Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجتبی ورمقانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از سنندج، اظهار داشت: رصد مرغداری‌های صنعتی و بومی استان در زمینه ابتلا به بیماری فوق حاد پرندگان با جدیت دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون هیچگونه تلفاتی در این واحدها مشاهده نشده است، گفت: طی هفته گذشته یک مورد مثبت ابتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در بین پرندگان مهاجر در دریاچه زریبار ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی کردستان اضافه کرد: طی روزهای اخیر تیم‌های رصد و پایش در محدوده این دریاچه اقدام به نمونه‌گیری و ثبت تلفات مرغداری‌های صنعتی و سنتی در استان کرده‌اند که خوشبختانه تا این لحظه موردی از بیماری مشاهده نشده است.

به گفته ورمقانی، هفت روستای حاشیه دریاچه زریبار شامل کانی‌سانان، پیرصفا، کانی سفید، برده رشه، ینگیجه، دره تفی و نی در زمینه  تلفات مرغ‌های بومی تاکنون مورد پایش قرار گرفته که موردی از بیماری و تلفات مشکوک نبوده است.

وی از مرغداران شهرستان مریوان خواست تا هرگونه تلفات را به موقع اطلاع‌رسانی کنند، عنوان کرد: در شعاع یک تا 10 کیلومتری دریاچه زریبار رصد و پایش آغاز شده و در رصد 2 مرغداری حاشیه دریاچه زریبار هم مورد تلفاتی گزارش نشده است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه تلفاتی که در دریاچه زریبار مشاهده شده، زنگ خطر جدی ابتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است، اضافه کرد:7 نفر از کارکنان محیط زیست مریوان بصورت روزانه پایش این تالاب را بر عهده دارند که به غیر از یک مورد لک‌لک در هفته گذشته، مورد جدیدی از تلفات پرندگان گزارش نشده است.

ورمقانی اضافه کرد: ۱۶ واحد مرغداری مرغ  مادر و هشت واحد مرغداری تخم‌گذار در کردستان فعالیت می‌کند و این ظرفیت استان را مستعد ابتلا به این بیماری کرده‌ است.

مرغداران هرچه زودتر اقدام به تهیه و تزریق واکسن بکنند

وی با بیان اینکه واکسن به اندازه کافی تامین شده و به مرغداران توصیه می‌شود تا هرچه زودتر نسبت به تهیه و تزریق آن به طیور خود اقدام کنند، تصریح کرد: این تاکید نسبت به واحدهایی که در  اطراف تالاب‌ها و دریاچه‌ها از جمله زریبار مریوان و سراب قروه هستند بیشتر از سایر واحدها است.

به گفته مدیرکل دامپزشکی کردستان، در این بیماری نگرانی اصلی متوجه روستائیان است که با کشتار  بدون مجوز و نظارت بهداشتی، خرید و فروش مرغ بومی امکان شیوع بیماری را افزایش می‌دهند.

ورمقانی اذعان کرد: مردم از مخفی کردن، تلفات مرغ و طیور  و مصرف گوشت پرندگان شکاری به شدت خودداری کنند.

وی با بیان اینکه به صورت مرتب از تلفات مشکوک نمونه‌برداری و در آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی کردستان، آزمایش می‌شود، گفت: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت موجب همه‌گیری در میان آنها می‌شود.

انتهای پیام/2330/71

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی کردستان مرغداری آنفلوآنزای آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دامپزشکی کردستان دریاچه زریبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۳۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

بنابر اعلام وزارت بهداشت واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کودکان کشور وارد شد.

به گزارش ایسنا، واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم