Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@08:41:10 GMT

۷ سال است که یک لیتر مازوت هم نسوزانده‌ایم!

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۷۴۲۰۷

۷ سال است که یک لیتر مازوت هم نسوزانده‌ایم!

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه ایران، اما مسعود شیخ، مدیرعامل نیروگاه بعثت می‌گوید که از سال ۱۳۹۲ تا کنون حتی یک لیتر مازوت هم در این نیروگاه به‌عنوان سوخت استفاده نشده و تمام سوخت مصرفی نیروگاه بعثت از گاز تأمین می‌شود. از سوی دیگر، این نیروگاه به خاطر نقش کلیدی و مهمی که در تأمین برق مناطق جنوبی تهران دارد، در سخت‌ترین شرایط هم گاز مصرفی آن برای تولید برق تهران تأمین شده و هیچ گاه از مدار شبکه برق تهران خارج نشده است؛ حتی در روزی که تهران با قطع برق در برخی از مناطق مواجه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورودی مازوت ۷ سال است که پلمب شده است

مدیرعامل نیروگاه بعثت بیان می‌کند که از سال ۱۳۹۲ تاکنون به خاطر مسائل جوی و محیط زیستی ورودی مازوت نیروگاه پلمب شده و نیروگاه بعثت از مصرف مازوت منع شده است. به طوری که با وجود طراحی نیروگاه بر مبنای مصرف گاز و مازوت، اما حکم قضایی برای این نیروگاه صادر شده که به هیچ وجه اجازه مصرف مازوت ندارد. سازمان حفاظت محیط زیست نیز به طور مرتب در حال رصد دودکش‌های نیروگاه و سنجش میزان آلودگی آن است تا از حد مجاز فراتر نرود.

شیخ در گفت‌وگو با «ایران» ادامه می‌دهد: این نیروگاه تنها نیروگاه فعال داخل شهر تهران است و حساسیت زیادی روی میزان آلاینده خروجی دودکش آن وجود دارد. به همین خاطر سازمان محیط زیست به طور مرتب در این باره گزارش تهیه می‌کند و نظارت دارد.

شهروندان از برج خنک‌کننده فیلم می‌گیرند

با یک جست‌وجو در فضای مجازی می‌توان فیلم‌هایی از خروج بخار از برج‌های نیروگاه بعثت دید که در نگاه اول شبیه دود است، اما مدیرعامل نیروگاه بعثت می‌گوید که آنچه بر فراز نیروگاه دیده می‌شود، دود نیست، بلکه بخار آب است.

شیخ توضیح می‌دهد: نیروگاه بعثت ۳ برج خنک کننده دارد. وقتی آب سرد برای انجام عملیات کاهش دما روی آب داغ نیروگاه ریخته می‌شود، بخار این چرخه از مسیر برج‌های خنک کننده از نیروگاه متصاعد می‌شود. این بخارها حتی هوای تهران را تلطیف می‌کند اما شهروندان به اشتباه از پشت دیوارهای نیروگاه فیلم تهیه می‌کنند و این بخار را دود ناشی از سوزاندن مازوت خطاب می‌کنند. درحالی که اتفاقاً این بخار به بهبود کیفیت هوای تهران کمک می‌کند و هر متخصصی که این فیلم را ببیند، متوجه می‌شود که دود نیست و بخار آب است و این هم برج‌های خنک کننده نیروگاه است.

سهم بعثت از کل مصرف گاز تهران

کسی مشخص نمی‌کند که آلودگی هوای تهران از کجا نشأت می‌گیرد، اما سهم نیروگاه‌ها از آلودگی هوای شهر تهران آنقدر کم است که به نظر می‌رسد بیشتر برای فرار از علل اصلی، به این اندازه پررنگ شده‌اند. برای مثال نیروگاه بعثت تنها ۱.۵ میلیون متر مکعب در هر شبانه روز گاز مصرف می‌کند؛ در حالی که مصرف گاز شهر تهران ۱۲۰ میلیون متر مکعب است.

شیخ با اشاره به این موضوع ادامه می‌دهد: اگر جمعیت تهران را حدود ۸ میلیون نفر در نظر بگیریم، مصرف کل گاز نیروگاه بعثت به اندازه مصرف ۱۰۰ هزار نفر از کل جمعیت میلیونی این شهر هم نیست. ضمن آنکه این نیروگاه اگرچه گاز مصرف می‌کند و آلایندگی کمی دارد، اما طی یک برنامه زیست محیطی بخشی از کربن دی اکسید تولیدی جداسازی و تمیز می‌شود و در اختیار کارخانه‌های نوشابه‌سازی قرار می‌گیرد. نیروگاه تندیس صنعت سبز نیز دارد.

برنامه نوسازی نیروگاه بعثت

با وجود استفاده از سوخت فسیلی پاک در این نیروگاه که همان گاز است، اما توجه به این مسأله ضرورت دارد که نیروگاه بعثت ۵۳ ساله است و از سال ۱۳۴۷ کار خود را شروع کرده و راندمان آن تقریباً پایین است. به این معنی که برای تولید هر مگاوات برق، گاز بیشتری نسبت به نیروگاه‌های راندمان بالا مصرف می‌کند.

مدیرعامل نیروگاه بعثت در این زمینه می‌گوید: راندمان نیروگاه بعثت حدود ۳۰ درصد است و برای آنکه میزان تولید برق از هر متر مکعب گاز بالاتر برود، برنامه نوسازی نیروگاه در دست اقدام است. به این ترتیب که واحدهای جدیدی کنار واحدهای قدیمی ساخته می‌شود و سپس واحد فرسوده از مدار خارج خواهد شد. الان در حداکثر ظرفیت تولید، این نیروگاه ۲۱۰ مگاوات برق به شبکه وارد می‌کند و با افزایش راندمان، این رقم به بیش از ۴۰۰ مگاوات خواهد رسید. بالاترین میزان راندمان نیروگاه‌های ایران حدود ۵۰ درصد و در دنیا نیز کمتر از ۶۰ درصد است.

شیخ در پایان با اشاره به شرایط سخت کرونایی سال‌جاری از مردم درخواست کرد که شرایط سخت کار در نیروگاه‌ها و همین‌طور صنعت گاز کشور را دریابند و با اصلاح مصرف خود با این صنایع همگام شوند. او می‌گوید: صنعت نیروگاه بسیار مظلوم است. در تمام ساعات شبانه روز بدون وقفه کار می‌کند. برای مثال در اوج بحران بیماری کرونا تمام پرسنل نیروگاه سر کار هستند. به خاطر این حضور بی‌وقفه از ۳۰۰ نفر فعال در نیروگاه بعثت حدود ۶۰ نفر درگیر بیماری کرونا شده‌اند اما یک لحظه کار و تولید برق متوقف نشد تا شهروندان تهرانی با خاموشی برخورد نکنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: دهه فجر واکسیناسیون کرونا در ایران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر راهپیمایی 22 بهمن آلودگی هوا نیروگاه ها سوخت مازوت مازوت سوزی تامین گاز نیروگاه بعثت دهه فجر واکسیناسیون کرونا در ایران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر راهپیمایی 22 بهمن خنک کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۴۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد

به گزارش همشهری آنلاین، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در حاشیه بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران اظهار داشت: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته ۱۸۰ پروژه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در همین راستا از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در روزهای اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نقش بسیار مهم و برجسته‌ای را برای تعمیرات، آماده‌سازی و ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های کشور بر عهده دارد، گفت: همکاران این مجموعه در طی چند ماه اخیر و حتی در ایام تعطیلات نوروز به صورت بی‌وقفه در تلاش بودند تا با آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور مردم دغدغه‌ای برای تامین برق تابستان امسال نداشته باشند.

محرابیان اضافه کرد: از جمله پروژه‌های مهم در حال اجرای این شرکت بازسازی کامل واحد یک ۲۲۵ مگاواتی نیروگاه برقابی رودبار لرستان است. این واحد سال گذشته دچار مشکلات اساسی شده و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. با توجه به اینکه تجربه انجام این پروژه در کشور وجود نداشت، برخی معتقد بودند که اجرای این طرح در داخل کشور امکان‌پذیر نیست و بایستی برای بازسازی آن از پیمانکاران و مشاوران خارجی استفاده کنیم.

وی افزود: براساس پیشنهادات پیش‌بینی شده بود که با توجه به هزینه تعمیرات و شیوه کار بایستی حداقل ۱.۵ سال این واحد را از مدار خارج کنیم. اما با اعتماد به متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی و انجام این کار توسط این مجموعه، هم اکنون پروژه بازسازی واحد یک نیروگاه رودبار با حداقل زمان در حال انجام است.

وزیر نیرو تاکید کرد: همکاران شرکت به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند تا این واحد در موعد مقرر به مدار تولید بازگردد. خوشبختانه سد لرستان نیز در وضعیت آب‌گیری بسیار مناسبی است که با اتمام این پروژه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به کمک شبکه سراسری برق کشور خواهد آمد.

محرابیان با بیان اینکه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد برنامه‌های این بخش محقق شده است و تا نیمه اردیبهشت‌ماه به اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق امسال خواهند رفت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در حوزه تولید بار اول در کشور پیشتاز است، افزود: این شرکت توانسته است بیشترین حجم قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشد و با همکاری شرکت برق حرارتی و دانش‌بنیان‌ها قطعات بسیار خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی برای اولین بار در کشور ساخته شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های حرارتی و برقابی ساخت داخل است، ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز در حال افزایش سهم ساخت داخل هستیم. واحدهای بسیار خوبی در کشور در حال توسعه است تا بتوانیم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به ویژه واحدهای خورشیدی به خودکفایی کاملی دست پیدا کنیم.

محرابیان با اشاره به اینکه صنعت نیروگاهی کشور بخش زیادی از حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص داده است، گفت: این بخش علاوه بر اینکه تاکنون نیروگاه‌های زیادی را در خارج از کشور احداث کرده است، در حوزه تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌های موجود نیز مشغول به فعالیت است.

وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاهی که عمدتا توسط شرکت‌های غربی و آمریکایی ساخته شده است هم اکنون توسط متخصصان ایرانی در حال تعمیرات، نوسازی و بازسازی هستند و وابستگی این کشورها به سمت صنعت برق کشور افزایش یافته است.

کد خبر 847216 منبع: تسنیم برچسب‌ها وزارت نیرو خبر مهم برق

دیگر خبرها

  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • گل اول تیم فوتبال بعثت کرمانشاه به فولاد هرمزگان
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند