Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@07:41:48 GMT

حوزه اختیارات دبیر

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۰۶۸۹

حوزه اختیارات دبیر

به ایستگاه پایانی جشنواره نزدیک شده ایم، جشنواره‌ای که هرچند تنگناهای مختلف و به خصوص شیوع بیماری را تجربه کرد، از حرکت بازنایستاد.

طبق یک رسم نیکو، افتتاحیۀ جشنواره هر سال با حضور دبیرهای متعدد دوره‌های گذشته برگزار می‌شد و گویا هر افتتاحیه میعاد دیدار دبیران هم بود، که البته امسال این‌ هم مقدور نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و طبق رسمی دیگر اختتامیۀ جشنواره غالباً در شعرهای دیگری جز تهران برگزار می‌شد که این هم بعید است که میسر شود.

اما از دبیرها گفتیم، در این یادداشت اشاره‌ای بکنیم به ترکیب دبیرهای سال‌های مختلف، به خصوص دبیر علمی که سکاندار جشنواره به حساب می‌آید. این جشنواره تا کنون دبیری شاعران نامداری را به خود دیده است همچون علی‌رضا قزوه، علی معلم، علی موسوی گرمارودی، محمدعلی بهمنی، عبدالجبار کاکایی، اسماعیل امینی، جواد محقق، سعید بیابانکی، بهمن ساکی و امسال، خانم مریم جلالی. این اولین جشنواره‌ای است که دبیری آن به یکی از بانوان سپرده شده است و از این نظر می‌تواند بدعتی نیکو به حساب آید، هرچند به جهاتی انتقادهایی هم در پی داشته است، از این جهت که رسم و انتظار معمول این بوده است که دبیر علمی، بیشتر در کسوت شاعری مطرح باشد نه در کسوت پژوهشگری و استادی دانشگاه، که خانم جلالی از این گروه است. البته این نکته خالی از اهمیت هم نیست، چون معمولاً جشنوارۀ شعر، با نام شاعران شناخته شده است، هرچند حاوی بخشی برای پژوهش‌های ادبی هم هست. ولی به نظر من بعضی بازتاب‌ها و انتقادها از نظر لحن و حفظ شأن انتقادکننده، چندان سزاوار نبود.

موضوع دیگری که قابل تأمل است، حوزۀ اختیارات دبیر است. من باری در جلسه‌ای گفتم که دبیر جشنواره در عمل مثل رانندۀ جشنواره است و طبیعتاً انتظارات زیادی از او می‌رود ولی قضیه این است که این وسیلۀ نقلیه، نه یک خودرو، بلکه یک قطار است و رانندۀ قطار یعنی لوکوموتیوران، عملاً چندان اختیاری در انتخاب مسیر ندارد. او فقط می‌تواند مراقب باشد که قطار چپ نکند به خصوص که گاهی پیچ‌های تندی در مسیر هست. آیین‌نامۀ جشنوارۀ فجر در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و تصویب شده و عوامل اجرایی و برگزارکنندگان، از جمله دبیر، فقط می‌توانند اجراکنندۀ آن سیاست‌ها و برنامه‌ها باشند.

از پیچ‌ها گفتیم. حقیقت این است که جشنوارۀ شعر فجر چند بار پیچ‌های خطرناکی را تجربه کرد، به خصوص در دوره‌هایی که دبیر جشنواره بسیار هم دلخواه بعضی از جریان‌های فرهنگی یا سیاسی نبود مثل دبیری عبدالجبار کاکایی در جشنوارۀ هشتم. گاهی نیز چیزی که سنگ در زیر چرخ قطار می‌گذاشت، مطرح شدن بعضی شاعران به عنوان برگزیده یا نامزد در جشنواره بود. هرچند این موارد اندک بود، اما واکنش‌هایی که برانگیخت گاهی بیشتر از حد انتظار و حتی بیشتر از حد معقول بود.

البته در مجموع باید پذیرفت که حاشیه‌های جشنوارۀ شعر فجر همیشه کمتر از جشنواره‌های دیگر، به خصوص جشنوارۀ فیلم فجر بوده است. بخشی از این اختلاف، به نقش و میزان مخاطب فیلم در جامعۀ کنونی بشری برمی‌گردد و این که چهره‌های سینمایی غالباً بیشتر دیده می‌شوند، بیشتر در کانون توجه هستند و از این روی بیشتر خبرساز می‌شوند. باید پذیرفت که جایگاه شعر در جامعۀ امروز نسبت به روزگاران پیش بسیار تقلیل یافته است، هرچند شعر به شکل‌های مختلف، از جمله به شکل ترانه و سرود و تیتراژ فیلم، در بیشتر صحنه‌ها حضور دارد. ولی قضیه این است که مثلاً‌ در همان عالم موسیقی نیز کسی که مخاطبان بیشتر می‌شناسند، ترانه‌سرا نیست، بلکه ترانه‌خوان است.

این کم شدن نقش شعر در ویترین جامعه، طبیعتاً کم‌توجهی‌هایی هم به این هنر ملی در پی دارد که پرداختن به آن‌ها خود داستان دیگری دارد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محمدکاظم کاظمی شعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۰۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیدان: هرچند تقابل با بایرن مونیخ دشوار خواهد بود اما رئال مادرید، رئال مادرید است

زیدان راجع به تقابل حساس کهکشانی‌ها با باواریایی‌ها صحبت کرد

طرفداری | در دیداری حساس از دور رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل ۲۰۲۳/۲۴، دو تیم بایرن مونیخ و رئال مادرید از ساعت ۲۲:۳۰ امشب در آلیانتس آرنا به مصاف یکدیگر خواهند رفت.

زین الدین زیدان، اسطوره رئال مادرید و سرمربی سابق این تیم، راجع به تقابل امشب کهکشانی‌ها و بایرن مونیخ با اتلتیک گفتگو کرد:

اگر یک دیدار خاص بین رئال مادرید و بایرن مونیخ وجود داشته باشد که هیچ‌وقت آن را فراموش نخواهم کرد، آن بازی، نیمه نهایی سال 2000 است. رئال در لیگ خوب نبود و آنلکا هم عملکرد رضایت بخشی نداشت. او از ترکیب خارج شده بود اما هر طور که شده، برای نیمه نهایی آماده شد و در هر دو بازی رفت و برگشت عملکرد بسیار خوبی به نمایش گذاشت و گل‌های مهمی نیز به ثمر رساند. در واقع آنلکا باعث شد ما از آن مرحله صعود کنیم.

بازی را چگونه پیش‌بینی می‌کنی؟

بازی امشب بازی دشواری خواهد بود، به هر حال ال کلاسیکوی اروپا است، اما رئال مادرید، رئال مادرید است و می‌تواند هرکاری انجام دهد.

تقابل‌هایی که خودت به عنوان سرمربی در آن‌ها حضور داشتی

تقابل هایی که ما با بایرن مونیخ داشتیم، همیشه تقابل‌های جذابی از آب در آمدند. خودمان هم چنین بازی هایی را خیلی دوست داشتیم، چرا که بایرن تیمی بسیار قدرتمند است و همیشه ما را به چالش می‌کشید.

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • زیدان: هرچند تقابل با بایرن مونیخ دشوار خواهد بود اما رئال مادرید، رئال مادرید است
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • ‌وزارت کشور بر افزایش مشارکت دور دوم انتخابات‌ تاکید دارد
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر