Web Analytics Made Easy - Statcounter

در صورت برداشته شدن تحریم‌های ایران، تولید نفت این کشور طی چند ماه از سطح ۲.۱ میلیون بشکه در روز فعلی به ۳.۸ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رویترز طی گزارشی نوشت: تحریم های آمریکا باعث شده ایران از نظر ظرفیت تولید نفت از رقبای خود عقب بماند و با تسریع روند استفاده از انرژی های پاک، با زمان رقابت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران که چهارمین ذخایر بزرگ نفت دنیا را در اختیار دارد، وابسته به درآمدهای نفتی است ولی تحریم‌ها باعث شده نتواند تولید خود را تا سطح 2018 بالا ببرد.

تحریم‌ها علیه ایران در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ شدیدتر شد و با اینکه سیاست بایدن مسالمت آمیزتر است، ولی مقامات ارشد دولت او اعلام کرده‌اند تصمیم سریعی در مورد تحریم‌های ایران نخواهند گرفت.

مقامات ایران می‌گویند تحریم‌ها تنها زمان افزایش تولید ایران را به تعویق انداخته اند و دنیا بالاخره به آن نیاز دارد.

ولی افزایش سرعت انتقال به سمت انرژی‌های پاک و تأثیر همه‌گیری ویروس کرونا بر تقاضای انرژی پیش بینی برای اوج تقاضای نفت را جلوتر آورده است. منظور از اوج تقاضای نفت زمانی است که پس از آن مصرف رو به کاهش خواهد رفت.

برخی از مقامات ایران از جمله وزیر نفت این کشور بارها گفته اند تهران نیاز فوری به افزایش تولید دارد، قبل از آنکه تقاضا از بین برود و تولیدکنندگان رقیب تمام سهم بازار را در اختیار بگیرند.

ایمان ناصری، مدیر بخش خاورمیانه شرکت اف جی ای می‌گوید:« مطمئنا ظرفیت تولید ایران نسبت به اواسط 2018 پایین آمده است و تحریمها به صنعت نفت این کشور آسیب رسانده‌اند. ایران می‌تواند طی چند ماه به سطح تولید قبل از تحریم‌ها برسد ولی بالاتر رفتن از این سطح نیاز به زمان بیشتر و سرمایه‌گذاری قابل توجهی دارد».

سارا وخشوری، مدیر عامل موسسه اس وی بی عقیده دارد :« عربستان، روسیه، آمریکا و شرکتهای بزرگ انرژی جلوتر از ایران بخش بزرگی از سهم بازار نفت را در میان مدت و بلند مدت در دست می‌گیرند».

به دنبال پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا، دولت ایران به وزارت نفت این کشور دستور داد تاسیسات نفتی را آماده افزایش تولید و فروش نفت با ظرفیت کامل طی سه ماه آینده کنند.

تحلیلگران عقیده دارند در صورت برداشته شدن تحریم‌های ایران، تولید نفت این کشور طی چند ماه از سطح 2.1 میلیون بشکه در روز فعلی به 3.8 میلیون بشکه در روز می‌رسد.

ولی مجلس ایران هفته گذشته پیش‌نویس بودجه این کشور را که بر اساس تولید 2.3 میلیون بشکه در روز بسته شده بود رد کرد. قانونگذاران ایران هنوز نسبت به کاهش فوری تحریم‌ها تردید دارند.

اطلاعات اوپک نشان می‌دهد رقبای ایران از جمله امارات، عراق و عربستان سال گذشته هرکدام یک تا 2 میلیون بشکه در روز به تولید خود اضافه کرده‌اند. ولی تحریم‌ها همواره مانع افزایش تولید ایران بوده است.

وزیر نفت ایران اعلام کرده ظرفیت تولید این کشور تا 2040 به بیش از 6.5 میلیون بشکه در روز می‌رسد ولی تحلیلگران نسبت به این رقم تردید دارند.

ریستاد انرژی پیش بینی کرده اگر تحریم‌های ایران برداشته شود، سطح تولید این کشور تا 2023 از 4 میلیون بشکه در روز می‌گذرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میلیون بشکه در روز تحریم های ایران افزایش تولید نفت این کشور طی چند ماه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۳۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران در سال میلادی گذشته، گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و همچنین فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک از جمله استراتژی‌های مهم دولت سیزدهم برای رشد صادرات نفت خام بود.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی ایران در سال میلادی گذشته اظهار کرد: دو حامل انرژی نفت و گاز سهم زیادی در تحقق این دستاورد مهم داشته‌اند. در حال حاضر علی‌رغم تحریم‌ها، دولت سیزدهم در زمینه تولید و صادرات نفت و گاز هیچ محدودیتی ندارد؛ در حقیقت این دولت توانسته تحریم‌ها را خنثی کند.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اقتدار نظامی ایران در عملیات وعده صادق، گفت: این موضوع یک اتفاق بسیار مهم بود که توانست به ما در صادرات بیشتر و در عین حال آسان‌تر نفت کمک کند. بعد از آن عملیات، حرکت نفت‌کش‌های ایرانی در آب‌های آزاد و در نهایت فروش نفت ایران بهتر شد.


وی افزود:تحقق رشد اقتصادی در طول سه الی چهار سال آینده شرایطی را برای ما مهیا خواهد کرد که بتوانیم عقب‌ماندگی‌های دهه ۹۰ را به سرعت جبران کنیم.


قادری با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر سهامداری در فراسرزمینی گفت: این تصمیم از جمله سیاست‌های درستی بود که وزارت نفت به اجرا گذاشت. این استراتژی به ایران اجازه می‌دهد که با بازارسازی برای فروش نفت خام، بازار مطمئنی را در این زمینه برای خود مهیا سازد.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده برای اقتصاد کشور مزیت‌های فراوانی دارد، زیرا این قبیل محصولات از ویژگی صادرات آسان و همچنین تحریم پذیری کمتری برخوردار هستند. در شرایط تحریمی سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای عرضه نفت و صدور خدمات فنی و مهندسی یک ایده بسیار خوبی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک هم ایده مثبت دیگری است که توسط وزارت نفت پیگیری شد. این واحد‌های کوچک نسبت به پالایشگاه‌های بزرگ‌تر کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند؛ لذا، استفاده از این فرصت می‌تواند نقش موثری در صادرات نفت ایران داشته باشد، سیاست که امروز باعث رکوردشکنی دولت سیزدهم در صادرات نفت خام شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت ، گاز ، نفت خام ، پالایشگاه ، پالایشگاه فرا سرزمینی ، وزارت نفت ، افزایش صادرات نفت ، پالایشگاه های کوچک ، جعفر قادری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9n

دیگر خبرها

  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • اوجی: تولید نفت ایران امسال جهش می‌کند
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد