Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@04:33:36 GMT

گـودخوابی خودروها!

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۴۵۵۲

گـودخوابی خودروها!

همشهری‌آنلاین _ حسن حسن‌زاده: اول صبح و پیش از آغاز به کار مراکز اداری و تجاری اطراف، خودروها از شیب تند رمپ ورودی گود پایین می‌روند و طولی نمی‌کشد که ظرفیت پارکینگ عمومی محله آرارات تکمیل می‌شود. پارکینگی متفاوت در دل یک گود ۱۵ ساله که به‌عنوان تنها پارکینگ عمومی محله آرارات فعالیت می‌کند. اما اهالی و شورایاران محله نگران وضعیت ایمنی این گود و خطرات احتمالی آن برای عابران، رانندگان و خودروها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سری به محله آرارات و پارکینگ متفاوت میدان شیخ‌بهایی زده و در گفت‌وگو با شورایاران به معضل جای پارک در این محله و بررسی وضع این پارکینگ متفاوت پرداخته‌ایم.   

ساعت ۸ صبح با شروع فعالیت روزانه مراکز اداری، در تنها پارکینگ عمومی محله آرارات جا برای سوزن انداختن پیدا نمی‌شود. آخرین خودرو که از شیب تند ورودی پارکینگ می‌گذرد، ظرفیت پارکینگ ضلع شمال میدان شیخ بهایی تکمیل می‌شود. پارکینگ عمومی میدان شیخ بهایی شباهتی به دیگر پارکینگ‌های عمومی ندارد. خودروها در زمینی که ۱۵ سال از خاکبرداری آن می‌گذرد و حالا به گودی قدیمی در شمال میدان تبدیل شده است پارک می‌کنند.

«داود میرصراف» عضو شورایاری محله آرارات می‌گوید: «حدود ۱۵ سال پیش، عملیات خاکبرداری در این زمین ۳ هزار مترمربعی برای ساخت یک پارکینگ طبقاتی آغاز شد. اما با وجود پیگیری شورایاران هنوز خبری از ساخت پارکینگ نیست. با توجه به معضل کمبود جای پارک در محله، حالا ۲ سال است که از گود ضلع شمال میدان شیخ بهایی به‌عنوان پارکینگ عمومی استفاده می‌شود.» اما استفاده از این گود قدیمی به‌عنوان پارکینگ عمومی نگرانی‌هایی هم به دنبال داشته است.

اهالی و شورایاران نگران خطرات احتمالی پارک خودرو در این گود ۱۵ ساله هستند. میرصراف ادامه می‌دهد: «اگر از مشکلات شیب تند رمپ ورودی و خروجی پارکینگ بگذریم نشانی از ایمن‌سازی در دیواره‌های خاکی ضلع شمال و غرب این گود دیده نمی‌شود. خودروها دورتادور گود و در کمترین فاصله با دیواره خاکی آن پارک کرده‌اند. اهالی نگرانند در صورت بارندگی شدید و رانش احتمالی دیواره، به خودروها و حتی عابرانی که از پیاده‌رو اطراف گود عبور می‌کنند آسیب وارد شود.»

به نام اهالی، به کام کارمندان

مشکلات تنها پارکینگ عمومی محله آرارات به همین‌جا ختم نمی‌شود. طی سال‌های اخیر گسترش پدیده تغییر کاربری واحدهای مسکونی به واحدهای اداری و ساخت مراکز تجاری و فروشگاه‌های بسیار به معضل کمبود جای پارک در این محله دامن زده است. تمرکز مراکز اداری در خیابان‌ شیخ‌بهایی تنها پارکینگ عمومـــی آرارات را برای اهالی این محله عملاً غیرقابل استفاده کرده است.

«سید مصطفی زاهدی» یکی از اعضای شورایاری آرارات می‌گوید: «اگر در ساعت‌های اداری به پارکینگ شیخ بهایی مراجعه کنیم به سختی جای پارک پیدا می‌شود. مراکز اداری اطراف با قراردادهای بلندمدت، بیشتر ظرفیت پارکینگ عمومی را برای کارمندان خود اجاره کرده‌اند. در نتیجه پس از شروع ساعت‌کاری ادارات، اهالی محله ومشتریان فروشگاه‌های اطراف جایی برای پارک در این پارکینگ پیدا نمی‌کنند.» میرصراف هم می‌گوید: «محله آرارات هیچ پارکینگ عمومی یا خصوصی دیگری ندارد. با وجود این مشکلات، پارکینگ خصوصی ابتدای خیابان سئول و ۲پارکینگ عمومی همسطح در نبش کوچه آفتاب و پارکینگ همجوار ساختمان شهرداری ناحیه هم مدتی پیش تعطیل شدند تا معضل کمبود جای پارک آزاردهنده‌تر از قبل شود.»

تغییر کاربری، متهم ردیف اول داود میرصراف/ عضو شورایاری محله آرارات

خانه‌باغ‌ها و باغ‌های قدیمی محله آرارات دیگر به خاطره‌ای دور در ذهن اهالی این محله تبدیل شده‌اند؛ خانه‌هایی که جای خود را به آپارتمان‌های مسکونی دادند و حالا چند سالی است که آپارتمان‌های مسکونی هم قافیه را به ساختمان‌های اداری و شرکت‌های دولتی و خصوصی باخته‌اند. شورایاران و اهالی محله آرارات پدیده تغییر کاربری را متهم ردیف اول کمبود جای پارک در خیابان‌های سئول، خدامی، شیخ‌بهایی و... می‌دانند. میرصراف می‌گوید: «افزایش حجم ترافیک عصرگاهی و کمبود جای پارک در معابر محله مقصری جز تغییر کاربری گسترده ندارد.  
اگرچه ساخت پارکینگ عمومی می‌تواند به حل معضل کمبود جای پارک در محله کمک کند ولی مقابله با تغییر کاربری واحدهای مسکونی به واحدهای اداری راهکار اصلی حل معضل است. پدیده تغییر کاربری از میانه دهه ۷۰ در آرارات آغاز شد و از میانه دهه ۸۰ به اوج خود رسید. طی سال‌های اخیر و در طرح تفصیلی جدید، املاک بیشتر خیابان‌های پر تردد محله مثل خیابان شیخ‌بهایی در پهنه M با کاربری اداری و تجاری قرار گرفتند و همین مسئله به گسترش پدیده تغییر کاربری کمک کرد.» 

اکنون پای ساختمان‌های اداری به معابر فرعی این خیابان‌ها هم باز شده که پیامد آن کمبود جای پارک در ساعات اداری و پدیده شب‌مردگی بعد از تعطیلی مراکز اداری است.  
«محمدرضا رحیمی» یکی از اهالی محله آرارات می‌گوید: «هر کدام از این اداره‌ها ده‌ها کارمند دارند که با توجه به قرارگیری محله ما در خارج از محدوده طرح‌های ترافیکی، از خودرو شخصی برای رفت‌وآمد به محل کار استفاده می‌کنند. در نتیجه علاوه بر کمبود جای پارک در محله، شب‌ها با تعطیلی ادارات، خیابان‌های محله دچار پدیده شب‌مردگی و کاهش احساس امنیت می‌شود.»

ایمن‌سازی گود در دستور کار است سیدمصطفی زاهدی‌/ عضو شورایاری محله آرارات

نگرانی اهالی و شورایاران آرارات از ایمنی گود میدان شیخ‌بهایی را که ۲ سال است به‌عنوان پارکینگ عمومی استفاده می‌شود با مسئولان شهرداری منطقه ۳ مطرح می‌کنیم. «آریوبرزن شهریور» مشاور شهردار منطقه ۳ از برگزاری جلسه‌ای برای بررسی وضعیت ایمنی این گود خبر می‌دهد: «رضایت شهروندان از جمله اولویت‌های مدیریت فعلی شهرداری منطقه است.

با توجه به درخواست شهروندان جلسه‌ای با موضوع بررسی وضعیت گود ضلع شمال میدان شیخ بهایی در حضور شهردار منطقه، معاونان و مسئولان عمران و املاک و مشاوران شهردار برگزار شد. در این جلسه برای بررسی وضعیت ایمنی گود و انجام اقدامات لازم در سریع‌ترین زمان ممکن برای ایمن‌سازی دیواره‌ها تصمیماتی گرفته شد. به‌زودی با حضور کارشناسان فنی شرایط ایمنی گود، بررسی و کارهای عملی برای ایمن‌سازی آن انجام خواهد شد.» 

پارکینگ زیرسطحی خیابان گرمسار در راه است

درخواست اهالی و شورایاران آرارات درباره معضل کمبود جای پارک در محله را هم با «سعید شمالی‌نژاد» سرپرست معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۳ در میان می‌گذاریم.

شمالی‌نژاد از برنامه‌ریزی‌های شهرداری منطقه برای توسعه پارکینگ‌های عمومی در منطقه می‌گوید: «از آنجایی که در منطقه ۳ با معضل کمبود ملک و ارزش افزوده بالای املاک با کاربری پارکینگ عمومی روبه‌رو هستیم، راهکار ساخت پارکینگ‌های عمومی طبقاتی زیرسطحی را در ۴ نقطه از منطقه در دستور کار قرار داده‌ایم. یکی از این نقاط به دلیل حجم بالای‌ تردد وسایل نقلیه در محدوده ناحیه یک شهرداری، در حد فاصل خیابان شیراز تا خیابان شیخ‌بهایی پیش‌بینی شده است. اکنون ساخت پارکینگ زیرسطحی در خیابان گرمسار شرقی که کمک زیادی به معضل کمبود جای پارک در محدوده خیابان‌های شیراز، شیخ‌بهایی و... خواهد کرد در مرحله مطالعات امکان‌سنجی و ژئوفیزیک قرار دارد.»
 

کد خبر 584026 برچسب‌ها خدمات شهری منطقه ۳ همشهری محله خودرو - پلاک، کارواش، معاینه فنی، بیمه و ایمنی مسکن شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خدمات شهری منطقه ۳ همشهری محله مسکن شهر معضل کمبود جای پارک پدیده تغییر کاربری اهالی و شورایاران جای پارک در محله میدان شیخ بهایی شهرداری منطقه تنها پارکینگ ساخت پارکینگ مراکز اداری شمال میدان ایمن سازی خیابان ها ضلع شمال منطقه ۳ ۱۵ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات پلیس برای عدم شماره‌گذاری تاکسی‌های برقی و ون‌ها

معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیکی پلیس راهور فراجا علت عدم شماره گذاری تاکسی‌های برقی و خودروهای ون و دیگر خودروها از سوی پلیس را اعلام کرد. - اخبار اجتماعی -

سرهنگ علی زارع؛ معاون فنی مهندسی و خدمات ترافیکی پلیس راهور فراجا در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پلیس برای شماره گذاری ون‌های شهرداری و خودروهای برقی منعی دارد، اظهار کرد: پلیس هیچ منعی برای شماره گذاری خودروهای برقی و ون‌های شهرداری ندارد.

وی با اشاره به نحوه شماره گذاری خودروهای برقی گفت: همانطور که می‌دانید باید اسناد مجوزی از طرف وزارت کشور برای خودروهای برقی صادر شود و تمامی مدارک کامل باشد تا بشود این خودروها را شماره گذاری کرد، همچنین باید این خودرو به پلیس راهور معرفی شود تا پلیس طبق مدارک اقدام به شماره گذاری خودروهای برقی کند.

معاون فنی، مهندسی و خدمات ترافیکی پلیس راهور خاطرنشان کرد: پس بنابراین اگر مدارک یک خودروی کامل باشد پلیس هیچ منع و مشکل قانونی برای شماره گذاری این خودروها ندارد و اگر خودرویی شماره گذاری نمی‌شود علتش کامل نبودن مدارک است.

سرهنگ‌ زارع در ادامه یادآور شد: همچنین برای شماره گذاری ون‌های شهرداری هم منعی وجود ندارد، در گذشته تعدادی از این ون‌ها که مدارکشان کامل بوده است، شماره گذاری شده‌اند، اکنون برای باقی ون‌ها اگر مدارک کامل باشد پلیس سریعا اقدام به شماره گذاری این خودروها می‌کند، چراکه این خودروها قرار است در حمل و نقل عمومی مورد استفاده قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: البته دلیل دیگر پلیس برای تسریع در شماره گذاری خودروهای حمل و نقل عمومی این است که این خودروهای جدید می‌توانند در کاهش آلودگی هوا موثر باشند.

معاون فنی، مهندسی و خدمات ترافیکی پلیس راهور گفت: پس بار دیگر تکرار می‌کنم که اگر اسناد خودرویی به ویژه خودرویی که قرار است در حمل و نقل عمومی استفاده شود، کامل باشد و مصوبه شورای عالی ترافیک (برای خودروهای حمل و نقل عمومی) را داشته باشند و همچنین گواهی‌ها و مدارک اداره محیط زیست و اداره استاندارد را هم داشته باشد پلیس هیچ منعی برای شماره گذاری خودروها ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نبود ناوگان حمل ونقل عمومی از مشکلات ایجاد ترافیک سنندج
  • آماده‌سازی ۲۵ پارکینگ در اطراف بازار اصفهان برای پارک موتورسیکلت‌ها + لیست پارکینگ‌ها
  • کمبود پارکینگ و نبود ناوگان حمل ونقل عمومی از مشکلات ایجاد ترافیک در سنندج
  • فرماندار: طرح تأمین پارکینگ اطراف حرم مطهر رضوی را تحویل دولت داده‌ایم 
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • طرح محله‌محوری مسجد بنیان در ۵۵ محله در دستور کار قرار دارد
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • توضیحات پلیس برای عدم شماره‌گذاری تاکسی‌های برقی و ون‌ها
  • مالکان خودروهای توقیف شده در پارکینگ برای ترخیص ماشین اقدام کنند