Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از صداوسیما، سی‌ونهمین دوره جشنواره تئاتر فجر هم مانند دیگر رویدادهای فرهنگی و هنری امسال در شرایطی متفاوت از سی‌وهشت دوره گذشته آن برگزار شد و به کار خود پایان داد.

نمایش باب بارا در سی‌ویکمین جشنواره تئاتر کردستان که دی‌ماه امسال در سنندج برگزار شد، در بخش‌های مختلف همچون طراحی لباس و کارگردانی برگزیده و به همراه یک نمایش دیگر با عنوان "روییدن" اثر شعیب مکتبداری به سی‌ونهمین دوره جشنواره بین‌المللی فجر معرفی شد و ۲ جایزه اصلی این جشنواره را کسب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیما ایمانزاده در جشنواره‌های مختلف حوزه تئاتر و حتی جشنواره فجر در نقش بازیگر حضور داشته است، ولی در سی‌ونهمین دوره این رویداد مهم برای نخستین بار به عنوان کارگردان و نویسنده حضور پیدا کرد.

ایمانزاده به نحوه شکل‌گیری گروه نمایش باب بارا و موضوع و ایده این نمایش اشاره کرد و گفت: باب بارا نمایش تئاتر تجربی و کارگاهی است که در ۶ ماه تمرین به‌وجود آمد و کامل شد.  روز نخست اجرای این نمایش هیچ متنی در اختیار نداشتیم که آن را به نمایش تبدیل کنیم و فقط یک ایده اصلی در ذهن داشتیم.

این کارگردان تئاتر کردستانی با اشاره به اینکه به‌تدریج در جلسه‌های مختلف تمرین به شاکله و موضوع نمایش دست پیدا کردیم، افزود: پایه و ایده اصلی نمایش باب بارا اقتباسی از چند نمایشنامه مطرح دنیا همچون یرما، در انتظار گودو و مرگ فروشنده است. طی اجرای نمایش تماشاگران پی به مفهوم و معنی کلمه باب بارا می‌برند چراکه باب بارا اتفاقی است که در حین اجرا روی می‌دهد. این نمایش تجربه زندگی کردن ۳۰ نفر است و هر تماشاگری براساس ایدئولوژی‌های خود می‌تواند برداشتی از آن داشته باشد.

از دیگر عوامل این نمایش می‌توان به اسرا گلمرادی دستیار کارگردان و برنامه‌ریز، الی امامی طراح گرافیک، مهشید کاظمی مشاور صحنه و لباس، کیان امانی‌نور، آشیل رحیمی طراحی ویدیو، عاطفه آزموده و اسراگلمرادی عکاس، تارا خردبین منشی صحنه و آکو لطف‌الله‌زاده تهیه کننده اشاره کرد.

کد خبر 584688 برچسب‌ها جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر استان کردستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جشنواره بین المللی تئاتر فجر استان کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۴۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم تبار، پیش از این در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی به روی صحنه رفته بود اینبار در هفته دوم اردیبهشت ماه با حمایت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ششمین جشنواره مونودراما در شهر نابل تونس به روی صحنه می‌رود. شیما جعفرزاده به عنوان بازیگر و همچنین فرهاد قائمیان و محمدرضا آزادفرد با صدای خود در این نمایش محمد کاظم‌تبار را یاری خواهند داد.  

کاظم تبار در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: نمایش آلاء در سال ۱۴۰۰ تولید شد که از آن به بعد در سالن اصلی مولوی، جشنواره‌ فتح خرمشهر، جشنواره‌ بین المللی تئاتر فجر، سالن قشقایی تئاتر شهر، جشنواره دائجون کره جنوبی به اجرا درآمد و در حال انجام تمرینات نهایی جهت اجرا در تونس هستیم.

آلاء در ادامه افزود: در هر مرحله‌ اجرایی تغییراتی چه در متن، چه در میزانسن و حرکات داشته که این اجرا نیز از این امر مستثنی نبوده است. به طور کل می‌توان گفت این اجرا ۳۰ درصد با اجرای اول آلاء در تالار مولوی تفاوت کرده است. آلاء دعوتنامه‌های مختلفی از شرق آسیا و اروپا نیز دریافت کرده که در حال رایزنی با جشنواره‌های مبدا هستیم.

وی اظهار داشت: البته درباره اجرای تونس باید عرض کنم قرار بود پارسال در این جشنواره حاضر باشیم، اما به دلایلی این اتفاق ممکن نشد تا امسال که مجددا نمایش در این جشنواره پذیرفته شد. البته این اتفاق بدون حمایت‌های کوروش زارعی که برادرانه و دلسوزانه حامی این نمایش بودند و رایزن فرهنگی ایران در تونس، امکان پذیر نبود.

آلاء اظهار داشت: به لحاظ توانمندی تئاتر ایران ظرفیت‌های خوب و نابی دارد که ظرفیت ارائه‌ آن در سراسر دنیا وجود دارد که این امر نیاز حمایت‌های همه جانبه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد است تا توانایی و استعداد‌های ایرانی در سراسر دنیا به منصه‌ ظهور برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲ نمایش از البرز به جشنواره سراسری تئاتر بچه های مسجد
  • «اکبر زنجانپور» در نوزدهمین دوره شب کارگردان تجلیل خواهد شد
  • توانمندی‌های تئاتر ایران ناب است/ در حال رایزنی با کشورهای شرق آسیا و اروپا برای اجرا هستیم
  • تسویه حساب خواهر با برادر/ در «آگنیتاژ» پرواز می‌کنید؟
  • ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد
  • این خبرها را از دست ندهید
  • صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد
  • «هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید
  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • «انعکاس شیطان» آماده نمایش شد/ حضور «پیام خصوصی» در کانادا