Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

مراسم چهلمین روز ارتحال آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی (ره) پنجشنبه شب با حضور جمعی از شخصیت‌های حوزوی، مقامات کشوری و لشکری و اقشار مختلف مردم در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار شد.

در این مراسم که از سوی دفتر مقام معظم رهبری در قم، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره)، مجلس خبرگان رهبری، آستان مقدس حضرت معصومه (سلام الله علیها) و جمعی دیگر از نهادهای حوزوی برگزار شد، آیت الله حسینی بوشهری به سخنرانی پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله حسینی بوشهری با بیان جایگاه رفیع انسان در عالم خلقت، استعداد را جزئی از وجود هر انسانی دانست و گفت: انسان باید سعی در شکوفا نمودن آن استعدادها داشته باشد تا مقام خلیفة اللهی را بر روی زمین تحقق بخشد و در این راستا عقل، اختیار و اراده از عناصر اصلی نجات انسان‌ها از ضرر و خسران در این عالم و در قیامت هستند.

وی با اشاره به جایگاه پیامبران و اولیا گفت: انبیا و اولیای الهی به همراه عقل در انتخاب مسیر درست، مایه سعادت و نجات انسان هستند و بعد از آن جایگاه رفیع علمای دین که همواره در روایات از آنان به عنوان گرامی‌ترین انسان‌ها بعد از انبیا یاد شده بسیار اثر گذار است.

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به جایگاه رفیع علمی و عملی آیت الله مصباح اشاره کرد و افزود: آیت الله مصباح فقیهی عالم و عامل بود و همواره در مسیر حق پای فشاری و استقامت می‌کرد و چه قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره در عرصه‌های مختلف مبارزه با دشمن و طاغوت حضور فعال داشت.

وی ضمن تاکید بر ضرورت‌های امروز جامعه گفت: آیت الله مصباح یزدی در رابطه با حوزه علمیه دغدغه مند بود و اعتقاد داشت که امروز طلاب و فضلا و اساتید باید به علومی مسلط باشند که با زبان روز و مخاطب روز سخن بگویند، از این رو تأکید می‌کرد طلاب باید علاوه بر فقه و اصول، فلسفه، تفسیر و حکمت و اخلاق، با علوم روز دنیا و زبان خارجی هم آشنایی داشته باشند تا به خوبی بتوانند آرای غربی را نقد کنند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به لزوم ادامه دادن راه این عالم بزرگ گفت: امیدواریم که راه این شخصیت بزرگ ادامه یابد و آثار چاپ نشده این عالم متفکر هرچه زودتر به مرحله چاپ برسد.

وی با بیان اینکه آیت الله مصباح یزدی (ره) شخصیتی ماندگار در تاریخ ما است، افزود: ایشان شخصیتی بسیار ساده زیست، زاهد، اخلاق مدار، عاطفی، متواضع، خستگی ناپذیر و علاقه مند به ایجاد ارتباط با نسل جوان به ویژه دانشجویان بود و همواره از ولایت و راه و مکتب امامین انقلاب عالمانه دفاع کردند.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آیت الله مصباح زبان انگلیسی آیت الله مصباح مصباح یزدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۲۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند

فرزند آیت‌الله مرتضی حائری یزدی (و نوه مؤسس حوزه علمیه قم)، عروس امام خمینی (ره) و همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی که همراه پدرش در تبعید بود و در تبعید شهید شد؛ هر کدام این نسبت‌های خانوادگی کافی بود تا معصومه حائری یزدی تحت نظر و مراقبت ساواک باشد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، معصومه حائری یزدی که روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۸۶ سالگی درگذشت و پیکر ایشان روز هشتم اردیبهشت پس از تشییع در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) در بقعه شیخ فضل‌الله به خاک سپرده شد. 

محل دفن ایشان از این جهت نمادین است که بقعه شیخ فضل‌الله نوری در سال‌های دور محل ملاقات امام خمینی (ره) و آیت‌الله شیخ مرتضی حائری یزدی بود که به جز همکاری در هیأت مصلحین حوزه، هر روز هنگام غروب آفتاب آنجا با هم گفتگو می‌کردند.

ازدواج مصطفی و معصومه در سال ۱۳۳۳، پیوند دو خاندان خمینی و حائری یزدی بود؛ این زندگی مشترک پس از ده سال با تبعید حاج مصطفی خمینی همراه پدر، وارد مرحله تازه‌ای شد و تا زمان شهادت همسر در اول آبان ۱۳۵۶، معصومه حائری بار‌ها برای دیدارش به نجف رفت و برگشت. 

یکی از سند‌هایی که در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد (شماره پرونده ۳۹۲)، موافقت اداره کل سوم ساواک با درخواست معصومه حائری برای صدور گذرنامه جهت مسافرت به عراق را نشان می‌دهد. طبق این اسناد، شهربانی کل کشور در نامه‌ای محرمانه از ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور درباره تقاضای صدور پروانه خروج از کشور استعلام می‌گیرد:

«شهربانی کل کشور
تاریخ ۴۶/۶/۱۳
از شهربانی کل کشور (اداره اطلاعات)
به تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور
درباره معصومه حائری یزدی فرزند مرتضی شناسنامه ۶۹۲۳۵ قم متولد ۱۳۱۷
نامبرده بالا طی تسلیم شرحی اعلام نموده مدتی قبل برای دیدار بستگان خود از عراق به ایران مراجعت و جهت بازگشت به کشور مزبور به منظور ملحق شدن به همسرش حاج سیدمصطفی خمینی تقاضای صدور پروانه خروج نموده است. خواهشمند است دستور فرمائید نسبت به انجام درخواست مشارالی‌ها نظریه اعلام دارند. 
رئیس شهربانی کل کشور. سپهبد مبصر از طرف سرتیپ صمد پاکپور»

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی

دیگر خبرها

  • انسان‌ها سوگیری یادگیری ماشینی را بیشتر از سوگیری خود تشخیص می‌دهند
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام (ره)+ سند
  • حمایت چهره نزدیک مصباح یزدی از گشت ارشاد و طرح نور
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • راهنمای خرید کتاب 504 + معرفی و دانلود 504