Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@19:47:26 GMT

توسعه حلقه‌ هوشمندی که با گرمای بدن کار می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۸۳۰۲۸

توسعه حلقه‌ هوشمندی که با گرمای بدن کار می‌کند

سیستم‌های ترموالکتریک مبتنی بر فناوری هستند که از اختلاف دما برای تولید برق استفاده می‌کنند. اخیرا محققان دانشگاه کلرادو (UC) موفق به توسعه حلقه‌ ترموالکتریکی شده‌اند که از گرمای بدن نیرو تولید می‌کند و قابلیت خود ترمیمی نیز دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در سال ۲۰۱۸ محققان دانشکده مکانیک این دانشگاه موفق به توسعه نوعی پوست الکترونیکی شدند که می‌توانست خم شود ، پیچ بخورد و همانند پوست واقعی عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوست الکترونیکی مذکور دارای حسگرهای مختلف بود تا عملکردی بی نقص داشته باشد اما شاید جالبترین عملکرد آن این بود که در صورت آسیب دیدن می‌توانست خود را ترمیم کند و حال این فناوری نوع پیشرفته‌ای از فناوری پیشین است.

قابلیت خود ترمیمی به دلیل ساختار پوست الکترونیکی بود زیرا این پوست از یک پلیمر خاص به نام پلی‌امین (polyimine) تشکیل شده بود که این پلیمر با نانوذرات نقره ترکیب می‌شد و یک پیوند شیمیایی ایجاد می‌کرد که می‌توانست در صورت پاره شدن خود را ترمیم کند. حال محققان از این ویژگی مجددا برای توسعه یک حلقه ترموالکتریک استفاده کردند اگرچه حلقه بر خلاف پوست الکترونیکی نیازی به اتصال به یک منبع برق خارجی ندارد.

درعوض این فناوری از بدن به عنوان باتری استفاده می‌کند و از گرمای بدن نیرو تولید می‌کند و از ژنراتورهای ترموالکتریک برای تبدیل آن به الکتریسیته استفاده میکند. این حلقه‌ها از تراشه‌های ترموالکتریکی کوچکی که روی یک پایه پلی آمین ساخته شده‌، تشکیل شده‌اند و سپس با سیم‌های فلزی مایع  بهم متصل می‌شوند. این دستگاه می‌تواند به ازای هر سانتی متر مربع از پوستی که پوشانده است، یک ولت انرژی تولید کند که به گفته محققان این مقدار انرژی برای تأمین انرژی الکترونیک دستگاه‌هایی مانند ساعت و ردیاب‌های تناسب اندام کافی است. علاوه بر این، دستگاه مذکور کاملاً قابل بازیافت است.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Science Advances" منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حلقه هوشمند فناوري پوست الکترونیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۳۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • اینترنت ۴G نوکیا به ماه می رود
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • تولید کیت‌های استخراج DNA با یک‌بیستم قیمت نمونه اروپایی
  • تامین زیرساخت‌های صادراتی مهمترین حلقه زنجیره ارزش
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت