Web Analytics Made Easy - Statcounter

گردشگری و توریست به توسعه یک استان کمک می‌کند؛ مخصوصاً استان کردستان که یک استان محروم است و توسعه گردشگری می‌تواند یک اثر مثبت در توسعه اقتصادی آن داشته باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، کافی است کمی دلت از حال و هوای شهری بگیرد و بخواهی بوی نان تازه به مشامت برسد و دیدن خانه‌های کاهگلی روستایی بر چشمت نوازش کند، تا خانه‌های بوم‌گردی تو را به آرزویت برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقامتگاه‌های بومگردی روستایی با مناظر زیبا و فرهنگ و رسوم روستایی خاص هر منطقه دلت را به گذشته‌هایی نه چندان دور می‌برد.

روستای گردشگری "نوره" از توابع بخش مرکزی و در ۱۸ کیلومتری سنندج قرار دارد که طبیعت زیبای آن به علت وجود سنگ بستر در اطراف روستا، مصالح های سنتی که عمدتاً شامل سنگ، گل و چوب است چشم هر بیننده ای را محو تماشای خود می کند.

به راستی با پا گذاشتن به روستاها از هوا تا زمین و خوراک و پوشاک همه و همه بوی سادگی و صمیمیت می دهد و همین حس سرشار از زندگی است مخصوصاً سفر زمانی سفر است که یاد گرفته باشی بومی روستا بودن چه کیفی می‌دهد و در این راه اقامتگاه‌های بومگردی و روستاییان بهترین میزبان و همراه شما در سفرند تا طعم سفر به روستا برای همیشه زیر زبانت بماند.

مصلح غفاری مسئول اقامتگاه بومگردی هه ساره در روستای نوره سنندج است که ۱۵ سال است در زمینه گردشگری فعالیت می کند و به دلیل فعالیتش به عنوان لیدر و راهنمای کوهستان و تور به اکثر نقاط استان کردستان و کشور تصمیم به برپایی اقامتگاه بوم گردی هه ساره می کند.

وی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: به مدت ۱۵ سال است که فعالیت گردشگری را در اکثر نقاط کشور داشته ام اما به دلیل کوهستانی بودن و زیبایی خاص این منطقه تصمیم گرفتم که در روستای نوره که در چند کیلومتری سنندج قرار دارد اقامتگاه بوم گردی را افتتاح کنم.

وی افزود: با دریافت مجوز، روستای گردشگری نوره را به عنوان پایلوت اولیه فعالیتم آغاز کردم چرا که ۷۰ درصد بافت سنتی و قدیمی خود را تغییر نداده است. همچنین در ۱۶ کیلومتری سنندح و سر راه مریوان و هورامان قرار داشت و همین عامل ها سبب شد که سال ۹۷ اقدام به دریافت مجوز و فعالیتم را شروع کنم و توانستم در سال ۹۸ این اقامتگاه را افتتاح کنم.

وی ادامه داد: برای بازسازی و تجهیز این اقامتگاه صد میلیون تومان هزینه کردم و با افتتاح آن در اردیبهشت ماه تجربه خوبی را کسب کردم چرا که حجم کثیری از مسافران و گردشگران را در این اقامتگاه اسکان دادیم و عملاً این روستا به معنای واقعی طعم روستای گردشگری را چشید.

غفاری به شناسایی ظرفیت‌های این روستای گردشگری به مسافران اشاره کرد و عنوان داشت: با شناسایی این روستا و دایر کردن اقامتگاه های بومگردی بسیاری از صنایع را برای گردشگران بولد کردیم به نحوی که بخشی از درآمد روستاییان به فروش عرقیات گیاهان مختلف دارویی تبدیل شد.

وی در پاسخ به این سوال که نقش بومگردی و توسعه روستایی بر گردشگری چیست، تأکید کرد: گردشگری و توریست به توسعه یک استان کمک می کند؛ مخصوصاً استان کردستان که یک استان محروم است و توسعه گردشگری می‌تواند یک اثر مثبت در توسعه اقتصادی آن داشته باشد؛ زیرا روستایی که جاده دسترسی و امکانات مناسبی ندارد یک محرومیت است که از لحاظ بومگردی یک فرصت برای توسعه اقتصادی محسوب میشود.

وی بیان کرد: سفر به روستا برای انسان ها معجزه می‌کند چرا که هوای پاک روستا، صفا و صمیمیت اهالی، طبیعت بکر و کمتر دست خورده‌ی روستا و آرامش محض آن روح و روان آدم را صیقل می‌دهد و نسخه‌ای بی‌ریا‌تر و معصومانه‌تر از من همیشگی تحویل می‌دهد. مسافران با مراجعه به روستاها یک نوع فرهنگ را تبادل می‌کنند، صنایع دستی شکوفا می شود و رسم و رسوم های کهنه دوباره احیا می‌شود لذا در اقتصاد روستاییان نیز بسیار حایز اهمیت است.

وی خاطرنشان کرد: با افتتاح این اقامتگاه به صورت مستقیم و غیر مستقیم برای ۲۵ نفر اشتغالزایی ایجاد شد و در سال اول بخشی از هزینه ها جبران شد اما از بهمن ماه سال گذشته تا به الان که کلاُ غیر از ده روز فی ما بین که تعطیل بوده است ضربه ی سنگین بر حوزه بوم گردیمان وارد شده است و امیدواریم با فروکش کردن آن در بهار سال آینده هزینه هایمان جبران شود چرا که در صورت ادامه دار شدن این بیمارس با شکست مواجه خواهیم شد زیرا هیچ توجیه اقتصادی نخواهد داشت.

ضرر ۴۰۰ میلیون تومانی کرونا بر اقامتگاه‌های بوم گردی کردستان 

تیمور خالدی مشاور مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در حال حاضر ۲۰ اقامتگاه بومگردی در استان کردستان فعال هستند که بیشتر این اقامتگاه‌ها در روستای دولاب، شیان، توریور، دره تفتی، گومه ای در شهرستان دیواندره، قصلان در شهرستان قروه، تاینه و آویهنگ هستند.

وی گفت: تا پایان سال جاری چهار اقامتگاه بومگردی دیگر در استان کردستان به بهره برداری خواهد رسید چرا که این اقامتگاه‌ها درحال حاضر توانسته است برای ۸۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کنند.

خالدی ادامه داد: بسیاری از بومگردی‌ها هنوز موفق نشده‌اند به شرایط روزهای قبل خود برگردند.

وی با بیان اینکه صنعت گردشگری دارای شغل و توسعه پایدار است، تصریح کرد: همه مسئولان باید نگاه ویژه‌ای به این صنعت داشته باشند و به ادامه روند این بخش کمک کنند.

خالدی افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا متاسفانه این اقامتگاه‌های بومگردی نیز دچار ضرر و زیان های فراوانی شدند که میزان ضرردهی آنها ۴۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.

شیوع ویروس کرونا رعشه بر تن گردشگری روستایی و بخش بوم گردی کردستان انداخته و به گفته فعالان و مسوولین این بخش اگر چاره‌ای برای این موضوع اندیشیده نشود، مشکلات عظیمی برای این صنعت که متخصصین بسیاری آن را نسخه رهایی بخش اقتصاد می‌دانند، رخ خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: اقامتگاه های بومگردی اقامتگاه های بوم روستای گردشگری استان کردستان توسعه اقتصادی اقامتگاه بوم اقامتگاه ها یک استان بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۲۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی

مسئول سازمان بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی گفت: یکی از پروژه‌ها و برنامه‌های مورد توجه بسیج‌ سازندگی استان، انتقال آب سدهای شیرین‌دره و زیدرسره به مناطق روستایی است که تاکنون ۴۱ روستا از محل این دو سد آب‌رسانی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌شمالی، مجتبی مداحی امروز _ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار کرد: هفته بسیج‌سازندگی از هجدهم اردیبهشت ماه به مناسب سالروز تأسیس این نهاد آغاز می‌شود و شعار سازمان بسیج در سال جاری، همه‌باهم، بسیج و خدمت‌رسانی است.

وی افزود: دیدار جهادگران با نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌شمالی، انجام رزمایش کمک‌های مومنانه و توزیع بسته‌های حمایتی از جمله اقداماتی است که در این هفته اجرا می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: افتتاح قرارگاه‌های منطقه‌ای، پروژه‌های محرومیت زدایی و قرارگاه پیشرفت در سطح استان از دیگر برنامه‌های بسیج سازندگی در این هفته است.

مداحی با تاکید بر انقلابی بودن و مردمی بودن تشکل بسیج اضافه کرد: افتتاح کارگاه‌های تولیدی اقتصاد مقاومتی و همچنین ارائه تسهیلات با شرایط مطلوب به نیازمندان جهت تقویت مشاغل خانگی نیز در دستور کار برنامه‌های بسیج‌سازندگی خراسان‌شمالی قرار دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اعلام نهادهای نظارتی بیش از ۹۱ درصد از تسهیلات ارائه شده توسط بسیج‌سازندگی به نیازمندان، به صورت صحیح و کارآمد مورد استفاده متقاضیان قرارگرفته است.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌شمالی تصریح کرد: سازمان بسیج‌سازندگی خراسان‌شمالی تعدادی ماشین‌آلات جهت محرومیت زدایی در استان دارد و تعدادی را نیز اجاره می‌کند که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰ هزار ساعت این دستگاه‌ها به منظور خدمت به مردم فعالیت داشتند.

مداحی افزود: در سال گذشته ۴۵۰۰ تن قیر توسط این سازمان به منظور آسفالت جاده‌های روستایی ارائه شد که به آسفالت شدن بیش از ۴۰۰ هزار مترمربع از جاده‌های روستایی انجامید.

وی اظهار کرد: یکی از پروژه‌ها و برنامه‌های مورد توجه بسیج‌سازندگی استان، انتقال آب سدهای شیرین‌دره و زیدرسره به مناطق روستایی است که ۴۱ روستا از محل این دو سد تاکنون آب‌رسانی شده‌اند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: در سال گذشته، ۵۵ هزار بسته‌حمایتی با میانگین ارزش ۵۰۰ تومان و همچنین ۲۰ هزار پک لوازم‌التحریر با میانگین ارزش ۲۵۰ هزار تومان بین نیازمندان استان توسط بسیج‌سازندگی توزیع شد.

مداحی گفت: در سال ۱۴۰۲ به منظور افزایش ازدواج آسان، ۵۳۴ بسته‌ی جهیزیه میان نوعروسان نیازمند استان توزیع شد.

کد خبر 749753

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی نزدیک به ۸۰ درصدی جمعیت روستایی شهرستان ارومیه از آب شرب سالم و بهداشتی
  • ۶۵ درصد از راه‌های روستایی طارم آسفالت شده است
  • روستای حسین آباد شهرستان جم به اینترنت نسل چهارم متصل شد
  • آب‌رسانی به ۴۱ روستا توسط بسیج‌ سازندگی خراسان‌ شمالی
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • استقبال فعالان عرصه‌های اقتصادی از پروژه‌های تفریحی شرکت توسعه اصفهان
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد