Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@22:46:40 GMT

آزمون بشر دوستی بایدن

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۰۶۵۰

آزمون بشر دوستی بایدن

به گزارش الف به نقل از المیادین، در حالی که «جو بایدن» رئیس جمهور جدید ایالات متحده در اوایل فوریه از قطع حمایت کشورش از عربستان و امارات در جنگ یمن و تحت فشار قرار دادن سعودی‌ها برای پایان دادن به این جنگ ویرانگر صحبت می کرد، دولت آمریکا هنوز هیچ مدرک واقعی که بیانگر تغییر سیاست‌های این کشور در قبال جنگ یمن و اصلاح رویکرد تهاجمی واشنگتن باشد نشان نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در حالی که برخی از ناظران نسبت به اظهارات اخیر دولت بایدن برای متوقف کردن جنگ یمن خوش بین هستند؛ اما همه این اظهارات هنوز در مرحله حرف و نه عمل قرار دارد.

به نوشته المیادین، در این میان پرونده های اضطراری بشردوستانه یمن که بر اثر جنگ ویرانگر ائتلاف متجاوز سعودی طی یک دوره ۶ ساله از هم گسیخته و شاهد بدترین فاجعه انسانی در جهان است، می‌تواند سنگ محک واقعی برای صحت سنجی اهداف دولت جدید آمریکا و ادعاهای آن باشد. واقعیت آن است که ادعا یک چیز است و حقیقت موجود روی زمین چیز دیگر.

در ادامه گزارش المیادین آمده است:  در این شرایط یمنی‌ها با توجه به اینکه هنوز شواهد و مدارک واقعی از تلاش‌های بایدن برای جلوگیری از ادامه جنگ وجود ندارد نسبت به اظهارات و اقدامات رئیس جمهور جدید آمریکا شک و تردید دارند.  انصارالله یمن در وهله اول خواستار توقف تجاوزات ائتلاف عربی و نیز رفع محاصره ظالمانه یمنی ها توسط دشمن و پس از آن حل پرونده های باز بشردوستانه از جمله پرونده اسرا و مفقودان  شده است، ضمن اینکه بازگشایی بندر حدیده و فرودگاه بین المللی صنعا و پرداخت حقوق کارمندان از جمله اولین خواسته های انصارالله در این زمینه است.

المیادین افزود، اما به نظر نمی رسد که ائتلاف متجاوز سعودی -آمریکایی تصمیم جدی برای حل پرونده های بشردوستانه و آماده سازی فضای سیاسی جهت رسیدن به صلح داشته باشد.  در این زمینه «عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته ملی امور اسرای یمن اظهار داشت که طرفهای نماینده ائتلاف سعودی در مذاکرات تبادل اسرا همچنان در حال مانع‌تراشی برای به نتیجه رسیدن این پرونده هستند.

 پایگاه خبری شبکه المیادین در ادامه اعلام کرد، علاوه بر آن  «عصام المتوکل» سخنگوی شرکت نفت یمن اعلام کرد که شمار کشتی‌های توقیف شده از سوی ائتلاف سعودی به 13 کشتی افزایش پیدا کرده است.وی اعلام کرد: سکوت جامعه جهانی و سازمان ملل از مهمترین عواملی است که ائتلاف سعودی به رهبری آمریکا را به ادامه توقیف کشتی‌های نفت و ممانعت از ورود بندر الحدیده با وجود مجوز کمیته تحقیق و بازرسی بین المللی وابسته به سازمان ملل، تشویق می‌کند. المتوکل تاکید کرد: این اقدامات قهری و ظالمانه گواه و سندی آشکار است که آمریکا به دنبال تشدید فشار علیه ملت یمن و افزایش رنج‌های آن است.  به دنبال آن جلوگیری از ورود مشتقات نفتی به بندر حدیده موجب تعمیق بحران انسانی، فلج کردن بخش‌های بهداشت و خدمات و به خطر افتادن جان بیش از ۲۰ میلیون نفر در مناطق تحت کنترل شورای عالی سیاسی می‌شود که شامل ۸۰ درصد جمعیت یمن هستند.

طبق اطلاعات المیادین، از سوی دیگر فرودگاه بین المللی صنعا نیز به دلیل تحریم هوایی بیش از ۳ سال است که توسط ائتلاف متجاوز سعودی -آمریکایی بسته شده  و بسیاری از بیماران یمنی به همین دلیل قادر به معالجه خود در خارج از کشور نیستند.  از نظر نظامی و در یک شاخص منفی که عدم جدیت ائتلاف سعودی آمریکایی در توقف جنگ را نشان می دهد طی روزهای گذشته جنگنده‌های سعودی نزدیک به ۳۰ حمله هوایی به استان‌های مارب و صعده و حجه انجام داده‌اند. نکته قابل توجه اینجاست که تشدید تجاوزات نظامی ائتلاف متجاوز علیه مواضع یمنی پس از اظهارات دیپلماتیک و ادعای ایالات متحده جهت تحت فشار قرار دادن طرفهای درگیر در جنگ برای برقراری صلح صورت می‌گیرد.  در سایه ادامه بمباران هوایی و محاصره همه جانبه یمنی ها «یحیی سریع » سخنگوی نیروهای مسلح یمن در توییتی اعلام کرد که در چارچوب پاسخ به حملات هوایی دشمن،  هواپیماهای بدون سرنشین از نوع صماد و قاصف فرودگاه بین المللی ابها در عربستان سعودی را مورد هدف دقیق  قرار دادند و تا زمانی که تجاوزات دشمن ادامه داشته باشد پاسخ انصارالله نیز ادامه خواهد داشت.

 در پایان گزارش المیادین آمده است، در بعد سیاسی «محمد عبدالسلام» رئیس هیئت مذاکره کننده یمنی و سخنگوی جنبش انصارالله تاکید کرد که عملیات نظامی و دفاعی مشروع انصارالله با همه قدرت ادامه خواهد یافت تا زمانی که حمله و محاصره کاملا متوقف شود.  وی خاطر نشان کرد که جنایت های ائتلاف متجاوز آمریکایی- سعودی علیه مردم یمن از جمله جنایت های شنیع و تروریستی است که در سطح جهانی بی سابقه بوده و عربستان و امارات باید در سطح بشردوستانه و حتی سیاسی مورد محاکمه قرار بگیرند. با توجه به این موارد بسیاری از ناظران معتقدند که احتمال برقراری صلح میان طرف‌های درگیر در جنگ یمن  بدون توقف جنگ و رفع محاصره یمنی ها وجود نخواهد داشت و موجب می شود که دولت بایدن در معرض یک آزمایش واقعی بشردوستانه قرار بگیرد.

 

منبع: الف

کلیدواژه: ائتلاف متجاوز ائتلاف سعودی بین المللی جنگ یمن یمنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۰۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان

عربستان سعودی هنوز زیرساخت هسته‌ای قابل‌ توجهی ندارد، اما در حال ساخت یک رآکتور تحقیقاتی هسته‌ای کوچک در حومه ریاض و ساخت موشک‌های بالستیک با کمک چین است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از میدل ایست نیوز، سال گذشته میلادی(2023)، کمتر از یک ماه پیش از عملیات طوفان الاقصی در  7 اکتبر همه چیز تغییر کرد، اسرائیل و عربستان سعودی در حال مذاکره برای عادی سازی روابط بودند. پس از دهه‌ها روابط سرد، هزینه‌ای که اسرائیل باید برای صلح با عربستان پرداخت می‌کرد مسلماً بالا بود: علاوه بر تضمین‌های امنیتی ایالات متحده آمریکا و حداقل امتیازات نمادین اسرائیل در مورد حاکمیت فلسطین، مذاکره‌کنندگان سعودی خواستار دستیابی به فناوری هسته‌ای غیرنظامی بودند.

با ادامه جنگ اسرائیل و مقاومت فلسطین، در حالی که افکار عمومی عرب، از جمله خود سعودی‌ها، از کشتار مردم فلسطین به دست رژیم صهیونیستی خشمگین هستند، حتی اگر مقامات سعودی علاقه‌مند به گفت‌وگو با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل باشند، به احتمال زیاد مذاکره برای صلح پایدار غیرممکن خواهد بود.

از آنجایی‌ که ایالات متحده به‌ چگونگی ارتقای ثبات در خاورمیانه، چه در طول جنگ غزه و چه پس از آن، می‌اندیشد، موضوع برنامه هسته‌ای عربستان سعودی مسئله مهمی است. اگر واشنگتن امیدوار است که روابط عربستان سعودی را با اسرائیل عادی کند، باید به خواسته‌های ریاض برای همکاری هسته‌ای غیرنظامی تن بدهد – تحولی که می‌تواند به طور چشمگیری تصویر امنیت منطقه را تغییر دهد.

اگرچه عربستان سعودی هنوز زیرساخت هسته‌ای قابل‌ توجهی ندارد، اما در حال ساخت یک رآکتور تحقیقاتی هسته‌ای کوچک در حومه ریاض و ساخت موشک‌های بالستیک با کمک چین است.

اگر چه عربستان سعودی ممکن است در شرایط کنونی به توسعه هسته‌ای غیرنظامی پایبند باشد، اما با توجه‌ به تهدیدهایی که در منطقه حس می‌کند، ممکن است وسوسه شود که در آینده به سمت برنامه‌های هسته‌ای نظامی حرکت کند. ایالات متحده باید برای کاهش این خطر تلاش کند که خط‌مشی دشواری برای واشنگتن است: چرا که اگر واشنگتن همکاری زیادی با سعودی‌ها نداشته باشد ممکن است حمایت عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل را از دست بدهد و آمریکا نفوذ خود را به رقبایی مانند چین واگذار کند.

اما اگر آمریکا از برنامه غنی‌سازی هسته‌ای عربستان سعودی، بدون قید شرط ،حمایت کند آن وقت ریاض می‌تواند از این فرصت برای توسعه یک برنامه تسلیحات هسته‌ای استفاده کند؛ لذا به نظر می رسد، واشنگتن باید جاه‌طلبی‌های هسته‌ای مسالمت آمیز عربستان سعودی را بپذیرد، اما بر اقدامات قوی و مقررات سخت‌گیرانه برای جلوگیری از اشاعه تسلیحات هسته‌ای از سوی سعودی‌ها و جلوگیری از یک مسابقه تسلیحاتی منطقه‌ای پافشاری کند.

نمونه‌های گذشته مانند کره شمالی، و لیبی نشان داد که برنامه هسته‌ای غیرنظامی کشورها می‌تواند راهی برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای باشد و این موضوع در مورد عربستان سعودی هم صدق می کند. برخورداری از فناوری‌های با کاربرد دوگانه در یک برنامه غیرنظامی، مانند قابلیت‌های غنی‌سازی، می‌تواند عربستان سعودی را قادر کند تا از طریق انحراف و پنهان‌کاری، قابلیت‌های هسته‌ای خود را به سمت کاربردهای نظامی ارتقا دهد. این قابلیت هسته‌ای نهفته می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای چانه‌زنی یا رفتار خصمانه مورداستفاده قرار گیرد.

تعدادی از عوامل؛ از جمله تمایل به تقویت امنیت ملی، بازدارندگی از دشمنان احتمالی، و افزایش نفوذ ژئوپلیتیکی می‌تواند عربستان سعودی را به‌ دستیابی به تسلیحات هسته‌ای سوق دهد، اما انگیزه اصلی احتمالاً می‌تواند رقابت‌های منطقه با همسایگان از جمله ایران باشد؛ اما در حال حاضر، به نظر می‌رسد ایران تصمیم گرفته است که گام بعدی را برندارد و برنامه هسته‌ای خود را به نظامی شدن سوق ندهد.

واشنگتن می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در اینکه آیا عربستان سعودی به سلاح هسته‌ای دست ‌یابد یا خیر، ایفا کند، اما یک سؤال اساسی باقی می‌ماند: ایالات متحده آمریکا تا کجا حاضر است از عربستان سعودی محافظت کند؟ آیا ایالات متحده به ریاض ضمانت‌های امنیتی قاطعانه‌ای مانند تعهد به‌ قرار دادن عربستان سعودی زیر چتر هسته‌ای خود می‌دهد؟ آیا آمریکا حاضر است یک اتحاد امنیتی رسمی مشابه آنچه که در اروپا یا شرق آسیا دارد با عربستان امضا کند؟ اگرچه گفت‌وگوهای مداوم در مورد یک رابطه دفاعی رسمی وجود دارد، اما توافق امنیتی بین ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی هنوز قطعی نیست و با نقطه نهایی فاصله زیادی دارد. به‌ویژه اینکه احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری وجود دارد.

فراتر از یک اتحاد امنیتی، آمریکا می‌تواند ریاض را به امضای «توافقنامه 123» برای همکاری هسته‌ای وادار کند. این قراردادها نام خود را از بخشی از قانون انرژی اتمی آمریکا گرفته است که بر اساس آن امکان دسترسی به فناوری هسته‌ای غیرنظامی آمریکا در ازای تعهد صریح طرف مقابل به خودداری از تولید تسلیحات فراهم می‌کند. ایالات متحده در خصوص این توافقات به صورت موردی با 47 کشور از جمله برزیل، ژاپن و ترکیه مذاکره کرده است. این توافق نامه‌ها معمولاً یک کشور را ملزم می‌کند که به پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبند باشد، سطح غنی‌سازی را محدود کند و سوخت هسته‌ای مصرف شده را به ایالات متحده بازگرداند تا از بازفرآوری مواد تسلیحاتی جلوگیری کند. شاه بیت طلایی توافقنامه 123 ممنوعیت کامل غنی‌سازی است.

با این‌حال، یکی از موانع چنین توافقی، تمایل ریاض به غنی‌سازی اورانیوم در داخل برای تولید برق هسته‌ای، به‌جای تکیه بر اورانیوم غنی شده در خارج است. اگر ایالات متحده قادر به مذاکره در مورد ممنوعیت کامل غنی‌سازی نباشد و تمایلی به دادن امتیازات دیگر نداشته باشد، ممکن است عربستان سعودی برای کمک به فناوری هسته‌ای به کشورهای دیگر مانند چین متوسل شود که منجر به ازبین‌رفتن شفافیت در مورد فعالیت‌ها و تأسیسات هسته‌ای این کشور و ازدست‌رفتن نفوذ ایالات متحده خواهد شد.

بنابراین، برای جلوگیری از چرخش عربستان به چین، ایالات متحده آمریکا ممکن است نیاز به مصالحه داشته باشد. واشنگتن می‌تواند پیشنهاد ساخت تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در عربستان سعودی را بدهد که به ریاض اجازه می‌دهد تا کنترل بیشتری بر زنجیره تأمین سوخت هسته‌ای خود و کاهش وابستگی آن به تأمین‌کنندگان خارجی داشته باشد. ایالات متحده همچنان می‌تواند بر تدابیر محکم برای جلوگیری از توسعه برنامه نظامی عربستان سعودی پافشاری کند. برای مثال، می‌تواند تقاضا کند که هر تأسیسات غنی‌سازی، توسط متخصصین آمریکایی اداره شود یا سازوکار خاموش‌کردن از راه دور را نصب کند. اما واشنگتن باید در مورد چنین مفادی چشم‌انداز روشنی داشته باشد: این اقدامات مطمئناً خطر گسترش سلاح‌های هسته‌ای عربستان را کاهش می‌دهد، اما آنها را از بین نمی‌برد.

ضرورت دارد که آمریکا از همان ابتدا برای محدودکردن توانایی عربستان سعودی برای توسعه برنامه تسلیحات هسته‌ای، تلاش کند. واشنگتن نمی‌تواند تأخیر را تحمل کند.

به‌عنوان جایگزینی برای غنی‌سازی عربستان، واشنگتن می‌تواند عرضه مطمئن اورانیوم غنی‌شده را برای رآکتورهای عربستان تضمین کند و نیاز این کشور به تأسیسات غنی‌سازی داخلی را از بین ببرد. احتمالات؛ از تعلیق طولانی‌مدت غنی‌سازی داخلی عربستان تا فعالیت تأسیسات غنی‌سازی زیر نظر متخصصین ایالات متحده به‌جای پرسنل سعودی، همچنین تا مکانیسم‌های خاموش‌کردن از راه دور در صورت تصاحب احتمالی، متغیر است.

واشنگتن می‌تواند ممنوعیت غنی‌سازی را به‌عنوان بخشی از همکاری دفاعی دوجانبه شرط کند. این می‌تواند به شکل یک ممنوعیت رسمی امضا شده توسط ریاض، یا یک سند تکمیلی غیرالزام‌آور همراه با یک توافق رسمی باشد که حاوی یک ماده اضافی است که در آن عربستان سعودی موافقت می‌کند زیرساخت چرخه سوخت را ایجاد نکند.

این رویکرد به ریاض اجازه می‌دهد تا حق فنی غنی‌سازی را حفظ کند، اما از قبل موافقت می‌کند که از آن استفاده نکند. با توجه‌ به تهدیدها در منطقه، تقویت توافق امنیتی ایالات متحده و عربستان سعودی همچنان اولویت اصلی عربستان و عاملی برای محدودکردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای آن خواهد بود.

سیاست‌گذاران آمریکایی باید به همتایان سعودی خود بر مزیت‌های فناوری رآکتورهای آمریکایی نسبت به فناوری چین و روسیه تأکید کنند و بر مزایای فنی و پایبندی به استانداردهای ایالات متحده آمریکا برای برنامه‌های هسته‌ای و تقویت شفافیت، تأکید کنند. آنها همچنین باید از عربستان بخواهند تا به حفظ نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین ،که مشخصه آن هنجارها و همکاری است، متعهد باشد. اگر واشنگتن نتواند به ریاض پیشنهادی قانع‌کننده بدهد، خطر ازدست‌دادن هرگونه نفوذ بر توانایی‌های هسته‌ای عربستان سعودی وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجارستان: در «ماموریت احمقانه» ناتو برای کمک به اوکراین شرکت نخواهیم کرد
  • «صبر» با چاشنی توازن راهبردی قدرت/ المیادین در یادداشتی از راهبرد ایران در تقابل با رژیم صهیونیستی نوشت
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • کوین اونز: 9 ماه از قراردادم باقی مانده و از آینده مطمئن نیستم/ اخبار WWE
  • اعتراض برخی از اعضای رزما به ائتلاف با امنا
  • (ویدیو) دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو ۳۵‌ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • بارانی از موشک بر سر صهیونیست‌ها/ شلیک ۷۰ موشک از سمت لبنان
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند