Web Analytics Made Easy - Statcounter

عراقچی تأکید کرد: «اگر قبل از این تاریخ (سوم اسفندماه) اتفاقی نیفتد و تحریم‌ها قبل از آن تاریخ برداشته نشود، ما چاره‌ای جز اجرای تصمیمات دولت خود نداریم و بنابراین اجرای پروتکل‌های الحاقی را متوقف خواهیم کرد و این به مفهوم آن است که میزان بازرسی‌ها و شمار بازرسان (آژانس) در ایران کاهش خواهد یافت. ناطقان: «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با شبکه «سی جی تی ان» چین در واکنش به مصاحبه اخیر «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده با شبکه «سی بی اس» و منوط کردن لغو تحریم‌ها به توقف فعالیت‌های غنی‌سازی ایران گفت که ایالات متحده طرفی است که باید گام اول را بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آمریکا باید گام اول را بردارد و تحریم‌ها را کاملاً بردارد

وی در خصوص گافی که بایدن در این مصاحبه در خصوص توقف فعالیت‌ غنی‌سازی ایران داده بود، گفت: «همانطور که می‌دانید گفته‌های وی بعد از مدتی توسط منابع دیگر اصلاح شد و گفتند که منظور او از غنی‌سازی در حقیقت غنی‌سازی فراتر از محدودیت‌های برجام بوده است اما در خصوص سؤالی که مطرح کردید و ترتیب بازگشت تمامی اعضای برجام به پایبندی کامل، باید بگویم که اوضاع و شرایط کامل شفاف است، این ایران نبود که برجام را ترک کرد، بلکه آمریکا بود که چنین اقدامی کرد. ایالات متحده تصمیم گرفت که به مشارکت خود در برجام پایان دهد، آنها میز مذاکرات را ترک کردند و تحریم‌ها را مجدد وضع کردند و حتی تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کردند بنابراین اگر سیاست آنها بازگشت به برجام و تبدیل شدن به عضوی از این توافق است، قطعاً باید تحریم‌ها را بردارد و به پایبندی کامل بازگردند».

گام‌های برجامی ایران بر اساس پاراگراف ۳۶ برجام بود

عراقچی درباره گام‌های برجامی ایران در جهت کاهش تعهداتش ذیل این توافق هسته‌ای توضیح داد: «آنچه که ما انجام دادیم، قطعاً جبران و اصلاح تخطی ایالات متحده از این توافق و علیه وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران بود. همانطور که گفتم، کاهش تعهدات ایران در حقیقت یک اقدام جبرانی و راه چاره بر اساس پاراگراف ۳۶ برجام بود».

آمریکا تحریم‌ها را بردارد، ایران به تعهدات برجامی بازمی‌گردد

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران سپس تأکید کرد: «بنابراین فکر می‌کنم اگر از روی عقل و منطق وضعیت را در نظر بگیرید، همه خواهند گفت که این آمریکا است که باید اول (به تعهدات برجامی) بازگردد. هر زمان که بازگردند و تحریم‌های ایران را بردارد و ما تأیید کنیم که تحریم‌ها دیگر وجود ندارد، ما آمادگی داریم خیلی سریع به طور کامل به تعهدات برجامی بازگردیم ».

مجری شبکه سی جی تی ان در پاسخ به سؤال عراقچی ادامه داد که به نظر می‌رسد معمای «مرغ و تخم‌مرغ» در این مسئله مطرح است که معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سؤال گفت: «از نظر من اصلا معمای مرغ و تخم مرغ مطرح نیست. آنها برجام را ترک کردند، در چهار سال گذشته، تحریم‌هایی را علیه ما تحمیل کردند حالا اگر فکر می‌کنند که برجام توافق خوبی است و می‌خواهند به آن بازگردند، قطعاً باید به تعهداتشان بازگردند و سپس ایران نیز (تعهداتش) را دنبال خواهد کرد».

برجام فقط به بحث هسته‌ای محدود می‌شود و تمام

عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره تصمیم بایدن برای وارد کردن مسئله برنامه موشکی ایران و دیگر مسائل منطقه‌ای به مذاکرات احتمالی با جمهوری اسلامی ایران درباره برجام گفت: «به هیچ عنوان ما چنین چیزی را نمی‌پذیریم. برجام تنها درباره برنامه هسته‌ای ایران است و دو ستون دارد: محدودیت بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ما در قبال برداشته شدن تحریم‌ها. همین».

معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: «ما در خصوص هیچ موضوع دیگری (غیر از برنامه هسته‌ای ایران) مذاکره نکردیم. وقتی ما در خصوص توافق هسته‌ای مذاکره کردیم، تنها یک هدف داشت و این تصمیم تمامی طرف‌ها بود. وقتی با چین، روسیه، کشورهای اروپایی (آلمان، فرانسه، انگلیس) و ایالات متحده مذاکره کردیم، همگی برای یک دلیل تصمیم‌گیری کردیم که وارد موضوعات دیگر به جز مسئله برنامه هسته‌ای ایران نشویم و به همین دلیل برجام یک موفقیت بود».

آمریکا ثابت کرد که طرف نالایقی در مذاکرات است و اروپا هم نمی‌تواند به وعده‌هایش عمل کند

عراقچی سپس تأکید کرد: «ما آمادگی تعامل در هیچ موضوع دیگری (به غیر از موضوع هسته‌ای ایران) را نداریم، خواه مسائل منطقه‌ای باشد و خواه توانمندی‌های دفاعی ما، به خصوص آنکه ایالات متحده اثبات کرد که طرف ناشایستی در مذاکرات است و کشورهای اروپایی نیز ثابت کردند که قادر به عمل به وعده‌های خود نیستند».

برجام به تجربه بدی برای مردم ایران تبدل شد

معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره بدعهدی طرف‌های اروپایی و آمریکایی برجام گفت: «متأسفانه برجام به تجربه بدی برای مردم ایران تبدیل شد. ثابت کرد که آنها نمی‌توانند به وعده‌هایی که کشورهای غربی می‌دهند، اعتماد کنند».

تا سوم اسفند تحریم‌ها برداشته نشود، چاره‌ای جز توقف اجرای پروتکل الحاقی نداریم

عراقچی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره مصوبه‌های مجلس شورای اسلامی ایران در خصوص برجام گفت: «من فکر می‌کنم که مصوبه‌ مجلس شورای اسلامی کاملاً شفاف است. مجلس در حقیقت به دولت دستور فوری آغاز غنی‌سازی ۲۰ درصد را داده است. این اقدامی بوده است که ما یک ماه پیش انجام دادیم و سپس مجلس شورای اسلامی دستور توقف اجرای داوطلبانه پروتکل‌های الحاقی دو ماه پس از تبدیل به قانون را صادر کرد و ضرب‌الاجل این مصوبه ۲۱ فوریه (سوم اسفندماه) است.»

عراقچی تأکید کرد: «اگر قبل از این تاریخ (سوم اسفندماه) اتفاقی نیفتد و تحریم‌ها قبل از آن تاریخ برداشته نشود، ما چاره‌ای جز اجرای تصمیمات دولت خود نداریم و بنابراین اجرای پروتکل‌های الحاقی را متوقف خواهیم کرد و این به مفهوم آن است که میزان بازرسی‌ها و شمار بازرسان (آژانس) در ایران کاهش خواهد یافت. ما همچنان در «ان پی تی» خواهیم بود و همچنان توافقات پادمانی خود را با آژانس خواهیم داشت و همچنان به ان پی تی و توافقات متعهد باقی خواهیم ماند و بازرسان بر اساس این دو ابزار همچنان می‌توانند به کار خود در ایران ادامه دهند اما نه به اندازه‌ای که پروتکل الحاقی به آنها اجازه می‌دهد.»

بایدن زمان زیادی برای اصلاح سیاست‌های غلط آمریکا در قبال ایران ندارد

این دیپلمات ایرانی در خصوص فرارسیدن این تاریخ و فرصت برای غرب گفت: «این تاریخ به زودی می‌رسد و ما فرصت اندکی داریم و یک ماه پس از آن تاریخ، سال نو ایران فرا می‌رسد و سپس به فضای انتخابات (ریاست‌جمهوری) وارد خواهیم شد و همه می‌دانند که در زمان مبارزات انتخاباتی، هیچ‌کس مذاکره را ترجیح نمی‌دهد بنابراین زمان بسیار اندکی در اختیار داریم».

عراقچی با اشاره به فرصت اندک باقیمانده تصریح کرد: «در حال حاضر، اصلاح آن سیاست (اشتباه غرب در قبال ایران) به رئیس‌جمهور (جو) بایدن بستگی دارد. اگر آنها خواهان حفظ برجام بعنوان یک دستاورد بسیار مهم دیپلماسی و ابزار بسیار مهم در نظام عدم اشاعه هستند، باید خیلی سریع تصمیم‌گیری کنند زیرا زمان در حال تمام شدن است».

ایران عجله ندارد اما ممکن است آمریکا فرصت را از دست بدهد

وی در پایان تأکید کرد: «ما عجله‌ای نداریم اما ایالات متحده، دولت جدید باید سیاست‌های خود را در قبال برجام تنظیم کند زیرا در غیر این صورت ممکن است این فرصت از دست برود». منبع: فارس برچسب ها: معاون وزیر خارجه ، تحریم ها ، لغو کردن ، پروتکل الحاقی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: معاون وزیر خارجه تحریم ها لغو کردن پروتکل الحاقی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران خارجه جمهوری اسلامی ایران پروتکل الحاقی هسته ای ایران ایالات متحده تحریم ها تحریم ها غنی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۱۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در سی‌اُمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی، بدون پروتکل‌های مرسوم تشریفاتی، وارد «بندرعباس» مرکز استان هرمزگان شد.

رئیس دستگاه قضا و سایر مسئولان عالی قضایی در جریان این سفر، برنامه‌هایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم استان هرمزگان، ترتیب خواهند داد.

در جریان این سفر، رئیس عدلیه در راستای صیانت از بیت‌المال و احیای‌ حقوق‌ عامه‌ از یکی از مراکز مهم تجاری ـ صنعتی کشور در استان هرمزگان بازدید خواهد کرد.

همچنین در جریان این سفر، نسبت به رفع مشکلِ مُزمن اهالی یکی از مناطق استان هرمزگان که بیش از نیم قرن استمرار داشته است، اقداماتی با حضور رئیس قوه قضاییه صورت خواهد گرفت.

برگزاری نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی و کارآفرینان و دست‌اندرکاران مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی کشور از دیگر برنامه‌های سفر رئیس دستگاه قضا به استان هرمزگان است.

شایان ذکر است حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت‌عالی قضایی به استان‌های ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان، البرز، کردستان، آذربایجان شرقی، کرمان، اردبیل و بوشهر سفر کرده است.

ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام می‌شود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده است؛ استان‌های البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان، خراسان رضوی (۲ مرتبه)، خراسان شمالی، مازندران، فارس و گلستان نیز استان‌هایی هستند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات و بصورت غیررسمی به آن مناطق سفر کرده است.

بنا بر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، نقطه اشتراک تمام سفرهای استانی رئیس عدلیه در دوره جدید اعم از سفرهای رسمی همراه با هیئت عالی قضایی و سفرهای غیررسمی و بدون تشریفات، انجام ملاقات‌ها و دیدارهای مستقیم و بلاواسطه با متن مردم در سراسر ایران اسلامی و رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی آن‌ها و همچنین اتخاذ رویکرد مسئله‌محور و تخصص‌گرایانه در قبال چالش‌ها و آسیب‌های موجود است که به نحوی از انحاء مرتبط با وظایف و مسئولیت‌های دستگاه قضا بویژه در حوزه صیانت از حقوق عامه می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • تلاش برای رفع ابهام‌ها و اجرای کامل توافق اسفند ۱۴۰۱
  • جمهوری اسلامی با جنگ‌ها و تحریم‌ها قوی‌تر می‌شود | حمله به اسرائیل همه جهان را آرام کرد | در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • پیگیر لایحه امنیت شغلی کارگران هستیم | با تهدید‌ها و تحریم‌ها نمی‌توانند ملت را متوقف کنند
  • ممبینی خبر داد: افزایش پاداش تیم‌های ملی با یکسری پروتکل‌ها
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست