Web Analytics Made Easy - Statcounter

عملیات ترور محسن فخری زاده با حضور ۲۰ نیروی اسرائیلی و ایرانی و کار اطلاعاتی آن‌ها به پیش رفته است. این افراد ماه ها، عملیات‌های اطلاعاتی گسترده‌ای را در مورد تحرکات دکتر فخری زاده انجام داده بودند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، "جوویش کرونیکل" هفته نامه یهودیان انگلیس در گزارشی به انتشار جزئیات جدید در رابطه با ترور شهید "محسن‌فخری‌زاده" پرداخته و به موازات اتهام زنی‌های صهیونیست‌ها علیه ماهیت فعالیت‌های ایشان، ادعا‌هایی را نیز در این رابطه مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هفته نامه می‌نویسد:
«هفته نامه "جوویش کرونیکل" پس از ارتباط گیری با منابع اطلاعاتی می‌تواند تایید کند که "محسن فخری زاده" دانشمند هسته‌ای ایران که در ماه نوامبر سال گذشته میلادی، در نزدیکی تهران هدف ترور قرار گفت، با یک تیربار اتوماتیکِ یک‌تنی که قطعه قطعه آن در طی هشت ماه به ایران قاچاق شده، جان خود را از دست داده است.
عملیات ترور محسن فخری زاده با حضور ۲۰ نیروی اسرائیلی و ایرانی و کار اطلاعاتی آن‌ها به پیش رفته است. این افراد ماه ها، عملیات‌های اطلاعاتی گسترده‌ای را در مورد تحرکات دکتر فخری زاده انجام داده بودند. برخی منابع اطلاعاتی غربی مدعی هستند که جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که حدودا شش سال طول می‌کشد تا جایِ فردی نظیر محسن فخری زاده، به طور کامل در قالب برنامه اتمی ایران، پُر شود. از سویی، منابع اطلاعاتی اسرائیلی مدعی شده اند که فاصله زمانی دستیابی ایران به تسلیحات اتمی نیز در پی ترور دکتر محسن فخری زاده، افزایش قبال توجهی یافته است.

محسن فخری زاده دانشمند هسته‌ای سرشناس جمهوری اسلامی ایران، در تاریخ ۲۷ نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی، در حالی که ۱۲ بادیگارد همراه وی بودند، در منطقه آبسرد در نزدیکی تهران، با ۱۳ گلوله هدف ترور قرار گرفت و جان خود را از دست داد.

در جریان عملیات ترور محسن فخری زاده، از یک تیربار اتوماتیک که با فناوری سطح بالا هدایت می‌شده استفاده شده است که صرفا معطوف به ترور محسن فخری زاده بوده است. کما اینکه همسر فخری زاده که در کنار او بوده، در جریان حادثه ترور، آسیبی ندیده است.

پس از ترور محسن فخری زاده، گمانه زنی‌های زیادی در مورد عاملان این ترور مطرح شد و حتی برخی از دخالت یک تیم ۶۲ نفره در ترور دانشمند هسته‌ای ایران خبر داده بودند.

در شرایط کنونی، جوویش کرونیکل می‌تواند با قاطعیت تایید کند که موساد عامل اصلی ترور فخری زاده بوده و برای ترور وی، از یک تیربار اتوماتیک پیشرفته که پشت یک خودروی نیسان کارگذاری شده بود، استفاده کرده است.

تیربارِ مذکور با استفاده از کنترل از راه دور، محسن فخری زاده را هدف قرار داده و سپس یک بمب منفجر شده تا هرگونه آثار سلاح استفاده شده، از بین رود.

جوویش کرونیکل تاکید می‌کند که ترور محسن فخری زاده، به تنهایی توسط اسرائیل انجام شده و در این مسیر، آمریکا دخالتی نداشته است. مقام‌های آمریکایی قبل از حادثه ترور فخری زاده، تنها چند سرنخ ساده از سوی اسرائیلی‌ها در مورد انجام چنین اقدامی، دریافت کرده بودند. برخی بر این باورند که عملیات ترور محسن فخری زاده به این دلیل موفق شده که دستگاه‌های امنیتی ایران، عمیقا در پرونده‌های مهم دیگری درگیر بودند.

مقام‌های دستگاه اطلاعاتی اسرائیل بار‌ها و بار‌ها مدعی شده اند که محسن فخری زاده، نقشی اساسی در پیشبرد برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران داشته و سعی داشته تا زمینه را برای دستیابی تهران به تسلیحات اتمی فراهم کند. این ادعایی است که سال هاست از سوی مقام‌های اسرائیلی علیه ایران مطرح می‌شود.
*تحلیل "ژاکوب نایجل" مشارو امنیت ملی سابق بنیامین نتانیاهو از ترور شهید فخری زاده
اسرائیلی‌ها تاکید دارند که سه مرحله در تولید تسلیحات اتمی وجود دارد: اول، مواد شکاف پذیر باید تولید شود که در پرونده هسته‌ای ایران، "اورانیوم" است.

دوم: ایجاد تغییر در مواد شکاف پذیر و تبدیل آن‌ها به تسلیحات است که به معنای تبدیل مواد مذکور به کلاهک جنگی است؛ و در نهایت باید به فرآیند اضافه کردن کلاهک جنگی به یک موشک اشاره کرد.

از چشم انداز اسرائیلی ها، تل آویو باید در هر سه مرحله با ایرانی‌ها مقابله کند. در این راستا، بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که انفجار در تاسیسات غنی سازی نطنز در آگوست سال ۲۰۲۰ میلادی، توسط موساد انجام شده و به دنبال آن بوده تا در مرحله تولید مواد شکاف پذیر (اورانیوم) ایران، ایجاد اختلال کند.

از سویی، اسرائیلی‌ها بر این باورند کرد سردار قاسم سلیمانی نقش بارزی در تامین مالی برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران داشته و ترور وی، اساسا چالشی اساسی را مخصوصا در مرحله سوم یعنی تحویل کلاهک جنگی به یک موشک ایجاد کرده است. در این میان، مرحله تخصصی کارِ فخری زاده، مرحله دوم بوده است.

اسرائیلی‌ها بر این باورند که افراد انگشت شماری در ایران هستند که نظیر فخری زاده در مورد فراینده تسلیحاتی کردن مواد شکاف پذیر دانش داشته باشند.

اسرائیل بر این باور است که ترور فخری زاده مخصوصا از این جهت از اهمیت برخوردار است که وی مسوول کلی پرونده اتمی ایران نیز بوده است. او علاوه بر اینکه یک نیروی متخصص عملیاتی بوده، در زمینه آموزش به دیگران نیز فعال بوده و نقش مهمی در تحکیم بنیان‌های توان هسته‌ای ایران داشته است. اسرائیلی‌ها بر این باورند که برنامه اتمی ایران یک موضوع جهانی است و باید با آن تعامل و برخورد جهانی شود».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ترور شهید فخری زاده توان هسته ای انرژی هسته ای ایران عملیات ترور محسن فخری زاده بر این باورند هسته ای ایران اسرائیلی ها هفته نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۶۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورددار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب

هشتم اردیبهشت، سالروز شهادت قهرمانی است که رکوردار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان است و محمد عسگری در فیلم سینمایی «آسمان غرب» که این روزها روی پرده سینما در حال اکران است، به روایت مقطع کوتاهی از زندگی او می‌‎‌پردازد؛ این کارگردان در گفت‌وگو با ایمنا از عشق به وطن شهید علی‌اکبر شیرودی می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، این برای چندمین‌بار است که دیالوگ‌های طلایی میلاد کی‌مرام در نقش شهید شیرودی، تماشاگران را سر وجد آورده است «چه جوری وایسم و ببینم، خاکم رو دارند می‌گیرند، زن و بچه مردم رو می‌کشند، به ناموسمون دارند، تجاوز می‌کنند، نمی‌تونم، الان باید وایسیم و دفاع کنیم.»

جادوی سینما در روایت قهرمانان این بار هم مؤثر افتاده است و همه مجذوب فیلمی شده‌اند که به بازخوانی تحولات روزهای ابتدایی آغاز جنگ تحمیلی و نقش‌آفرینی خلبانان هوانیروز در دفاع از میهن تمرکز دارد.

در دو سه روز ابتدایی پس از حمله نیروهای بعث عراق به خاک ایران، علی‌اکبر شیرودی به همراه جمع اندکی از همراهانش در نیروی هوایی تن به دستورات بالا نمی‌دهد و ترجیح می‌دهد نسبت به آن تمرد کنند! همین تمرد از یک دستور نظامی، اما تأثیری شگرف بر ادامه تحولات جنگ می‌گذارد.

«آسمان غرب» تلاش کرده است تا این چند روز ملتهب را به تصویر درآورد و روایتی از قهرمانی را به تصویر بکشد که جانش را در راه وطن و مردمش فدا کرد و امروز کلمه شهید کنار نامش نصب شده است.

محمد عسگری، کارگردان این فیلم به دنبال روایت بزرگ‌مردی است که ستاره درخشان جنگ‌های کردستان نام گرفته بود و به گفته شهید «ولی‌الله فلاحی» رئیس وقت ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی: «ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی‌دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود. او غیرممکن‌ها را ممکن ساخت.»

شهید شیرودی همچون آهن‌ربایی است که انسان‌ها را به خود جذب می‌کند

محمد عسگری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از مازندران درباره انتخاب موضوع فیلم‌نامه‌اش که درباره مقطع کوتاهی از زندگی شهید شیرودی است، می‌گوید: به لحاظ فنی برای هر کارگردانی جذاب است که در آسمان کارگردانی کند، حالا به واسطه هر چیزی که ممکن است یک هواپیما یا یک بالگرد باشد، اما در بخش دیگر، شیرودی یک شخصیت آهن‌رباگونه‌ای است که انسان را جذب خود می‌کند.

وی می‌افزاید: به‌ویژه در این دوره زمانه ما، اینکه یک نفری به‌خاطر غیرتی که به وطنش، خاکش، مردمش، ناموسش، خانواده‌اش، نظامش و هر آنچه فکر می‌کنید دارد، در موضوعاتی گنجانده می‌شود که آدمی دادخواه و عدالت‌خواه باشد تا پشت مردمش باشد و این روحیه برای من روحیه جذابی است؛ اینکه وجوه اصلی یک قهرمان را در خود دارد.

کارگردان آسمان غرب با بیان اینکه این دلایل موجب انتخاب این شخصیت شد، ادامه می‌دهد: زمانی که دیدم سوژه مناسبی است، آن را انتخاب کردم، ضمن اینکه برهه زمانی که به آن در فیلمنامه پرداختم، همچون خورشیدی دیدم که به واسطه عمل آن‌ها می‌درخشید، اما گذر زمان روی آن سایه انداخته بود.

عسگری اضافه می‌کند: رخداد دراماتیک و حماسه‌گونه‌ای که در روزهای ابتدای جنگ انجام می‌دهند و ارتش سازمان درستی نداشت و سپاه تازه داشت، شکل و قوت می‌گرفت و این ماجرا موجب می‌شود تا شرایط ویژه‌ای پیدا کند و این‌ها باعث می‌شود تا بتواند مرا برای ساخت موضوعی جذب کند که انجام هم شد.

آسمان غرب، نمونه‌ای از تمام آسمان ایران است

کارگردان نامی چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به شناختش از شهید شیرودی قبل از آغاز ساخت فیلم می‌گوید: اطلاعاتم در این مورد شهید، اطلاعات محدودی بود که دیگران هم دارند، اما آنچه در ساخت این فیلم کمک کرد، گفت‌وگوهای میدانی با هم‌رزمان شهید بود، ضمن اینکه مطالعات و اتفاقاتی که در آن برهه از زمان رخ داد، بخشی از ساخت فیلم‌نامه بوده است.

وی می‌افزاید: حضور میدانی در سرپل ذهاب، پادگان ابوذر و اتفاقات آنجا، همچنین گفت‌وگو با روستاییانی که در آن دوران از زمان و اینکه چرا آن کارها را در آنجا انجام داد، موجب شد تا فیلم‌نامه نوشته شود و به این شهید جذب شوم.

کارگردان نخستین فیلم حوزه مقاومت به نام «اتاقک گلی» درباره انتخاب فیلم دومش به نام آسمان غرب می‌گوید: دلیل این نام به این خاطر بود که این موضوع در غرب کشور اتفاق افتاد و در آسمان، البته آسمان غرب نمونه‌ای از تمام آسمان ایران است و معطوف به غرب کشور نیست، به‌طور قطع در جنوب کشور هم همین‌طور بوده است، به‌هرحال ما قهرمانانی را داریم که خلبان هستند و قهرمانی آن‌ها در آسمان بوده است، حالا چه خلبان هواپیمای جنگی، بالگرد یا سایر که در روزهای جنگ مأموریت‌های و پروازهای خاص و خطیر خودشان را داشتند.

عسگری با اشاره به استقبال مردم از اکران این فیلم روی پرده‌های سینما ادامه می‌دهد: اشتباهی در فیلم‌های ما اتفاق افتاده است و آن این است که عنوانی روی فیلمی گذاشته می‌شود، به‌طور مثال عنوان شیرودی یا قهرمان به‌عنوان یک شخصیت کشوری یعنی زندگی او، در صورتی که در این فیلم این‌طور نیست، این فیلم رخدادی از روزهای نخست جنگ است که بر حسب اتفاق علی‌اکبر شیرودی قهرمان آن روزها بود، به‌خاطر همین برخی می‌گویند که چرا معنویات شیرودی را نشان ندادید؟، در واقع اشتباه محض است که بخواهیم در ۱۰۰ دقیقه تمام آنچه که شهید شیرودی بوده است را به نمایش درآوریم.

وی اضافه می‌کند: در این فیلم جنگندگی یا همان غیرت به وطن و جوهر انسانیت و اخلاق شهید شیرودی به نمایش در آمده است؛ شخصیتی که قهرمان ما در برهه‌ای از زمان بوده است و بزرگان از او به عنوان «مالک اشتر» زمانه نام می‌برند و به‌خاطر سلحشوری و جنگندگی او بوده است.

علاقه شهید شیرودی به حضرت امام راحل

کارگردان آسمان غرب ادامه می‌دهد: نکته نخست درباره روایت این فیلم سلحشوری، جنگندگی و قصه این سلحشوری‌ها در آن دوره بوده است و نکته دیگر در مورد معنویات و خانواده شیرودی است؛ شما به عنوان یک فیلم‌نامه‌نویس به یک زاویه‌ای نگاه می‌کنید و آن شخصیت و جوهره شیرودی محسوب می‌شود و آن ویژگی برای جوان و نوجوان امروزی ملاک است و این قهرمان شجاع را دوست دارد، شما می‌خواهید آن را به جوان امروز نشان دهید، بنابراین باید آن را به زبان روز به جوان امروز رساند.

وی تاکید می‌کند: به عنوان مثال شهید شیرودی در جایی در این فیلم به امام و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایمان دارد؛ ابزار شیرودی بالگرد است؛ عکس امام را به آن می‌چسباند و به آن آهن بی‌خاصیت به لحاظ مفهومی جان می‌دهد و این همان زبان سینماست که سبب می‌شود نوجوان و جوان سینما را دوست بدارد.

عسگری با بیان اینکه با حضور در بعضی از اکران‌های فیلم در سینماها می‌بینیم که نوجوان و جوان با صوت و سرافرازی شیفته شیرودی می‌شوند و این نشانه خوب از نوع ارتباط جوان امروز با این قهرمانان است، می‌گوید: مطمئناً در یک فیلم ۱۰۰ دقیقه‌ای نمی‌توان تمام وجوه یک شخصیت مهم را مطرح کرد، شخصیتی که زمانی که خبر شهادتش به حضرت امام (ره) رسید، ایشان به فکر فرو رفتند و با اینکه درباره همه شهدا می‌گفتند خدا آن‌ها را بیامرزد، اما درباره شهید شیرودی گفتند که او آمرزیده است، یا مقام معظم رهبری درباره این بزرگ‌مرد فرمودند که شیرودی، اولین نظامی بود که به او اقتدا کردم.

کد خبر 748225

دیگر خبرها

  • لحظه اعلام خبر شناسایی شهید «فیضی زاده» به خانواده اش
  • انقلاب اسلامی دشمنان را مستهلک کرده است
  • برنامه ریزی برای برگزاری یادواره ملی شهدای ترور خراسان رضوی
  • حاجی می‌گفت: می‌توانیم چند بار اسراییل را شخم بزنیم
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • بازگشت رونالدو به ترکیب پس از حرکت غیرورزشی
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • کار بزرگ شهید شفیع زاده در توپخانه سپاه
  • روایت شاهدان عینی از لحظات درگیری و شهادت حمیدرضا الداغی + فیلم
  • رکورددار بالاترین پرواز با بالگرد در جهان به روایت آسمان غرب