Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین ،ایسنا  به نقل از آی‌ای، بر اساس اعلامیه مطبوعاتی جدیدی که در وب‌سایت رسمی ناسا به اشتراک گذاشته شده است، ناسا به تازگی با شرکت اسپیس‌ایکس قرارداد بسته تا تجهیزات اولیه ناسا را برای راه‌اندازی «دروازه ماه» یا «دروازه قمری» ناسا پرتاب کند.

طبق اعلامیه مطبوعاتی ناسا، شرکت «اسپیس‌ایکس» «عنصر نیروگاهی و پیشران ناسا» (PPE) و «پایگاه زیستگاه و تدارکات» (HALO) را پرتاب می‌کند که هر دو برای احداث «دروازه ماه» در آینده بسیار مهم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دروازه قمری از ماموریت‌های فضانوردی برای ایجاد حضوری پایدار در ماه به عنوان بخشی از برنامه «آرتمیس» ناسا پشتیبانی خواهد کرد.

طبق اعلام ناسا، هم اکنون PPE و HALO بر روی زمین در حال مونتاژ هستند و قرار است این دو پروژه احتمالا در ماه مه ۲۰۲۴ با موشک «فالکون سنگین» با هم پرتاب شوند. این پرتاب از مرکز پرتاب ۳۹A در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا انجام می‌شود.

ارزش این قرارداد در مجموع تقریباً ۳۳۱.۸ میلیون دلار است که هم شامل خدمات پرتاب و هم هزینه‌های متفرقه است.

«عنصر نیروگاهی و پیشران ناسا» (PPE) یک فضاپیمای محرکه الکتریکی با توان ۶۰ کیلووات است که نیرو، کنترل وضعیت، ارتباطات پرسرعت و توانایی تغییر مکان دروازه قمری را متناسب با مدارهای مختلف قمری تأمین می‌کند. این فضاپیما به فضانوردان امکان می‌دهد تا بیش از مأموریت‌های پیشین ماه به سطح این قمر دسترسی داشته باشند.

نخستین پرواز سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس به تاخیر افتاد

«پایگاه زیستگاه و تدارکات» (HALO) نیز به عنوان محل زندگی تحت فشار برای فضانوردانی که به دروازه ماه می‌آیند و معمولاً در حال رفتن به سطح ماه هستند، عمل می‌کند. HALO علاوه بر عملکرد به عنوان یک مرکز اتصال برای این پایگاه قمری، فرماندهی و کنترل را نیز ارائه می‌دهد.

 HALO همچنین از تحقیقات علمی پشتیبانی می‌کند، ارتباطاتی را برای بازدید از سفینه‌های فضایی و گردش‌های انسانی در سطح ماه فراهم خواهد کرد، توزیع نیرو می‌کند و سیستم‌های پشتیبانی از زندگی را برای کپسول «اوریون»(Orion) که فضاپیمای آینده ناسا برای انتقال فضانوردان برنامه آرتمیس به دروازه ماه است، ارائه می‌دهد.

"دروازه ماه" با اندازه تقریبی یک ششم ایستگاه فضایی بین‌المللی به عنوان یک ایستگاه کیهانی برای فضانوردان در حال سفر ده‌ها هزار مایل دور از سطح ماه عمل خواهد کرد. این ایستگاه فضایی به عنوان مکانی برای ملاقات فضانوردان پروژه "آرتمیس" قبل از انتقال به مدار نزدیک ماه و سطح ماه عمل خواهد کرد.

ناسا و شرکای تجاری و بین المللی آن اکتشافات جدیدی را از طریق این ایستگاه فضایی جدید در فضای عمیق خواهند داشت.

هم اکنون PPE در در وست مینستر کلرادو در دست ساخت است، در حالی که HALO در حال طراحی و ساخت در شرکت نورثروپ گرومن در ویرجینیا است.

اعطای این قرارداد توسط ناسا به اسپیس‌ایکس نشان دهنده اعتماد بالای ناسا به یک شرکت خصوصی برای انجام مراحل اولیه بازگرداندن انسان به کره ماه و تعمیق همکاری‌ها میان سازمان‌های دولتی با شرکت‌های خصوصی است.

کد خبر 584336

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دروازه ماه اسپیس ایکس سطح ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۳۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا تصمیم دارد ماموریت خصوصی آتی که با عنوان «فایرفلای بلو گوست ۱» (Firefly Blue Ghost ۱) نامگذاری شده را به منظور آزمایش نحوه دفع و حذف گرد و غبار ماه با استفاده از برق به قمر زمین عملیاتی کند.

در این ماموریت نحوه دفع و حذف گرد و غبار با استفاده از الکتریسیه مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ در این راستا ناسا توضیحاتی ارائه کرده و گفته است، گرد و غبار خانه‌ای که حتی مدتی تمیز نشده و جرم آنها ضخیم شده به آسانی و بدون هیچ دردسری پاک می‌شوند و سطح دوباره تمیز می‌شود، اما برای فضانوردان و فضاپیماها، گرد و غبار به دلیل ماهیت خشن و چسبنده غبار روی آنها خطر بسیار بیشتری ایجاد می‌کند. حتی ماه و مریخ هم از این خطر در امان نیستند.

تفاوت بین گرد و غبار روی ماه و زمین این است که گرد و غبار روی ماه و سایر اجرام مانند شیشه ناهموار و تیز هستند

چارلز بولر، پژوهشگر ارشد آزمایشگاه الکترواستاتیک و فیزیک سطحی مرکز فضایی کندی ناسا در این باره چنین توضیح می‌دهد: "تمیز کردن سنگ پوشه (گرد و خاک سطح ماه) از روی سطوح، مشکل را بدتر خواهد کرد؛ چرا که آنها بار الکتریکی بالایی دارند و درعین حال به شدت عایق هستند.

بولر در بیانیه‌ای گفت: قرار گرفتن مأموریت‌های آینده ماه در معرض این گرد و غبار خطر بالقوه و خطرناک هستند و مدیریت کردن شرایطی که گرد و غبار آن بسیار متفاوت‌تر از آن چیزی است که ما در سطح زمین مشاهده کرده‌ایم دشوار است و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فضاپیما‌ها و فضانوردان ایجاد کند. 

یکی از راهکار‌های ممکن برای کاهش آسیب‌های ناشی از این گرد و غبار، بهره‌گیری از تکنولوژی جدید ایرودینامیکی ناسا به نام تکنولوژی Dust Shield یا به اختصار (EDS) است.

ناسا از سال ۲۰۰۴ مشغول توسعه و آزمایش این فناودپری در مرکز کندی است؛ این فناوری از ترکیبی از الکترود‌ها و میدان‌های الکتریکی برای برداشتن و حذف گرد و غبار از اجسامی مانند رادیاتور‌های حرارتی و پنل‌های خورشیدی، لنز‌های دوربین و لباس فضانوردان استفاده می‌کند.

یکی از عوامل مهم در توسعه این فناوری ایجاد شرایط حمل و نقل پایدار به سطح ماه است که ناسا طراحی کلیدی آن را برای محافظت از ماه در مقابل گرد و غبار برعهده گرفته و این تلاش نشان می‌دهد، چگونه همکاری بین نهاد‌های خصوصی و دولتی می‌تواند به توسعه فضایی کمک کند و فناوری‌های جدید را در فضای خارج از جو زمین بیازماید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • ایکس سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • (ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • ویدیو/ «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!