Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@20:06:02 GMT

یک خیز بسیار سهمگین کرونا در راه است

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۹۶۵۵۰

نسبت به افزایش موارد بیماری در برخی استان ها و تغییر رنگ برخی از شهرها و کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی هشدار داد. ناطقان: دکتر سعید نمکی در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: در هفته های گذشته مرتب در صحبت هایم با مردم و مسوولان، خواهش کردم رعایت بیشتری داشته باشند. روش مبارزه با ویروس جدید با ویروس قدیم فرقی ندارد؛ تشدید فاصله گذاری ها، مراقبتها و رعایت پروتکل ها همچنان مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: متاسفانه افزایش موارد بیماری در خوزستان که کانون آن هم شادگان بود، رعایت پروتکلها به زیر ۱۰ درصد و تقریبا صفر رسیده بود و به همین میزان هم آسیب دیدیم. هر جا رعایت پروتکلها ضعیف شد آسیب پذیری هم از همان جا بوده است.

وزیر بهداشت با طرح این سوال که با رویکرد جدید ویروس چه رویکرد جدیدی را باید دنبال کنیم؟ افزود: این ویروس یک ویروس مهاجم، سرکش، با قابلیت سرایت بالا و با قابلیت بیماری زایی بالا و همچنین مرگ و میر بالاتر از روزهای قبلی است.

نمکی خطاب به روسای دانشگاه های علوم پزشکی گفت: باید فکر کنید این ویروس خیلی از جاها چرخیده است. پیش از این هم گفته بودم ویروس ها پاسپورت نمی خواهند؛ همانطور که ویروس ووهان توانست قطب جنوب را تسخیر کند، ویروس موتاسیون یافته آفریقایی و انگلیسی و ... هم می توانند وارد شوند.

وی ادامه داد: اولین گام در این زمینه افزایش تست گیری است و در کنار رپید تستها حتما تست پی سی آر را به عنوان تست مهم به صحنه آورید. حتما اگر بیماری هر دو تستش منفی بود اما علامت داشت را رها نکنید و مجدد بیمار را تست کنید و نمونه هایی را برای ان جی اس به مراکزی که قبلا گفته بودم ارایه دهید تا اولین اثرات موتاسیون را ارزیابی کنیم؛ چراکه موتاسیون یا جهش مختص ویروس آفریقایی یا انگیسی نیست و با گستره جغرافیای و تنوع ژنتیکی موجود حتما ممکن است به موتاسیون های جدیدی در داخل مرز برسیم.

ادامه دارد

منبع: ایسنا برچسب ها: وزیر بهداشت ، خیز سهمگین ، کرونا ، پروتکل های بهداشتی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وزیر بهداشت کرونا پروتکل های بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۶۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

ایتنا - آیا یک خشم طوفانی می‌تواند بر قلب تاثیر‌ بگذارد؟
تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که بین دوره حاد خشم و افزایش خطر حمله قلبی رابطه‌ وجود دارد. محققان مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا، دانشکده پزشکی ییل، دانشگاه سنت جان در نیویورک و سایر موسسات به بررسی دلیل این ارتباط پرداخته‌اند.

برای پاسخ به این سوال، محققان باید تعدادی را عصبانی می‌کردند. آن‌ها ۲۸۰ جوان سالم را برگزیدند و آن‌ها را به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم کردند: یک گروه کنترل که با صدای بلند اعداد را می‌شمردند و از لحاظ احساسی در حالت خنثی بودند و گروه‌های دیگر که وقایعی که آن‌ها را عصبی، غمگین و مضطرب می‌‌کرد، به خاطر می‌آوردند. محققان قبل از شروع این تحقیق و در فواصل ۱۰۰ دقیقه‌ای، از شرکت‌کنندگان آزمایش خون گرفتند و جریان و فشار خون آن‌ها را اندازه‌گیری کردند.

طبق نتایج این تحقیق، که روز چهارشنبه در مجله قلب آمریکا (Journal of the American Heart Association) منتشر شد، خشم واقعا می‌تواند بر قلب تاثیر بگذارد، زیرا نحوه عملکرد رگ‌‌های خونی را مختل می‌کند.

پژوهشگران متوجه شدند که توانایی رگ‌های خونی برای گشاد‌ شدن در افراد گروه عصبانی، در مقایسه با گروه کنترل، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. این قابلیت رگ‌ها در گروه‌های غمگین و مضطرب تغییری نکرد.

گشاد شدن رگ‌ها از طریق سلول‌های اندوتلیال که داخل رگ‌های خونی را پوشانده‌اند، تنظیم می‌شود. رگ‌ها با منبسط و منقبض شدن‌، جریان خون را به قسمت‌های بدن که به آن نیاز دارند، افزایش یا کاهش می‌دهند. طبق این تحقیق، تنها مشکل گشاد شدن رگ‌های خونی بود.

اختلال در نحوه گشاد‌ شدن رگ‌های خونی از علائم اولیه آترواسکلروز به شمار می‌رود که در واقع تجمع چربی و کلسترول (پلاک) روی دیواره سرخرگ‌ها است که شریان‌ها را سفت می‌‌کند. آترواسکلروز می‌تواند به بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و اختلالات کلیوی منجر شود.

دکتر هالی میدلکاف، متخصص قلب و استاد دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای ایالات متحده، می‌گوید ‌نتایج این پژوهش به پزشکان کمک می‌کند بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی را که مشکل کنترل خشم دارند، تشویق کنند که از طریق یوگا، ورزش، درمان‌های شناختی‌رفتاری یا سایر تکنیک‌های شناخته‌شده، خشمشان را مهار و مدیریت کنند.

البته محققان تاکید می‌کنند که این پژوهش آزمایشگاهی مطالعه‌ای پایه و اولیه است و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد. برای مثال دانشمندان هنوز دقیقا نمی‌دانند خشم چگونه گشاد شدن رگ‌های خونی را مختل می‌کند و این در مطالعات بعدی بررسی خواهد شد.

ضمن اینکه محققان به‌عمد شرکت‌کنندگانی را انتخاب کردند که سالم بودند و به بیماری قلبی یا سایر بیماری‌های مزمن مبتلا نبودند، زیرا این بیماری‌ها می‌توانست نتایج را مخدوش کند. این اگرچه نقطه قوت تحقیق است، محدودیت هم به شمار می‌رود، زیرا ممکن است نتایج آن برای افراد مسن و بیمار صدق نکند.  

به باور کارشناسان این تنها قدم اول است و تحقیقات آینده باید روی جمعیت‌ مبتلایان به بیماری‌های قلبی‌عروقی، مبتلایان به دیابت و نیز افراد ساکن مناطق روستایی و از اقلیت‌های قومی و نژادی مختلف نیز انجام شوند.

دیگر خبرها

  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • احتمال سیلاب و ریزش کوه در محورهای کوهستانی خوزستان/ پیش‌بینی افزایش ۱۵ درصدی تردد