Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام مهدی گرجی گفت: پیامبر اکرم(ص) ماه رجب را ماه بارش رحمت الهی بر بندگان معرفی کرده‌اند.

حجت الاسلام مهدی گرجی استاد حوزه و کارشناس امور دینی در گفت‌وگو با خبرنگار قدس آنلاین به مناسب فرارسیدن ماه پر برکت رجب به بیان فضیلت و اهمیت این ماه پرداخت و گفت: ماه رجب ماهی است که درهای رحمت و برکت الهی به روی بندگان باز می شود و باب ورود به ماه های باعظمت شعبان و رمضان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام گرجی افزود: در این ماه بر تقرب جویی به خداوند نسبت به سایر ماه ها تاکید بیشتر شده و خداوند در این ماه گناهان کسانی را که به درگاهش تقرب می‌جویند، می‌آمرزد. مجموعه آداب، عبادات، ادعیه و اعمال مختلف مانند روزه داری، شب زنده داری و توسل به ائمه علیهم السلام که برای این ماه ذکر شده است، همه و همه قلب آدمی را پاک و آماده می‌کند، تا بتواند در ملاقات با حضرت حق در ماه مبارک رمضان موفقیت و فیض بیشتری را حاصل کند.

کارشناس امور دینی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) در فضیلت ماه رجب تصریح کرد: از پیامبر(ص) سؤال کردند که ماه رجب به چه معناست؟ ایشان فرمود: "رَجَبٌ شَهرُ اللّه الأصَبُّ یَصُبُّ اللّه فِیهِ الرَّحمَةَ عَلی عِبادِهِ" رجب ماه بارش رحمت الهی است . خداوند در این ماه رحمت خود را بربندگانش فرو می‌ریزد. بنابراین چرا انسان غفلت کند و از باران رحمت خود را به نور معرفت و ایمان بارور نکند؟!

استاد حوزه در ارتباط با جمله معروف "این الرجبیون" توضیح داد: در روز قیامت وقتی مردم محشور می‌شوند، عده‌ای هستند که در زمان حیات خود قدر ماه رجب را دانسته و همیشه با اعمال این ماه مأنوس بوده‌اند، از سحرهای با برکت این ماه استفاده می‌کردند، تلاوت قرآن برقرار بوده، استغفار زیاد می‌کردند و از روزه داری در آن بهره برده‌اند، اینها اهل رجب و رجبیون هستند، مقام آنها به قدری بالاست که در روز قیامت ندا می‌دهند که "أین الرجبیون" اهل رجب کجا هستند.

وی در ادامه به بیان فضیلت لیلة الرغائب که به اولین شب جمعه ماه رجب اطلاق می شود پرداخت و تصریح کرد: شب اولین جمعه ماه رجب را شب رغائب یعنی شب آروزها می‌نامند؛ شب جمعه به خودی خود شب بابرکت و استغفار است و اولیای خدا آن را عید خود می‌دانند اما در ماه رجب فضیلت اولین شب جمعه آن چند چندان بوده و اعمال مهمی مانند دعا، مناجات، صدقه دادن، تحصیل علم، خدمت به نیازمندان، خدمت به والدین و احیای این شب بسیار ارزشمنی است.

حجت الاسلام گرجی برای اینکه مؤمنان بتوانند به احسن وجه از برکات ماه رجب بهرمند شوند توصیه کرد: اگر بنا باشد که ما در یک مهمانی بزرگ در محضر یک بزرگ که حضر ت حق است شرکت کنیم، باید خودمان را صاف و زلال کنیم و مهیای ماه میهمانی خدا باشیم. ماه رجب یک فرصت خوب برای انسان‌های باهوش و زیرک است تا خود را از گناهان پاک کنند، خداوند در این ماه خیلی زود استغفار آدمی را می پذیرد و خواسته او را مستجاب می کند، بنابراین باید اگر پرمشغله هستیم دراین ماه مقداری از آن کم کنیم و نسبت به دنیا کم توجه باشیم و به جای آن به یاد خدا باشیم، تلاوت قرآن داشته باشیم، با روزه داری روح خود را صیقل دهیم و با ذکر خدا به او که همه چیز است تقرب جوییم.

کارشناس امور دینی با اشاره به اینکه اول ماه رجب روز ولادت امام محمد باقر علیه السلام است در بیان فضیلت ایشان گفت: امام محمد باقر در اخلاق و ادب، توجه به فقرا و مساکین، اهمیت به علم و دانش و... سرآمد هستند و مهمترین ویژگی ایشان و فرزندشان امام جعفرصادق(ع) از فرصت درگیری میان بنی امیه و بنی العباس استفاده کردند و در این فرصت اسلام ناب و مکتب اهل بیت علیهم السلام را معرفی کردند و اکنون هزاران روایت مهم از ایشان در اختیار ما قرار دارد.

وی در تبیین لقب "باقر العلوم" امام محمد بن علی(ع) تصریح کرد: باقر العلوم یعنی شکافنده دانش‌ها. امام باقر علیه السلام علوم مختلف را موشکافی و تبیین کردند، چون در آن زمان آثاری نیز از کشورها و زبان های دیگر وارد جهان اسلام شده بود، ایشان به نقادی علوم پرداختند، آیات قرآن را تفسیر کردند، روایات پیامبر را تبیین کرده و در ابعاد مختلف اعتقادی یا کلامی، اخلاقی یا عرفانی و حتی فقهی که ایدئولوژی اسلامی است کارهای بزرگی را انجام دادند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ماه رجب این الرجبیون ولادت امام محمد باقر ع حجت الاسلام امام محمد ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۱۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو

 بارش‌های سیل‌آسای باران در نقاط مختلف استان یزد سبب روان شدن سیلاب و رواناب‌ها در بخش‌های مختلف استان شد.

طبق گزارش تسنیم علاوه بر روان شدن سیلاب در بخش‌های مختلف برخی شهرها، سیل خسارت‌هایی هم به دنبال داشت که از فرونشست تا ورود آب به منازل مردم در برخی از نقاط استان را شامل می‌شود.

از جمله خسارت‌های سیل در شهر یزد، فرونشست بخشی از مسیر زیرگذر میدان امام حسین (ع) بود که سبب شد بخشی از این زیرگذر قابل استفاده نباشد.

شهر یزد در سال ۱۴۰۱ هم شاهد دو سیل بسیار شدید بود که خسارت‌های زیادی به همراه داشت؛ از جمله خسارت‌های این دو سیل ویرانگر، فرونشست‌هایی بود که با عمق بالا در نقاط مختلف شهر به وقوع پیوست.

در سیل مرداد ۱۴۰۱ طبق گزارش‌های اعلام شده بالغ بر ۵۰۰ فرونشست در بخش‌های مختلف ایجاد شده بود که بخش قابل توجهی از آن به دلیل عدم بازسازی و غیرفعال شدن قنات‌ها بود و میل‌های این قنات‌ها سبب فرونشست زمین شده بودند.

نکته بسیار مهم و قابل توجه در ارتباط با این سیلاب‌ها و روان‌آب‌ها در نقاط مختلف شهر یزد، وضعیت بافت تاریخی است که با وجود آسیب‌هایی که در این بخش وجود داشته، اما نسبت به بخش‌های دیگر به ویژه بافت فرسوده خسارت بسیار جزئی‌تر داشته است.

نوع معماری بافت تاریخی شهر یزد، حفر چاه‌های جذبی از سوی شهرداری و همچنین ورود آب به قنات‌های فعال از جمله دلایلی است که بافت تاریخی شهر یزد را از تخریب سیلاب در امان نگه داشته است.

به گفته کارشناسان قنات و سازه‌های آبی سنتی، در صورتی که تمام قنات‌های شهر یزد که نزدیک به یک هزار کیلومتر در زیر شهر هستند، فعال بودند، سیل امکان خسارت وارد کردن به هیچ بخشی از شهر یزد را نداشت، اما متاسفانه در طول دهه‌های گذشته لایروبی، حفاظت و بازسازی از قنات‌ها به صورت کامل کنار گذاشته شده است.

در حال حاضر و در سیلاب اخیر نیز به دلیل ورود آب به برخی از ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها امکان وقوع خسارت‌هایی وجود دارد، اما بررسی این خسارت‌ها به روز‌های آینده موکول شده است. 

مرمت فرونشست زمین در زیرگذر میدان امام حسین یزد کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد با بیان این که بررسی‌های اولیه از فرونشست زمین در زیرگذر میدان امام حسین (ع) نشان از یک مسیر متروکه فاضلاب بود، گفت: مرمت و اصلاح فرونشست از ساعات اولیه بامداد روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت آغاز شد. ​​​​​​​

علیرضا نقوی افزود: زمین زیرگذر میدان امام حسین (ع) ورودی شهید باهنر به بلوار دانشجو که شب گذشته بر اثر بارندگی دچار فرونشست شده بود، با همکاری شرکت آب و فاضلاب و پللیس راهور و تلاش نیرو‌های منطقه در کوتاه‌ترین زمان مرمت و اصلاح شد و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

tags # اخبار حوادث سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم/ انگ زدن به یکدیگر مشکل بی‌حجابی را حل نمی‌کند/ عملیات تنبیهی وعدۀ صادق یک کار الهی بود
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • روستای رقه میزبان بارش رحمت الهی شد + فیلم
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • بارش باران بهاری در فولادشهر اصفهان + فیلم
  • بارش رحمت الهی را در حرم شاهچراغ ببینید+ فیلم
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین(ع) یزد با بارش‌های اخیر