Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@00:13:30 GMT

جشنواره تجسمی فجر رونق داشت اگر ...

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۸۱۴۶۷

جشنواره تجسمی فجر رونق داشت اگر ...

سیزدهمین جشنواره تجسمی فجر بعد از تجربه ناتمام ماندن در دوره قبل که به دلیل اعلام رسمی شیوع کرونا در کشور رخ داد، این روزها در فرهنگستان هنر در حال برگزاری است؛ جشنواره‌ای که به لحاظ سابقه نوپاتر از سایر جشنواره‌های فجر است و اغلب هم کمتر با استقبال عموم مواجه می شود. این جشنواره امسال برای دومین سال متوالی با کرونا دست و پنجه نرم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۱۸ تا ۳۰ بهمن ماه در فرهنگستان هنر در حال برگزاری است. جشنواره امسال میزبان ۱۰۰۰ اثر هنری است که در بخش‌های گوناگون هنرهای تجسمی از عکس و پوستر گرفته تا نقاشی و خوشنویسی و کاریکاتور و ... به نمایش گذاشته شده‌اند و دارای دو بخش جدید چاپ دستی و ستارگان است. بخش‌هایی که به باور دبیر جشنواره امسال، مهمترین تفاوت میان جشنواره تجسمی سیزدهم با دوره‌های پیشین قلمداد می‌شود. 

علی‌اشرف صندوق‌آبادی ـ دبیر سیزدهمین جشنواره تجسمی فجر ـ در گفت‌وگویی با ایسنا درباره تغییرات جشنواره امسال توضیح داد: جشنواره سیزدهم با جشنواره‌های گذشته تفاوت های زیادی از نظر تعداد آثار ارسالی و هنرمندان داشت و در حوزه تعداد آثار با رشد ۹۶ درصدی و تعداد هنرمندان با رشد ۹۱ درصدی همراه بوده است. به نظرم این میزان رشد با توجه به شرایط یک سالی که گذشت، جالب توجه است. 

صندوق آبادی بخش چاپ دستی و ستارگان را از دیگر تفاوت‌های جشنواره سیزدهم برشمرد و یادآور شد: تصمیم گرفتیم به هنر چاپ دستی که از دوره قاجار مغفول مانده بود و مورد توجه قرار نمی‌گرفت را در جشنواره امسال مورد توجه قرار بدهیم. در همین راستا از استاد احمد وکیلی به عنوان یکی از بزرگان این رشته دعوت کردیم تا در این بخش ما را همراهی کنند تا آثاری از بهترین‌های چاپ دستی به نمایش گذاشته شود؛ ضمن اینکه در طول زمان برگزاری کارگاه‌های چاپ دستی نیز برگزار می‌کنیم تا به صورت عملی نیز به این موضوع پرداخته شود.

او همچنین درباره بخش ستارگان جشنواره و اینکه چرا آثار به صورت چاپی به نمایش گذاشته شده‌اند، گفت: بخش ستارگان به معرفی هنرمندانی اختصاص دارد که در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ توانستند جوایز بین‌المللی به دست بیاورند. هدف اصلی ما این بود که اصل آثار به نمایش گذاشته شوند، اما در مسیر جمع‌آوری این توفیق را نداشتیم؛ چراکه امکان دسترسی به برخی از آثار وجود نداشت و به همین خاطر هم نمی‌توانستیم تعدادی از آثار را اصل و برخی را به صورت چاپی به نمایش بگذاریم. به همین خاطر تصمیم گرفتیم کلیه آثار را به صورت چاپی به نمایش بگذاریم.

دبیر سیزدهمین جشنواره تجسمی فجر در پاسخ به این پرسش که چرا در جشنواره امسال بخش مجزایی به موضوع کرونا اختصاص داده نشده است، اظهار کرد: به طور کلی رخدادهای اجتماعی روی تمام برنامه‌های جامعه تاثیر می‌گذارد و طبیعتا هنرمند نیز از حقایق عصر خود تاثیر می‌پذیرد؛ بنابراین طبیعتا برخی از آثاری که در جشنواره امسال حضور پیدا کرده‌اند، تحت تاثیر موضوع کرونا بودند. هرچند به شخصه باور دارم که کرونا بر روی تولید آثار کیفی تاثیرگذار بوده است؛ چراکه هنرمندان در این مدت فرصت داشتند در منزل بمانند و آثار باکیفیت‌تری را تولید کنند.

او ادامه داد: ما موضوع را آزاد گذاشتیم تا جامعه هنری آزاد باشد به هر موضوعی که می‌خواهند بپردازد. در این میان خیلی از هنرمندان به کرونا توجه کردند که در بخش‌های مختلف آثارشان به نمایش گذاشته شده است.

صندوق آبادی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا جشنواره هنرهای تجسمی نسبت به سایر جشنواره‌های فجر از رونق کمتری برخوردار است، خاطرنشان کرد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر جوان است و باید آن را متناسب با سن خود ارزیابی کرد و در عین حال باید این نکته را نیز در نظر داشت که گروه مخاطبان هنرهای تجسمی نسبت به سایر هنرها کمتر است. اما کمبود اعتبار نیز در این کم رونقی تاثیرگذار است؛ به عنوان مثال اگر اعتبار ما دو برابر الان بود، قطعاً استقبال نیز چند برابر می‌شد. در واقع محدودیت‌های اعتباری نمی‌گذارد آنگونه که باید و شاید در این عرصه فعالیت چشمگیر و شایسته داشته باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جشنواره هنرهای تجسمی فجر سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر هنرهاي تجسمي جشنواره تجسمی فجر سیزدهمین جشنواره نمایش گذاشته جشنواره امسال هنرهای تجسمی چاپ دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۱۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳

سیزدهمین دوره جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی "تیتر ۱۳" با همکاری وزارت علوم و بهداشت و با حضور فعالان این حوزه در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سیزدهمین دوره جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی "تیتر 13" با همکاری وزارت علوم و بهداشت و با حضور فعالان این حوزه در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

قرار است در این جشنواره که تا روز 18 اردیبشهت ماه ادامه دارد آثار برتر در حوزه ها و قالب های مختلف ادبی و رسانه ای معرفی شوند.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه‌ها و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه‌های محوری این جشنواره است.

به گفته مسئولان نمایشگاه، آثار برتر در 42 رسته با معرفی 120 اثر در حوزه های مختلف علمی، ادبی اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی انتخاب شدند. آثار برتر در بخش های مختلف تیتر و لید، یادداشت، مقاله، سرمقاله، مصاحبه و نشریات برتر قرار دارند.

ایجاد فضای تعاملی بین دانشجویان و کارشناسان دانشگاه‌های سراسر کشور، توانمندسازی دانشجویان از طریق برگزاری کارگاه‌ها و برگزاری نشست‌های تخصصی کارشناسان برای بررسی آیین‌نامه‌های مرتبط با نشریه‌های دانشجویی از جمله اهداف برگزاری جشنواره «تیتر 13» است‌.

به گزارش تسنیم، جشنواره تیتر دانشجویی در مرحله اول با صدور فراخوانی آغاز و دانشجویان آثار خود را به دبیرخانه ارسال کردند. آثار در دو مرحله با حضور چهره‌های رسانه‌ای داوری شد. در اختتامیه جشنواره که با حضور مسئولان کشوری برگزار می‌شود، از برگزیدگان تقدیر و آثار آنها در رسانه‌های معتبر منتشر می‌شود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • هنر نمایی دانش آموزان در نمایشگاه آثار دستی و تجسمی
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی