Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

24 بهمن 1281، نخستين خودرو 750 دلاري فورد در كارخانه اش در خيابان ماك واقع در شهر ديترويت ميشيگان ساخته شد كه بعدا به يك پزشك فروخته شد. نام اين خودرو مدل ــ اِ 1903 بود. موتور اين خودرو ِ بنزين سوز داراي دو سيلندر و توان آن هشت اسب بخار بود و مي توانست تا سرعت 45 كيلومتر در ساعت حركت كند.

24 بهمن 1300، سفارت آمريكا در تهران به چاپ مقاله اي در روزنامه «نهضت شرق» اعتراض كرد. اين مقاله با اشاره به واگذاري امتياز نفت شمال به كمپاني آمريكايي استاندارداويل دو دولت آمريكا و انگليس را رقيب يكديگر در چپاول منابع و ذخاير ايران خوانده بود.

24 بهمن 1347، وزارت خارجه آمريكا در نامه اي به «آرمين ماير» سفير آن كشور در تهران خاطر نشان كرد "شاه در مورد خط لوله نفت ايران به اسرائيل گفته است كه اين خط براي ايران سود مالي دارد و ايران در نظر دارد بدون توجه به شكايات اعراب، استفاده از آن را ادامه دهد... اسرائيل براي ايران به منزله يك دوست است".

24 بهمن 1358، دکترحسن عباسپور وزیر نیرو در گفت‌ وگویی اعلام کرد: طبق مصوبه دولت و شورای انقلاب نام بسیاری از سدهای ایران تغییر می‌ کند. وی اسامی تغییر کرده را به این شرح اعلام کرد: سد محمدرضا شاه به سد «دز»، سد فرح به سد «سفیدرود»، سد شهناز پهلوی به «اکباتان»، سد فرحناز پهلوی به سد «لتیان»، سد شاه اسماعیل به سد «گلپایگان»، سد شاه عباس کبیر به «زاینده ‌رود»، سد شاپور اول به «مهاباد»، سد کورش کبیر به «زرینه ‌رود»، سد داریوش کبیر به «درودزن» و سد رضاشاه به سد «کارون» تغییر نام یافته ‌اند.

24 بهمن 1390، علی عسگری رییس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سپرده‌ های بانکی مردمی مشمول مالیات نخواهد شد.

24 بهمن 1391، حضرت آیت ‌الله خامنه ‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی با ابلاغ سیاست‌ های کلی «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، دولت را مکلف کردند برای تسریع در عملیاتی کردن این سیاست ‌ها در کمترین زمان ممکن، راهکارها را تنظیم کرده و پیگیری ‌های قانونی را انجام دهد. این سیاست ‌ها که در ۲۳ بند تدوین شده است، از جمله شامل این موارد می شود: بالا بردن قدرت رقابت ‌و افزایش بهره ‌‌وری عوامل تولید، تکمیل زنجیره تولید از مواد خام تا محصولات نهایی با رعایت اصل رقابت‌ پذیری و فاصله گرفتن از خام فروشی در بازه زمانی معین، مدیریت منابع ارزی با تاکید بر تامین نیازهای تولید ملی و کارآفرینی و ثبات ارزش پول ملی، بهبود فضای کسب ‌و کار، افزایش سهم بخش‌ های تعاونی و خصوصی در تولید ملی، تنظیم نقش نهادهای عمومیِ غیردولتیِ اقتصادی در جهت تولید ملی، شفاف‌ سازی و به‌ هنگام‌ سازی آمار و اطلاعات و تسهیل دسترسی به آن، گسترش تنوع ابزارهای سرمایه‌‌ گذاری در بازار سرمایه و تکمیل ساختارهای آن، کارآمد‌سازی مدیریت منابع موجود در صندوق توسعه ملی و جلوگیری از ایجاد انحصار در چرخه تولید و تجارت تا مصرف.

24 بهمن 1394، پنجاه و پنجمین مجمع سالانه بانک مرکزی با سه درخواست حسن روحانی، رئیس‌جمهوری از نظام بانکداری کشور همراه بود. او ضمن تاکید بر تک‌نرخی شدن ارز در سال آینده برای تقویت ثبات در بازار، از نظام بانکداری کشور خواست تا خود را برای یک فضای رقابتی در دوره پس از برجام آماده کنند. او همچنین گفت که بانک‌ها باید بنگاهداری را کنار گذاشته و در فضای تولید قرار گیرند. رئیس‌‌جمهوری در عین حال اظهار کرد که اقتصاد با دستور درست نمی‌شود و باید با ابزار اقتصادی، سود بانکی تسهیلات و سپرده‌ها را کاهش داد.

24 بهمن 1396، بررسی آمارهای تجارت خارجی کشور نشان داد در ۱۰ ماه منتهی به دی ‌ماه  ۲۶ هزار و ۷۰۰ خودرو با حجم موتور زیر ۲۰۰۰ سی ‌سی وارد کشور شده است که ارزش ارزی آنها حدود ۶۸۲ میلیون دلار بوده است. همچنین ۱۹ هزار و ۲۰۰ خودرو با حجم ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰‌ سی ‌سی از گمرکات مختلف وارد کشور شده که ارزش آنها نیز بیش از ۵۲۰ میلیون دلار است، به این ترتیب تنها در این دو مورد (به ‌غیر از خودروهای هیبریدی) نزدیک به ۴۶ هزار خودرو وارد کشور شده است.

24 بهمن 1397، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در حاشیه جلسه هیات دولت، به بیان توضیحاتی درباره جزئیات دستور رهبری درخصوص اصلاح ساختار بودجه طی ماه‌های آینده پرداخت و گفت: اصل این موضوع مربوط به دستوری است که مقام معظم رهبری در آستانه تقدیم بودجه سال ۹۸ به مجلس اعلام کردند. ایشان دستور دادند که در جلسات مربوط به سران سه قوه کار اساسی انجام شود تا ماندگار باشد. رئیس دفتر رئیس‌جمهوری ادامه داد: این کار آغاز شده است و آنچه آقای لاریجانی در سفر خود به قم اعلام کردند عطف می‌شود به موضوع بودجه و این گونه نیست که مربوط به ساختار کل دولت یا کل کشور باشد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

منبع: تابناک

کلیدواژه: واکسیناسیون کرونا در ایران نامه رهبری به پوتین سی و نهمین جشنواره فیلم فجر راهپیمایی 22 بهمن تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران واکسیناسیون کرونا در ایران نامه رهبری به پوتین سی و نهمین جشنواره فیلم فجر راهپیمایی 22 بهمن ایران و جهان تولید ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۳۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان

ایسنا/کردستان استاندار کردستان از افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در استان خبر داد.

اسماعیل زارعی کوشا، امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت ماه) در مراسم گرامیداشت هفته کارگر که با حضور معاون وزیر کار و جمعی از کارگران استان در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه در ادامه پیگیری های بیمه کارگری در استان کردستان،۳۰۰ نفر به سهمیه کارگران ساختمانی استان اضافه شده است که امیدواریم این تعداد در آینده افزایش یابد.

وی کارگران را بازوان مهم توسعه کشور ذکر کرد و افزود: موتور تولید و تحرک کشور با تلاش کارگران خدوم به حرکت در می آید که برای تداوم آن باید اهتمام جدی داشته باشند.

ماموستا فایق رستمی، نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه این مراسم با تبریک روز کار و کارگر گفت: کارگران زحمتکش‌ترین قشر جامعه هستند.

نقش کارگران در جهش تولید بی بدیل است

وی با اشاره نقش کارگران در جهش تولید گفت: جهش تولید یعنی ارتقای فرهنگ مردم، ایجاد کارخانجات در مناطق کمتر توسعه یافته، استفاده از تحصیلکردگان، احیای کارخانه‌ها و ... است.

وی افزود: کارگران همیشه جوان نمی‌مانند و زمانی پیر و سالخورده می‌شوند لذا باید زمینه لازم برای حمایت از آنان در این دوران فراهم شود.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه تمام کارگران باید مورد حمایت مسئولان قرار گیرند، بیان کرد: در باب اهمیت کسب و کار پیامبر اسلام می فرماید در این دنیا چنان کار کنید که همیشه در این دنیا می‌مانید.

وی افزود: دشمن امروز در میدان دیگر مبارزه با کشور، به دنبال تضعیف اقتصاد ماست‌ که در این راستا باید تمام تلاش خود را برای رونق تولید و توسعه اقتصادی کشور به کارگیریم.

ماموستا رستمی با اشاره به اینکه به همان اندازه امنیت کشور، امنیت معیشت مردم نیز حائز اهمیت است، افزود: استان فرهنگی کردستان باید با توجه به پتانسیل‌های موجود یک استان عام المنفعه و با اقتصاد قوی باشد.

وی با اشاره به توسعه عدالت در جامعه گفت: باید با سعی و کوشش و تولید، تحریم‌ها را در کشور خنثی کنیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • خودرو فورد ترانزیت 2025 چه مشخصاتی دارد؟
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • خودروی کلکسیونی و سوپراسپرت فورد جی‌تی 101 (عکس)
  • نخستین گواهینامه تایید نوع و تطابق تولید خودرو در قزوین صادر شد
  • افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان
  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین