Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: عقبه تئوریک نظام در نگاه علامه مصباح را می‌توان در حوزه‌های مختلفی قرار داد. یکی از آن حوزه‌ها، علوم انسانی اسلامی است؛ لذا شایسته است که روز رحلت ایشان، روز بزرگداشت علوم انسانی اسلامی نامگذاری شود. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمد جواد نوروزی استاد حوزه و دانشگاه در یک گفتگوی مجازی که به مناسبت چهلمین روز ارتحال علامه مصباح یزدی عضو فقید مجلس خبرگان رهبری با موضوع بررسی ابعاد مختلف زندگی این عالم ربانی و به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: آیت الله مصباح سیاست را در دل مسائل دینی جستجو می‌کرد و آن را مبتنی بر مسائل اخلاقی و انسان شناسی می‌دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره اینکه علامه مصباح در مقام آموزش، مسائل را به صورت عمیق در ذهن برطرف می‌کرد و این کار را از طریق ارائه یک سازمان فکری انجام می‌داد تا فرد خودش مسائل را منطبق با این سازمان حل کند، افزود: همانطوری که رهبری فرمودند، علامه مصباح عقبه تئوریک و نظری انقلاب است.

وی با بیان اینکه طرح ولایت یک سامانه تربیتی است، تصریح کرد: نظام سیاسی به مباحث فراوانی نیاز دارد که سرشاخه این نیازات، فلسفه سیاسی است که این دغدغه علامه بود و طرح ولایت نیز در همین راستا شکل گرفت.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: عقبه تئوریک نظام در نگاه علامه را می‌توان در حوزه‌های مختلفی قرار داد. یکی از آن حوزه‌ها، علوم انسانی اسلامی است؛ لذا شایسته است که روز رحلت ایشان، روز بزرگداشت علوم انسانی اسلامی نامگذاری شود. چون جزو اصلی‌ترین دغدغه ایشان در طول عمرشان بود.

وی با بیان اینکه دغدغه‌های آیت الله مصباح باعث نشد که ایشان از مسائل روزمره جامعه غافل شود؛ بلکه مسائل روزمره را بنیادین حل می‌کرد، افزود: یکی از ویژگی‌های آیت الله مصباح این بود که مباحث بنیادین فلسفی را با زبان قابل فهم برای اقشار مختلف بیان کند.

نوروزی اضافه کرد: از آن‌جایی که قشر جوان بسیار با اهمیت است، علامه مصباح مخاطب طرح ولایت را قشر جوان دانشجو قرار داد تا مفاهیم مورد نیاز را به آن‌ها انتقال بدهد.

وی تصریح کرد: علامه مصباح فقیه فیلسوفی بود که توانست تفکرات فلسفی فیلسوفان اسلامی گذشته را به حال سرایت داده و متناسب با شرایط و نیاز‌های زمانه تبیین کند و از دل آن‌ها نیازات جامعه را به صورت بنیادین حل کند. به این جهت است که ایشان را عقبه تئوریک نظام عنوان می‌دهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: علامه مصباح استاد حوزه و دانشگاه علوم انسانی اسلامی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی طرح ولایت دانشجویی علوم انسانی اسلامی آیت الله مصباح علامه مصباح عقبه تئوریک حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۸۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تعالیم اسلام» اثر سید محمد حسین طباطبایی و به کوشش سید هادی خسروشاهی در ۳۷۵ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ یازدهم رسید.

تعالیم اسلام، مجموعه قوانین و مقررات فطری است که سعادت دنیا و آخرت بشر را تأمین می‌کند. این تعالیم از جنبه‌های مختلفِ فلسفی، کلامی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تربیتی، گوناگون و گسترده است. بی تردید گزینشِ مقوله‌هایی از آن، کار دین شناسانی است که بر زوایای گوناگون آن، تسلط و تبحر دارند و نقش آن‌ها را در ارتباط با منظومه دین، به نیکی می‌شناسند.

اثر حاضر با نام «تعالیم اسلام» دست چینی از موضوعات اسلامی است که به انتخاب و قلم متفکر بزرگ اسلامی، علامه سید محمدحسین طباطبایی در سه بخش تنظیم شده است: اعتقادات، اخلاق، احکام. ذیل هر یک از این بخش‌ها، مطالب عمیق و خواندنی طرح شده است.

ساختار اثر

این کتاب در چهار بخش تألیف شده است؛ بخش اول با عنوان «اعتقادات» خداشناسی از نظر قرآن، عدل و نبوت را بررسی کرده، پیامبران در میان بشر، ماجرای بحیرای راهب و از بعثت تا هجرت را شرح داده و وصیت پیغمبر اکرم (ص) قرآن و اهل بیت، اهل بیت پیغمبر اکرم (ص)، امامت و معاد را به رشته تحریر درآورده است.

نویسنده در بخش دوم با عنوان «اخلاق» وظیفه انسان در برابر خدا (خداشناسی و خداپرستی)، وظیفه انسان در برابر خود (بهداشت روح، تحصیل علم و بزرگداشت دانشمندان) و وظیفه انسان در برابر دیگران (وظیفه در برابر پدر و مادر، وظیفه انسان به همسایگان، عدالت، راستگویی، از خود گذشتگی و اعتماد به نفس) را تبیین کرده است.

«احکام (عمل)» عنوان سومین بخش از کتاب حاضر است که در آن نماز (مقدمات نماز، ارکان نماز، نماز آیات و نماز جماعت)، روزه و بیع بیان شده، اطعمه و اشربه، غصب و شفعه تشریح شده و احیای اموات و لُقَطه مورد تأکید قرار گرفته است.

چهارمین و آخرین بخش از این کتاب با عنوان «اسلام و اجتماع» ضمن بررسی اجتهاد و تقلید، امر به نیکی، نهی از زشتی و نقش اسلام در حیات اجتماعی، اصل مالکیت و طبقه ثروتمند، کلیات مسائل ارث و ازدیاد ثروت و مفاسد آن را تبیین کرده، مسائل و احکام کلی ازدواج، شهادت مرد و زن و کلیات مسائل قضا را شرح داده و مسائل کلی جهاد، مسئله برده‌برداری و اختلاف طبقات دیگر اجتماع را به نگارش درآورده است.

کد خبر 6092786 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود