Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:15:41 GMT

رشد تولید ۱۲ محصول منتخب صنعتی در ۱۰ ماهه امسال

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۵۸۵۰

رشد تولید ۱۲ محصول منتخب صنعتی در ۱۰ ماهه امسال

به گزارش روز شنبه ایرنا، با وجود تداوم تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی و محدودیت‌های شرایط کرونایی تولید ۱۲ محصول صنعتی در ۱۰ ماه امسال با رشد همراه بوده است.

برپایه آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ابتدای امسال تا پایان دی‌ماه، تولید پودر شوینده با رشد ۰.۳ درصدی در هم‌سنجی با پارسال به ۵۲۶ هزار و ۱۰۰ تن رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در لاستیک خودرو، کارخانجات داخلی رشد ۲۲.۲ درصدی رقم زدند و به رکورد ۲۲۹ هزار و ۱۰۰ تنی رسیدند. همچنین در داروی انسانی رشد ۰.۵درصدی محقق شد و ۴۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون عدد دارو توسط شرکت‌ها تولید شد.

همچنین در این مدت ۵۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات پتروشیمی تولید شد که در هم‌سنجی با سال گذشته رشد ۷.۹ درصدی نشان می‌دهد.

برپایه این گزارش، در ۱۰ ماهه امسال ۴۴۹ هزار تن کارتن (رشد ۲ درصدی)، ۶۵۸ هزار و ۳۰۰ مترمکعب نئوپان (رشد ۸.۹ درصدی)، یک میلیون و ۳۲۰ هزار و ۷۰۰ تن فیبر (رشد ۳.۹ درصدی)، ۵۵۴ هزار و ۹۰۰ تن روغن صنعتی و موتور تصفیه اول (رشد ۷.۵ درصدی)، ۱۱۵ هزار و ۷۰۰ تن دوده (رشد ۱۷.۴ درصدی) و ۱۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار زوج انواع پایپوش و کفش (رشد ۱.۵ درصدی) تولید شد.

الیاف اکریلیک، صدرنشین رشد تولید

در این میان، الیاف اکریلیک با رشد ۵۵۴.۳ درصدی رکوردار رشد تولید محصولات صنعتی شد. کارخانجات داخلی توانستند در ۱۰ ماهه امسال  چهار هزار و ۹۰۰ تن از این محصول تولید کنند، در حالی که در مدت مشابه پارسال فقط ۸۰۰ تن از این محصول تولید شده بود.

تولید نخ سیستم پنبه‌ای و ترکیبی الیاف مصنوعی نیز با ثبت رشد ۲۰.۹ درصدی به ۲۳۰ هزار و ۷۰۰ تن رسید، اما الیاف پلی استر با افت ۴.۴ درصدی (۱۸۹ هزار و ۸۰۰ تن) ‌و نخ فیلامنت پلی استر با کاهش ۱۰.۱ درصدی (۲۲۳ هزار و ۶۰۰ تن) مواجه شدند.  

بررسی آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین حاکی از افت ۱۸.۶ درصدی تولید روغن ساخته شده نباتی (یک میلیون و ۲۱۵ هزار و ۸۰۰ تن)، کاهش ۳.۴ درصدی انواع کاغذ (۸۳۹ هزار و ۲۰۰ تن)، افت ۱۳.۷ درصدی تولید سموم دفع آفات نباتی (۲۷ هزار و ۲۰۰ تن) و کاهش ۱۳.۵ درصدی تولید چرم (۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار فوت مربع)‌ در هم‌سنجی با پارسال است.

برچسب‌ها لاستیک پتروشیمی وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید توسعه ایران توسعه اقتصادی جهش تولید بازار کاغذ لاستیک تایر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لاستیک پتروشیمی وزارت صنعت معدن و تجارت لاستیک پتروشیمی وزارت صنعت معدن و تجارت رونق تولید توسعه ایران توسعه اقتصادی جهش تولید بازار کاغذ لاستیک تایر اخبار کنکور تولید شد ۹ درصدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۵۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود

ایسنا/همدان منتخب مردم رزن و درگزین در مجلس گفت: با توجه به مسأله خشکسالی و با توجه به ظرفیت‌های موجود شهرستان‌های رزن و درگزین در زمینه کارآفرینی و اشتغال باید با مشارکت مردم این دو شهرستان از کشاورزی به سمت صنعتی شدن سوق داده شود.

سیدابوالحسن مصطفوی‌غمام در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در آینده با این روال نمی‌توانیم ادامه دهیم، باید شهرک صنعتی رزن و درگزین به کار بیاید، در حال حاضر ۳۵ سال از افتتاح شهرک‌ صنعتی رزن می گذرد اما تنها ۱۰ درصد ظرفیت آن فعال است.

وی اضافه کرد: باید سرمایه‌گذاران بومی منطقه را که به سایر استان‌های دیگر مهاجرت کرده و در سایر استان‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرده‌اند را به منطقه بازگردانیم و با ظرفیت وجود چنین سرمایه‌گذارانی در کنار آموزش افراد بومی منطقه و کارآفرینی موجب افزایش سرمایه منطقه شویم.

مصطفوی‌غمام یادآور شد: در حال حاضر ۸۵ درصد محور اشتغال این دو شهرستان کشاورزی بوده و در برخی از روستاهای این شهرستان‌ها به علت کاهش بارندگی و خشکسالی‌ها دارای مشکلات آب هستیم و به طور قطع حرکت به سمت صنعتی شدن منطقه از نقش مؤثری در زمینه اشتغال منطقه برخوردار خواهد بود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مهم منطقه رزن و درگزین تصریح کرد: بخش بقراطی شهرستان رزن در کل کشور یکی از قطب‌های مهم تولید گیاهان دارویی بوده و ایجاد و توسعه گلخانه‌ها در این بخش از خام‌فروشی گیاهان دارویی تولید شده این بخش جلوگیری کرده و ارزش‌افزوده دوچندانی را نصیب مردم این منطقه می‌کند.

مصطفوی‌غمام در ادامه با بیان اینکه چندین روستای شهرستان‌های این منطقه ۸۰ تا ۹۰ درصد تولید رازیانه کشور را دارند، افزود: متأسفانه این منطقه فاقد صنایع تبدیلی مربوط به گیاهان دارویی بوده و این امر موجب شده تا گیاهان دارویی کشت و تولید شده منطقه خام‌فروشی شده و سایر کشورها صادر شود.

وی گفت: ایجاد کارخانه روغن و اسانس‌گیری  و صنایع تبدیلی و عرقیجات گیاهان دارویی از جمله رازیانه موجب می‌شود مردم بتوانند در منطقه خود دارای صنایع تبدیلی مربوط به رازیانه و گیاهان دارویی بوده و حتی در کارگاه‌های کوچک خود نیز نسبت به این امر اقدام داشته باشند و بحث گردشگری این روستاها با این کار در شهریورماه هر سال رونق بگیرد و درآمد و ارزش افزوده بیشتری را عاید مردم منطقه کند.

مصطفوی‌غمام با بیان اینکه قسمت‌های شمالی شهرستان‌های رزن و درگزین بیشتر در بحث تولید سیب‌زمینی فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: تولید سالانه سیب‌زمینی سه تا چهار روستای منطقه در برخی از سال‌ها بیش از ۴۰۰ هزار تن بوده اما نبود صنایع تبدیلی موجب شد تا سیب‌زمینی‌کاران منطقه سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان دچار ضرر شوند چراکه هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت هر کیلو سیب‌زمینی ۱۰ هزار تومان است اما هر کیلو سیب‌زمینی تولید شده را به قیمت ۳۰۰۰ تومان فروختند حال آن‌که اگر دارای صنایع تبدیلی سیب‌زمینی در منطقه بودند چنین اتفاقی برای آنها رخ نمی‌داد و دچار چنین ضرری نمی‌شدند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به بحث صنایع تبدیلی منطقه برای رونق اشتغال و حل مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: اگر در منطقه سرمایه‌گذاری کشاورزی- صنعتی شود به طور قطع سرمایه‌ها از منطقه خارج نخواهد شد بلکه موجب می‌شود مردم به سرمایه‌گذاری در منطقه اعتماد کنند و با سرمایه‌گذاری در منطقه علاوه بر رونق اقتصادی منطقه مهاجرت معکوس را رقم زده و سایر سرمایه‌گذارانی که در سال‌های گذشته به سایر استان‌ها مهاجرت داشته اند را دوباره به منطقه بازگردانند.

منتخب مردم رزن و درگزین در خانه ملت در ادامه تصریح کرد: در یکی از روستاهای شهرستان درگزین ۱۰۰ هکتار گلخانه احداث شده که اکثر کارگران آن غیربومی و بیشتر افغانی هستند و پس از زمان برداشت به صورت فله بار شده و در دیگر استان‌ها بسته‌بندی و با برند آنها صادر و سود زیادی عایدشان می‌شود و در مقابل هیچ کس در منطقه ما از این محصولات سودی نمی‌برند و گلخانه‌های موجود این روستا هیچ کمکی به اشتغال منطقه نداشته است.

مصطفوی‌غمام یادآور شد: اگر محصولات تولیدی منطقه با برند منطقه درگزین و رزن صادر شود آن موقع است که توانسته‌ایم سرمایه و اشتغال مردم را ارتقاء دهیم و سرمایه را به شهرستان بازگردانیم.

وی با بیان اینکه نیمی از تولید مرغ استان همدان مربوط به شهرستان درگزین است، تصریح کرد: متأسفانه کشتارگاه ماکیان منطقه با گذشت چندین سال هنوز نیمه کاره باقی مانده و برای راه‌اندازی و افتتاح به چهار تا پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که به طور قطع مرتفع شدن مشکل این کشتارگاه از نقش مؤثری در ارزش‌افزوده دوچندان برای شهرستان به همراه خواهد داشت و علاوه بر آن مرغ تولید شده شهرستان با برند منطقه معرفی خواهد شد.

مصطفوی‌غمام با بیان اینکه ۱۵ سال از کلنگ‌زنی محور اصله به کاج درگزین می‌گذرد اما هنوز هیچ اتفاقی در بحث زیرساخت این محور انجام نگرفته است، گفت: طی هشت سال تعداد ۵۷ نفر در این محور به علت تصادفات جان خود را از دست داده‌اند.

وی امنیت راه، بهداشت، اشتغال و آموزش را از اولویت‌های توجه ویژه خود برای رسیدگی دانست و گفت: در دور جدید مجلس شورای اسلامی تمامی این موارد را باید با جدیت پیگیر بود ضمن اینکه مشارکت مردم در این مسیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • مسی از محصول جدیدش رونمایی کرد
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار