Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال سیاست‌های دولت جدید آمریکا به رهبری جو بایدن و نگرانی فزاینده شورای همکاری خلیج فارس از جهت گیری جدید سیاست خارجی کاخ سفید، عربستان و برخی از کشور‌های عربی به دنبال یکپارچه کردن مواضع خود در مقابل تصمیم‌های دولت جدید آمریکا هستند.

در سایه تنش فزاینده در میان کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس به دنبال تصمیم‌های دولت جدید آمریکا، عربستان می‌کوشد تا از هرگونه درگیری جانبی نظیر آنچه میان مصر و قطر روی داد جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه الاخبار لبنان در این باره نوشت که اقدام‌های کنونی عربستان به این سبب است که مانع از هرگونه پیامد نامطلوب ناشی از این درگیری‌ها شود؛ چرا که تلاش می‌کند همه را در برابر دولت جدید امریکا متحد کند.

گفتگو‌ها بین مصر و کویت

با گذشت چندین روز از تنش‌های دوباره میان قاهره و دوحه در پی مواضع برخی از مسوولان دو کشور در مذاکرات مقدماتی و انتقاد برخی رسانه‌های منتسب به قطر از ارتش مصر، دو کشور به اختلاف‌های خود با میانجیگری کویت و در گفت وگوی تلفنی امیر کویت با «عبدالفتاح السیسی»، رئیس جمهوری مصر در ابتدای هفته گذشته پایان دادند.

در این گفت وگوی تلفنی، السیسی به بررسی ۳ پرونده با کویت پرداخت. موضوع نخست انتخاب دوباره «احمد ابو الغیط» به عنوان دبیرکل اتحادیه عرب به مدت ۵ سال دیگر است.

مساله دوم نیز به پشتیبانی اعضای شورای همکاری خلیج فارس از موضع مصر در مورد سد النهضة و فشار آن‌ها بر اتیوپی برای کشاندن این کشور به میز مذاکرات بود، در این میان مساله سوم به روند روابط عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر در پی حل اختلافات در شهر العلای عربستان بر می‌گردد.

به گزارش میدل ایست نیوز، این تماس‌ها جزئیات و اطلاعات بسیاری را به همراه داشت به ویژه در زمینه آشتی با قطر که نشان می‌داد مصر از بازگشت سریع روابط با قطر که به هیچ یک از درخواست‌های مصر جواب نداده ناراضی است، اما کویت بر لزوم عبور از اختلافات در زمان کنونی تاکید داشت.

علت نگرانی‌ها از تصمیم‌های دولت جدید آمریکا

به گفته یک مقام مصری در گفتگو با روزنامه لبنانی الاخبار حاکمان برخی کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس با نگرانی به اقدام‌های دولت جدید آمریکا می‌نگرند و این امر به گزارش سفارت هایشان بر می‌گردد، اما علت نگرانی‌ها تنها موضع آمریکا نسبت به جنگ در یمن که پیش از این نیز رسما به عربستان اعلام شده بود، نیست، بلکه مشکلات دیگری که حل نشده اند و بیش از حد طول کشیده است نیز عامل نگرانی حاکمان برخی از کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس است به ویژه اینکه آمریکا تمایلی به حل و فصل این مسائل پیش از تلاش برای توافقی جدید با ایران ندارد.

بنابر آنچه به السیسی در این تماس‌های تلفنی گفته شده است و انتظار می‌رود که نشستی سه جانبه بین کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن نیز برگزار شود، چندین پرونده در راستای یکپارچه سازی مواضع این کشور‌ها و عدم اختلاف در تعامل با دولت جدید آمریکا بررسی خواهد شد.

اختلاف نظر میان عربستان و امارات

در این میان اختلاف‌هایی میان «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید»، ولیعهد ابوظبی نیز وجود دارد به گونه‌ای که ولیعهد سعودی معتقد است اوضاع اکنون باید به صورت موقت آرام شود، اما ولیعهد ابوظبی بر این باور است که مسامحه با دولت بایدن ثبات منطقه را تهدید می‌کند به ویژه با توجه به اینکه بایدن قصد از بین بردن تمام آنچه که برای مقابله با ایران فراهم شده است را دارد.

تغییرات اساسی در سیاست خارجی عمان
با وجود اینکه عربستان منتظر تصمیم‌های بیشتر دولت جدید آمریکا نه تنها در باره یمن بلکه در سایر پرونده‌ها نیز هست، اما بحران واقعی که ریاض را نگران کرده، مواضع سایر کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عمان است، البته نه به علت تغییر‌هایی که درون نظام خود داده است بلکه بیشتر به علت گزارش‌های اطلاعاتی است که خبر از تغییرات اساسی در سیاست خارجی عمان به خصوص پس از دریافت کمک مالی از قطر را دارد.

آنچه در پایان گفتگو‌ها میان مصر و کویت بر سر آن توافق شد، لزوم صلح و سازش تا اطلاع ثانوی و پرهیز از هرگونه اختلافات در دوره کنونی بود نه فقط به علت تضمین واکنش امریکا بلکه به آن علت که دوحه می‌تواند بیش از هر وقت دیگر بر تصمیم گیرندگان در واشنگتن فشار بیاورد و تاثیر بگذارد.

 

نامه نیوز/

برچسب ها: بایدن ، امریکا ، بازارنیوز لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000MSW

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بایدن امریکا بازارنیوز کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس دولت جدید آمریکا کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۰۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»

دولت رئیس‌جمهور ایالات متحده با فشار مجدد از سوی دیگر دموکرات‌ها برای تحت تأثیر قرار دادن رژیم صهیونیستی برای عدم تهاجم گسترده به رفح، شهری که تقریبا نیمی از ۲.۳ میلیون نفر ساکنان نوار غزه در آن پناه گرفته‌اند، مواجه است.

به گزارش ایسنا، ۵۷ نفر از ۲۱۲ دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نامه‌ای را امضا کردند که در آن از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواستند تا هر اقدام ممکنی را برای منصرف کردن کابینه تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از حمله همه‌جانبه به این شهر نزدیک مرز مصر انجام دهد.

در نامه این چهره‌های دموکرات آمریکا آمده است: «ما از شما می‌خواهیم با استناد به قوانین و سیاست‌های موجود، فورا از برخی کمک‌های نظامی تهاجمی به کابینه اسرائیل، از جمله کمک‌هایی که با تکیه بر قوانین کنونی است، استفاده کنید تا از حمله تمام‌عیار به رفح جلوگیری شود.»

به گزارش رویترز، کاخ سفید به درخواست برای اظهارنظر در مورد این نامه که به رهبری نمایندگانی چون «پرامیلا جایاپال» و «مادلین دین» تدوین شده بود، پاسخ نداده است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر گفت هنوز طرحی برای حمله وعده داده شده رژیم صهیونیستی به رفح که از غیرنظامیان محافظت کند، ندیده است و تکرار کرد که واشنگتن نمی‌تواند بدون چنین طرحی از چنین حمله‌ای حمایت کند.

حمایت بایدن از رژیم صهیونیستی در جنگ علیه ملت فلسطین، آن هم در سالی که آمریکا انتخابات ریاست جمهوری در پیش دارد، فشار سیاسی مضاعفی بر دوش این رئیس‌جمهور دموکرات، به‌ویژه از سوی دموکرات‌های جوان وارد کرده است. این امر موجی از آرای اعتراضی «عدم تعهد» را در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها ایجاد کرد و همچنین موج اعتراضات طرفداران فلسطین را در دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده به راه انداخته است.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • شوک به آبی‌های پایتخت، فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی و تنها امید بایدن
  • شوک به آبی‌های پایتخت، تنها امید بایدن و فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟