Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@21:37:25 GMT

سند چشم‌انداز مداحی کشور تدوین می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۵۹۰۲

سند چشم‌انداز مداحی کشور تدوین می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی طاهری در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه قرآن و معرف سیما با اشاره به اینکه توسعه و ترویج فرهنگ اسلامی از مهم‌ترین رسالت‌های مداحان و اهل منبر است، گفت: به منظور تحقق تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر رعایت اصول اسلامی و فرهنگ اسلامی در بین مداحان با همکاری اعضای خانه مداحان کشور سند چشم‌اندازی در دست تدوین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این سند چشم‌انداز در اصل برای مداحان کشور نقشه راهی است که به طور قطع آسیب‌ها را در این بخش به حداقل می‌رساند.

رئیس هیأت مدیره خانه مداحان کشور گفت: مقام معظم رهبری بارها بر نشر فرهنگ اهل بیت توسط مداحان تأکید کردند بنابراین باید شعرها، نحوه اجرا و بیان مداحان بر اساس فرهنگ اصیل اسلامی باشد.

طاهری با تأکید بر اینکه ارائه سخنرانی‌ها و خطابه‌ها و مداحی‌ها باید توأم با هنرمندی باشد، تصریح کرد: مداحی با یک بیت شعر اثرگذار می‌تواند بر فطرت انسان که با هنرمندی عجین شده است تأثیر بسیار زیادی بگذارد بنابراین وقتی سخن از هنر و هنرمندی است منظور فرهنگ اصیل اهل بیت است.

وی درباره استفاده از آلات موسیقی و زیر صدای موسیقی در نماهنگ‌های مداحی افزود: مداحان جوان که اغلب خوش استعداد هستند به تازگی برای اثرگذاری بیشتر از آلات موسیقی و موسیقی‌های زیر صدا در مداحی‌ها استفاده می‌کنند که مقام معظم رهبری بارها در این خصوص اشاراتی داشتند و تأکید کردند که مداحان نباید از قالب اصلی خارج شوند بنابراین در این سند چشم‌انداز به این موارد توجه شده است.

رئیس هیأت مدیره خانه مداحان کشور گفت: گاهی در نماهنگ‌های مداحی از روش‌های چند صدایی استفاده می‌کنند که این اقدام خیلی زیباتر از زیر صداهای موسیقی است و این روش از مداحی در قالب اصیل اجرا می‌شود و باید این روش مورد توجه مداحان به ویژه مداحان جوان قرار گیرد.

طاهری افزود: پیرو سخنان مقام معظم رهبری قالب مداحی و هیأت‌ها باید اصیل و در چارچوب اصول و فرهنگ اسلامی محفوظ بماند. مداحان باید با علوم دینی آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند از ابزار هنری برای انتقال مفاهیم مذهبی استفاده کنند.

رئیس هیأت مدیره خانه مداحان کشور تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها در سخنان خویش بر توجه به اصول اصیل مداحی تأکید کردند و این مسأله نشان می‌دهد که من و امثال من در این زمینه کوتاهی کردیم و نتوانستیم این سخنان را به طور دقیق اجرا کنیم بنابراین امیدواریم با تدوین این سند راهبردی این مسائل برطرف شود.

طاهری همچنین از تشکیل انجمن ادبی برای مداحان افغانستانی، پاکستانی، آذری زبان‌ها و فارسی زبانان در خانه مداحان کشور خبر داد و گفت: با توجه به سخنان مقام معظم رهبری این انجمن ادبی به منظور تولید شعرهای ریشه دار که بر اساس اصول اسلامی و فرهنگ اهل بیت است، تشکیل می‌شود.

رئیس هیأت مدیره خانه مداحان کشور افزود: مداحان باید مطالب را کوتاه، به جا، مفید و مؤدبانه مطرح کنند به ویژه در زمان‌هایی که به وقایع سیاسی مانند انتخابات نزدیک می‌شویم.

کد خبر 5145297

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مرتضی طاهری مداحی خانه مداحان انقلاب اسلامی ایران قرآن کریم قرآن آیت الله سید محمد ضیاء آبادی چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شیعه ماه رجب آیت الله مصباح یزدی جمهوری اسلامی ایران سنگر انقلاب اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه پیروزی انقلاب اسلامی حرم حضرت معصومه س مقام معظم رهبری سند چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۵۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه‌ها برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن را ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، با تأکید بر ظرفیت اندیشه‌ورزانه دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد چهلمین سال تشکیل خود می‌شود و در این دوران دبیران متعددی داشته و این شورا کار‌های بزرگی را انجام داده است.

وی افزود: در حوزه علم و فناوری اسناد خوبی مصوب شده است. کار قرارگاهی و راهبردی در حوزه علم و فناوری تا حد زیادی موفق بوده است در این مسیر فقط سندبسندگی مدّنظر نبوده است بلکه مثلاً نقشه جامع علمی کشور را هدایت کرده است. سند هوا فضا، سند گیاهان دارویی و اسناد دیگر علم و فناوری از اقدامات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ نیز اسناد خوبی از جمله نقشه مهندسی فرهنگی و سند دانشگاه اسلامی نوشته شده است و برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شده است، در گذشته برش‌های استانی پروژه‌محور نبودند بلکه راهبرد‌های کلی را مطرح کرده بودند، به همین خاطر در دوره جدید این برش‌های استانی تکمیل‌تر شد و به زودی برش‌های استانی در همه استان‌ها تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این شورا با چند کاستی مواجه است که نخبگان می‌توانند در برطرف کردن آن‌ها به شورا یاری رسانند، گفت: انتظار مهم مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرارگاهی شدن آن است، این قرارگاه باید توانمند شود تا بتواند بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی را محقق کند.

استاد خسروپناه با طرح این سوال که قرارگاه یعنی چه؟ بیان کرد: جلسات متعددی با کسانی که تجربه کار قرارگاهی داشتند برگزار شد، هم‌اکنون می‌توانیم اعلام کنیم که الگوی کار قرارگاهی استخراج شده و به زودی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود.

به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین می‌شود

وی با تأکید بر اینکه برای تدوین اسناد باید نظریه‌های مربوطه استخراج و مشخص شود، گفت: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی یاری برسانند. همچنین با هماهنگی که با مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفته به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود الگوی حکمرانی در حوزه‌های مختلف را یکی از نقصیه‌های دیگر خواند و ادامه داد: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

استاد خسروپناه بیان کرد: همچنین اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در استخراج منظومه فکری مقام معظم رهبری برای تدوین اسناد به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

وی با تأکید بر توجه به حلقه‌های میانی گفت: ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف وجود دارد که باید زمینه ارتباط این افراد با شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود. همچنین باید برای چالش‌ها چاره‌اندیشی شود تا الگوی مناسبی برای مواجهه با آن‌ها تعیین شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین به نظارت هوشمند نیاز داریم که در الگوی حکمرانی تعریف شود، دانشگاه‌ها نیز برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • جنبش دانشجویی در آمریکا مورد حمایت دانشجویان شهرکرد قرار گرفت
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • اصلاح نژاد ۱۵ هزار راس دام سبک در استان همدان
  • تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر