Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام طزری گفت: بهترین راه مقایسه جمهوری اسلامی ، مقایسه زمان فعلی ما با کشورهای دیگر است اگر می خواهیم حق جمهوری اسلامی را ادا کنیم باید امروز جامعه اسلامی کشور را با کشورهای هم طراز در دنیا مقایسه کنیم

خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی _فرزانه تهجا: یکی از موضوعاتی که دشمنان برای ایجاد ناامیدی مردم از نظام اسلامی مطرح می کنند کارآمدی و ناکارآمدی جمهوری اسلامی است تا بتوانند از این راه پشتوانه مردمی نظام اسلامی را خالی کرده و به اهداف خود برسند در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام «جعفر طزری» امام جمعه خیرآباد ورامین به شرح زیر ارایه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع کارآمدی و ناکارآمدی انقلاب را چگونه ارزیابی می کنید؟

برای اینکه بدانیم انقلاب اسلامی کارآمد یا ناکارآمد بوده است که امروز متاسفانه دشمنان با شیوه های مختلف در این باره تبلیغ می کنند تا بتوانند مردم را ناامید و دلسرد کنند و زمانی که مردم نسبت به انقلاب دلسرد شوند، یقینا از همراهی با انقلاب خودداری می کنند و انقلاب را رها کرده و انقلابی هم که پشتوانه مردمی نداشته باشد، آسیب زیادی می بیند زیرا حضرت امام (ره) فرمودند پشتوانه انقلاب ما مردم هستند؛ پس انقلاب برای مردم و مال آنهاست.

 

چگونه می توانیم به درستی تعابیری که در مورد کارآمدی انقلاب عنوان می شود پی ببریم ؟

برای اینکه بدانیم انقلاب کارآمد یا ناکارآمد بوده است دو راه پیش رو داریم؛ راه اول این است که انقلاب اسلامی را با رژیم قبل از پیروزی انقلاب مقایسه کنیم و ببینیم رژیم فاسد پهلوی چه خدماتی ارایه کرده و امروز انقلاب اسلامی چه خدماتی ارایه داده است و چه خدماتی بیشتر یا کمتر شده است که بنده این شیوه را نمی پسندم؛ این شیوه ظلم در حق نظام اسلامی است زیرا رژیم پهلوی خدمات شایانی نداشته است که ما بخواهیم آن را با انقلاب اسلامی قیاس کنیم و بگوییم که رژیم پهلوی این میزان آسفالت کرده و مردم از خدمات عمومی با این میزان برخوردار بودند و یا از لحاظ بهداشتی و آب و برق چه خدماتی داشته است و یا به لحاظ امنیت چه خدماتی انجام داده است که اصلا با جمهوری اسلامی قابل قیاس نیست.

 

بهترین راه برای ادای حق و یا مقایسه واقعی انقلاب اسلامی چیست؟

اگر بخواهیم حق جمهوری اسلامی را به معنای واقعی کلمه ادا کنیم، بهترین راه این است که جمهوری اسلامی را با زمان فعلی خود با کشورهای دیگر قیاس کنیم البته در این قیاس باید دو نکته را مد نظر قرار دهیم. در قیاس باید دو طرف مساوی باشند.

 

اگر می خواستیم رژیم فاسد پهلوی را قیاس کنیم از دو جهت این قیاس باطل بود، اول اینکه جمعیت امروز کشور دو برابر است در مرحله دیگر مشکلات، جنگ ها و تحریم ها که امروز کشور با آن مواجه است رژیم پهلوی قبل از انقلاب با آن مواجه نبوده است. با اینکه این قیاس از نظر عقلی و قانونی درست نیست اما با همین شیوه از مقایسه امروز اگر می خواهیم حق جمهوری اسلامی را ادا کنیم باید امروز جامعه اسلامی کشور را با کشورهای هم طراز در دنیا مقایسه کنیم و بدانیم که کجای کار ایستاده ایم، در این صورت است که می توانیم خدمات جمهوری اسلامی را بیان کنیم.

مقایسه آماری جمهوری اسلامی ایران برا اساس چه منبع آماری صورت می گیرد؟

ما 40 سال درگیر جنگ نظامی و تهاجم فرهنگی هستیم که امروز نیز کماکان تحریم های فلج کننده به قول خود دشمن همچنان برقرار است. با در نظر گرفتن تمامی این موارد با توجه به آمار جهانی چند مقایسه را انجام می دهیم که این آمار مربوط به کشور ما نیست و این آمار به شکل جهانی بیان شده است که با اطلاع این آمار به مردم قطعا نسبت به انقلاب اسلامی علاقه مندتر می شوند. ما متاسفانه تنها بعد اقتصادی را بیان می کنیم که در این زمینه با مشکل مواجه هستیم و مردم نظام اسلامی را صرفا در اقتصاد می بینند.

 

وضعیت ایران قبل از پیروزی انقلاب در ارتباط با دولت های غربی چگونه بود؟

قبل از انقلاب ایران اسلامی پیاده نظام دولت های غربی بود، نفت می فروخت و به جای آن اسلحه می خرید و با همین اسلحه منافع آمریکا را تامین می کرد، نیروهای خود را به ویتنام و کشورهای عربی می فرستاد و برای دفاع از آن کشور اقدام می کرد زیرا آن کشور پایگاه و منافع آمریکا را دربر داشت اما امروز الحمدالله ما هفتمین قدرت دنیا هستیم که به لحاظ تاثیرگذاری بسیار موثر هستیم. زمانی منطقه غرب آسیا جولانگاه آمریکا بود اما امروز رییس جمهور آمریکا می گوید ما هر جای خاورمیانه دست می گذاریم جمهوری اسلامی را در آنجا می بینیم.

 

بودجه کشور قبل از پیروزی انقلاب چند درصد بر اساس فروش نفت تامین می شد؟

یکی دیگر از برکات انقلاب اسلامی این است که قبل از پیروزی انقلاب در 1976 بودجه کشور 93 درصد بر اساس صادرات نفتی بودجه تمام مصرف کننده نفت این نعمت خدادادی را می فروختیم و پول آن را خرج می کردیم اما در سال 2016 توانستیم 30 درصد از افزایش اتکا به نفت و فروش آن را کم کنیم. امروز نیز اگر در مجلس به لایحه و بودجه دولت اشکال وارد می شود به دلیل وابستگی به نفت است. امروز کشوری قدرتمند است که وابسته به نفت نباشد.

 

 

جند نمونه از آمار برخی حوزه ها مانند آموزش، حمل و نقل را توضیوح دهید؟

قبل از انقلاب آمار تحصیلکرده ها مشخص بود و امروز میزان سواد رشد 10 برابری فارغ التحصیلان را نشان می دهد. ممکن است برخی بگویند که کشورهای دیگر نیز در همین زمینه توسعه یافته اند و فارغ التحصیلان آنها بیشتر شده است اما طبق آمار جهانی ما نسبت به استاندارد جهانی از آن بالاتر هستیم. امروز حداقل سواد در ایران اسلامی لیسانس محسوب می شود.

 

در سال 1990 در خطوط ریلی یعنی خطوط سراسری که در کشور وجود داشت رتبه 27 را کسب کردیم. از 1990 به بعد دشمنی ها نسبت به ما بیشتر شد باید آمار پایین تر می آمد اما الحمدالله آمار ایران را در رتبه پانزدهم قرار داده است. امروز اگر مردم ما به سهولت هر جای کشور بروند از خطوط ریلی استفاده می کنند به برکت اقداماتی است که در این حوزه صورت انجام شد.

 

از لحاظ رشد علمی سال 1996 میلادی ما در دنیا 52 کشور بودیم که از لحاظ علمی رشد یافته بودیم. امروز ما به رتبه 16 ارتقا یافته ایم. با توجه به اینکه سال های سال در رژیم پهلوی عقب بودیم و چیزی به نام علم نبود و یا اگر بود بسیار اندک به چشم می خورد اما برخلاف تمام عقب ماندگی ها با سرعت بالای رشد علمی ایران امروز در جایگاه بالاتری قرار گرفتیم. ما در آن دوران آن قدر عقب بودیم که الحمدالله با سرعتی که صورت گرفته توانستیم در 2016 یعنی پنج سال گذشته رتبه 16 را کسب کنیم.

 

در موضوع هوا و فضا امروز به رتبه 11 ارتقا یافته ایم که قبلا در رتبه 45  قرار داشتیم. در علم نانو نیز چیزی که شاید قبل از انقلاب نیز وجود نداشت در چند ساله اخیر رتبه 16 را در جهان یافتیم. در ثبت اختراعات در 1990 رتبه 38 را داشتیم اما اکنون به رتبه 7 دنیا دست یافته ایم.

 

پیش از انقلاب پزشکان ما اطبای هندی بودند اما امروز به برکت جمهوری اسلامی ما رتبه 11 داروسازی در دنیا را به دست آوردیم که نمونه آن واکسن هایی است که امروز در موضوع کرونا تولید می شود. افزایش شاخص امید به زندگی از 50 سال به 75 سال که از شاخص جهانی بالاتر است. زمانی مرگ و میر کودکان ما 120 بود، امروز به 15 فوتی رسیده است که نشان دهنده کاهش جهانی است. کاهش سکته مغزی، افزایش 6 برابری پزشکان متخصص، برخورداری 96 درصد مردم از آب آشامیدنی سالم که از متوسط جهانی بالاتر است و قابل قیاس با رژیم فاسد پهلوی نیست.

در بعد اقتصادی و امنیتی ایران را پس از پیروزی انقلاب اسلامی چگونه ارزیابی می کنید؟

در بعد امنیتی نیز امروز جزء 10 کشور برتر دنیا هستیم و موضوع سلول های بنیادین که قبل از انقلاب نامی به این معنا نبود، امروز رتبه دوم را کسب کردیم. از لحاظ علم بیوشیمی از رتبه 52 به رتبه 17 ارتقا یافتیم. تمامی این آمار سهمی از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی است. امروز ما موشک های نقطه زن تولید می کنیم، امنیتی که امروز کشور از آن برخوردار است برخلاف اینکه دور تا دور ما را کشورهایی دربر گرفته که تروریست پرور هستند و یا تروریست ها در آنجا لانه کرده اند اما امروز کشور ما در امنیت کامل به سر می برد. بسیاری از حملات تروریستی که در کشورهای دیگر و یا حتی دل اروپا صورت می گیرد در مقایسه با کشور ما بسیار بالاتر است. تمامی این موارد همگی به برکت جمهوری اسلامی ایران است. ظلم است بگوییم امروز جمهوری اسلامی کجاست و رژیم پهلوی کجا قرار داشت.

 

هرچند ما از لحاظ اقتصادی دچار مشکلاتی هستیم اما شاخص جهانی فقر در کشور ما 9 درصد است. برخلاف تمام شایعاتی که صورت می گیرد که این آمار تا سال 1393 بوده است اما با اعلام آمار جهانی در مورد کشورهای دیگر می بینیم جمهوری اسلامی ایران از درصد کمتری از فقر برخوردار است. امیدواریم تمامی مشکلات و گرفتارهای اقتصادی مردم نیز به زودی حل شود. در این صورت یقینا به کشوری می رسیم که طبق آرمان هایی است که امام (ره) به مردم وعده دادند.

 

 

پایان پیام/34

منبع: شبستان

کلیدواژه: مقایسه دهه فجر انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی ایران قبل از پیروزی انقلاب حق جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی انقلاب اسلامی قبل از انقلاب کشورهای دیگر نظام اسلامی بهترین راه امروز کشور رژیم پهلوی اما امروز چه خدماتی کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۷۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود

وزیر امورخارجه گفت: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این راستا استثنا و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست.

به گزارش مشرق، در پیام حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به همایش روز ملی خلیج فارس که روز دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت ماه - در فرهنگسرای اندیشه قرائت شد، آمده است: مایلم مراتب خرسندی خود برای برگزاری مراسم گرامیداشت روز ملی خلیج فارس را ابراز نمایم. بزرگداشت این روز مهم در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان به شمار می‌آید لذا این روز بزرگ را به همه ایرانیان تبریک می‌گویم.

وی ادامه داد: خلیج فارس نامی جاودانه و میراثی جهانی است. در تاریخ ایران دهم اردیبهشت روزی است که یادآور از خودگذشتی‌های مردمانی دلاور که با مجاهدت خود پایان اشغال و استعمار پرتغالی بر سواحل جنوبی را پس از سال‌ها رقم زدند.

وزیر امور خارجه در این پیام اظهار داشت: خلیج فارس پهنه بی‌نظیر مواصلاتی میان اروپا، آفریقا، آسیای جنوبی و جنوب شرقی است و از نظر راهبردی، بخشی از یک نظام ارتباطی مهم جهانی است که اقیانوس اطلس، دریای مدیترانه، دریای سرخ و اقیانوس هند را در بر دارد.

امیرعبداللهیان یادآورشد: اهمیت خلیج فارس در ابعاد تاریخی، تمدنی، جغرافیایی، فرهنگی و جهات گوناگون اقتصادی، سیاسی، حمل و نقل انرژی و ژئوپولیتیک از توضیح و تکرار بی‌نیاز است. به همین دلیل است که اهمیت این پهنه آبی در سراسر جهان بسیار قابل توجه است.

وی بیان داشت: در نگاه و باور جمهوری اسلامی ایران، امنیت مقوله پیچیده، متکثر، چند بعدی و تفکیک ناپذیر است که صرفاً با همکاری دسته جمعی و از طریق تقویت پیوندها و ایجاد سازوکارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق می‌شود.

وزیر امور خارجه در این پیام افزود: در همین راستا معتقدیم امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین خواهد شد و در این مسیر، استثناء و تجاهل نسبت به هیچ کدام از کشورها پذیرفته نیست و جمهوری اسلامی ایران در زمینه ارائه پیشنهاد و ابتکار در این حوزه‌ها، همواره پیش قدم بوده است.

امیرعبداللهیان در ادامه این پیام عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارزش‌ها و پیوندهای مشترک با مردم منطقه همواره در تمام زمینه‌ها از پدیده‌های زیست محیطی و گردشگری گرفته تا امنیت نظامی و روابط اقتصادی آماده همکاری و در اختیار قرار دادن ظرفیت‌ها و مزیت‌های خود در مسیر توسعه پایدار خلیج فارس بوده است.

وی اظهار داشت: مایلم مجدداً تاکید کنم کشورمان با برخورداری از ظرفیت‌های گسترده خدادادی و کسب پیشرفت‌های گسترده در عرصه‌های مختلف، آمادگی دارد تا این دستاوردها را در خدمت به صلح، ثبات، توسعه و پیشرفت منطقه و ارزش‌های مشترک دیرپای آن قرار دهد.

وزیر امور خارجه در این پیام تصریح کرد: هرچند نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده اما در عین حال خلیج فارس محلی برای همسایگان ابدی و خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است از همین رو، دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی متوازن دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند و نصب العین قرار دادن سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باز تعریف و باز تنظیم روابط با همسایگان را مد نظر قرار داد و نه در شعار بلکه در عمل نشان داد که مجدانه به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه سیاست همسایگی و صلح و ثبات در منطقه از راه تعامل و گفت و گو بین دو ساحل این گستره آبی است.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: یک ویژگی مهمی که وجه شناسه امروز برای خلیج فارس به شمار می‌رود روحیه مبارزاتی صاحب‌نشینان سلحشور آن است که اشغال و حضور بیگانگان را بر نمی‌تابند.

وی اضافه کرد: بخش اعظم نابسامانی‌های موجود در خلیج فارس به واسطه دخالت و حضور قدرت‌های خارجی در منطقه بوده که درک سطحی، برداشتی نادرست و منفعت محور از تحولات آن دارند. دخالت و نقش آفرینی کشورهای فرامطقه‌ای نه تنها موجب ثبات و امنیت مردمان این دیار نشد بلکه مسیر همکاری‌های مسالمت آمیز را به مواجهه و واگرایی سوق داد.

وزیر امور خارجه بیان داشت: در حالی که آمریکا و غرب به دنبال فروش تسلیحات بیشتر و متنوع‌تر به کشورهای منطقه هستند، جمهوری اسلامی ایران با اتکا به نفس، عقلانیت سیاسی، رفتار مسئولانه و روابطی مودت آمیز به دنبال اتصال جنوب این پهنه تاریخی به آسیای میانه، قفقاز و دریای سیاه بوده تا منافع همه ملت‌های منطقه را مورد توجه قرار دهد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: ایران به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد.

وی افزود: فراموش نکنیم ما با همه تمایزها و تفاوت‌های فرهنگی، زبانی، نژادی، مذهبی و فکری قرن‌هاست در کنار یکدیگر زیست مشترک داشته‌ایم و به یقین برای نسل‌های آینده نیز باید سرنوشت مشترک توام با همزیستی مسالمت آمیز و همبستگی اجتماعی را به ودیعه بگذاریم.

وزیر امور خارجه در این پیام تصریح کرد: اینک با درک و مطالعه این تجربه، جمهوری اسلامی ایران بر آن است که تا در مشورت و همکاری با همسایگان خود یک الگوی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا را پیشنهاد کند در این خصوص وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آمادگی آن را دارد تا در همفکری و جلب نظرات سازنده مراکز مطالعاتی و اندیشه‌مندان نام کشورهای منطقه، نگرش مفهومی مورد نظر را غنا بخشد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: امروز در حالی نام جاودان خلیج فارس را گرامی می داریم که تحولات مهمی در اطراف ما به ویژه در شامات که ارتباط تاریخی با خلیج فارس دارد در جریان است. به طور قطع دفاع از فلسطین و فروکاستن از آتش افروزی رژیم صهیونیستی تاثیرات مثبتی در منطقه مهم و حساس خلیج فارس خواهد داشت.

وی یادآورشد: در مقام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، امید آن دارم خلیج فارس همواره امن، با ثبات و پررونق محیطی برای آرامش مردمان شمال و جنوبش باشد و باور دارم این همایش با حضور و مشارکت فعالانه همه صاحب نظران و اندیشمندان و با ارائه بحث‌های مستدل و تبادل نظر همه جانبه به اهداف والای خود که همانا تقویت منافع ملی و هویت فرهنگی و تاریخی ایران و صیانت از آن است دست خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد/ ده برابر کشورهای پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم یکی از آرمانهای اصلی انقلاب است
  • ایستادگی امروز مردم غزه برآمده از ایثارگری‌های شهدای انقلاب اسلامی است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • اعلام آمادگی بلاروس برای توسعه همکاری‌های نظامی
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن