Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:24:14 GMT

چرا سهامداران باید نگاه‌مدت به بورس داشته باشند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۷۲۲۴۲

چرا سهامداران باید نگاه‌مدت به بورس داشته باشند؟

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روند معاملات بورس که از چند وقت گذشته وارد مرحله نوسان شده، سهامداران را دچار شک و تردید برای تداوم سرمایه‌گذاری در این بازار کرده است.

اغلب کارشناسان حاضر در بازار معتقدند که سهامداران نباید تحت تاثیر نوسان‌های ایجاد شده نسبت به سرمایه‌گذاری در این بازار تصمیم‌گیری و دست به اقدام‌های هیجانی برای سهام خود در بورس بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارها کارشناسان با اشاره به نوسان‌های ایجاد شده در بازار اعلام کرده‌اند که سهامداران باید برای سرمایه گذاری در بورس صبر داشته باشند، بازار سرمایه بازاری بلندمدت است که در بازه زمانی طولانی مدت بازدهی‌های معقولی را در اختیار سهامداران قرار می‌دهد.

در مقابل چنین صحبتی از سوی فعالان حاضر در بازار سرمایه، سهامداران بارها به این موضوع اشاره داشته‌اند که چگونه می‌توان اطمینان خاطری را نسبت به آینده بازار سرمایه داشت و چه عواملی باعث می‌شود که بورس در بلندمدت بازدهی معقولی را در اختیار سهامداران قرار دهد؟

هیجان ایجاد شده در بورس، موقتی است

در این زمینه «بهزار احمدی‌نسب» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به نوسان‌های اخیر معاملات بورس اشاره کرد و افزود: سهامداران نگران وضعیت فعلی بازار نباشند، زیرا هیجان ایجاد شده در بازار به طور قطع موقتی خواهد بود و معاملات این بازار به مسیر اصلی خود بازخواهد گشت.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در برخی از سهام حاضر در بازار با دیدگاه بلندمدت نمی‌تواند برای سهامداران نگران‌کننده باشد، گفت: بهتر است سهامدارانی که نیاز به نقدینگی ندارند سرمایه‌های خود را در بازار حفظ کنند، زیرا اکنون سهام بنیادی موجود در بازار به قیمت‌هایی رسیده‌اند که فروش آنها منطقی به نظر نمی‌رسد.

احمدی‌نسب بر اهمیت دیدگاه سهامداران در بازار تاکید کرد و اظهار داشت: افرادی که به دنبال کسب درآمد ماهیانه در این بازار هستند، نمی‌توانند بازدهی چندانی را در این بازار کسب کنند.

سرمایه‌گذاری بلندمدت در بورس مانند خرید ملک است

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به طور قطع سرمایه‌گذاری با نگاه کوتاه‌مدت، سهامداران را با ضرر و زیان مواجه می‌کند؛ بنابراین به هیچ عنوان سرمایه گذاران نباید با چنین نگاهی وارد بازار سرمایه شوند در غیر این صورت بازار سرمایه نمی‌تواند بازار مناسبی برای این افراد باشد.

وی افزود: نگاه سهامداران برای سرمایه‌گذاری در بورس باید مانند نگاه سرمایه‌گذارانی باشد که ملکی را خریداری کرده‌اند و به دنبال کسب سود از این بازار در بلندمدت هستند، سرمایه‌گذاران در حوزه مسکن نمی‌توانند هر دو هفته یکبار سرمایه خود را به فروش برسانند و در جایی دیگر سرمایه‌گذاری کنند.

احمدی‌نسب اظهار داشت:  با توجه به طرح‌های ارائه شده از سوی شرکت‌ها، در صورت شفافیت اطلاعات، سهامداران باید صبور باشند تا بتوانند از این بازار کسب سود کنند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: حضور سهامداران با دید بلندمدت در این بازار به مراتب بازدهی بیشتری را نسبت به سایر بازارهای موازی در اختیار آنها قرار می‌دهد و سهامداران نباید در انتظار کسب بازدهی ۵٠ درصدی از بازار سرمایه تا پایان سال جاری باشند زیرا این رشد با دلیل منطقی همراه نیست.

رشد ۲۰ درصدی شاخص بورس تا پایان سال جاری

وی با بیان اینکه شاخص بورس ممکن است تا پایان سال جاری ٢٠ درصد و تا خرداد سال ١٤٠٠ حدود ۵٠ درصد بازدهی در اختیار سهامداران قرار دهد، گفت:  توقع سهامداران به دلیل رشد چند ماه نخست بسیار بالا رفته است و دیگر سهامداران به این درصد سودها راضی نیستند، این سطح از توقع باید میان سهامداران تعدیل شود.

احمدی‌نسب با بیان اینکه سرمایه‌گذاری بلندمدت تحت تاثیر هیجانات مقطعی و زودگذر قرار نمی‌گیرند، افزود: در سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت، سهامداران به دلیل ایجاد برخی از هیجانات مردد به فروش سهام خود در بازار می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه  تاکید کرد: برخی از سهامداران، سهامی را در بازه قیمتی یک هزار تومان خریداری کردند و در دوره‌ای کوتاه مدت که ممکن است هیجانی در بازار ایجاد شود قیمت سهام به نرخ ۶۰۰ تومان می‌رسد اما در بلندمدت به طور حتم هیجان‌های ایجاد شده در بازار از بین می‌روند و این سهم به دلیل اقداماتی که از سوی شرکت انجام می‌شود در مسیر صعودی قرار می‌گیرد و قیمت سهام به یک هزار تومان و ۵۰۰ تومان می‌رسد.

به گفته وی، سهامداران در بازار سرمایه می‌توانند در بلندمدت سود حداقل ۵۰ درصدی را کسب کنند.

احمدی‌نسب با بیان اینکه بازار سرمایه در ایران بازاری کارا نیست که همه دارای تخصص لازم نسبت به معاملات آن باشند، گفت: رونقی که بازار در ابتدای سال به دست آورد، بازار را پر از سهامدارانی کرده است که به این هیجان‌ها دامن می‌زنند، بنابراین آینده هیچ سهمی مشخص نیست و بهتر است سهامداران در بلندمدت صبوری کنند تا سهام شرکت‌ها به راه اصلی خود هدایت شوند.

بازار سرمایه، بازاری غیرقابل پیش‌بینی

وی بازار سرمایه را بازاری غیرقابل پیش بینی دانست و گفت: هیچ سهامداری و کارشناسی چنین تصوری را از بازار نداشتند که شاخص بورس یکباره از کانال دو میلیون واحد تا این حد نزول کند و به مدت چند ماه در مدار نوسانی شدید قرار گیرد.

احمدی نسب خاطرنشان کرد: بازار همیشه با هیجان و نوسان‌های مقطعی همراه بوده است، به همین دلیل به هیچ عنوان این بازار قابل پیش‌بینی نیست و نمی‌توان تصمیم درستی را برای سرمایه‌گذاری در این بازار برای مدت کوتاه اتخاذ کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه خرید و فروش برای مدت کوتاه باعث تردید سهامداران برای انتخاب سهام درست در این بازار می‌شود، گفت: این تردیدها باعث می‌شود تا افراد به صورت هیجانی برای سرمایه‌گذاری در این بازار تصمیم‌گیری کنند و هیچ وقت هم سرمایه‌گذاران با تصمیم‌های هیجانی در این بازار قادر به کسب بازدهی معقول در مدت زمان کوتاه نبودند.

به اعتقاد وی، سهام شرکت‌ها با توجه به طرح و برنامه‌هایی که در پیش دارند  به طور حتم در بلندمدت می‌توانند سود معقولی را در اختیار سهامداران قرار دهند.

بازار سرمایه، همراه آدم‌های صبور

احمدی‌نسب با اشاره به اینکه بعد از رشد غافلگیرکننده‌ای که بازار در ابتدای سال در اختیار سهامداران قرار داد دیدگاه آنها  را نسبت به این بازار تغییر داده است، گفت: سهامداران گمان می‌کنند که بازار باید بازدهی‌های زیادی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به آنها بدهد، این در حالیست که سهامداران قدیمی نسبت به نحوه سرمایه‌گذاری در این بازار واقف هستند و می‌دانند که محال است که بازار سرمایه در مدت زمان کوتاه سود چشمگیری را در اختیار آنها قرار دهد.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار سرمایه، همراه آدم‌های صبوری است که با صبر و تحلیل‌های منطقی خود سهام درستی را در بازار انتخاب می‌کنند.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه همیشه با ریسک همراه است اما نمی‌توان برای آینده هم پیش‌بینی درستی را ارائه داد، افزود: شرکت‌های بزرگ همراه با تحلیل مناسب کمتر از دیگر سهام حاضر در بازار تحت تاثیر نوسان قرار می‌گیرند و با افت همراه می شوند، سهامداران باید این موضوع را بدانند که شرکت‌ها هم برای سهام خود برنامه‌ریزی‌هایی را دارند که در مدت زمان بلند می‌توانند به بازدهی معقولی دست پیدا کنند.

احمدی نسب ادامه داد: تنها ریسکی که در وضعیت فعلی بازار را مورد تهدید قرار داده است، کاهش قیمت دلار است که این امر باعث شده است تا برخی از سهامداران در وضعیت فعلی نتوانند تصمیمی را برای نگهداری یا فروش سهام خود در بازار بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: زمان سرمایه‌گذاری بلندمدت در بازار سرمایه بیش از یک سال است و کمتر از یک سال میان‌مدت خواهد بود؛ بنابراین سهامداران باید برای سرمایه‌گذاری در بورس بازه زمانی بیش از یک سال را در نظر بگیرند.

شاخص کل در بازار بورس دیروز (سه‌شنبه) ۲۱ هزار و ۶۲۶ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۲۱۴ هزار واحد رسید.

برچسب‌ها دلار بازار سهام نرخ ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بودجه ۱۴۰۰ بورس بازار سرمایه پروندهٔ خبری بازار بورس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دلار بازار سهام نرخ ارز دلار بازار سهام نرخ ارز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بودجه ۱۴۰۰ بورس بازار سرمایه اخبار کنکور سرمایه گذاری در این بازار کارشناس بازار سرمایه اختیار سهامداران قرار برای سرمایه گذاری حاضر در بازار ایجاد شده احمدی نسب پیش بینی سهام خود شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۲۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد

در ادامه روند کاهش دو روز گذشته، امروز (چهارشنبه) شاخص کل بورس با کاهش ۴۰۰۰ واحدی، در کانال دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد ایستاد.

به گزارش ایسنا، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را بدون نوسان آغاز کرد و در پایان معاملات، شاخص کل بورس اوراق بهادار ریزشی ۴۰۰۰ واحدی را تجربه کرد. در این میان شاخص کل هم‌وزن با رشد اندک، به ۷۵۰ هزار واحد رسید.

در بازار امروز ۲۹۵ هزار و ۲۵۹ معامله به ارزش ۴۰۰۰ میلیارد و ۳۲ میلیون تومان انجام شد

سه نماد فملی، فولاد و کچاد بیشترین تأثیر را در شاخص کل بورس داشتند. همچنین سه نماد شستا، ذوب و فملی نیز پرتراکنش ترین نمادهای بازار بورس بودند.

گفتنی است؛ حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۲۴۶ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

اما شاخص کل فرابورس رشد ۰.۳۷ درصدی را تجربه کرد و در کانال ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه خودرو رسید و پس از آن بیشترین حجم معاملات به گروه فلزات اساسی اختصاص یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است