Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@08:22:31 GMT

راهکار توزیع عادلانه واکسن کرونا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۷۳۵۸۵

راهکار توزیع عادلانه واکسن کرونا چیست؟

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نامه‌‌ای به وزیر بهداشت خواستار توزیع واکسن کرونا از طریق ثبت اطلاعات آن در سامانه تی‌تک (TTAC) شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ حمیدرضا دهقان منشادی در نامه‌‌ای به سعید نمکی خواستار توزیع واکسن کرونا از طریق ثبت اطلاعات آن در سامانه تی‌تک (TTAC) شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در متن این نامه آمده است:

استاد ارجمند جناب آقای دکتر نمکی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

سلام علیکم

با صلوات بر محمد (ص) و آل پاکش، ضمن عرض تقدیر و تشکر از زحمات جنابعالی و مجموعه کادر درمان در طول همه‌‌گیری ویروس کرونا و نیز تلاش‌‌های جهادی صورت‌‌گرفته در خصوص واکسن کرونا، همان‌‌گونه که مستحضر هستید؛ چالش‌ اساسی پس از تولید یا واردات واکسن، نظام توزیع آن است. مواضع مسئولین مربوطه و فرایند اعلام‌‌شده در ارتباط با شیوه توزیع واکسن، نگرانی‌‌هایی جدی در پی داشته است. در صورتی که وزارت بهداشت عملکرد مناسبی در این زمینه نداشته باشد، بلاشک شاهد هدررفت منابع کشور و نارضایتی ملی خواهیم بود. بسیج دانشجویی با گردآوری نظرات کارشناسان این حیطه به بررسی این موضوع پرداخته و راه‌‌حل‌‌هایی جهت توزیع هرچه بهتر و مطمئن‌‌تر واکسن کرونا ارائه می‌‌دهد.

در ابتدا ذکر این نکته ضروری به نظر می‌‌رسد که توزیع واکسن مقوله‌‌ای متفاوت با تزریق واکسن است. به نظر می‌‌رسد عدم توجه به این تفکیک، موجب اتخاذ مواضع نادرست برخی مسئولین شده است. توزیع واکسن باید بر عهده سازمان غذا و دارو و به همراه ثبت اطلاعات آن در سامانه تیتک (TTAC) این سازمان باشد. تزریق واکسن نیز طبیعتاً بر عهده شبکه‌‌های بهداشت خواهد بود.

تجربه تلخ واکسن آنفلوانزا پیش روی ماست که در نتیجه اقدامات صورت‌‌گرفته، شاهد هدررفت منابع ارزی در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی بودیم. در مسئله واردات واکسن آنفلوآنزا، با وجود چنین سامانه‌‌ای جهت نظارت بر زنجیره تأمین و توزیع، هیئت امنای صرفه‌‌جویی ارزی در معالجه بیماران، 1.7  میلیون از مجموع 2 میلیون دوز واکسن وارداتی را ترخیص نموده و در اختیار دانشگاه‌‌های علوم پزشکی قرار داد و سپس از طریق معاونت بهداشت دانشگاه‌‌ها، واکسن در شبکه‌‌های بهداشت توزیع شد.

متأسفانه تاکنون هیچ گزارشی از جزئیات توزیع واکسن آنفلوانزا ارائه نشده و مشخص نیست دانشگاه‌‌ها و شبکه‌‌های بهداشت چه تعداد واکسن دریافت و تزریق کرده‌‌اند. این درحالی است که حدود 300 هزار واکسن کرونا باقی‌‌مانده در فرایند توزیع سازمان غذا و دارو وارد شده و با ثبت اطلاعات در سامانه تیتک، به طور دقیق ورودی و خروجی هر مرکز پخش و کد ملی هر فرد دریافت‌‌کننده مشخص است.

لازم به اشاره است که واکسن کرونا به صورت رایگان عرضه می‌‌شود و تقاضای همگانی دارد؛ به همین دلیل انگیزه برای خروج واکسن از زنجیره در بیشترین حد ممکن است و کوچک‌‌ترین خللی در نظارت بر نظام توزیع می‌‌تواند خسارات بسیاری به همراه داشته باشد.

هرچند برنامه جدید وزارتخانه در توزیع، یعنی ورود سامانه تیتک در مرحله آخر توزیع و اتصال آن به سامانه سیب (سامانه یک‌‌پارچه بهداشت)، جلوی بسیاری از موارد احتکار، قاچاق معکوس و... را خواهد گرفت؛ اما هم‌‌چنان احتمال خروج واکسن از زنجیره توزیع وجود دارد؛ چرا که تعداد واکسن‌‌های خروجی دانشگاه‌‌ها و تعداد واکسن‌‌های ورودی به شبکه‌‌های بهداشت هم‌‌چنان مشخص نخواهد بود.

بنابراین لازم است توزیع واکسن کرونا با استفاده از شرکت‌‌های پخش صورت بگیرد؛ بدین معنا که پس از ثبت اطلاعات مربوطه در سامانه تیتک، شرکت‌‌های پخش، واکسن را در اختیار شبکه‌‌های بهداشت قرار داده و شبکه‌‌ها نیز قبل از تزریق هر دوز واکسن استعلام اصالت آن را توسط سامانه تیتک انجام دهند.

امید است استفاده از این سازوکار، آسیب‌‌های احتمالی مذکور را به حداقل رسانده و ضمن جلوگیری از هدررفت بیت‌‌المال، شرایط جلب اعنماد عمومی را نیز فراهم آورد.

واردات واکسن کرونای "آسترازنکا آکسفورد" از مبدا کره جنوبی34000 نیروی آی‌سی‌یو در اولویت دریافت واکسن کروناموفقیت فاز حیوانی 2 واکسن کرونا در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله/فایزر از تحویل داروهای شیمی‌درمانی هم خودداری می‌کندگزارش/ آیا امکان بروز تخلف در توزیع «واکسن کرونا» وجود دارد؟!"تی‌تک" راهکار دسترسی عادلانه به واکسن کرونا

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سعید نمکی وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا سعید نمکی وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا توزیع واکسن سامانه تیتک ثبت اطلاعات واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۳۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی  با حضور در شرکت مادر تخصصی توانیر با رجبی مشهدی مدیر عامل توانیر دیدار و گفتگو کرد.    در این دیدار طرح‌های برق آذربایجان غربی در حوزه‌های مختلف به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته و راهکار‌های توسعه شبکه برق استان مورد ارزیابی قرار گرفت.   مسائل مربوط به طرح‌های برق رسانی منطقه آزاد ماکو، ارومیه، شهر‌های شمال و جنوب استان نیز از جمله طرح‌هایی بود که در این دیدار بررسی شد.   در این دیدار همچنین با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم"، زیرساخت‌های مورد نیاز برای جهش تولید به ویژه تامین برق پایدار برای شهرک‌های صنعتی، مناطق آزاد ماکو و منطقه ویژه اقتصادی سرو مورد تاکید استاندار آذربایجان غربی و مدیرعامل توانیر قرار گرفت.   مدیر عامل توانیر نیز جهت تامین اعتبار برای اجرای طرح‌های اولویت‌دار آذربایجان غربی قول مساعد داده و به منظور رفع مشکلات موجود استان در حوزه برق، راهکار‌ها و دستورات لازم را صادر کرد.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • ضرورت توزیع عادلانه اعتبارات برای شهرستان‌های بهار و کبودراهنگ
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • توزیع اعتبارات در شهرستان بروجن عادلانه باشد
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت