Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@13:40:01 GMT

مبتلایان به کبد چرب، سریع وزن کم نکنند

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۳۹۶۲

مبتلایان به کبد چرب، سریع وزن کم نکنند

ایسنا/اصفهان یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه یکی از راه های درمان کبد چرب غیرالکلی کاهش وزن است، گفت: این بیماران باید بدانند که کاهش وزن سریع نه تنها بیماری کبد چرب را بهبود نمی‌بخشد، بلکه باعث بدتر شدن شرایط بیماری می‌شود.

آرمان عرب در گفت و گو با ایسنا در خصوص ابتلا به کبدچرب غیرالکلی، با بیان اینکه وجود چربی در کبد، طبیعی است، اما اگر این میزان از چربی بیشتر از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است، اظهار کرد: اگر چربی یا حتی قند و شکر مصرف شده توسط فرد از میزان نیاز بدن او بیشتر باشد، این میزان اضافی به صورت بافت چربی ذخیره شده و آرام آرام در کبد ذخیره می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تجمع چربی در کبد با بیماری کبد چرب آغاز می‌شود و در صورت پیشرفت می‌تواند حالات وخیم‌تری را از قبیل التهاب کبد ناشی از تجمع چربی ‌(استئاتوهپاتیت) و سخت و زخم شدن کبد (سیروز) ایجاد کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید براینکه کبد چرب غیر ‌الکلی در اثر تجمع چربی در کبد افرادی که الکل مصرف نمی‌کنند به وجود می‌آید، در خصوص درمان کبد چرب غیر الکلی، تصریح کرد: اکنون درمان دارویی خاصی برای بیماری کبد چرب غیر الکلی وجود ندارد و اصلاح عادات غذایی و سبک زندگی تنها درمان تایید شده برای این بیماری است.

عرب ادامه داد: چارچوب کلی درمان برای بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی شامل کاهش وزن، کاهش دریافت چربی‌های اشباع و ترانس، مصرف چربی‌های مفید به خصوص امگا-۳، افزایش دریافت فیبر غذایی، کاهش مصرف قند، شکر و همچنین نوشیدنی‌های شیرین شده و افزایش فعالیت فیزیکی است.

وی در خصوص چگونگی کاهش وزن در کبدچرب غیرالکلی، گفت: یک برنامه کاهش وزن سودمند برنامه‌ای است که منجر به کاهش وزن به میزان ۰.۵ تا ۱ کیلوگرم در هفته شود. کاهش وزن سریع نه تنها بیماری کبد چرب را بهبود نمی‌بخشد، بلکه باعث بدتر شدن شرایط بیماری می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در توضیح بهبود روند کاهش وزن گفت: کاهش وزن باید روند اصولی داشته باشد. بدین ترتیب که علاوه بر خوردن، فعالیت و حالات روحی فرد تحت نظارت باشد. در طول هفته غذاهایی که می‌خورید، فعالیت‌هایی که انجام می‌دهید و حالات روحی که در آن قرار دارید را یادداشت کرده تا با مرور آنها بهتر بتوانید تغییرات سودمند را در آنها ایجاد کنید.

عرب ادامه داد: هرگز هیچ کدام از وعده های غذایی را حذف نکنید، چرا که حذف یک وعده غذایی منجر به خوردن بیشتر در وعده بعدی یا مصرف میان وعده‌ با کالری بالا می‌شود. غذاهای خوشمزه اما غیر مفید را کمتر مصرف کنید، همچنین غذاهای با کالری یا چربی بالا را کمتر انتخاب کنید یا میزان مصرف آنها را کاهش دهید.

وی پیشنهاد داد؛ همیشه قبل از خرید، لیست تهیه کنید و این را بدانید که تهیه لیست غذایی بر اساس انتخاب‌های سالم و پای بندی به آن باعث می‌شود کمتر به سمت خرید مواد غذایی با کالری و چربی بالا وسوسه شوید. غذاهایی که از نظر غذایی، ارزش کمی دارند را در مکان‌های دور از دسترس قرار دهید.

این متخصص تغذیه گفت: بر روی چیزی که می‌خورید تمرکز کنید. مثلا هرگز هنگام تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر چیزی نخورید زیرا در این مواقع توجهی به مقدار غذایی که می خورید، نکرده و بیشتر از مقدار نیاز مصرف می کنید.

عرب گفت: حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت فیزیکی با شدت متوسط شامل پیاده روی، دوچرخه‌سواری، باغبانی، شنا و... لازم است، به صورتی که بین هر ۲ نوبت ورزش بیش از ۲ روز فاصله نباشد.

وی اضافه کرد: فعالیت و ورزش‌های مختلف را امتحان کنید تا گزینه مناسب را بیابید. به طور گروهی و با دوستان ورزش کنید. ضمن اینکه از هر فرصتی برای فعالیت و پیاده‌روی روزانه استفاده می کنید، مدت زمانی را که صرف تماشای تلویزیون یا کار با کامپیوتر می کنید، کاهش دهید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کبد چرب بیماری کبد چرب متخصص تغذیه کبد چرب غیر کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۳۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد

فاتحی نیا مدیر کل دامپزشکی استان یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه مهریز گفت: در سال گذشته با کاهش ۳۰ درصدی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مواجه بودیم که ناشی از اقدامات پیشگیرانه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بود.

وی افزود: سال گذشته برای پیشگیری از بیماری هاری به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان بیش از هشت هزار قلاده سگ صاحب دار واکسینه شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بیماری تب کریمه کنگو را یکی از بیماری‌های بسیار خطرناک دانست و بر مصرف گوشت لیبل دار و خرید از فروشگاه‌ها و قصابی‌های مجاز تاکید کرد.

فاتحی نیا همچنین از افتتاح و بهره برداری ساختمان جدید شبکه دامپزشکی مهریز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ساختمان دامپزشکی مهریز با تلاش دو ساله به مراحل پایانی ساخت رسیده و با زیربنای ۲۸۰ متر تا هفته دولت به بهره برداری می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • مصرف بیش از اندازه قهوه عجب بلایی سرتان می‌آورد
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • ۷ نوشیدنی خوشمزه که میل به شکر را در شما به صفر می‌رساند
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد