت آموزش و پرورش در پیگیری ۶۰۰۰ سند مالکیت بیشتر به استان‌های مرزی و کمتر برخوردار توجه داشته است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۴۰۳ بسیاری از چالش‌هایی که به واسطه کمبود معلم داشتیم برطرف خواهد شد و مهر ۰۳ مهر ماه آرامی خواهیم داشت و به جای دغدغه کمبود معلم باید از این پس به دنبال رشد کیفیت معلم باشیم.

فرهادی با بیان اینکه به افزایش تعداد کلاس‌های درس و کاهش تراکم کلاس‌ها هم وزارت آموزش و پرورش توجه زیادی داشته است؛ گفت: با پیگیری‌ها و اقدامات جهادی سازمان نوسازی مدارس، ۸۰ درصد مدارس کشور تراکم کمتر از ۳۵ نفر و ۴۷ درصد مدارس تراکمی کمتر از ۲۶ نفر دارند؛ همچنین ۴۷ درصد از کلاس‌های مقطع ابتدایی کمتر از ۲۶ نفر دانش آموز دارند و این نشان می‌دهد در خصوص کاهش کلاس‌های با تراکم بالا وزارت آموزش و پرورش در سال گذشته به خوبی عمل کرده است.

فرهادی تاکید کرد: کمتر از ۲ درصد مدارس ابتدایی در مرز تراکم ۴۰ نفره هستند که امیدواریم با ادامه نهضت مدرسه سازی دیگر شاهد کلاس‌های درس بالای ۳۵ نفر نباشیم.

وی با اشاره به نهضت مدرسه سازی در مناطق کمتر برخوردار گفت ۲۴ هزار دانش آموز داریم که در مدارس عشایری درس می‌خوانند که با پیگیری دولت و شخص وزیر هیچ بازمانده از تحصیلی نداشته باشیم.

در حال تکمیل..

کد خبر 6090788 علی قدمی

دیگر خبرها

  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • کلاس آموزش بازیگری کودک بارانا
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر