Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل عملیات بازرگانی خارجی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: کالاهای اساسی این شرکت با اعمال سختگیرانه‌ترین استانداردها وارد کشور می‌شوند و پس از دریافت گواهی‌های سلامت ملّی و بین‌المللی به مصرف می‌رسند.

به گزارش برنا به نقل از وزارت صمت، سید مسعود آزادگان افزود: کالاهای اساسی با استانداردهای ملی که توسط سازمان ملی استاندارد و با همکاری سازمان غذا و دارو تدوین و تعریف شده‌اند، به کشور وارد و علاوه بر آن گواهی بازرسی بین‌المللی ورود کالا را نیز دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سیستم واردات کالاهای اساسی شرکت بازرگانی دولتی ایران به گونه‌ای است که از ابتدایی‌ترین مرحله تولید در کشورِ مبدا تا زمان رسیدن کالا به سفره مصرف‌کننده تحت دقیق‌ترین نظارت‌های سلامت کالا قرار می‌گیرد. پیش از واردات، این شرکت موظف است تولیدکننده محصول وارداتی خود را به سازمان غذا و دارو معرفی تا بررسی‌های لازم در خصوص آن صورت پذیرد. سازمان غذا و دارو ضمن بررسی سوابق تولیدکننده‌ی مذکور، با استفاده از بازرسان خود و یا بازرسان منتخب به بررسی مزرعه و یا خط تولید آن شرکت اقدام می‌کند و در صورت تایید نسبت به صدور گواهی ثبت منبع و ارائه مجوز واردات می‌نماید.

آزمون نمونه‌های کالاهای اساسی در آزمایشگاه‌های معتبر ملی و بین‌المللی

آزادگان ادامه داد: پس از تایید اولیه، شرکت بازرگانی دولتی به تعیین یکی از بازرسان بین المللی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد که صاحب صلاحیت در خصوص بازرسی محصولات کشاورزی تشخیص داده شده، اقدام می‌نماید و بازرس منتخب بلافاصله کار خود را در کارخانه و بنادر فروشنده آغاز و از تمامی محموله‌های ارائه شده وفق معیارهای بازرسی نمونه اخذ می‌نماید. نمونه‌ها در آزمایشگاه‌های معتبر کشور مبدأ به صورت ناشناس مورد آزمون قرار گرفته و مطابقت آنها با استانداردهای تعیین شده که همان استانداردهای ملی می‌باشند مورد سنجش قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در خصوص کالاهای حساس مانند برنج که مستقیما بر سر سفره مردم قرار می‌گیرد، معیارهای سختگیرانه‌تری هم به کار گرفته می‌شود، از جمله آن‌که نمونه‌ها علاوه بر آزمایشگاه‌های معتبر محلی، باید برای آزمایشگاه صاحب نام "یوروفین" در کشور آلمان که معتبرترین آزمایشگاه سنجش موا دغذایی در جهان می‌باشد نیز ارسال شوند. در نهایت بازرس پس از اعلام نظر آزمایشگاه‌های محلی و یوروفین، نسبت به تأیید و یا رد محموله اقدام نموده و در صورت تأیید، کالا مورد پذیرش شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار می‌گیرد.

آزادگان اضافه کرد: در واقع شرکت بازرگانی دولتی ایران برای صدور تأییدیه سلامت با سخت‌گیری بسیار زیاد و علیرغم صرف هزینه و زمان قابل توجهی، نمونه‌های خود را به پیشرفته‌ترین آزمایشگاه‌های موجود مواد غذایی در جهان ارسال می‌کند و سپس کالا اجازه ورود به کشور را پیدا می‌کند.

مدیرکل عملیات بازرگانی خارجی بازرگانی دولتی ادامه داد: اما این پایان راه بازرسی محموله‌های وارداتی این شرکت نیست. پس از ورود کالا به بنادر ایران و تخلیه آن، بازرسان دانشگاه‌های علوم پزشکی استان‌ها به نمایندگی از سازمان غذا و دارو و همچنین بازرسان ادارات کل استانداردِ استان به نمایندگی از سازمان ملی استاندارد، اقدام به نمونه‌برداری از محموله‌های وارداتی نموده و برای بررسی سلامت کالا، نمونه‌ها به چند آزمایشگاه صاحب صلاحیت ارسال می‌شوند و تنها در صورت تأیید صحت و سلامت کالا توسط این مرجع نظارتی است که امکان دریافت مجوز ترخیص و مصرف این کالا فراهم می‌گردد

آزادگان تصریح کرد: علاوه بر این‌ها، خود ما از کالاهای وارداتی نمونه‌گیری‌هایی انجام داده تا توسط بازرسان منتخب در آزمایشگاه‌های معتبر کشور مورد آزمایش قرارگیرند تا مطمئن شویم که فرآیند انجام آزمایشات در بندر بارگیری و همچنین انجام آزمایشاتی که در داخل کشور انجام شده همه بر طبق اصول و موازین تعیین شده از سوی نهادهای نظارتی مثل استاندارد و سازمان غذا دارو بوده باشد.

مدیر کل عملیات بازرگانی خارجی تأکید کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران تلاش دارد کالاهای وارداتی خود را باکیفیت مطلوب و در چارچوب استاندارد‌های بین‌المللی و ملی تامین نماید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران سلامت کالاهای اساسی واردات شرکت بازرگانی دولتی ایران آزمایشگاه های معتبر سازمان غذا و دارو کالاهای اساسی قرار می گیرد بین المللی نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۸۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند

رایزن بازرگانی ایران در چین با بیان اینکه چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود، گفت: عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

به گزارش ایسنا، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین، در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی کنیم و بعد به صادرات کالاها کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین با اشاره به اینکه چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده، گفت: چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده، تصریح کرد: چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشورما عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارهای برای با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

در ادامه این نشست نادر رشیدی، مدیر امور نمایشگاه‌های خارجی نمایشگاه بین المللی تهران، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی واردات چین ۵ تا ۱۰ نوامبر  (۱۵ تا ۲۰ آبان) برگزار می‌شود که شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند. از سال ۲۰۱۸ به دستور رئیس جمهور وقت چین هر ساله در آبان‌ماه در شانگهای برگزار می‌شود. دفاتر بین المللی و نمایندگی‌هایی در شانگهای چین قرار دارد و هدف از نمایشگاه واردات چین حمایت از تجارت آزاد و توسعه صادرات و واردات است.

وی با بیان اینکه در دوره سال گذشته این نمایشگاه، ۳۰ شرکت ایرانی در بخش تجاری و ملی در نمایشگاه واردات چین شرکت کردند. چینی‌ها به دنبال ارتباط با ایران و کشورهای دیگر هستند. باید از ظرفیت‌های صادراتی به چین استفاده کنیم و از این طریق بازارهای صادراتی را در گروه کالاهای مختلف عرضه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لیست کالا‌های اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • اعلام لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • وزیر کشاورزی: کالاهای مورد نیاز مردم تأمین شده است
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد