Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@22:28:47 GMT

10 فایده‌ علمی مدیتیشن

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۷۳۸۸۲

10 فایده‌ علمی مدیتیشن

محبوبیت مدیتیشن (Meditation) در حال افزایش است چرا که مردم هر روز بیشتر به فواید آن پی می‌برند. مدیتیشن یا مراقبه فرایند تعلیم ذهن برای افزایش تمرکز و جهت‌دهی به افکار است.با این پنج شنبه برنا همراه باشید تا در این باره بیشتر و بهتر بدانید.

به گزارش برنا؛ شما می‌توانید از مراقبه برای افزایش آگاهی نسبت به خودتان و پیرامون‌تان استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی آن را به عنوان شیوه‌ای برای کاهش استرس به کار می‌برند و برخی دیگر، مراقبه را به عنوان راهی برای افزایش مثبت‌گرایی، نظم شخصی، الگوهای سالم خواب و حتی افزایش تحمل درد می‌بینند. در این نوشتار با ۱۰ فایده‌ی مدیتیشن یا مراقبه آشنا خواهید شد.

۱. استرس را کاهش می‌دهد

کاهش استرس، یکی از رایج‌ترین دلایلِ تمرین مراقبه است.

یک مطالعه روی ۳۵۰۰ بزرگسال نشان داد که مراقبه واقعا سطح استرس را کاهش می‌دهد. تحقیقات حتی نشان داده‌اند که تمرین مدیتیشن می‌تواند علائم بیماری‌های مرتبط با استرس را نیز بهبود ببخشد.

۲. فایده مراقبه، اضطراب را کاهش می‌دهد

در یک مطالعه‌ی ۸ هفته‌ای روی مدیتیشن، سطح اضطراب شرکت‌کنندگان کاهش یافت. به علاوه ثابت شد که مدیتیشن می‌تواند علائم اختلالات اضطرابی،‌ مثل فوبیا، ‌اضطراب اجتماعی، افکار پارانوئید و رفتارهای وسواسی را تسکین بدهد.

مدیتیشن حتی می‌تواند اضطراب مرتبط به کار را در محیط‌های کاری پرفشار کاهش بدهد. یک مطالعه نشان داد که مدیتیشن سطح اضطراب را در پرستاران پایین می‌آورد.

۳. بهداشت روانی را بهبود می‌دهد

بهبود بهداشت روان یکی از برترین مزایای مدیتیشن (Meditation) است. برخی از انواع مدیتیشن سبب می‌شوند که تصویر بهتری نسبت به خودتان و به طور کلی زندگی پیدا کنید. دو مطالعه در زمینه‌ی مدیتیشن ذهن‌آگاهانه منجر به کاهش سطح افسردگی در ۴۶۰۰ فرد بزرگسال شد.

۴. خویشتن‌آگاهی را افزایش می‌دهد

برخی از انواع مدیتیشن (Meditation) مثل «مدیتیشنِ خودکاوی،» می‌تواند سبب افزایش خویشن‌آگاهی شود و کمک‌تان کند که به بهترین نسخه از خودتان دست پیدا کنید. برخی دیگر به شما کمک می‌کنند که افکار مضر را تشخیص بدهید و بعد با کسب آگاهی نسبت به روند فکری‌تان، الگوهای فکری سازنده‌ای را در خودتان نهادینه کنید.

مطالعه‌ای روی ۴۰ زن و مرد که در یک برنامه‌ی مدیتیشن شرکت کرده بودند، نشان داد که حضور در این برنامه منجر به کاهش حس تنهایی در آنها شد.

۵.فایده مراقبه، دامنه‌ی توجه را افزایش می‌دهد

در یک مطالعه اثراتِ یک دوره‌ مدیتیشن ۸ هفته‌ای مورد بررسی قرار گرفت و معلوم شد که این دوره توانایی حفظ تمرکز و توجه را در شرکت‌کنندگان افزایش داده‌است. به علاوه، مطالعه‌ی دیگری نشان داد که مدیتیشن حتی می‌تواند به بهبود نگرانی، پایین بودن سطح توجه و پرت شدن حواس کمک ‌کند.

۶. زوال حافظه‌ی مرتبط با سن را کاهش می‌دهد

بهبود توجه و شفافیت فکری می‌تواند به جوان ماندن ذهن نیز کمک کند.

«کریتان کریا» روشی از مدیتیشن است که با ترکیب یک مانترا و حرکات تکراری انگشتان، کمک‌تان می‌کند تا افکارتان را متمرکز کنید. در چندین مطالعه‌ی مرتبط با زوال حافظه‌ی مرتبط با سن، مشخص شد که انجام این روش به افزایش توانایی فرد در انجام کارهای فکری کمک شایانی می‌کند. به علاوه مروری بر ۱۲ مطالعه نیز نشان داد که انجام مراقبه روی قدرت حافظه‌ی افراد سالخورده تاثیر مثبت دارد.

۷. مهر و عطوفت ایجاد می‌کند

برخی از انواع مدیتیشن احساسات و فعالیت‌های مثبتی را که نسبت به خودتان و دیگران دارید، افزایش می‌دهد. مراقبه‌ای به نام متا وجود دارد که با انجام آن،‌ فرد یاد می‌گیرد که در خود مهربانی و بخشش را نسبت به همه‌ی آدم‌ها ایجاد کند. ۲۲ مطالعه روی این سبک از مراقبه، توانایی آن را در افزایش عطوفت نسبت به خود و دیگران ثابت کرده‌اند.

۸. به ترک انواع اعتیاد کمک می‌کند

نظم ذهنی که از طریق مدیتیشن ایجاد می‌شود می‌تواند با افزایش کنترول برخویشتن و آگاهی، به از بین رفتن انواع وابستگی‌ها کمک کند. تحقیقات نشان داده‌اند که مدیتیشن، با افزایش درک نسبت به عادات ناپسند، می‌تواند به افزایش قدرت اراده و کنترل احساسات کمک کند.

یک مطالعه روی ۱۹ فرد الکلی که مدیتیشن کار کردند نشان داد که با این تمرین، میل شدید آنها نسبت به مصرف الکل تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

۹. فایده مراقبه، اوضاع خواب را بهبود می‌دهد

بیش‌تر آدم‌ها در برهه‌ای از زندگی با مشکل بی خوابی مواجه می‌شوند.

یک مطالعه که تاثیر مدیتیشن را بر کیفیت خواب بررسی کرده‌بود، بهبود الگوهای خواب را در گروهی از شرکت‌کنندگان که مدیتیشن کار کرده بودند، اثبات کرد.

۱۰. مدیتیشن به کنترول درد کمک می‌کند

درک شما از درد با حالات ذهن‌‌تان مرتبط است و ممکن است در شرایطِ استرس‌زا افزایش بیابد.

در یک مطالعه از تکنیک‌های ام‌آر‌آی (MRI) استفاده شد تا فعالیت مغز در زمانی که شرکت‌کنندگان محرک درد را تجربه می‌کردند، مشاهده شود. گروهی از این شرکت‌کنندگان ۴ روز مراقبه کار کردند و گروه دیگر بدون مراقبه این مدت را سپری کردند. نتایج این مطالعه نشان داد، فعالیت آن قسمت از مغز که مسئول کنترول درد است در گروهی از شرکت‌کنندگان که ۴ روز مراقبه کرده بودند، افزایش یافته بود. این گروه همچنین، حساسیت کمتری را نسبت به درد گزارش دادند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مدیتیشن کاهش می دهد شرکت کنندگان ی مرتبط یک مطالعه ی مدیتیشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۳۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود

هیچ راه مطمئنی برای افزایش طول عمر وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده است افرادی که به دنبال تنوع و تغییر درست در سبک زندگی‌شان هستند، بیشتر عمر می‌کنند. تغییرات سبک زندگی به طور کلی شامل مواردی مانند تنظیم رژیم غذایی، تحرک و فعالیت فیزیکی و حتی افزایش تعاملات اجتماعی است.

در ادامه به برخی دیگر از این تغییرات اشاره می‌شود:

۱) با خورشید آشتی کنید

روزها بیرون بروید و بیشتر زیر نور آفتاب باشید. امید به زندگی را می‌توان به سادگی با بیرون رفتن و آفتاب گرفتن افزایش داد. یک بررسی در سال ۲۰۱۹ به این نتیجه رسید که کمبود ویتامین D با خطر بالاتر مرگ و میر مرتبط است. کمبود این ویتامین با افزایش دو برابری خطر مرگ ناشی از سرطان نیز ارتباط دارد.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید، سلول‌های پوست را برای تولید ویتامین D تحریک می‌کند. ویتامین D برای بسیاری از عملکردهای حیاتی مانند: رشد و بازسازی استخوان، انقباضات غیر ارادی عضلات (مانند ضربان قلب و گوارش) و تبدیل گلوکز خون (قند) به انرژی ضروری است. کمبود ویتامین D می‌تواند همه این عملکردها را مختل کند و منجر به افزایش خطر شکستگی و پوکی استخوان، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که ۵۰ درصد از بزرگسالان با سطوح پایین ویتامین D به اندازه کافی زیر نور خورشید نمی‌روند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت ۱۵ دقیقه در روز برای حفظ سطح ویتامین D در افراد سالم کافی است.

مصرف مکمل‌های ویتامین D و خوردن غذاهای غنی از ویتامین D نیز راه‌های مؤثری برای افزایش سطح این ویتامین هستند.

۲) با دوستانتان وقت بگذرانید

امید به زندگی را می‌توان با معاشرت با دوستان و خانواده افزایش داد. مطالعات نشان داده‌اند که هرچه ارتباط افراد با عزیزانشان بیشتر باشد، سلامت کلی نیز ارتقا می‌یابد. شاید به این دلیل باشد که افرادی که ارتباطات سالم دارند، کمتر ریسک می‌کنند و بیشتر مراقب خود هستند. همچنین ممکن است وجود افراد مختلف در زندگی شما، به نوعی باعث کاهش استرس شود. علاوه بر این، افرادی که دارای روابط «معنادار» هستند، امید به زندگی بیشتر و بهتری دارند. روابط معنادار به معنای گفتگو در مورد اعتقادات، علایق یا دیگر موضوعات مشترکی است که طرفین از صحبت کردن پیرامون آن لذت می‌برند.

مطالعه‌ای منتشرشده در مجله PLoS Medicine نشان داد که بر اساس ۱۴۸ مطالعه شامل ۳۰۸۸۴۹ شرکت‌کننده، افرادی که روابط اجتماعی قوی‌تری دارند، ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر مرگ زودرس هستند

۳) روزانه ورزش کنید

بهبود امید به زندگی به شدت با ورزش روزانه مرتبط است. مطالعات جامع نشان داده‌اند افرادی که به طور منظم، حتی سه ساعت در هفته، ورزش می‌کنند، حدود ۷ سال بیشتر از افرادی که ورزش نمی‌کنند، عمر می‌کنند. ورزش روزانه به معنای هر روز باشگاه رفتن نیست. ورزش‌های خانگی مانند یوگا، حرکات کششی، وزنه‌ زدن، شنا یا پیاده‌روی سریع می‌توانند بسیار مفید باشند، خصوص اگر سن‌تان خیلی بالاست.

۴) نخ دندان بکشید!

شاید عجیب به نظر برسد، اما خوب است بدانید استفاده روزانه از نخ دندان ممکن است طول عمر را افزایش دهد. استفاده از نخ دندان، از بیماری لثه پیشگیری می‌کند و جلوی عبور باکتری‌های موجود در دهان از بافت‌های آسیب‌دیده و ورود به جریان خون را می‌گیرد. بیماری لثه (پریودنتیت)، ششمین بیماری شایع در سراسر جهان است و ۱۱ درصد از جمعیت دنیا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته در سال ۲۰۲۰، پریودنتیت شدید نه تنها با افزایش خطر بیماری قلبی، بلکه با افزایش خطر مرگ ناشی از حملات قلبی ارتباط مستقیم دارد

۵) گیاهخواری، راز طول عمر بیشتر

گیاهخواری این قابلیت را دارد که به شما کمک کند طولانی‌تر زندگی کنید. البته این مسئله بدان معنا نیست که گوشت را سبد غذایی‌تان حذف کنید. اما تحقیقات نشان داده که گیاهخواریِ اصولی، با کاهش مصرف قند و شکر، کاهش مصرف چربی‌های اشباع موجود در غذاهای حیوانی و جلوگیری از چاقی، به طول عمر بیشتر کمک می‌کند.

گیاهخواری هم‌چنین خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند فشار خون بالا، دیابت، بیماری‌های قلبی و حتی سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

۶) استرس خود را مدیریت کنید

استرس باعث ترشح هورمونی به نام کورتیزول می‌شود که منجر به افزایش ضربان قلب و گاهی تنگی تنفس می‌گردد. تداوم این شرایط در طولانی‌مدت می‌تواند مضر باشد و منجر به اضطراب، افسردگی، فشار خون بالا و بیماری قلبی شود.

همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد استرس طولانی‌مدت می‌تواند موجب پیریِ سلول‌ها شود. بر اساس مطالعات، افزایش سطح کورتیزول باعث تجزیه سلول‌ها و افزایش تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که به DNA سلولی آسیب می‌زنند و باعث پیری و عملکرد نادرست سلول‌ها می‌شوند. این موضوع به نوبه خود باعث ایجاد انواع مختلف سرطان می‌شود.

برای مدیریت بهتر استرس در درازمدت، از درمان‌های ذهنی و جسمی مانند: مدیتیشن، یوگا و تمرینات تنفس عمیق استفاده کنید.

۷) تلویزیون را خاموش کنید!

با کاهش تماشای تلویزیون، می‌توانید سلامت خود را بهبود بخشید و همچنین امید به زندگی خود را افزایش دهید. تماشای بیش از حد تلویزیون، شما را غیرفعال می‌کند و احتمال افزایش وزن را بالا می‌برد. این عدم تحرک برای ساعات طولانی می‌تواند منجر به کمردرد و گردن‌درد مزمن شود. تماشای زیاد تلویزیون از شکل‌گیری تعامل اجتماعی با کیفیت جلوگیری می‌کند و می‌تواند به اضطراب و افسردگی منجر شود. همه این موارد تأثیر منفی بر سلامتی و هم‌چنین طول عمر شما دارد.

طبق مطالعات، افرادی که به طور متوسط شش ساعت در روز را صرف تماشای تلویزیون می‌کنند، حدود ۵ سال کمتر از افرادی که تلویزیون تماشا نمی‌کنند، زندگی می‌کنند. به طور متوسط، هر ساعت تماشای تلویزیون پس از ۲۵ سالگی، حدود ۲۲ دقیقه از طول عمر بیننده کم می‌کند.

۸) از رفتارهای پرخطر اجتناب کنید

شایع‌ترین علل مرگ و میر در جوانی، تصادفات، جراحات و رفتارهای خشونت‌بار هستند. طبق یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ در مجله Aging، رفتارهای پرخطر دیگری نیز وجود دارد که هرکدام به نحوی چند سال از طول عمرتان می‌کاهند.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902703

دیگر خبرها

  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • قیمت طلا به کف رسید؟