Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@23:26:06 GMT

نشت نفت از خط لوله میدان ابوذر مهار شد

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۰۰۳۸۵۷

نشت نفت از خط لوله میدان ابوذر مهار شد

خبرگزاری آریا - نشت نفت از خط لوله میدان نفتی ابوذر در منطقه خارک با همت کارکنان واحد تعمیرات زیرآب منطقه لاوان با موفقیت مهار شد.
به گزارش شانا به نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، امیرعباس نوید، رئیس تعمیرات زیرآب منطقه لاوان گفت: گروه غواصی این واحد به‌منظور مهار نشت نفت از خط لوله نفت در میدان ابوذر، پس از تجهیز کارگاه روی شناور لیما 3، روز 15 دی‌ماه به سمت میدان ابوذر در فاصله 280 مایلی حرکت کرد و پس از 40 ساعت به مقصد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نخستین اقدام با هماهنگی کارکنان سکوی ابوذر، عملیات تحت فشار قرار دادن خط لوله 16 اینچ سکوی A17 به AA به‌منظور نشت‌یابی آغاز شد و در این عملیات 3 نقطه نشت روی این خط لوله شناسایی و بویه‌گذاری شدند، سپس بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته عملیات روی این خط متوقف و اقدام مشابه روی خط لوله 16 اینچ سکوی A19 به AC در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: روی این خط لوله در ابتدا دو محل نشت شناسایی و ثبت شد که پس از ثبت مختصات و بویه‌گذاری، الگوی لنگراندازی (ANCHOR PATTERN) برای استقرار کشتی روی محل، از سوی تعمیرات زیرآب طراحی و وزنه‌های 10 تنی در عملیاتی دقیق و حساس مابین خطوط لوله قرار داده شدند. پس از آن، شناور پشتیبانی عملیات غواصی لیما3 در میان این لنگرها قرار داده شد و با وایرها و طناب‌های ویژه روی محل نشت مهار و مستقر شد تا غواصان بتوانند پس از خاموش شدن موتور و پروانه‌های کشتی وارد آب شوند. این عملیات برای مهار هر نقطه نشت باید تکرار شود.
نوید گفت: با تلاش فراوان در نهایت تا روز یکم بهمن‌ماه دو نقطه نشت با استفاده از کلمپ‌های نشت‌بند مهار شدند، اما به دلیل ورود جبهه هوای طوفانی با سرعت بیش از 30 گره دریایی به ناچار عملیات متوقف و پس از یک هفته کلمپ نصب شده روی دومین نقطه به دلیل معیوب بودن کلمپ تعویض شد. در روز 9 بهمن پس از پایان عملیات تعمیر، از ساعت 7 صبح خط لوله تحت فشار عملیاتی قرار داده شد و در ساعت 17 پس از اطمینان از عدم وجود نشت، تولید از این خط لوله از سرگرفته شد.
وی با بیان اینکه عمق محل عملیات 40 متر است، گفت: خطوط لوله در این میدان دارای پوشش بتون مسلح است و در زیر بستر دریا مدفون شده‌ است که پس از گودبرداری و دسترسی به زیر لوله، عمق محل بعضاً تا 42 متر افزایش می‌یابد. با توجه به عمق و سرمای آب در این فصل، بیشترین زمان ممکن برای غواص در این عمق 40 تا 45 دقیقه است و پس از این مدت، حدود 70 دقیقه برای بازگرداندن غواص به سطح آب زمان لازم است تا برداشت فشار به صورت ایمن انجام شود، بنابراین چنانچه به هر دلیلی مانند حوادث غیرقابل پیش‌بینی، جراحت و … غواص بدون رعایت زمان برداشت فشار به سطح آب برسد، سبب بروز فلج و صدمات پایدار و حتی مرگ خواهد شد.
رئیس تعمیرات زیر آب منطقه لاوان گفت: با توجه به احتمال آغشته شدن بدن غواص به نفت و ضرورت اجرای ایستگاه‌های برداشت فشار در اعماق مختلف و درون اتاق فشار با گاز تنفسی اکسیژن خالص، احتمال واکنش شیمیایی بین اکسیژن و چربی و بروز انفجار از چالش‌های بسیار حساس و نگران‌کننده این قبیل عملیات بوده و نشان‌دهنده اهمیت جبران کمبود نیروی انسانی و تجهیزات و ابزارآلات در واحد تعمیرات زیرآب است.
نوید تصریح کرد: مشکلات دیگری از قبیل توقف‌های مکرر به دلیل مواج شدن دریا، شدت جریان جزر و مد، محدودیت شدید دید در زیر آب، سرمازدگی/ گرمازدگی، فقدان کشتی مجهز به سیستم 4 لنگره (4 POINT MOORIN)، همچنین شناور لنگرانداز (ANCHOR HANDLING TUG)، قدیمی و معیوب بودن ابزارآلات زیرآب، کمبود و به‌روز نبودن تجهیزات غواصی را می‌توان از سختی‌های خاص در تعمیرات زیرآب برشمرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تعمیرات زیر خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۳۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، وحیدرضا زیدی‌فرد معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت‌) در نخستین گردهمایی تعمیرات ایمنی و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز با اشاره به اینکه آمادگی شرکت‌های پالایشی گاز در زمستان ضروری است، بیان کرد: امروز تولید و مصرف گاز ما سربه‌سر و برابر است، ازاین‌رو در ماه‌های سرد سال بر لبه باریک حرکت می‌کنیم.

وی افزود: باید در موضوع تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های گازی از روش‌های سنتی فاصله گرفت و شیوه‌های نو و روزآمد را جایگزین کرد که البته بخشی از کارهای تسهیل‌کننده این روزآمدسازی را خود ما می‌توانیم انجام دهیم.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت تصریح کرد: در جریان تلاش‌های انجام‌شده از سوی شرکت‌های پالایش گاز هستم و معتقدم این تلاش‌ها نوعی جهاد است و امیدواریم امسال را با کمترین دغدغه یا حادثه در صنعت گاز طی کنیم.

کد خبر 6099686 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی خط ۹ مترو تهران
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیروگاه شهید مفتح
  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • گردهمایی تعمیرات ایمن و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز
  • رئیسی: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند
  • تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است
  • شوت غیر قابل مهار و گل تماشایی گوستاوو بلانکو به ذوب آهن در دقیقه 90+3 (استقلال 2-1 ذوب آهن)
  • پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی
  • وقتی روبات دروازه بان توپ ستارگان فوتبال را مهار می کند ولی از پوتین گل می خورد / فان
  • لیست کارگاه خوب تعمیر مبل زیر نظر اتحادیه در تهران