Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، حسین دهقان در مصاحبه با گاردین اعلام کرد که آمریکا در موضعی نیست که برای ایران در رابطه با بازگشت به تعهدات برجامی شرط تعیین کند.

روزنامه «گاردین» در صفحه اینترنتی خود گزارشی درباره مصاحبه‌ با وزیر دفاع سابق ایران منتشر کرد و در آن نقطه نظرات او درباره سیاست‌ خارجی دولت جدید آمریکا را جویا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای گزارش گاردین آمده است: «تنها فردی که تاکنون نامزدی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن (۲۸ خرداد ۱۴۰۰) اعلام کرده است، جو بایدن را متهم کرد که ادامه دهنده سیاست‌های خارجی دونالد ترامپ است و هشدار داد، تهران در حال آماده شدن برای انجام اقدام‌های تلافی جویانه به منظور مجبور کردن ایالات متحده به تغییر روش دیپلماتیک این کشور است».

به روایت این روزنامه، حسین دهقان در این مصاحبه اعلام کرد، واشنگتن در جایگاهی نیست که برای بازگشت ایران به برجام شرط و شروط تعیین کند و همچنین خواستار این شد که درباره عدم خروج دوباره ایالات متحده از برجام، ضمانت‌هایی‌ داده شود.

وزیر دفاع سابق ایران گفت: «دولت بایدن درباره دیپلماسی، چندجانبه گرایی و تعامل در صحنه بین‌المللی و همچنین بازگشت به تعهدات بین‌‍المللی حرف زد اما ما هنوز شاهد هستیم سیاست‌های دولت منتخب جدید همان سیاست‌های تیم ترامپ است: برنداشتن تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران، تداوم بستن دسترسی ایران به درآمدهای نفتی در بانک‌های خارجی آن هم در حالی که به این پول برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا نیاز است. در مجموع این به معنای ادامه ترامپیسم در روابط بین‌المللی است».

دهقان اعلام کرد که ایران از ۱۹ فوریه (اول اسفندماه) به دنبال تغییر مسیر دیپلماسی خود خواهد رفت؛ تاریخی که طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی ایران، برخی دسترسی‌های بازرسان سازمان ملل به مراکز هسته‌ای این کشور محدود می‌شود.

وزیر دفاع سابق ایران همچنین تاکید کرد، ایران جبران خسارات و دریافت غرامت بابت تاثیرات تحریم‌های ایالات متحده را خواستار خواهد شد.

به نوشته گاردین، حسین دهقان برخی گمانه‌زنی رسانه‌های غربی درباره احتمال بازگشت همزمان ایران و آمریکا به پایبندی کامل به تعهداتی برجامی در ازای برخی اقدامات محدود واشنگتن از قبیل رفع موانع دستسری تهران به وام از صندوق بین‌المللی پول را رد کرد.

وزیر دفاع سابق ایران به این روزنامه انگلیسی گفت: «ما می‌خواستیم که برای مبارزه با همه گیری کووید-19 وام بگیریم و تجهیزات پزشکی و دارو خریداری کنیم. این حق ما به عنوان یکی از پایه‌گذاران صندوق بین‌المللی پول است».

وی افزود: «رویکرد آمریکایی‌ها باعث شده که ملت ما به آنها اعتماد نکند به همین دلیل ما خواهان دریافت ضمانت‌هایی هستیم که آمریکایی‌ها یک بار دیگر توافق را نقض نکنند. آمریکایی‌ها در موضعی نیستند که برای بازگشتشان به میز مذاکره شرط بگذارند. آنها بودند که توافق را نقض کردند به همین دلیل برای بازگشت آنها به مذاکره، آنها ابتدا باید تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی علیه ایران را بردارند و تعهداتشان را اجرا کنند. آن موقع، ما فرصت خواهیم داشت که درباره موضوعاتی از قبیل خسارات و هزینه‌هایی که به دلیل خروج آمریکا از برجام (به ایران) وارد شد، مذاکره کنیم».

این سیاستمدار ایرانی ضمن رد میانجیگری اروپا بین تهران و واشنگتن تاکید کرد که از زمان حضور خاویر سولانا در مقام مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فاقد هرگونه «هویت متمایز» از آمریکا شده است.

دهقان در این باره به گاردین گفت: «بگذارید کاملا شفاف حرف بزنم، اروپایی‌ها دیگر هیچ موضع‌گیری مستقلی از آمریکا ندارد».

وی در این مصاحبه با رد این موضوع که نامزدی او برای انتخابات ریاست جمهوری نشان‌دهنده افزایش نظامی‌گری در جامعه ایران است، به حضور وینستون چرچیل در انگلیس، ژنرال دوگل در فرانسه و دوایت آیزنهاور در آمریکا در عالی‌ترین مقام‌های غیرنظامی اشاره کرد.

وزیر دفاع سابق ایران در این باره گفت: «من فقط یک شخص نظامی نیستم، من یک فرد آکادمیک هستم و در مراکز غیرنظامی تدریس کرده‌ام و من در بسیاری از موضوعات اجتماعی و سیاست خارجی مشاور بوده‌ام».

دهقان در پاسخ به سوال گاردین درباره احتمال ایجاد روابط بهتر بین ایران و عربستان سعودی اینطور جواب داد: «ما متحدان ابدی و دشمنان همیشگی نداریم و منافع‌مان ابدی و همیشگی است و وظیفه ماست که این منافع را دنبال کنیم».

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: حسین دهقان ایران آمریکا برجام عربستان سعودی وزیر دفاع سابق ایران بین المللی حسین دهقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حربه زنگ زده یهودستیزی

پدیده‌ای که پیش از این کمتر شاهد موجی از احساسات نسبت به مردم مظلوم فلسطین و نفرت از اسرائیل و صهیونیسم بودیم.
پدیده‌ای که حتی گفته می‌شود با اعتراضات ضد جنگ مردم آمریکا در دهه ۱۹۷۰ و مخالفت با سیاست‌های ایالات متحده در ویتنام هم قابل مقایسه نیست. از این جهت که این تظاهرات و اعتراضات از دانشگاه‌های آمریکا شروع شده است.

این نشان می‌دهد که جامعه نخبگی کشور‌های غربی نه از زاویه دینی و تفکیک اسلام و مسیحیت بلکه از زاویه عدالت خواهی و انسانیت موجی از اعتراضات و نارضایتی از سیاست‌های دولت‌های غربی بخصوص آمریکا در پشتیبانی همه جانبه از رژیم صهیونیستی براه انداختند.

نکته قابل تامل اینکه بار دیگر هم مقامات آمریکایی و هم سیاستمداران اسرائیلی تلاش می‌کنند از ابزار یهودستیزی برای توجیه سرکوب این اعتراضات استفاده می‌کنند. ابزاری که به نظر می‌رسد کاربرد خود را از دست داده است.

پیش از این هر گونه اعتراضی که نسبت به سیاست رژیم صهیونیستی چه در اروپا و چه در آمریکا صورت می‌گرفت همواره با انگ یهودستیزی با آن برخورد می‌شد. 

در شروع حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در آبان ماه سال گذشته ما شاهد چنین موجی از اعتراضات در سطح کمتری بودیم، اما دولت‌های غربی سعی کردند با توجیه یهودستیزی، اعتراضات را سرکوب و عملا با عنوان یک اقدام مجرمانه با آن برخورد کنند. حتی در آمریکا، روسای چند دانشگاه را بخاطر ابراز همدردی با مردم فلسطین مجبور به استعفا و کناره گیری کردند.

اما در حال حاضر این سطح گسترده از اعتراضات و ابزار تنفر نسبت به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به جایی رسیده که دیگر این ابزار مظلوم نمایی اسرائیلی‌ها کاربرد خود را از دست داده و سیاست‌های دولت‌های اروپایی به اسم مقابله به یهود ستیزی در توجیه حمایت هایشان از رژیم صهیونیستی دیگر اثری ندارد و بعید به نظر می‌رسد که کنگره آمریکا و حامیان اسرائیل در ایالات متحده بتوانند با احضار روسای دانشگاه‌ها آن‌ها را نسبت به جنبش دانشجویی که در حمایت از مردم غزه براه افتاده است مورد توبیخ و سرزنش قرار بدهند.

چرا که در شرایط کنونی ما شاهد سطح گسترده‌ای از اعتراضات هستیم که از علاوه بر آمریکا به کشور‌های اروپایی هم رسیده است و تداوم این اعتراضات و نارضایتی‌ها قطعا می‌تواند بخش‌های دیگری از جوامع اروپا و آمریکا را در بگیرد.

دیگر خبرها

  • حربه زنگ زده یهودستیزی
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • بایدن: قصد دارم با ترامپ مناظره کنم
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن