Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@14:39:57 GMT

ماسک زدن به درمان بیماری کرونا کمک می‌کند!

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۱۱۷۰

ماسک زدن به درمان بیماری کرونا کمک می‌کند!

به گزارش یورک‌آلرت، این تحقیقات که به رهبری محققان موسسه ملی دیابت و بیماری‌های کلیوی و گوارشی(NIDDK) انجام شده است نشان می‌دهد ماسک‌ها رطوبت‌ هوایی که تنفس می‌کنیم را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند. این افزایش رطوبت نشان می‌دهد که چرا استفاده از ماسک در افراد مبتلا به سارس-کوو-۲ با شدت بیماری ارتباط دارد، زیرا مرطوب بودن دستگاه تنفس برای سیستم ایمنی مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیقات در مجله‌ی بیوفیزیکال (Biophysical Journal)منتشر شده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر آدریان بکس(Adriaan Bax) محقق برجسته‌ی موسسه‌ی ملی سلامت و نویسنده اصلی مقاله می‌گوید: ما متوجه شدیم که ماسک‌ها رطوبت هوای تنفسی را به شدت بالا می‌برند و باعث مرطوب ماندن دستگاه تنفسی می‌شوند و این موضوع می‌تواند علت ارتباط شدت کم بیماری و زدن ماسک را توضیح دهد. پیش از این مشاهده شده بود که میزان زیاد رطوبت می‌تواند بر کاهش شدت بیماری آنفولانزا اثر بگذارد و شاید این موضوع از طریق مکانیسمی مشابه قابل تعمیم به کووید-۱۹ نیز باشد.

سطح بالای رطوبت می‌تواند انتشار ویروس را به ریه‌ها محدود کند و این کار را با ایجاد پاکسازی موکوسیلیاری(mucociliary clearance) که نوعی مکانیزم دفاعی است که در آن مخاط و قسمت‌های مضر برای ریه از بین برده می‌شوند.

رطوبت بالا همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و این کار را با ایجاد نوع خاصی از پروتئین‌ها به نام اینترفرون انجام می‌دهد. این پروتئین‌ها طی فرآیندی  به نام "پاسخ اینترفرونی" با ویروس مبارزه می‌کنند. کم بودن سطح رطوبت روند پاکسازی موکوسیلیاری و پاسخ اینترفرونی را مختل می‌کند که ممکن است یکی از دلایلی باشد که افراد در هوای سرد بیشتر دچار بیماری‌های تنفسی می‌شوند.

در این مطالعه ۴ نوع ماسک مورد بررسی قرار گرفت: ماسک N۹۵ ، ماسک جراحی ۳ لایه‌ی یکبار مصرف، ماسک نخی و پلی‌استر دو لایه و یک ماسک نخی ضخیم.

محققان میزان رطوبت ایجاد شده درون ماسک‌ها را در حالی که یک داوطلب در یک جعبه فولادی کاملا بسته می‌دمید اندازه‌گیری کردند. هنگامی که فرد ماسک نزده بود بخار نفسش درون جعبه را کاملا پر می‌کرد و باعث افزایش رطوبت درون جعبه می‌شد. اما هنگامی که فرد ماسک داشت این رطوبت بسیار کاهش یافت زیرا بیشتر بخار نفس فرد درون ماسک می‌ماند و دوباره هنگام دم، استنشاق می‌شد. برای اطمینان از عدم نشتی هوا از اطراف ماسک این ماسک‌ها با یک لاستیک اسفنجی بر روی صورت شرکت‌کننده‌ها محکم شدند. اندازه‌گیری‌ها در دماهای مختلف از ۴۶ تا ۹۸ درجه‌ی فارنهایت(۷ تا ۳۶ درجه‌ی سانتی‌گراد ) انجام شد. نتایج نشان داد که همه‌ی ماسک‌ها رطوبت هوای تنفسی هنگام بازدم را افزایش می‌دهند اما در درجاتی متفاوت. در دماهای پایین‌تر این اثر بیشتر بود و در تمام دماها ماسک پنبه‌ای ضخیم بیشترین افزایش رطوبت در هنگام دم را ایجاد کرد.

بکس می‌گوید: افزایش رطوبت چیزی است که اکثر کسانی که از ماسک استفاده می‌کنند آن را احساس کرده‌اند بدون آن که بدانند این رطوبت می‌تواند برایشان مفید باشد.

محققان در این تحقیقات میزان موثر بودن هر ماسک در هنگام تنفس و یا برای انتشار ویروس را بررسی نکرده‌اند و برای انتخاب ماسک باید به راهنمایی‌های مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) مراجعه کرد. مطالعات پیشین بکس و گروهش نشان می‌دهد که هر نوع ماسکی می‌تواند از انتشار هزاران قطره‌ی تنفسی که هنگام صحبت پخش می‌شود و می‌تواند برای دقایقی در هوا باقی بماند جلوگیری کند. در حالی که تحقیقات اخیر انتشار قطرات تنفسی را بررسی نکرده اما شواهدی بر ضروری بودن استفاده از ماسک در مبارزه با کووید-۱۹ ارائه می‌دهد.

دکتر گریفن پی ‌راجرز(Griffin P. Rodgers) رئیس مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های کلیوی و گوارشی می‌گوید: حتی زمانی که مردم جهان در حال واکسینه شدن هستند ما باید روش‌های پیشگیری از ابتلا به کووید-۱۹ را رعایت کنیم. این تحقیقات اهمیت استفاده‌ی ماسک به عنوان روشی ساده و در عین‌حال موثر برای محافظت از خودمان و اطرافیانمان را نشان می‌دهد. خصوصا در ماه‌های زمستان که احتمال ابتلا به ویروس‌ها بیشتر می‌شود.

پربیننده ترین دورهمی بهاره رهنما و دوستانش +عکس دریافتی معلمان از فروردین ۱۴۰۰ افزایش می‌یابد عکس زیرخاکی از برزو ارجمند با میناوند و جمشیدی پیش بینی اعتبار رتبه بندی معلمان در بودجه۱۴۰۰ واکسن برای همه نیست! کشور پولدار، کشور بی‌پول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دستگاه تنفسی پیشگیری بیماری ها ویروس کرونا افزایش رطوبت نشان می دهد بیماری ها ی تنفسی ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۱۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد

متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال‌ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی‌ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می‌کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی‌ها به ام اس مبتلا شد.

آن‌ها امیدوارند این آنتی بادی‌ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه‌های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آن‌ها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آن‌ها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال‌ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی‌های اتوآنتی بادی - آنتی بادی‌هایی که می‌توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می‌شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام اس می‌تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام‌ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • ثروت ایلان ماسک روی دور افزایش افتاد
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • تلاش ایلان ماسک برای افزایش فروش تسلا در سفر سرزده به چین
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • چمبر تست دما و رطوبت چیست؟