Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@10:48:48 GMT

فرهنگ و هنر آذربایجان‌شرقی نیازمند همدلی است

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۸۸۸۶۸

فرهنگ و هنر آذربایجان‌شرقی نیازمند همدلی است

به گزارش شنبه ایرنا، قاسم ناظمی، در مراسم تجلیل از مهدی علیپوراصل که در بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره بین المللی تئاتر فجر موفق به کسب رتبه سوم شد، افزود: ما به دنبال معجزه در حوزه فرهنگ استان نیستم، اما اعتقاد داریم با همراهی خود اهالی فرهنگ و هنر استان می توان کارهایی انجام داد که منجر به تحولاتی مبتنی بر واقعیات شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اعتقاد ویژه به هنرمندان جوان در حوزه های فرهنگی و هنری، اظهار داشت: تبریز دارای ظرفیت های عظیمی است که به شدت مورد غفلت واقع شده است؛ امروز اگر تالاری در این شهر است متعلق به همه مردم این شهر است.  باید از تمامی ظرفیت های شهر برای اهالی شهر بهره جست.

ناظمی ادامه داد: در شرایط کنونی نیازمند هم‌پوشانی ظرفیت نهادهای مختلف شهری و فرهنگی هستیم.

وی یادآور شد: اگر به دنبال افزایش سرانه فرهنگی و هنری آذربایجان شرقی هستیم،  باید همه جریان های فرهنگی در کنار یکدیگر باشند تا ثمره نهایی آن عاید مردم شود.

ناظمی با ابراز تأسف از اینکه حوزه شعر، رمان، داستان و نمایشنامه گاه مبتلا به مقوله ترجمه آثار غربی می شود، گفت: هنر در کشور به شدت روشنفکرزده است و همین مسأله منجر به مخاطب‌زدگی می شود که نتیجه این امر خروجی آثاری است که حرف دل مردم نیست و صرفا" در فضای فانتزی برای قشری محدود و خاص عرضه می شود.

وی اضافه کرد: بدون مکمل هم بودن در زیر چتر فرهنگ و هنر، نباید انتظار تعالی و توسعه این حوزه در استان را داشته باشیم و هر کسی که قدمی برای هنر شهر بر می دارد باید چند قدم برای موفقیت او برداریم.

به گزارش ایرنا، در این نشست برخی از فعالان و هنرمندان تئاتر تبریز به ارایه دیدگاه‌ها و نکته نظرات خود برای توسعه این حوزه پرداختند و در پایان از مهدی علیپور اصل، برگزیده بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره بین المللی تئاتر فجر تجلیل به عمل آمد.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همدلی نمایشنامه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همدلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همدلی نمایشنامه اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۸۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است

به گزارش «تابناک»، بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای بیان مواضع ایران به نخبگان
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است